Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα 5500 (όπως και τα νέα 906 υποθέτω) κάνουν πολύ καλά αυτό για το οποίο φτιάχτηκαν: να προσφέρουν θεαματικό ήχο με έμφαση στο μπάσο και όλα αυτά μέσα από ένα σχεδόν πλήρες πακέτο εξοπλισμού και φυσικά να καλύπτουν στοιχειωδώς την έννοια "πολυκάναλος ήχος 5.1".

Γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε η εταιρεία να αναβαθμίσει κάπως τους δορυφόρους με κάποια ξύλινη κατασκευή και με την προσθήκη ενός τουίτερ για να καλύψει και τα απόντα/μουντά πρίμα (διατηρώντας πρακτικές 10ετίας και βάλε - έλεος!). Αντ'αυτού, δείχνει να αυξάνει την τιμή για το "νέο" σύστημα. Ως εκ τούτου, τα θεωρώ υπερτιμημένα και σε κάθε περίπτωση "λίγα" από ηχητική σκοπιά. Όσοι τα έχουν και γουστάρουν μαγκιά τους, όσοι ψήνονται για τα καινούργια, επίσης μαγκιά τους.

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή το Topic είναι για τα Z906, πως το ξέρεις ότι και τα καινούρια δεν θα έχουν καλά πρίμα που ομολογουμένως τα Z-5500 δεν έχουν.

Μπορεί πράγματι να μην έχουν, αλλά πως το ξέρουμε αυτό?

Δημοσ.

Επειδή το Topic είναι για τα Z906, πως το ξέρεις ότι και τα καινούρια δεν θα έχουν καλά πρίμα που ομολογουμένως τα Z-5500 δεν έχουν.

Μπορεί πράγματι να μην έχουν, αλλά πως το ξέρουμε αυτό?

Γιατί είναι της ίδιας λογικής με των z5500.

Αμα ηταν κάπως ετσι 5518337470_635c3051a1_m.jpg θα είχαμε μια κρυφή ελπίδα...

Γκέγκε???

Δημοσ.

Γι' αυτό λέμε ότι στα καινούρια μπορεί να κάνει!

Το να κράζουμε συνεχώς είναι εύκολο, αφού αν όντως δεν έχουν διαφορές από τα Z-5500 θα πείτε, το λέγαμε.

Αν έχει όμως, θα πείτε, σιγά τις διαφορές, δεν αξίζει.

Πάντα εσείς οι γνωστοί, κάτι βρίσκετε.

Δημοσ.

LOGITECH-Z5500-DIGITA-R29663-2.jpg

Αυτό εδώ ξέρεις τι κάνει τρολάκι?

Αγαπητέ heatspreader, σε πιάνω λίγο αδιάβαστο: αυτό είναι phase-plug, το οποίο θεωρητικά εξομαλύνει τη μεσαία περιοχή. Κλασική και πετυχημένη τεχνική σε mid-range ηχεία, αλλά καμία σχέση με τουίτερ ή αναπαραγωγή πρίμων.

Δημοσ.

Παιδια ζητησα απο εναν αρμοδιο mod να σβησει τα ασχετα με το θεμα μυνηματα γιατι το καταστρεψαμε το thread.Ναι,εγω ξεκινησα το ολο σκηνικο με το σχολιο μου περι την συγκριση 5500 με ηχεια 2000 ευρω,οποτε ειπα με καποιον τροπο να το σταματησω,γιατι υπαρχουν ατομα που πραγματικα θελουν να μαθουν για τα νεα ηχεια της logitech και οχι να διαβαζουν για το αν ειναι καλα τα 5500 ή οχι.Ελπιζω να συμφωνειται μαζι μου.Τωρα ας αποφασισει ο mod πως θα κινηθει,απο εμενα παντως εχεται το ελευθερο να συνεχισετε. ^_^

Δημοσ.

Η ισχύς, το μέγεθος των ηχείων και οι διαστάσεις του χώρου σαν μεγέθη είναι αλληλένδετα. Η ηλεκτρική ισχύ μετατρέπεται σε ακουστική και αν ο χώρος μας είναι μεγάλος, άρα μεγάλες και οι αποστάσεις μεταξύ των ηχείων, τότε πάμε σε μεγαλύτερη ισχύ και μεγαλύτερα ηχεία τα οποία λόγω της μεγάλης απόστασης διατηρούν την κατευθυντικότητά τους. Αν ο χώρος μας είναι μικρός άρα και αντιστοίχως οι αποστάσεις μεταξύ των ηχείων, δεν χρειαζόμαστε μεγάλη ισχύ και επιλέγουμε μικρά ηχεία τα οποία θα δώσουν μία πιο ξεκάθαρη ηχητική εικόνα. Τώρα για τον χώρο που κάποιοι το πήραν στο "ψιλό", ο ήχος από τα ηχεία δεν έρχεται μόνο σε εμάς αλλά ανακλάται από τους τοίχους και λοιπές επιφάνειες χάνοντας ένα μέρος της ενέργειάς του σε κάθε ανάκλαση μέχρι που πλέον δεν γίνεται αντιληπτός από το αυτί μας. Αυτά για να έχετε μία πολύ γενική εικόνα.

Από την γεωμετρία του χώρου λοιπόν προκύπτουν ιδιοσυχνότητες που αν διεγείρουμε το χώρο με αυτές, άλλες θα παρουσιάσουν μεγαλύτερες εντάσεις και άλλες λιγότερες και το που θα εμφανιστούν αυτά τα ελάχιστα και μέγιστα στον χώρο εξαρτάται από το που έχουμε τοποθετήσει τις πηγές μας και από τον χώρο τον ίδιο. Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό, πόσες φορές έχετε ακούσει κάποιο ήχο να σας έρχεται από κατεύθυνση που σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει ηχείο; :-)

Αν βγάλετε το καλοκαίρι τις μοκέτες/χαλιά/βαριές κουρτίνες, δεν αλλάζει ο ήχος στον χώρο; :-)

Ανάλογα λοιπόν το χώρο που έχει κάποιος θα πάρει και την τηλεόρασή του (αριθμός ιντσών) και αντίστοιχης γεωμετρίας και ισχύος θα είναι και τα ηχεία του. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για παραμορφώσεις όταν κάποιος δίνει αρκετές χιλιάδες ευρώ για το ηχοσύστημά του και το βάζει σε ένα ανισόρροπο ακουστικά χώρο και το ίδιο ισχύει και για τα monitor που τα near field προορίζονται για να παίζουν σε χαμηλές εντάσεις ώστε να μην αντιλαμβανόμαστε τον ήχο που αντανακλάται από τις διάφορες επιφάνειες γύρω μας. Αν τους ανοίξουμε την ένταση, αυτό που θα ακούσουμε θα είναι αισθητά διαφορετικό από αυτό που μας δίνει η πηγή μας, οπότε και πλέον δεν λειτουργεί σαν monitor.

Επειδή κάποιος με ρώτησε, την εποχή που κυκλοφόρησαν τα z5500 τα ηχοσυστήματα με ψηφιακές εισόδους και αποκωδικοποιητή ήταν πολύ ακριβότερα οπότε τότε για τα λεφτά τους ήταν μία καλή λύση. Σήμερα χωρίς να ξέρω πόσο καλύτερα μπορεί να παίζουν τα z906 υπάρχουν πολλά hometheaters σε αυτή ή και χαμηλότερη τιμή οπότε σήμερα για αυτά που προσφέρουν στα 350 ευρώ ναι είναι ακριβά και καλά έκαναν και δεν έβαλαν αποκωδικοποιητή dts-hd ή dd-truehd αφού σαν ανάλογο θα ήταν μία 32'' να παίζει 1080p και εμείς να είμαστε αρκετά μέτρα μακρυά!!!

Δημοσ.

@nemesiskp

δεν έχω καμία αντίρρηση με τη διαγραφή, έχω όμως την εντύπωση ότι έτσι θα χαθούν και χρήσιμες πληροφορίες για το ποιόν/ουσία των ηχείων, όπως το γεγονός ότι το wide-band ηχειάκι των κάποιον ιντσών που χρησιμοποιεί η Logitech ναι μεν καταφέρνει να αναπαράγει ένα μεγάλο μέρος του ακουστικού φάσματος, ΑΛΛΑ εξ'ορισμού δεν τα καταφέρνει στα πρίμα (η απόκριση συχνοτήτων παρουσιάζει εμφανή πτώση). Υπάρχουν wide-band ηχεία που μπορούν με αρκετή επιτυχία να αναπαράγουν ολόκληρο το φάσμα από τους 300-400 μέχρι τους 18.000-19.000+ κύκλους (αφού μιλάμε για ηχείο 3-4 ιντσών), δεν είναι όμως αυτά που χρησιμοποιεί η Logitech (προφανώς για λόγους κόστους).

Αγαπητέ heatspreader, ελπίζω να σε κάλυψα έμμεσα...

Δημοσ.
καλά έκαναν και δεν έβαλαν αποκωδικοποιητή dts-hd ή dd-truehd

Dts και Dolby Digital έχουν...

Γιατί να μην είχαν και dts dd-hd?

Φυσικά ότι λες παραπάνω ισχύει και ακόμα περισσότερο στο Sub, όπου εκεί ο ήχος δεν είναι κατευθυντικός αλλά διαχέεται στο χώρο.

Ας πούμε το Sub στο χώρο μου παίζει πάρα πολύ καλά από τη θέση ακρόασης αν το βάλω σε ένα άσχετο σημείο του δωματίου, όπου θα είναι μες τη μέση και θα είναι και τα καλώδια παντού. Εντάξει, δεν το έχω εκεί. Γιατί ας πούμε όταν ακούω μουσική η μπότα από τα Drums θα ακούγεται από το συγκεκριμένο σημείο, μιας και δεν είναι τόσο χαμηλή η συχνότητα.

Σε πολύ χαμηλό μπάσο, ok, είναι πιο καλά, αλλά δεν μας κάθονται όλα όπως τα θέλουμε.

Φαντάσου λοιπόν να έχεις κάνει επένδυση πολλών Ευρώ και να στο χαλάει το όλο πράμα ένα τζάκι ας πούμε... Τραγικό.

Ωστόσο όμως με ένα Equalizer έστω και ψηφιακό, παίζουν καλύτερα πρίμα (τα Z-5500), έστω με αυτά τα Phase Plugs. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος είναι και μεταλλικά, τα οποία αποδίδουν καλύτερα από τα πλαστικά PP σε μεσαιοπρίμα.

Edit:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505151

Πως παίζουν πρίμα αυτά?

Δημοσ.

Οκ τουλαχιστον ας σβηστουν αυτα που δεν προσφερουν τιποτα στο θεμα(τα δικα μου και καποια αλλα που κανουν μπαμ οτι δεν δινουν καποια χρησιμη πληροφορια).Θελω να πιστευω οτι οι mod πριν σβησουν κατι το διαβαζουν πρωτα και μετα το σβηνουν,οποτε θα δουνε τι ειναι χρησιμο στο θεμα και τι οχι.Ετσι θα μεινουν τα πραγματικα χρησιμα ποστς.

Δημοσ.

Το phase-plug είναι "νεκρό" ηλεκτρικά, δε δέχεται watt, δεν έχει πηνίο, δεν παράγει ήχο. Ενίοτε, χρησιμεύουν για την έμμεση ψύξη του πηνίου που βρίσκεται λίγο πιο πίσω, αλλά καμία σχέση με πρίμα... :rolleyes:

EDIT: Σε όλα τα φόρα, είμαι της άποψης ότι εφόσον δε φτάνουμε σε προσωπικές επιθέσεις, σε βρισιές και σε θίξιμο συμφερόντων χρηστών, δε θα πρέπει να αλλοιώνεται κανένα νήμα με διαγραφές. Ως εκ τούτου, δε βλέπω το λόγο να γίνει κάτι τέτοιο στο παρόν.

Δημοσ.

Ε, δεν είναι δύο δρόμων. Σαφώς και δεν είναι συνδεδεμένο κάπου.

Ακούγεται όμως! Από PP σε PP, μάλιστα αλλάζουν και τα πράγματα στον ήχο.

Η Logitech τόσο για τα Z-5500 όσο και για τα Z-906, έχει ορίσει εύρος συχνοτήτων που παίζουν?

Επίσης να πω ότι δεν μου αρέσει το τηλεκοντρόλ. Το βρίσκω αρκετά φτωχό.

Ωστόσο το Control Panel μου αρέσει πολύ περισσότερο από το παλιό προβληματικό (χάλαγε η έπεφτε η στάθμη του φωτισμού της οθόνης).

Η Bass Refex φαίνεται πιο μεγάλη στο Sub ή είναι η ιδέα μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...