tzinos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 προφανος θα βαριεστε να το ψαξετε το θεμα, τουλαχιστον μεχρι να την παθει καποιος. Αλλα γινετε χαμος, εχω βρει απειρα θεματα με παρομοια προβληματα και χωρις ουσιαστικη λυση. Η πλακα ειναι οτι αφου τελικα την αναστησα, περασα πλεον σε αλλα προβληματα. Δεν εχω πλεον αρτιφακτς, περιεργα στιγματα αλλα barcode....ktlp. Καποιες φορες τρωει φλασια και κολαει και απο οτι καταλαβα εχει να κανει με το TDR των windows, ουσιαστικα ενα μηχανισμο αναγνωρισης προβληματος και μια προσπαθεια να το ρεζουμαρει. Ειναι η λυση της μικροσοφτ στις μπλε οθονες, αντι για μπλε οθονη και ρεσταρτ, κανει ενα κολημα, ενα τσαφ, κατι ρεζουμαρει και η κολαει τελειως η ξαναδουλευει, η δουλευει με προβληματα. Οταν βλεπω πχ ενα βιντεο, κολαει και πεταει ενα μυνημα ¨display driver has stoped responding and has recovered¨. Εχω περασει απειρους drivers και αλλες φορες ξεκολαει απο το ερορ, αλλα μετα απο λιγο το ξαναπεταει, ενω τις περισοτερες φορες δεν μπορεις να δουλεψεις το συστημα. H nvidia τα ριχνει στην microsoft αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι θεμα drivers και ισως συνδυασμος και των δυο. Μεσω τις registry προσθεσα μια γραμουλα που επιτρεπει στο TDR να καθυστερει λιγακη και οχι να πεταγεται αμεσως. Τωρα πλεον εχω συχνα το μυνημα, αλλα δεν κολαει το συστημα! Υπαρχει και επιλογη να το κλεισεις τελειως, αλλα δεν συνησταται διοτι το TDR αναφερει ολα τα προβληματα και αποτρεπει μπλε οθονες, και οχι μονο της καρτας γραφικων. Ααα να τονισω οτι εχψ βαλει και το windows theme σε κλασικ! οι ανεμιστηρες στο φουλ και σκεφτηκα και να κατεβασω clocks στην καρτα, αλλα προς το παρων το αφηνο Προς το παρων ισως εχω καποια λυση, αλλα ακομα τεσταρετε. Ακολουθησα απο την nvidia οδηγιες για πληρη απεγκατασταση, με safe mode, σβησιμο διαφορων φακελων και driver sweeper. Πριν που το χα κανει δεν ειχα σβησει κατι φακελους, ειχα τρεξει μονο drive sweeper. Δεν ξερω αν εκανε διαφορα. Αλλα οταν μπαινω windows και περνανε τον βασικο wdm 1.1 driver εχω παλι το προβλημα με το TDR. Για την ακριβια με αυτους το εχω στην φουλ μορφη, αφου κολαει ποιο γερα. Αποφασιζω να μην βαλω τους οριτζιναλ αλλα τους modified drivers apo tweakforce. Ε λοιπον τωρα τρεχω ενα βιντεο μιση ωρα και δεν εχει βγαλει ερορ, ΑΝ ΚΑΙ εχω την ιδεα οτι το εχω αποφυγει στο τσακ μερικες φορες, κατι μικροκοληματα του μικροδευτερολεπτου με στιγματακια στο βιντεο μου φανηκε οτι ειδα! Με ολα αυτα ομως, δεν μπορω να καταλαβω, ειναι οντως θεμα drivers/windows η θεμα παραδομενης gpu? Ολοι λενε τσεκαρε μνημες, τροφοδοτικο, καθαρισε την καρτα, δες τι προγραματα εβαλες.....μπλα μπλα, αλλα αυτη η καρτα επαιζε με το ιδιο συστημα πολυ καιρο. Και οι περισοτεροι τρωνε ωρες τεστιγκ για να δουν απλα οτι μνημες/τροφοδ...κτλπ ειναι οκ. Δεν υπαρχουν ξαφνικες ασυμβατοτητες η κονφλικτς. Αρα η οντως ψοφαει η οι nvidia/windows κανουν τα τρελα τους. Και αν οι modified drivers συνεχιζουν να δουλευουν, mamioyntai patokorfa oi kyries nvidia kai microsoft. 2 μερες τωρα, εχω κανει απειρα ρεσταρτ και περασματα οδηγων. εντιτ- Δεν φαινεται πλεον να κολαει σε βιντεο! απομενει να τεσταρω παιχνιδι. Αν ξαναγινει σφαλμα, ε τοτε θα πει οτι η καρτ φτανει στα ορια της και αρχιζει τα προβληματα απο την αρχη. Ισως αργοτερα στρωνει, αλλα την ξαναπαταει
Sarandis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Ολοι λενε τσεκαρε μνημες, τροφοδοτικο, καθαρισε την καρτα, δες τι προγραματα εβαλες.....μπλα μπλα, αλλα αυτη η καρτα επαιζε με το ιδιο συστημα πολυ καιρο. Και οι περισοτεροι τρωνε ωρες τεστιγκ για να δουν απλα οτι μνημες/τροφοδ...κτλπ ειναι οκ. Δεν υπαρχουν ξαφνικες ασυμβατοτητες η κονφλικτς. ολοι δηλαδη χανουν το χρονο τους για ανουσια πραγματα;μη σε νοιαζει αν το τροφοδοτικο αρχισε να τα φτυνει ουτε αν οι μνημες σου βαρανε κοκκινα στο memtest,μονο το code 43 εχει σημασια. οσο για το οτι η καρτα επαιζε μια χαρα πολυ καιρο.και ενα αμαξι δουλευει μια χαρα για καιρο και ξαφνικα μενει.
tzinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 δεν ειπα αυτο σαραντι, και ειναι περιτο το υφος της απαντησης. Εχω φαει καμποσες ωρες να διαβαζω τοπικς με αντιστοιχα προβληματα, code 43, και πλεον και tdr :display driver has stoped responding and has recovered. Ακομα και στο φορουμ της nvidia υπαρχει ειδικο θεμα. Ενοειται οτι μια λογικη διαδικασια ειναι να αρχιζεις να τεσταρεις το καθε part/hardware μεμονομενα για να προσδιορισεις το προβλημα, κατι βεβαια που ειναι δυσκολο για ενα απλο χρηστη. Απλα το συμπερασμα που βγενει απο αυτα τα τοπικ ειναι οτι 90% των περιπτωσεων δεν υπαρχει προβλημα μνημης η τροφοδοτικου, οποτε καταληγουμε η σε χαλασμενη gpu, η θεμα windows/nvidia. Αυτο τουλαχιστον εχω καταλαβει εγω και αυτο μου δειχνει η διαδικασια των σφαλματων και των μυνηματων των windows. Και πουθενα σε απειρα μυνηματα δεν εχει βρεθει ξεκαθαρη λυση. Τωρα εγω δυστηχως ξαναγυρισα στα ιδια!! Εχθες εγλυτωσα απο το code 43, τα windows δεχτηκαν και ειδαν την καρτα, εκανα φουλ καθαρισμο των οδηγων και περασα τους modified tweakforce drivers. Ολη μερα δουλευε ρολοι και δεν μου εβγαλε tdr eror. Και ξαφνικα σημερα αρχιζει τα ιδια, μαυρισμα οθονης και μυνημα display driver has stoped working and has recovered. Το εκανε 3 φορες και επανερχοτανε το συστημα, μετα κολησε και μετα το ρεσταρτ ξαναχαθηκε η καρτα γραφικων!! Πλεον εχω παλι code 43! αιιντε τρεχω ενα μεμτεστ μεσω windows. Μακαρι να εχω προβλημε με τις μνημες λολ, διοτι εχω κατι παλιοτερες να δοκιμασω, δεν χρειαζεται να αγορασω. Ενω με gpu....
TheELF Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι λύση θες να βρεις. Όντως αυτό το μήνυμα το βγάζει σε πολλές περιπτώσεις και σε εμένα το έβγαζε κάποιο διάστημα και με μία αλλαγή driver έφτιαξε,το θέμα είναι εσύ να ελέγξεις την κάρτα γραφικών σου στρεσάροντας την π.χ. με το Furmark αν κολλήσει με το ξεκινήσει να δείχνει γραφικά(αργεί να φορτώσει το πρόγραμμα περίμενε μερικά λεπτά) τότε δεν μπορεί να φταίει τίποτα άλλο εκτός από αυτήν.
tzinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 οκ θα το δοκιμασω και αυτο (αν και νομιζω οτι δεν θα το τρεξει, διοτι τωρα εχω code 43). Προς το παρων τρεχω μεμτεστ και θα το αφησω για λιγες ωρες. Τωρα τι μεμτεστ ειναι αυτο δεν κατεω, απο οτι καταλαβα το βαρβατο ειναι με ρεσταρτ και bootable iso να το τρεξεις, αλλα δεν θελω να μπω σε τετοια διαδικασια. Τελος παντων αυτο που τρεχω τωρα γινεται μεσω windows. κοντα μια ωρα, δεν εχει βρει ερορς. Θαρω απο εδω το κατεβασα http://hcidesign.com/memtest/download.html Ε τι ενοεις τι λυση περιμενω να βρω? Να καταληξω αν πεθαινει η καρτα η αν ειναι θεμα drivers/windows, αυτο θελω. Εχω δοκιμασει τουλαχιστον 5 διαφορετικους drivers ακομα και modified, και το προβλημα επανερχεται. Και στα τοπικ που διαβασα, το ιδιο γινεται, το προβλημα επανερχεται ακομα και μετα απο φορματ. Προσπαθω να γλυτωσω την αγορα νεας καρτας, αυτο προσπαθω να καταφερω. Αλλα δεν το βλεπω. Το περιεργο ξερετε ποιο ειναι? Οταν εχω code 43, δηλαδη οταν τα windows δεν βλεπουν σωστα την καρτα αρα δεν διαβαζουν και τα drivers της, μοιαζει να ειναι ποιο σταθερο! Αυτη τη στιγμη η οθονη μπορει να παει σε οτι αναλυση θελω, μεχρι και 1920χ1080, μπορω να τρεξω βιντεο χωρις κανενα προβλημα η tdr errors. Κανονικα με την καρτα απενεργοποιημενη, θα επρεπε να ειμαι σε 800χ600 και χαμηλα χρωματα! Απλα για τα προγραματα ειναι σαν να μην εχω καρτα στο συστημα, και εχει καποια πρασινα στιγματα. καλο θα ηταν να δουμε τι γινετε και με τον chaniamania, μιας και αυτος ξεκινησε το τοπικ και του το εκανα hijack. Βεβαια ξεκινησαμε με το ιδιο προβλημα....
lionheart75 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Φίλε tzinos γιατι παιδεύεσαι και δεν κάνεις το πολύ απλό που ήδη προτάθηκε. Γιατί δεν παίρνεις την κάρτα να την πάς σε ένα Pc φίλου να την δοκιμάσεις και να ξεμπερδεύεις? Κάθεσαι και παιδεύεσαι τσάμπα πιστεύω αφού όλα συνηγορούν στο ότι η κάρτα έχει πρόβλημα.
Sarandis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 1 2 3 4 αν το ελαβες ως "υφακι" συγγνωμη. στα 4 link παραπανω αν δεν εχεις χρονο να διαβασεις ολοι περιοριζονται σε καρτα που μας αφησε, σε τροφοδοτικο και σε ελεγχο καρτας σε αλλο pc.με drivers μη το ψαχνεις,ιδιοι ηταν και πριν αρχισουν τα code 43 ιδιοι ειναι και τωρα.
tzinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 δεχτην και ας αγκαλιαστουμε λολ τα λινκ που μου εδωσες ομως ειναι πολυ συνοπτικα και φαινετε οτι δεν εχουν και πολυασχοληθει με το θεμα. Απλα του λενε ψοφισε και αλλαξτη την. Στα περισοτερα που διαβασα εγω την ψαχνανε παραπανω, οπως ειπαμε πρωτα με μνημες, με τροφοδοτικο, με φορματ, με νεα windows, με διαφορετικους drivers....ktlp. Μαλιστα πολοι λενε οτι το προβλημα με το display driver has stoped and resumed δεν το κανει στα xp, αρα εκει η καρτα δουλευει. Τελως παντον μην το κουραζουμε, και εγω βαρεθηκα να το ψαχνω και παραγγειλα μια 5770, θα την εχω σε 2/3 μερες. Οπως και να εχει ειναι καλουτσικη αναβαθμιση εστω και αν δεν πολυασχολιομουν με παιχνιδια. Και 120 ευρουλακια παλευετε. Απλα το ξεψυριζα τοσο διοτι υπαρχει η πιθανοτητα να αλλαξω καρτα και να ξαναπεταει τετοια μυνηματα. Θα δειξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.