Προς το περιεχόμενο

Κολλήματα και errors στα καλά καθούμενα - Θέλω κάρτα?

ChaniaMania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Εχτές στα καλά καθούμενα όπως έψαχνα στο street-view κολλήσανε τα πάντα!

Κάνω ένα reset... τίποτα! μαύρη μαυρίλα!

Προσπάθησα να ξαναπεράσω τα windows από την αρχή... τίποτα! η εγκατάσταση κολλούσε και πετούσε μαύρη οθόνη.

Μετά από λίγο ψάξιμο στο google κατάφερα να ολοκληρώσω την εγκατάσταση απενεργοποιώντας την κάρτα γραφικών και χρησιμοποιώντας πολύ χαμηλή ανάλυση.

Μόλις είδα επιφάνεια εργασίας σκάω ένα χαμόγελο και αρχίζω να περνάω updates κτλ.

Κατεβάζω τους τελευταίους drivers της κάρτας μου (8400 GS), ρυθμίζω την ανάλυση (1920x1080), δουλεύω 5-10 λεπτά... τσάααακ! Κόλλημα!

ξανά reset και απογοήτευση.

Ευτυχώς αυτή τη φορά μπορεί να κολλάει αλλά μετά τουλάχιστον bootάρει.

Προς το παρόν έριξα την ανάλυση και είμαι κάπως σταθερός τα τελευταία λεπτά

Τι μπορεί να φταίει ρε παιδιά?

Να τα έχει παίξει η κάρτα και να μη σηκώνει 1920x1080? (σιγά τον άθλο που θέλει). Παιχνίδια δεν παίζω και γενικά δεν την ζορίζω.

Δημοσ.

δοκιμασε παλαιοτερους drivers.η 8600 gts που ειχα μετα τους 258.96 σκαλωνε αφου εμπαινε στα windows,σε ιδια αναλυση,μονο σε safe mode εμπαινε.

Δημοσ.

τώρα μου έκανε reboot και ξεκίνησε με χάλια γραφικά...

Στο device manager γράφει για τη κάρτα "Windows has stopped this device because it has reported problems (Code 43)"

Θα δοκιμάσω και με παλιούς drivers και να συνεχίσει πάω για νέα κάρτα :/

Δημοσ.

χμμ και εγω φιλε μου το ιδιο επαθα!! επαιζα φμ11 και μαζι ειχα ενα βιντεο και ετρεχε, ξαφνικα κολησαν τα παντα και αναγκαστικα να κανω ρεσταρτ. Μπαινω μεσα και μετα απο λιγο ξανακολανε ολα, το ποντικι δεν κουνουσε ουτε το πληκτρολογιο δουλευε. Παλι ρεσταρτ και αποφασιζω να περασω νεα vga drivers (nvidia 8800gt). ρεσταρτ και πλεον βλεπω παντου πιξελιασματα και πρασινα στιγματα. την καρτα την βλεπουν τα windows αλλα τελικα ανακαλυψα οτι οποιον driver και να βαλω, δεν θα δουλεψει, διοτι συνεχεια λεει code 43 windows has stopped this device because it has reported problems (Code 43)". Δεν ειναι οτι δεν την βλεπει, απλα διαλεξε να μην την χρησιμοποιει διοτι εγινε καποιο κονφλικτ. Και το γαμωτο ειναι οτι ακομα και αν κανεις φουλ απεγκατασταση με driver sweeper φαση προγραμμα και ξανα κλιν ινσταλ, παλι βγαζει το ιδιο. Οσες φορες και αν την απεγαταστησα και εβαλα αλλα driver, συνεχεια code 43. Και απο οτι διαβασα και απο αλλους, ουτε με φορματ δεν στρωνει!! Εχω διαβασει διαφορα τοπικ με το ιδιο προβλημα και κανεις δεν εχει ξεκαθαρη λυση. Αλλοι λενε οτι μαλον τα φτυσε καποιος πυκνωτης, η η μνημη της καρτας γραφικων. Παντος η καρτα φαινεται να δουλευει, απλα τα windows δεν την χρησιμοποιουν. Τελικα εκανα ενα system restore και τωρα εχω ακομα code 43, αλλα για πρωτη φορα με αφησε να αλλαξω αναλυση και την ανεβασα λιγο ωστε να μπορω να χρησιμοποιώ το πισι. Βεβαια ακομα βλεπω διαφορα στιγματα και ψιλοχαλια εικονα, σαν πρασινα barrcode sequences. Μεχρι πριν το restore δεν με αφηνε να αλλαξω το 800χ600. Τωρα δεν ξερω αν θα κανω ρεσταρτ τι θα γινει, η αν πρεπει να ξαναπροσπαθησω να περασω drivers.

Αν εχει κανεις καμια ιδεα......

Δημοσ.

«ρεσταρτ και πλεον βλεπω παντου πιξελιασματα και πρασινα στιγματα» = κάρτα γραφικών παραδίδει πνεύμα

κατέβασε αν θες το Speccy που σου λέει την θερμοκρασία όχι μόνο της κάρτας γραφικών

θα σου πρότεινα να τον σβήσεις τον Η/Υ και να καθαρίσεις την κάρτα γραφικών ίσως γίνει κάτι αλλά το ποιο πιθανό είναι να τα φτύσει σύντομα.

Δημοσ.

το μονο που μου βγαζει για καρτα γραφικων ειναι αυτο.

νVIDIA GeForce 8800 GT

GPU G92

Device ID 10DE-0611

Revision A3

Subvendor Undefined (0000)

Current Performance Level Level 1

Technology 66 nm

Die Size 330 nmІ

Transistors 754 M

Release Date 2007

DirectX Support 10.0

DirectX Shader Model 4.0

OpenGL Support 3.0

ForceWare version 196.21

ROPs 16

Shaders 112 unified

Memory Type GDDR3

Bus Width 256 Bit

Count of performance levels : 1

Level 0

Θερμοκρασια δεν δειχνει πουθενα για gpu. Για cpu,hds, system... εχει και ειναι νορμαλ. Επισης το hardware monitor βγαζει σε ολα θερμοκρασιες αλλα την καρτα γραφικων δεν την βλεπει καν, ενω παλιοτερα την ειχε. Και απο οτι θυμαμαι παντα την ειχε ψηλα καπου 75-80!! νομιζα οτι το εγραφε λαθος. Αλλα δουλευει ετσι μπορει και πανω απο 2 χρονια. Επισης ναι μεν εχει γραψει πολλες ωρες, αλλα σε απλο περιβαλον windows. Δηλαδη σπανια επαιζε full load καθως δεν ειμαι gamer, μονο φμ παιζω και 5-6 φορες κανα starcraft.

Ενα καθαρισματακι απλο με βουρτσάκι της εχω κανει.

Δημοσ.
το hardware monitor βγαζει σε ολα θερμοκρασιες αλλα την καρτα γραφικων δεν την βλεπει καν, ενω παλιοτερα την ειχε

+1 ότι τώρα χάλασε/χαλάει

την ειχε ψηλα καπου 75-80!! νομιζα οτι το εγραφε λαθος. Αλλα δουλευει ετσι μπορει και πανω απο 2 χρονια

+ ακόμα 1 ότι χαλάει,αν στα καλά καθούμενα είχε 75-80 άστα να πάνε,και μάλιστα για 2 χρόνια

Δημοσ.

Η κάρτα όντως παραδίδει πνεύμα.

Σε αυτή την περίπτωση μόνο η λύση του φούρνου ίσως φτιάξει τα πράγματα. Δεν είναι σίγουρο αλλά έχεις κάποια πιθανότητα. Διαφορετικά και να καθαρίσεις ψύκτρα και να αλλάξεις πάστες δεν γίνεται κάτι.

Δημοσ.

μα τα προγραματα δεν την βλεπουν διοτι δεν ειναι σωστα περασμενοι οι drivers τωρα. Ειπαμε εχει τωρα code 43, που σημαινει οτι τα windows αποφασισανε να σταματησουν την λειτουργια της καρτας. Μπορει να εγινε ενα απλο κονφλικτ, κατι στα irq, κατι με τα drivers...και απλα να την σταματησαν. Και βεβαια μπορει και απλα να τα φτυνει η καρτα. Αλλα η ολη φαση σου δινει την αισθηση οτι η καρτα ειναι οκ, αλλα φαγανε φλασια τα windows και την αγνοουνε. Πως εξηγεις οτι ενω περναω drivers Και την βλεπω, δεν ξεκολαει απο το code 43 για να την αφησει να δουλεψει. Και οτι δεν με αφηνε να αλλαξω αναλυση, ενω τωρα μετα το system restore, με αφηνει να παω μεχρι full hd, αλλα παλι με εχει με code 43 και δεν δουλευει σωστα.

Για την παλια θερμοκρασια δεν ειμαι σιγουρος τι επαιζε. Λογικα αν ειχα τετοια σε idle, οποτε επαιζα παιχνιδι θα πηγαινε 100+ βαθμους και θα με εκανε ρεσταρτ συνεχεια. Αρα ισως ηταν λαθος ενδειξη. Αλλοστε και για τον επεξεργαστη που εχω c2duo 8400 υπηρχε προβλημα με τους σενσορες και εδειχνε παντα υψηλη θερμοκρασια.

Λιγο τωρα που εψαξα η 8800gt τρεχει σε υψηλες θερμοκρασιες. Κατι 70ρια, 80ρια δεν ειναι ασυνηθιστα και η nvidia λεει οτι ειναι ασφαλες μεχρι 100!. Ισως εχει χαμηλο default στις στροφες γι αυτο παιζει ψηλα. Δεν το ειχα πειραξει ποτε να ανεβασω στροφες, δεν ξερω πως.

Δημοσ.

Για να σου λυθεί η απορία για το αν η κάρτα σου δουλεύει σωστά ή το λειτουργικό σου έχει θέμα και το αντίστροφο, πολύ απλά πάρε την κάρτα και δοκίμασέ την σε ένα άλλο PC ενός φίλου. :)

Edit:

Πριν το κάνεις αυτό, κάνε μια τελευταία προσπάθεια να απεγκαταστήσεις τους οδηγούς ή τυχόν υπολείμματα αυτών με το driver sweeper σε περιβάλλον safe mode. Στη συνέχεια ξαναπέρνα τους οδηγούς και δες πως θα συμπεριφερθεί. :)

Edit2:

Τις στροφές του ανεμιστήρα μπορείς να τις πειράξεις και να απενεργοποιήσεις την αυτόματη λειτουργία φτιάχνοντας κάποιο προσωπικό προφίλ στροφών / θερμοκρασίας με το προγραμματάκι msi afrerburner.

Δημοσ.

το ξανακανα, uninstall se safe mode, restart παλι σε safe mode, τρεχω driver sweeper, σβηνω οτι nvidia, ρεσταρτ σε κανονικα γουιντος, περναω drivers (δοκιμασα ακομα παλιοτερους), ρεσταρτ, και παλι τα ιδια, στιγματα και code 43. Τουλαχιστον μπορω ακομα να αλλαξω την αναλυση, το εβαλα τωρα σε 1600χ1200. Εαν η καρτα ηταν καμενη παντως, δεν θα μπορουσα να το κανω αυτο.

Με το afrerburner, το ετρεξα αλλα δεν βρισκει την καρτα, λογικο αφου τα κολωπαραθυρα την εχουν απενεργοποιησει κατα καποιο τροπο.

Ξερω γω, θα το ψαξω λιγο ακομα και μετα θα αρχισω να σκεφτομαι αγορα νεας καρτας!!, Πειτε και καμια προταση μεχρι κανα 150ρι, gamer δεν ειμαι αλλα γουσταρω να εχω και κατι αξιολογο που θα κρατησει 2 χρονακια. Η 5770 ειναι αξιολογη? και ποσο καλυτερη θεωρειται απο την 8800gt, να νοιωσο τουλαχιστον οτι αφου θα παρω καρτα, να ειναι και καλη αναβαθμιση.

επισης

mobo - ds5 x48 gigabyte

cpu - c2duo 8400

ram - 4 gb ddr2

tower - thermaltake armor full

psu - 600ri corsair θαρω

εχουμε προβλημα ασυμβατοτητας με 5770 η 5850 που σκεφτομαι να παρω? Ιδιο καλωδιο που εμπαινε στην 8800 δεν θα ναι?

Δημοσ.

χμμμ ισως και να το γλυτωσα το 150ρι!!!!

εκλεισα τον υπολογιστη, επιστρεφω μετα καμια ωρα και ολα φαινονται ενταξει. Ακομα και απο την αρχη οταν ανοιγει, στην πρωτη εικονα που δειχνει σκληρους, μνημη, bios, εκανε artifacts, spots.... αλλα τωρα μετα εκπληξεως ξεκινησε αψεγαδιαστο. Λες σκεφτομαι να εφτιαξε?? Μπαινω windows και ολα ειναι οκ, δεν εχει πλεον code 43 error και η καρτα αναγνωριζεται κανονικα. Δεν ξερω τι φταιει και ποιο απο ολλα τα βηματα που εκανα δουλεψε. Το τελευταιο που εκανα παντος ηταν

1) safe mode

2) uninstall card and drivers

3) restart se safe mode again

4) run driver sweeper, remove all nvidia

5) restart se windows κανονικα

6) install older drivers 197.45 απο μεσα του 2010

7) restart se windows κανονικα

8) και πλεον ειμαι μεσα κανονικα αλλα εχω τα ιδια προβληματα, ξανα code 43. Θεωρητικα δεν χρειαζομαι αλλο ρεσταρτ για να πουμε οτι περαστηκαν οι drivers, το εκανα αυτο. ΑΛΛΑ αφου εκλεισα το πισι και το ξανα ανοιξα αργοτερα, τωρα ολα ειναι οκ. Δεν ξερω ποσω θα κρατησει η αν ξαναπεταξει code 43, αλλα ξερω οτι ισχυει αυτο που ελεγα, οτι η καρτα υπηρχε και δουλευει απλα ισως εφαγαν φλασια τα windows και επρεπε καπος να φυγει το code 43 για να ξαναδουλεψει η καρτα. Οποτε οποιος εχει παρομοιο προβλημα ας το παλεψει οσω μπορει. Ημουν ενα τσακ απο το να παραγγειλω καινουρια καρτα! Ισως δεν την εχω αποφυγει ακομα, αλλα.....μοιαζει οκ.

ετρεξα και το afterburn, ενεργοποιησα το φαν σπιντ και το παει αυτοματα σε 63%, το default ειναι θαρω 30% γι αυτο χτυπαει 70ρια+ !!!! Οταν τον αφησα αρκετη ωρα στο defaulr εφτασε 73 βαθμους. Μετα στο αυτοματο που τρεχει κοντα στο 63% κατεβηκε κατω απο 65 βαθμους. Μετα το εβαλα μανιουαλ, το αφησα 100% και επεσε στους 60 βαθμους!!! ισως παει και ποιο κατω με την ωρα.

Παντος το μαλακισμενο επαιζε σχεδον χωρις ανεμηστιρα, μα ειναι δυνατον το default να ειναι 30% ταχυτητα και να την αφηνουν να βραζει 15 βαθμους πανω?? Και εγω ο ανιδεος την εχω να τρεχει ετσι πανω απο 2 χρονια!

Δημοσ.

sk@ta!! το πισι δουλευει ακομα προς το παρον, η καρτα υπαρχει κανονικα, αλλα μου συνεβη το ιδιο που εγινε πριν αρχισει ο χαμος. Επαιζα φμ10 και παραλληλα ετρεχε βιντεο, ξαφνικα τρωει φλασια και κολανε τα παντα. Κανω ρεσταρτ με τον φοβο οτι θα αρχισει παλι τα artifacts και τα code 43 erors. Αλλα μπηκε κανονικα στα windows και δεν εχω το code 43 eror. Αλλλα και απο την αλλη τωρα φοβαμαι να τρεξω κανα παιχνιδι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...