Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Ενα θεμα για στρατο που βρηκα ειναι κλειδωμενο. Ηρθε ενα χαρτι στον γιο μου για αναβολη λογω σπουδων (ΤΕΙ)και γραφει οτι οταν διακοψει την αναβολη πρεπει να προσκομισει οτι τιτλους σπουδων εχει αποκτησει κατα την διαρκεια της. Το ερωτημα μου ειναι οτι αν δεν εχει παρει πτυχιο ή δεν εχει περασει μαθηματα τι γινεται? Επισης για να ειναι σε ισχυ η αναβολη χρειαζεται να κανει κατι ? Ο γιος περσαε ΤΕΙ αλλα τα παρατησε στους 3 πρωτους μηνες. Ευχαριστω.
dreamercon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Αν δεν κάνω λάθος, έξι μήνες ποινή επιπλέον θητεία, εξαγοράσιμη. Ενα θεμα για στρατο που βρηκα ειναι κλειδωμενο. Ηρθε ενα χαρτι στον γιο μου για αναβολη λογω σπουδων (ΤΕΙ)και γραφει οτι οταν διακοψει την αναβολη πρεπει να προσκομισει οτι τιτλους σπουδων εχει αποκτησει κατα την διαρκεια της. Το ερωτημα μου ειναι οτι αν δεν εχει παρει πτυχιο ή δεν εχει περασει μαθηματα τι γινεται? Επισης για να ειναι σε ισχυ η αναβολη χρειαζεται να κανει κατι ? Ο γιος περσαε ΤΕΙ αλλα τα παρατησε στους 3 πρωτους μηνες. Ευχαριστω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Ευχαριστω.Εγω πριν κατι 10ετιες βεβαια που ειχα διακοψει μονος την αναβολη χωρις να εχω παρει πτυχιο δεν μου ειπαν τιποτα και εκανα κανονικα 22 μηνες που ηταν τοτε.Τωρα αν καποιος δεν εχει παρει πτυχιο και κανει διακοπη τι πρεπει να προσκομισει ?
ntinos19 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 λογικά έγγραφα απο την εγγραφή και την διακοπή πρέπει να έχει πάρει που μπορεί να τα προσκομίσει. όταν κάποιος κόβετε ή σταματάει το σχολείο ή κάποια σχολή πρέπει να πάει και να κάνει τη διακοπή της αναβολής αν αυτή ήταν η "δικαιολογία" για την αναβολή. σε περίπτωση που κάποιος έχει κόψει τη σχολή ή σχολείο και δεν έχει κάνει διακοπή της αναβολής τρώει ένα πρόστιμο, δεν ξέρω πόσο, συνήθως είναι επιπλέον θητεία και πάντα εξαγοράσιμη. όλα αυτά μπορεί να τα μάθει και εντός του στρατού που συνήθως αν όχι πάντα γίνετε μια ενημέρωση στις πρώτες μέρες.
digimyth Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Αν έχει περάσει σε ΤΕΙ το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πιστοποιητικό για το στρατό από το ΤΕΙ ότι είναι φοιτητής ασχέτως αν έχει περάσει μαθήματα ή όχι. Βέβαια δε ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που τα έχεις παρατήσει εντελώς και δεν έχεις δηλώσει ούτε μαθήματα. Αλλά μπορεί να πάει στο ΤΕΙ να ρωτήσει (ή να πάρει ένα τηλέφωνο). Πάντως από τη στρατολογία όταν πρώτο-πας σου δίνουν αναβολή για πολλά χρόνια μετά αλλά αν δεν αποδείξεις ότι είσαι φοιτητής τότε δε ξέρω.
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Ενα θεμα για στρατο που βρηκα ειναι κλειδωμενο. Ηρθε ενα χαρτι στον γιο μου για αναβολη λογω σπουδων (ΤΕΙ)και γραφει οτι οταν διακοψει την αναβολη πρεπει να προσκομισει οτι τιτλους σπουδων εχει αποκτησει κατα την διαρκεια της. Το ερωτημα μου ειναι οτι αν δεν εχει παρει πτυχιο ή δεν εχει περασει μαθηματα τι γινεται? Επισης για να ειναι σε ισχυ η αναβολη χρειαζεται να κανει κατι ? Ο γιος περσαε ΤΕΙ αλλα τα παρατησε στους 3 πρωτους μηνες. Ευχαριστω. δεν ζητάνε πτυχίο αλλά βεβαιωση σπουδών, μπορει και να χρωστάει μαθήματα δηλαδη... και αυτό συνήθως το ζητάνε για να κόψει την αναβολή απο το στρ. γραφείο, αν παρουσιαστεί στο κέντρο κανονικά όταν λήξει η αναβολή γίνεται τέτοιος χαμός απο κόσμο που δεν είναι τόσο σχολαστικοί.
digimyth Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 δεν ζητάνε πτυχίο αλλά βεβαιωση σπουδών Στο δικό μου ΤΕΙ (προφανώς και στα άλλα...) έχει 2 κατηγορίες. Τη βεβαίωση σπουδών και ένα άλλο βεβαίωση για τη στρατολογία... Εγώ τους πήγα το 2ο αν και δε το κοίταξαν.
Mvpgr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Εγώ όταν πήγα στην στρατολογία πριν 1μιση χρόνο τους παρέδωσα τη βεβαίωση από τη σχολή. Βέβαια 8 μήνες μετά και ενώ υπηρετούσα με ειδοποίησαν ότι έχω ποινή 1 επιπλέον μήνα θητείας, γιατί έλειπε κάποιο χαρτί. Μαντέψτε: είχαν χάσει τη βεβαίωση της σχολής. Φυσικά δε δεχόντουσαν να τους πάω άλλη, αφού σκοπός τους ήταν να πάρουν τα 90Ε που ήταν η εξαγορά της ποινής. Έμαθα από δω κι από κει ότι και σε άλλους είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο και τους ζητούσαν να εξαγοράσουν την ποινή τους για 90Ε...
kage Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 τελος η κοζανη? δηλ.θελει να παει στρατο στο τελος της αναβολης του που ειχε παρει στα 18?δηλ καπου 26ετων? νομιζω δεν θα χει προβλημα αν πηγαινει και γραφετε που και που στην σχολη για να του δωσουν στο τελος μια βεβαιωση που αναφερουν πιο πανω.αν και γω προτεινω ενα τηλ.στο ρουφ και να μας πεις και μας τελικα τι παιζει
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 τελος η κοζανη? δηλ.θελει να παει στρατο στο τελος της αναβολης του που ειχε παρει στα 18?δηλ καπου 26ετων? νομιζω δεν θα χει προβλημα αν πηγαινει και γραφετε που και που στην σχολη για να του δωσουν στο τελος μια βεβαιωση που αναφερουν πιο πανω.αν και γω προτεινω ενα τηλ.στο ρουφ και να μας πεις και μας τελικα τι παιζει Η Κοζανη τελος αλλα ειμαστε σε αναμονη για το 10%.Σιγα μην καθεται και εξαντλησει την αναβολη.Στη σχολη γραφτηκε τον Οκτωβριο που περασε και εκατσε εκει μεχρι Χριστουγεννα.
panosno1com Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Ειχα παρει αναβολη απο ΙΕΚ, πηγα λιγο πριν το τελος (της σχολης ιεκ) και εκοψα την αναβολη, και τους παρεδωσα απλα ενα χαρτι που ελεγε "ο ταδε σπουδαστης εγγραφτηκε το 2007 στη σχολη διαρκειας 4 εξαμηνων μπλαμπλα" και το δεχτηκανε . Μετα στο κεντρο . Οπως ειπαν παραπανω,στο κεντρο γινεται Ο χαμος οποτε δε ειναι τοσο σχολαστικοι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.