Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση λάπτοπ!

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Αποφάσισα να αναβαθμίσω το λάπτοπ μου, για αρχή αγόρασα έναν SSD δίσκο και είδα τρελή διαφορά στις επιδόσεις... Πέρα από αυτό όμως θέλω να αναβαθμίσω cpu & gpu, οπότε έχω 2 ερωτήσεις:

1)Υπάρχει κάποιο κατάστημα που να πουλάει επεξεργαστές αυτής της σειράς για λάπτοπ? Έψαξα στα κλασσικα, plaisio,e-shop,multirama,pc1, getitnow... Τζίφος... Ξέρετε κάποιον που πουλάι τέτοια cpus? Συγκεκριμένα έχω τώρα τον RM-70 (2Ghz) και ενδιαφέρομαι να πάω στον ZM-86 (2.4ghz).

2) Gpu έχω την HD3470. Κατά 99% δεν είναι embedded, αλλά αφαιρούμενη... Πώς μπορώ να δώ τι socket χρησιμοποιεί? Και που μπορώ να αγοράσω κάρτες γραφικών για αυτό το socket? Ευχαρστώ προκαταβολικά! Το GPU-z σαν BUS interface μου λέει PCI-E x16@x16, είναι δλδ ο ίδιος δίαυλος με τα desktop? Η προφανώς έχει διαφορές?

Δημοσ.

Μιας και απ'ότι κατάλαβα στην ενότητα "φορητοί υπολογιστές" δεν μπορούν να με βοηθήσουν

(http://www.insomnia.gr/topic/401203-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80/)

Ξαναποστάρω εδώ το ερώτημα μου, σχετικά με την αναβάθμιση του λαπτοπ μου:

Καλησπέρα... Αποφάσισα να αναβαθμίσω το λάπτοπ μου, για αρχή αγόρασα έναν SSD δίσκο και είδα τρελή διαφορά στις επιδόσεις... Πέρα από αυτό όμως θέλω να αναβαθμίσω cpu & gpu, οπότε έχω 2 ερωτήσεις:

1)Υπάρχει κάποιο κατάστημα που να πουλάει επεξεργαστές αυτής της σειράς για λάπτοπ? Έψαξα στα κλασσικα, plaisio,e-shop,multirama,pc1, getitnow... Τζίφος... Ξέρετε κάποιον που πουλάι τέτοια cpus? Συγκεκριμένα έχω τώρα τον RM-70 (2Ghz) και ενδιαφέρομαι να πάω στον ZM-86 (2.4ghz).

2) Gpu έχω την HD3470. Κατά 99% δεν είναι embedded, αλλά αφαιρούμενη... Πώς μπορώ να δώ τι socket χρησιμοποιεί? Και που μπορώ να αγοράσω κάρτες γραφικών για αυτό το socket? Ευχαρστώ προκαταβολικά! Το GPU-z σαν BUS interface μου λέει PCI-E x16@x16, είναι δλδ ο ίδιος δίαυλος με τα desktop? Η προφανώς έχει διαφορές?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε πληροφορία, η αναβάθμιση είναι σημαντική, γιατί χρησιμοποιώ το εν λόγω λάπτοπ για την ανάπτυξη του παιχνιδιού της υπογραφής μου, και όσο μεγαλώνει το μέγεθος των δεδομένων τόσο πιο αργό γίνεται το φόρτωμα, rendering, compiling κτλπ...

• Moderators
Δημοσ.

Οι καρτες γραφικων για λαπτοπ σαφως και ειναι αφαιρουμενες (υπαρχουν και onboard βεβαια), χρησιμοποιουν ομως το προτυπο MXM (Ι, ΙΙ κτλ), μονο που δεν θα βρεις πουθενα στην ελλαδα καινουρια, και οι μεταχειρισμενες κοστιζουν παρα παρα πολυ.

Δισκο και ραμ αλλαζεις ευκολα, υπαρχουν στα περισσοτερα καταστηματα.

Επεξεργαστη αναλογα το μοντελο μπορει να χρειαστει απλα να ανοιξεις 1 καπακι και να ξεβιδωσεις τη ψυξη, ωστοσο ενδεχεται να χρειαζεται να κανεις το λαπτοπ κυριολεκτικα βιδες, με αμφιβολο αποτελεσμα μαλιστα καθως κανεις δε θα σου εγγυηθει οτι ο ταδε επεξεργαστης θα δουλεψει στο δικο σου συγκεκριμενο λαπτοπ, εκτος κι εαν αυτο ειχε βγει με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη. Ασε που και αυτοι ειναι ακριβοι για αυτα που προσφερουν.

Συνεπως δεν συνιστω καμια αναβαθμιση περαν της ραμ ή του σκληρου.

Δες το δικο μου τι λυσιμο θελει για να βγει ο επεξεργαστης: (δεν ειναι ακριβως το ιδιο αλλα ειναι ακριβως η ιδια τοπολογια εξαρτηματων)

Για επεξεργαστες εχει καποιους το plaisio, αλλα λιγα πραγματα σε AMD...

http://www.plaisio.g.../Laptop-CPU.htm

Δημοσ.

Το Laptop είναι το Toshiba A300D-155

Δίσκο έβαλα SSD ήδη, και για ram (DDR2) το σκέφτομαι να πάω στα 4 ή 6 Gb... Τώρα έχει 3gb, αυτό που δεν ξέρω είναι αν έχει 2 ή 3 sockets... Ποιές είναι οι πιο γρήγοριες, DDR2 laptop μνήμες που κυκλοφορούν?

Στο πλαίσιο οι cpus Που έχει εκτός του ότι είναι πολύ παλιές, δεν ταιριάζουν στο socket μου... Όσων αφορά την gpu, ξέρετε κάποιο κατάστημα στο εξωτερικό που πουλάει MXM Κάρτες? Πως θα δω αν έχω ΜΧΜ1 ή ΜΧΜ2, to gpu-z δεν το αναφέρει.

Τέλος με το θέμα θερμοκρασία τι θα παίξει? Παίζει να μπορώ να αλλάξω ψύκτρα/ανεμηστηράκια με κάτι καλύτερο? Είναι δυνατή η υδρόψυξη?

Ευχαριστώ και πάλι.

Υ.Γ. θα το πάω σε κατάστημα να μου τα φτιάξουν αυτά, δεν καταπιάνομαι καν με λαπτοπ...

• Moderators
Δημοσ.

3 sockets για μνημη δεν εχει κανενα laptop. Δυο sockets εχει και μπορεις να βαλεις μεχρι 8GB (4x4).

Οι CPUs που εχει στο πλαισιο μια χαρα ειναι και σε καλες τιμες, οσο περιπου τους βρισκεις μεταχειρισμενους απο ebay. Για την ακριβεια, εγω ημουν ετοιμος να παρω τον P8800 με τα 100 ευρω (δες τιμες ebay ;)), αλλα το βιντεο που πρεπει να λυσω ολο το λαπτοπ μου αλλαξε γνωμη...

Υδροψυξη σε λαπτοπ ρε αδερφε? Θα μας τρελανεις τελειως :P

Κοινως θα σου φυγουν τοσα λεφτα για ραμ/vga/ssd/cpu οσο για ενα νεο και καλυτερο λαπτοπ...

Δημοσ.

για καρτα γραφικων δες εδω η απο το ebay (οχι δεν εχω αγορασει τιποτα απο αυτα τα 2)

ram μπορεις να βαλεις μεχρι 8GB (800Mhz δεν ειναι ?)

δες αυτες 2x2(=4GB) πρεπει να ειναι, μηπως το laptop σου εχει 4 slot (δηλαδη 2x4=8GB)?

βρηκα και τον επεξεργαστη αλλα η τιμη μπορει να σε απογοητευσει......

Φιλικα παντα!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ καταρχάς για τα λινκς... Κατά δεύτερον, μίλησα με κάποιον που και καλά ξέρει 5-10 πράγματα παραπάνω, και μου είπε ότι στο λαπτοπ μου δεν ταιριάζουν κάρτες MXΜ καθώς η Toshiba χρησιμοποιεί κάποιο δικό της πρότυπο αντί του ΜΧΜ, ισχύει κάτι τέτοιο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...