mister-g Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα! Χθες το βράδυ κλείνοντας τον υπολογιστή τα άφησα να κάνει update τα vista και μετά θα έκλεινε μόνο του. Σήμερα που πήγα να το ανοίξω κόλλησε και δεν έκανε boot και μου έβγαζε αυτή την οθόνη. Προσπάθησα να κάνω format αλλά δεν γίνεται. Μάλλον δεν αναγνωρίζει τους δυο σκληρούς που έχω. Μπορεί κάποιος να μου πει τι να κάνω?
nikos903 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Το DVD του λειτουργικού το έχεις ε; Μπούταρε απο αυτό και τρέξε επιδιόρθωση εκκίνησης ή αλλιώς τρέξε τις εντολές fixboot - fixmbr και δες αμα γίνει κάτι.
3leven Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Προσπάθησα να κάνω format αλλά δεν γίνεται. Μάλλον δεν αναγνωρίζει τους δυο σκληρούς που έχω. Μπορεί κάποιος να μου πει τι να κάνω? Δηλαδη δεν σου εμφανιζει τους 2 σκληρους σου , στα partitions κατα την εκκινηση του φορματ?
mister-g Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Το έχω το dvd αλλά δεν γίνεται τίποτα. Τι είναι το bootmgr? Μου βγάζει αυτό το μήνυμα: BOOTMGR is missing Press ctrl+alt+del to restart Κάνω restart και πάλι τα ίδια...... Δηλαδη δεν σου εμφανιζει τους 2 σκληρους σου , στα partitions κατα την εκκινηση του φορματ? Ναι τα εμφανίζει αλλά κάτι μου βγάζει ένα μήνυμα ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνει η εγκατάσταση ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι καλά.
3leven Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Τοτε αναγνωριζει τους σκληρους σου.. :/ Για δοκιμασε αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω.. Απλα εκει που επιλεγεις εγκατασταση , εσυ θα διαλεξεις επιδιορθωση...
nikos903 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 O BootManager είναι ένα "πρόγραμμα" που ελέγχει ποιο λειτουργικό θα ξεκινήσει και απο που, αυτό που πρέπει να έχεις εσύ είναι μαζί με τα $Vista και άμα πάθει κάποια βλάβη φτιάχνεται συνήθως με τις εντολές που έγραψα παραπάνω ή με επιδιόρθωση. Άμα όμως πας για φορμάτ και πατήσεις Advansed εκεί που λέει για τους δίσκους μπορείς να κάνεις φορμάτ γενικό και μετά να ξεκινήσεις απο την αρχή δημιουργώντας τα partitions που θες. Βέβαια για χαλασμένο bootmanager να κάνεις φορμάτ δεν ξέρω αμα χρειάζεται... Και τις εντολές τις έτρεξες και τίποτα;;;
mister-g Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Όταν πάω να κάνω επιδιόρθωση δεν βρίσκει κανένα λειτουργικό σύστημα. Είναι άδειο και έχει δύο επιλογές από κάτω: Φόρτωση προγραμμάτων οδήγησης και Επόμενο>
TheELF Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μπες στο bios και δες αν μπορείς να βρεις τους δυο σου δίσκους επίσης δες αν είναι στην σωστή σειρά στο boot order.
mister-g Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Σόρρυ αλλά τις εντολές που τις τρέχω? Στην γραμμή εντολών? Πάντως έκανα επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση και λέει ότι δεν μπορεί να διορθώσουν το πρόβλημα τα windows και μετά με έβγαλε σαν πρόβλημα που διαπιστώθηκε ότι δεν αναγνωρίζει τον σκληρό ή ότι αυτός δεν ανταποκρίνεται.. Μπες στο bios και δες αν μπορείς να βρεις τους δυο σου δίσκους επίσης δες αν είναι στην σωστή σειρά στο boot order. Στο BIOS τους βρίσκω τους σκληρούς και είναι μια χαρά. O BootManager είναι ένα "πρόγραμμα" που ελέγχει ποιο λειτουργικό θα ξεκινήσει και απο που, αυτό που πρέπει να έχεις εσύ είναι μαζί με τα $Vista και άμα πάθει κάποια βλάβη φτιάχνεται συνήθως με τις εντολές που έγραψα παραπάνω ή με επιδιόρθωση. Άμα όμως πας για φορμάτ και πατήσεις Advansed εκεί που λέει για τους δίσκους μπορείς να κάνεις φορμάτ γενικό και μετά να ξεκινήσεις απο την αρχή δημιουργώντας τα partitions που θες. Βέβαια για χαλασμένο bootmanager να κάνεις φορμάτ δεν ξέρω αμα χρειάζεται... Και τις εντολές τις έτρεξες και τίποτα;;; Πως ακριβώς τρέχω τις εντολές?
isay Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 @mister-g κοιτώντας τις εικόνες, σου έχω μια ερώτηση. Πόσους δίσκους και πόσες συσκευές dvd έχεις; Πρόσεχε μιλάω για φυσικού δίσκους και οχι partitions
nikos903 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δεν ανταποκρίνεται ο σκληρός; Άλλο και αυτό... Άμα πας και συνεχίσεις για φορμάτ (επιλογή Custom/Advanced) εκεί που σου βγάζει τους δίσκους έχει μια επιλογή για delete και μετά format(αν θυμάμαι καλά, πάντως σβήνεις τελείως αυτό το partition που είχε win και το ετοιμάζεις να περαστούν πάλι εκεί). Άμα θες τα αρχεία που είναι μέσα σε αυτό το partition πρέπει να μπεις με κάποιο live cd. Δοκίμασες να δεις αμα πατάνε καλά τα καλώδια των δίσκων; Άμα θες βγάλε τον 2ο δίσκο όσο τρέχεις σε αυτόν με το λειτουργικό μην φάει καμια εντολή που δεν προορίζεται για αυτόν και τον συνδέεις μετά... Edit: Στην γραμμή εντολών τις τρέχεις τις εντολές.
mister-g Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δυο σκληρούς και δυο συσκευές dvd. Γιατί? Δεν ανταποκρίνεται ο σκληρός; Άλλο και αυτό... Άμα πας και συνεχίσεις για φορμάτ (επιλογή Custom/Advanced) εκεί που σου βγάζει τους δίσκους έχει μια επιλογή για delete και μετά format(αν θυμάμαι καλά, πάντως σβήνεις τελείως αυτό το partition που είχε win και το ετοιμάζεις να περαστούν πάλι εκεί). Άμα θες τα αρχεία που είναι μέσα σε αυτό το partition πρέπει να μπεις με κάποιο live cd. Δοκίμασες να δεις αμα πατάνε καλά τα καλώδια των δίσκων; Άμα θες βγάλε τον 2ο δίσκο όσο τρέχεις σε αυτόν με το λειτουργικό μην φάει καμια εντολή που δεν προορίζεται για αυτόν και τον συνδέεις μετά... Edit: Στην γραμμή εντολών τις τρέχεις τις εντολές. Τα καλώδια τα δοκίμασα και είναι εντάξει και επίσης δεν χρειάζομαι κανένα υπάρχον αρχείο στο pc. Δοκίμασα να τρέξω τις εντολές και λέει ότι δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή κλπ. Μήπως κάνω κάτι λάθος? Τι ακριβώς πρέπει να γράψω?
nikos903 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 ... Δοκίμασα να τρέξω τις εντολές και λέει ότι δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή κλπ. Μήπως κάνω κάτι λάθος? Τι ακριβώς πρέπει να γράψω? Ναι, δικό μου λάθος, αυτές είναι για XP, σε Vista τρέχεις (bootrec /fixboot). Δοκίμασε και ( bootrec /rebuildbcd), δεν ξέρω αμα κάνει το ίδιο.... Όταν πατάς επισκευή δεν σου βγάζει ένα partition με τον δίκο που έχει το λειτουργικό; Τα βλέπει εκεί ε;
TheELF Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Ενδέχεται να μην χρειαστεί να τρέξεις καμία εντολή και να είναι απλά θέμα αλλαγής μιας ρύθμισης μέσα από το bios το boot order που είπα,κοινός μπέρδεψε τους δίσκους και πρέπει να του ξανά πεις ποιος να είναι πρώτος στην σειρά.
mister-g Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Όταν πατάω επιδιόρθωση δεν βλέπει καμία θέση με λειτουργικό. Είναι άδειο το παραθυράκι. Όταν πατάω εγκατάσταση όμως έχω επιλογή μόνο για προσαρμοσμένη εγκατάσταση και όχι αναβάθμιση. Και εδώ μου βγάζει θέσεις που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.