Προς το περιεχόμενο

Dual boot laptop διαγραφή Linux

NiKoS WSN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω αγχωθεί... άνοιξα το κούτί του netbook και έχει μόνο κάτι φυλλαδιάκια και δύο βιβλιαράκια (οδηγούς), που θα βρω το cd των Win. Το netbook είναι από αυτά που έδεινα στους μαθητές της πρώτης γυμνασίου (acer aspire one ZG8-ειδική ελληνική εκπαιδευτική έκδοση).Πάω να googlarw γιατί επειδή δεν έχει είσοδο για cd μήπως υπάρχει τίποτα μέσα στο internet...

Θα κάνεις και τα πέντε βήματα που σου λέει ο σύνδεσμος που ανάρτησε η karmen.

Τώρα είδα αυτό γιατί έγραφα το επάνω... Μα όταν ανοίγω το pc δεν υπάρχει τίποτα... μία μαύρη οθόνη που γράφει error22... Δεν έχω επιλογή για να μπω win η linux...

----

13:54

Έψαξα στο Site της που είχε κάτι drivers, bios Κλπ αλλά μάλλον επειδή είνι ειδικη έκδοση πρέπει να απευθυνθώ κάπου αλλού... Θα ξαναψάξω, άμα έχετε κάποια βοήθεια Plz...

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ελπίζω να έχεις ένα μεγαλούτσικο usb ^_^

Κατεβάζεις και τρέχεις το live-cd του ubuntu πάνε στο 2 επέλεξε usb και πάτα στο show me how για να δεις αναλυτικές οδηγίες.

Μόλις φορτώσεις τα ubuntu ακολούθησε αυτές της οδηγίες

Και δηλαδή εσύ πως πήγες να ακολουθήσεις οδηγίες(αυτές από το αρχικό σου μήνυμα) που ήθελαν και δισκέτα, πρώτο-πρώτο το λένε.

Δημοσ.

Ελπίζω να έχεις ένα μεγαλούτσικο usb ^_^

Κατεβάζεις και τρέχεις το live-cd του ubuntu πάνε στο 2 επέλεξε usb και πάτα στο show me how για να δεις αναλυτικές οδηγίες.

Μόλις φορτώσεις τα ubuntu ακολούθησε αυτές της οδηγίες

Το έχω το usb άλλα θέλω να το συγουρέψω... καίω το usb μετά ανοίγω το pc με το usb πάνω, πατάω boot από εκεί μετά να υποθέσω κάνω Install το βήμα 2 δεν κατάλαβα καθόλου και μετά επανεκίνηση... Και τότε θα μου ανοίξει σαν να μην έγινε τίποτα από τα win;

Δημοσ.

Διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφουμε και αυτά που σου στέλνουμε;;

Το βήμα δύο είναι για την σελίδα που δίνω,απλά λέει τα βήματα για να κάνεις usb που να τρέχει τα ubuntu χωρίς να χρειαστεί να τα κάνεις εγκατάσταση.

Ο δεύτερος σύνδεσμος σου λέει τι να κάνεις μέσα από τα ubuntu για να επαναφέρεις την δυνατότητα εκκίνησης τον windows.

Δημοσ.

Βρε Νίκο δηλαδή έκανες αυτά που σου είπα στο Link και προσπέρασες ολόκληρο Live cd που σου είπαμε;

Εμ αμα προσέξεις στο λινκ που σου έδωσα κάτω λέει

Also, make sure you only use these commands on a system with one operating system installed. If you have more than one operating system installed, fixmbr and fixboot could mess up everything.

Τεσπα. Κάνε ότι σου λέει ο TheELF και βλέπουμε.

TheELF thanks

Δημοσ.

Διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφουμε και αυτά που σου στέλνουμε;;

Το βήμα δύο είναι για την σελίδα που δίνω,απλά λέει τα βήματα για να κάνεις usb που να τρέχει τα ubuntu χωρίς να χρειαστεί να τα κάνεις εγκατάσταση.

Ο δεύτερος σύνδεσμος σου λέει τι να κάνεις μέσα από τα ubuntu για να επαναφέρεις την δυνατότητα εκκίνησης τον windows.

Ρωτάω για το βήμα 2 από το σύνδεσμο 2... αυτό με τα ubuntu που πρέπει να τα κάνεις download το κατάλαβα αυτό "2) On the terminal:

sudo apt-get install ms-sys

then

ms-sys --mbr /dev/hdX

NOTE: in my case the main windows xp system is located in hda1 so I used ms-sys --mbr /dev/hda

"

Δημοσ.

Ανοίγεις ένα terminal όπως βλέπεις εδώ

ubuntu_vista_06.article-width.jpg

και δίνεις προσεκτικά(ορθογραφικά κενά κ.τ.λ.) της εντολές αυτές

το τελευταίο to HDX το κάνεις HD0

Δημοσ.

Ανοίγεις ένα terminal όπως βλέπεις εδώ

ubuntu_vista_06.article-width.jpg

και δίνεις προσεκτικά(ορθογραφικά κενά κ.τ.λ.) της εντολές αυτές

το τελευταίο to HDX το κάνεις HD0

Θα το δοκιμάσω και θα σας πω αποτελεσματα...

Δημοσ.

Τελικά τι έγινε;

Δεν έχω χρόνο να το κάνω... το έφτιαξα το στικακι αλλά όλα θα τα κάνω αύριο το απόγευμα...

Δημοσ.

Δεν γίνεται τίποτα γράφω sudo apt-get install ms-sys μου ζητάει τον κωδικό τον δίνω μου λέει reading package lists...Done από κάτω Building dependency tree από κάτω Reading state information... Done και μετά πετάει E:Unable to locate package my-sys.

Μήπως φταίει πως όταν μου ζήτησε που να το installarw επέλεξα σε νέο διαμέρισμα; HELPPPPP

Δημοσ.

Δεν γίνεται τίποτα γράφω sudo apt-get install ms-sys μου ζητάει τον κωδικό τον δίνω μου λέει reading package lists...Done από κάτω Building dependency tree από κάτω Reading state information... Done και μετά πετάει E:Unable to locate package my-sys.

Μήπως φταίει πως όταν μου ζήτησε που να το installarw επέλεξα σε νέο διαμέρισμα; HELPPPPP

Να σε Help βρε Νίκο ΑΛΛΑ κάτι λείπει και εαν δεν το πεις δεν έχει help.

Λοιπόν διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις απαντήσεις σου και διαπιστώνω ότι ή εγώ κάπου έχω χάσει τη μπάλα και δεν καταλαβαίνω μερικά πράγματα ή κάτι δεν διαβάζω καλά ή κάτι δεν έχεις διατυπώσει σωστά.

Προχωράμε σε διαδικασία fixmbr via linux ok να πω, ας το κάνει, ΑΛΛΑ ερωτώ

1) Πως έκανες fixmbr από το λινκ που του έδωσα ΧΩΡΙΣ windows cd;;;

2) Αν τώρα του λέμε να φτιάξει το mbr via linux πριν ΠΩΣ το χάλασες, αφού δεν έκανες όπως είπες τη διαδικασία από το gparted και κατεπέκταση δεν έκανες ούτε το 1;;;

3)Να υποθέσω ότι άνοιξες ένα command prompt ΜΕΣΑ από τα windows και πάτησες fixmbr και fixboot;;;

Μικρέ αν έκανες το τελευταίο μην μου απαντήσεις στα 1 και 2.

Δημοσ.

Να σε Help βρε Νίκο ΑΛΛΑ κάτι λείπει και εαν δεν το πεις δεν έχει help.

Λοιπόν διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις απαντήσεις σου και διαπιστώνω ότι ή εγώ κάπου έχω χάσει τη μπάλα και δεν καταλαβαίνω μερικά πράγματα ή κάτι δεν διαβάζω καλά ή κάτι δεν έχεις διατυπώσει σωστά.

Προχωράμε σε διαδικασία fixmbr via linux ok να πω, ας το κάνει, ΑΛΛΑ ερωτώ

1) Πως έκανες fixmbr από το λινκ που του έδωσα ΧΩΡΙΣ windows cd;;;

2) Αν τώρα του λέμε να φτιάξει το mbr via linux πριν ΠΩΣ το χάλασες, αφού δεν έκανες όπως είπες τη διαδικασία από το gparted και κατεπέκταση δεν έκανες ούτε το 1;;;

3)Να υποθέσω ότι άνοιξες ένα command prompt ΜΕΣΑ από τα windows και πάτησες fixmbr και fixboot;;;

Μικρέ αν έκανες το τελευταίο μην μου απαντήσεις στα 1 και 2.

Μα δεν έκανα τίποτα από το πρώτο λινκ που μου έδωσες γιατί δεν πρόλαβα να το δω και πήγα έσβησα το διαμέρισμα...

Δημοσ.

Μα δεν έκανα τίποτα από το πρώτο λινκ που μου έδωσες γιατί δεν πρόλαβα να το δω και πήγα έσβησα το διαμέρισμα...

Πως το έσβησες;

Ανέβασε μία εικόνα από το Gparted

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...