sir_platanight Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Καλησπερα παιδια θα χρειαστω για αλλη μια φορα την βοηθεια σας..πριν απο καιρο ειχα αποφασισει να κανω μια αναβαθμιση με i5 αφου δεν μου εβγαινε τιποτα με overclock κτλ,που τελικα δεν εκανα λογω προσωπικης οικονομικης κρισης..Τελοσπαντων,τωρα εχω αποφασισει να κανω αλλα με amd επεξεργαστη και παρελκομενα!και αυτο το κανω επειδη πηγα τις προαλλες να παιξω το καινουριο nfs(στην 26αρα σε 1920x1080) και μου το κολλαγε!!και οπως ειναι λογικο ξενερωσα..το συστημα μου εχει ως εξης: Case:Coolermaster Cosmos RC-1000 Cpu:Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.4Ghz Cpu Cooler:CoolerMaster Hyper 212 Plus M/B:ASUS P5N32-E SLI PLUS PSU:Thermaltake Toughpower 750W VGA:Powercolor HD5850 1GB 725/1000 Ram: 4x1gb 800mhz HDD: 1x500,2x250 WD Monitor:LG 19" , LG TV 26" Θελω να πιστευω πως δεν ειναι θεμα καρτας αφου θεωρειται ακομα απο τις καλες vga η 5850..σκεφτομαι λοιπον να αλλαξω επεξεργαστη,m/b και ram.Λεω λοιπον να παρω τον AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION,m/b μου εχει γυαλισει η Asrock 890FX Deluxe3(αν την βρω καπου)(αυτη παιρνει sata2?γιατι δεν το γραφει καπου),και ram θα ηθελα να μου προτεινετε εσεις...επεισης θα ηθελα το πακετο να δεχεται καποιο o/c γιατι με τα parts Που εχω τωρα εχω εκνευριστει που δεν μπορω να κανω εστω και λιγο..το πακετο θα ηθελα να ειναι κατι παραπανω απο 300€..μην ξεφυγουμε και τελειως!!επεισης θελω να μου πειτε αν αξιζει η συγκεκριμενη αναβαθμιση!γνωριζει κανεις αν μαγαζια οπως tigerdirect και newegg κανουν αποστολη στην Ελλαδα.και κατι τελευταιο γιατι εχω γινει κουραστηκος..ποσο κοστολογειτε τα ηδη υπαρχον cpu,ram και M/b?να γλυτωσουμε και κανα εξοδο αμα ειναι εφικτο!!! Ευχαριστω!
phanispal Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Όντως η P5N32-E SLI δεν είναι και για πολλά-πολλά, αλλά δε μπορεί να μη σε αφήνει να πας τον Q6600 στα 3GHz τουλάχιστον..
nikos21aek Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Heh ομοιοπαθής. Συμβουλή:Πούλα cpu+mobo+ram ~150€ όπως είναι. Βρές το πιο οικονομικό μεταχειρισμένο mobo με sb850 γιατί αναμένονται οι AM3+ μητρικές τον Ιούνιο που θα δέχονται και τους νέους επεξεργαστές της AMD και θα ήταν φρόνιμο να μην ξοδευτείς ιδιαίτερα για μητρική τώρα,πάρε τις πιο φθηνές 1600άρες RAM που θα βρεις(αυτές δεν είναι οι πιο φθηνές αυτές μαμάνε! ) και ψάξε για έναν 1055t με εγγύηση μεταχειρισμένο και αυτόν,κοντά στο 120€(ε λίγο παζάρι το κάνεις 160 έχει καινούριος ).Με περίπου 100€ δηλαδή είσαι υπερκομπλέ.Μην πας από Quad σε Quad δηλαδή.Δεν αξίζει.Εκτός και αν βρεις τον 955 στα 80€. Τη cpu θα την πας άνετα στα 3,8-4Ghz για 24/7 και μνήμες και cpu θα μπορούν από Ιούνη και μετά να μπούν σε AM3+ mobo για να μπορείς οποτεδήποτε το χρειαστείς να αναβαθμίσεις και cpu αργότερα.Μην ξενερώσεις με τη μητρική σε πρώτη φάση.Θα την πουλήσεις το καλοκαίρι όσο την πήρες και θα πάρεις γαμάτη τότε.
trelos3 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 δεν ξερω κατα ποσον χρειαζεσαι μια αναβαθμιση αλλα εχω να σου πω με τα χαρακτηριστικα του πισι που εχω στην υπογραφη μου με φυλλ ολα το νφσ σε αναλθση 1920*1080 μια χαρα επαιζε και δεν ετρςγε και κολημα ακομα κε battlefield bad company 2 ηταν τζι τζι οποτε εγω λεω να περιμενεις μεχρι να κανεις την αναβαθμιση τζαμπα λεφτα
phanispal Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι ο Q6600 στα 3GHz+ θα δώσει ένα boost στην 5850.
nikos21aek Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Και η αλήθεια είναι πως τον φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν άσε που έχουν αρχίσει ήδη και πεινάνε λίγο.Το να δώσει 100€ για να πάει σε σύγχρονο σύστημα με ddr3 μνήμες @1600 από τις 800άρες που έχει,να πάει σε cpu ~@4Ghz με 6 πυρήνες από Quad της ζεματιστό στα 3-3,2 max που μπορεί να πάει και να μπορεί και να αποκτήσει και το upgrade path των Bulldozer τον Ιούνιο με μια ΑΜ3+ μητρική με σχετικά μικρό κόστος πάλι είναι πολύ καλή τράμπα,πολύ καλό upgrade και πολύ φθηνό. Για πολλά πιο πάνω ναι δεν αξίζει.
sir_platanight Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 εμενα ο επεξεργαστης μου ειναι στα 2,4 γιατι δεν μπορω να τον ανεβασω!!γιατι εχει b3 stepping...αρα μπορει να παιζει και αυτο τον ρολο του!!βασικα επειδη σκαλωσα με το game θελω να κανω την αναβαθμιση!!γιατι φανταστηκα για να κολλαει το nfs τοτε το dirt3 που ερχεται σε λιγο καιρο τι θα το κανει!!!δηλαδη nikos21aek θα δω μεγαλη διαφορα με τον εξαπυρινο?δεν γινεται παντως απο 4πυρινο σε 4πυρινο να μην υπαρχει διαφορα μην τρελαθουμε κιολας!!μονο και μονο απο το ετος που βγηκαν να το παρεις...τεχνολογικα δεν ειναι ιδιοι!!η μητρικη δηλαδη ειναι μουφα?
nikos21aek Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Βρε διαφορά θα υπάρχει και με τον Quad τον άλλον.Και έναν 720 x3 να πάρεις πολύ καλύτερα θα είσαι.Αλλά τώρα σοβαρά 160 έχει καινούριος ο 1055t και 120€ ο 955!Δηλαδή σε μεταχειρισμένα η διαφορά τους είναι κοντά στο 20€.Καλό είναι να προνοήσεις και λίγο για το μέλλον.Έρχονται και παιχνίδια πολύ cpu bound.Δεν είναι μεγάλη δηλαδή η διαφορά στην τιμή και σίγουρα αξίζει με τα 1000!Μην θελήσεις δηλαδή να πάρεις του χρόνου καμία άλλη κάρτα και σε κόβει πάλι η cpu. Κοίτα τα links που σου έβαλα.Δεν θα σου βγει πολύ πάνω από 100€ και είσαι υπερκομπλέ.Σαν να αγόρασες τον 955 καινούριο θα είναι.
phanispal Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Ναι εντάξει, δεν αμφιβάλλω, αλλά εγώ πρώτα θα εξαντλούσα όλες τις πιθανότητες για overclocking του Q6600 και μετά θα προέβαινα σε αναβάθμιση. Αν είναι Β3, όντως δε θα ανεβαίνει και πολύ. Και σε συνδυασμό με τη μητρική σου που δεν κλοκάρει και σαν τρελή, δε μπορείς να πας και πολύ ψηλά.
nikos21aek Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Όσο και να το εξαντλήσει στα 3 με 3,2 θα παίζει με τα χίλια ζόρια και στους 100 βαθμούς που λέει ο λόγος.Καλύτερα να τα στείλει τώρα που φεύγουν ακόμη γιατί από καλοκαίρι και μετά δεν θα φεύγουν ούτε δώρο αν τους κάνεις.(Πάλι που λέει ο λόγος ) Και η 5850 θα είναι και η πιο δυνατή κάρτα που θα μπορεί να οδηγεί καλά.Δηλαδή στην επόμενη θα είναι αναγκαστικό το ολικό upgrade.
sir_platanight Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 δεν παω πουθενα βασικα με αυτα τα 2!!!χαχαχα...ασε με μονο εγω μπορουσα να το κανω αυτο!!και τα θεωρουσα και καλα οταν τα πηρα παναθεματα!!!....μητρικη δηλαδη να παρω μια της πλακας εε?ποτε βγαινουν οι καινουριες?α και επειδη δεν το εχω ψαξει...τι παραπανω θα παρεχουν?
nikos21aek Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20110307165713_AMD_Finalizes_Shipment_Dates_for_Next_Gen_Chips.html Ιούνιο.Μην πάρεις της πλάκας.Πάρε μια με SB850!Μεταχειρισμένη.Όσο πιο φθηνή βρεις!
Navu Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μην τρελαίνεσαι με τους πυρήνες στα παιχνίδια, ελάχιστα από αυτά αξιοποιούν κάπως τους 4πύρινους, για 6πύρινους ούτε λόγος (οι διαφορές στα παιχνίδια βρίσκονται στο περιθώριο του στατιστικού λάθους)... Η μετάβαση σε 6πύρινη πλατφόρμα θα πρέπει να γίνει για άλλους λόγους/χρήσεις και όχι για καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια. Τώρα, το τι είναι φτηνό/συμφέρον και το τι είναι παλιό/ξεπερασμένο ή σύγχρονο και η όλη σχετική πολεμική σηκώνει πολύ συζήτηση. Παλιό/καινούργιο/γρήγορο/αργό κτλ κτλ κτλ το υπαγορεύουν μόνο οι ανάγκες μου και καμία τεχνολογική εξέλιξη/νεοτερισμός...
sir_platanight Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μαλλον θα την κανω με τον εξαπυρινο...nikos21aek εκτος απ αυτες τις ραμ και την μητρικη εχεις να προτεινεις καποια αλλα?
lionheart75 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Οι X6 όντως είναι υπερβολή στα games για τους λόγους που ανέφερε παραπάνω ο @navu και σε stock clocks αποδίδουν μάλλον χειρότερα απο τους X4 (ανάλογα το μοντέλο και την συχνότητα λειτουργίας). Ο 1055Τ πάντως είναι πιο αργός στα Games απο τον 955/965 σε stock clocks. Το μόνο θετικό στην επιλογή αυτών είναι ότι ανεβαίνουν εύκολα στα ~4Ghz (ακόμα και ο 1055T που δεν είναι BE) και είναι ιδιαίτερα κρύοι. Αν κάποιος λοιπόν τους πάρει γιαυτό τον λόγο καλό είναι να τους υπερχρονίσει. Απο την άλλη ένας 955 και μάλιστα used μου φαίνεται πολύ πιο συμφέρουσα αγορά για ένα gaming pc.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.