zoid13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Καλημέρα σε όλους Έχω ένα Acer Aspire 5930g http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907353 Για 2 χρόνια λειτουργούσε κανονικά,μέχρι που το έδωσα σε τεχνικό για να μου διορθώσει ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την οθόνη. Όντως όταν το πήρα πίσω , λειτουργούσε κανονικά. Απλά χρειαζόταν format. Ξεκινάω λοιπόν το format (είχα windows 7 αλλά ήθελα να του ξαναβάλω τα Vista, για να ήταν ακριβώς όπως όταν το αγόρασα) και ενώ ήταν το φορμάρισμα του δίσκου λίγο πάνω από το 50% , σβήνει το pc. Ξαναπατάω το κουμπί τροφοδοσίας, αλλά δε λειτουργεί με τίποτα. Απλά ανάβουν τα πλήκτρα αφής που έχει και τίποτα περισσότερο. Για να μην τα πολυλογώ, το έδωσα σε άλλον τεχνικό και η "διάγνωση" ήταν η εξής : Έχει 4gb Ram ( 2 x 2 gb) DDR2. Λειτουργούν κανονικά και τα 2 slots,όπως επίσης λειτουργούν κανονικά και οι 2 μνήμες. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν είναι οι 2 μνήμες μαζί. Δηλαδή έχω 2 μνήμες και 2 slots χωρίς καμιά βλάβη, τα οποία όμως δεν λειτουργούν όταν είναι μαζί. Ενώ επί 2,5 χρόνια λειτουργούσαν κανονικά. Όποιος έχει κάποια ιδέα, ας με διαφωτίσει , γιατί έχουν σπάσει τα νεύρα μου με αυτήν την κατάσταση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. *Σημείωση : Πλέον το λειτουργώ με 2 gb Ram, έχοντας τα υπόλοιπα 2 στο συρτάρι :mad: :mad:
filip123go Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Περίεργα πράγματα.... Αρχικά, τρέχεις ένα bootable memtest κανένα 6ώρο για να δεις ότι όντως έχουν πρόβλημα οι μνήμες.. Μετά, κατεβάζεις ένα live cd και βλέπεις αν μπορείς να κάνεις boot με αυτό..! Αν δεν μπορείς,(πας στο επόμενο βήμα, αν δεν δουλέψει το προηγούμενο) 1ον, κάνεις clear cmos 2ον, βρίσκεις ακριβώς τα volt απ τις μνήμες όπως τα ορίζει ο κατασκευαστής και τα περνάς μόνος σου, μέσα στο bios 3ον, βρίσκεις άλλες μνήμες δανικές και τις δοκιμάζεις... 4ον, κάνεις bios update..
TheELF Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 μην τα πολυλογώ, το έδωσα σε άλλον τεχνικό και η "διάγνωση" ήταν η εξής : Έχει 4gb Ram ( 2 x 2 gb) DDR2. Λειτουργούν κανονικά και τα 2 slots,όπως επίσης λειτουργούν κανονικά και οι 2 μνήμες. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν είναι οι 2 μνήμες μαζί. Δηλαδή έχω 2 μνήμες και 2 slots χωρίς καμιά βλάβη, τα οποία όμως δεν λειτουργούν όταν είναι μαζί. Ενώ επί 2,5 χρόνια λειτουργούσαν κανονικά. Όποιος έχει κάποια ιδέα, ας με διαφωτίσει , γιατί έχουν σπάσει τα νεύρα μου με αυτήν την κατάσταση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και ο τεχνικός δεν σου έδωσε τον λόγο που γίνεται αυτό; Η ρυθμίσεις από το bios είναι ελεγμένες; Η τροφοδοσία είναι σωστή; και ενώ ήταν το φορμάρισμα του δίσκου λίγο πάνω από το 50% , σβήνει το pc. Ξαναπατάω το κουμπί τροφοδοσίας, αλλά δε λειτουργεί με τίποτα. Πριν από αυτό δουλεύανε και οι δύο μνήμες; Το ότι έσβησε τόσο απότομα είναι άλλη μία ένδειξη για τροφοδοτικό.(αν και μπορεί να είναι και από οτιδήποτε άλλο)
zoid13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Περίεργα πράγματα.... Αρχικά, τρέχεις ένα bootable memtest κανένα 6ώρο για να δεις ότι όντως έχουν πρόβλημα οι μνήμες.. Μετά, κατεβάζεις ένα live cd και βλέπεις αν μπορείς να κάνεις boot με αυτό..! Αν δεν μπορείς,(πας στο επόμενο βήμα, αν δεν δουλέψει το προηγούμενο) 1ον, κάνεις clear cmos 2ον, βρίσκεις ακριβώς τα volt απ τις μνήμες όπως τα ορίζει ο κατασκευαστής και τα περνάς μόνος σου, μέσα στο bios 3ον, βρίσκεις άλλες μνήμες δανικές και τις δοκιμάζεις... 4ον, κάνεις bios update.. Το memtest το έκανε ο 2ος τεχνικός που το εξέτασε και βγήκαν οκ οι μνήμες. Οπότε θα δοκιμάσω το ubuntu και θα επανέλθω. Ευχαριστώ....
filip123go Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Ξανατρέξε το memtest...! Δεν χάνεις τίποτα....!
zoid13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Και ο τεχνικός δεν σου έδωσε τον λόγο που γίνεται αυτό; Η ρυθμίσεις από το bios είναι ελεγμένες; Η τροφοδοσία είναι σωστή; Πριν από αυτό δουλεύανε και οι δύο μνήμες; Το ότι έσβησε τόσο απότομα είναι άλλη μία ένδειξη για τροφοδοτικό.(αν και μπορεί να είναι και από οτιδήποτε άλλο) Ο τεχνικός μου είπε να πάω και σε άλλους τεχνικούς, μήπως και βγάλω άκρη!!!!! :lol: Αλλά δε σκοπεύω να μοιράζω τα λεφτά μου στους τεχνικούς της περιοχής.... Η τροφοδοσία γιατί να έχει πρόβλημα στα καλά καθούμενα? Αν και τώρα που το λές πρέπει να το τσεκάρω,γιατί με τις 2 μνήμες μαζί, δεν ανοίγει καν η οθόνη.Μόνο τα πλήκτρα αφής... Η λειτουργεία του ήταν 100% χωρίς προβλήματα επί 2,5 χρόνια. Δεν έχω προσθέσει / αφαιρέσει τίποτα απολύτως....
filip123go Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Για δοκίμασε να το δουλέψεις με τα 4gb ram και μόνο με το ρεύμα (χωρίς μπαταρία)...
TheELF Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Η τροφοδοσία γιατί να έχει πρόβλημα στα καλά καθούμενα? Συγνώμη που σου τα λέω έτσι ωμά,αλλά τα 2,5 χρόνια δεν θεωρείτε στα καλά καθούμενα, 2,5 χρόνια δεν είναι λίγα ούτε για την μπαταρία ούτε για κανένα τροφοδοτικό ιδίως εδώ στο ελλάδιστάν που η ΔΕΗ μας δίνει ότι ρεύμα νάνε.
ss13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Ξανατρέξε το memtest...! Δεν χάνεις τίποτα....! + 1 , αφησέ το ένα εξάωρο να κάνει έλεγχο να σιγουρευτείς γιατί μπορεί ο τεχνικός να το έλενξε καμιά ώρα μόνο !!
zoid13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Επέστρεψα με νέα.....λοιπόν... : Το πρώτο που δοκίμασα , ήταν να βάλω την μνήμη στην θέση της και να ενεργοποιήσω το laptop χωρίς μπαταρία, μόνο με καλώδιο ρεύματος. Μου έπεσαν και τα λίγα μαλλιά που μου έχουν μείνει.Λειτούργησε κανονικά.!!!!! Μετά σκέφτηκα να το ξαναδοκιμάσω με την μπαταρία, μήπως και αποτελειώσω τα μαλλιά μου. Δούλεψε και έτσι.....!!! Αυτή τη στιγμή τρέχω το memtest και μέχρι στιγμής όλα είναι οκ. Δε ξέρω τι μπορεί να έφταιγε... δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα.Ελπίζω να συνεχίσει να δουλεύει. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις συμβουλές σας παιδιά. Να γράψω και μια αμερικανιά τώρα..... PROBLEM SOLVED. Καληνύχτα σας ....... με 2πλο Arsenal !!!!! :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.