Members gsarig Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Members Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος «ανοιχτών» δικτυακών εφαρμογών που θα αποτελέσει αντίπαλο στις αντίστοιχες προσπάθειες των Google και Apple, έκανε η Mozilla. Αν και προς το παρόν οι λεπτομέρειες είναι ακόμη ασαφείς, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη έκδοση για προγραμματιστές (developer release) του Web Apps Project, που συνοδεύεται από 17 demo εφαρμογές, API’s, εργαλεία και έγγραφα τεκμηρίωσης. Προς το παρόν τα demo δεν δείχνουν και πολλά, καθώς αποτελούν απλά links προς άλλους ιστοχώρους. Φαίνεται πάντως πως η Mozilla οραματίζεται δυνατότητες όπως ενσωμάτωση των εφαρμογών με το λειτουργικό μέσω widgets, συγχρονισμό με κινητές συσκευές κ.α. Σε αντίθεση με το Chrome Web Store και το Apple Web Store, η προσέγγιση της Mozilla θέλει τις εφαρμογές να λειτουργούν ανεξαρτήτως πλατφόρμας, σε όλες τις συσκευές και browsers που υποστηρίζουν HTML5, CSS, JavaSript και άλλα ευρέως διαδεδομένα ανοιχτά πρότυπα. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση για τη λογική με την οποία αναμένεται να λειτουργεί το Web Apps Project. http://www.youtube.com/watch?v=ErqCqwkwIDE Site: TechSpot
Bourdoulas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Όχι δα. Μια χαρά ζει και βασιλεύει. Ετοιμάζεται για το comeback.
Gallahad23 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Όχι δα. Μια χαρά ζει και βασιλεύει. Ετοιμάζεται για το comeback. Οπως το ειπες...Περιμενετε λιγο IE users και θα δειτε!!! :devil:
marios32 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Σίγουρα μέχρι να τελειοποιηθεί δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη, αλλά όσο και αν αγαπώ την Φλεγόμενη Αλεπού, αυτό που είδα στο βίντεο δεν μου άρεσε και με ενθουσίασε ούτε στο ελάχιστο.
anta_n Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Εγώ γιατί νομίζω ότι αυτή τη λειτουργικότητα την έχω στο mac κι χωρίς firefox;;; Το μοντέλο ενσωμάτωσης περιεχομένου σε στοιχεία του λειτουργικού (widgets) είναι καλό και χρήσιμο, αλλά αυτό μάλλον ευκολότερα θα το κάνει κάποιος που κάνει widget developing στο λειτουργικό παρά σε κάτι που τρέχει πάνω στο λειτουργικό. δε νομίζω ότι αυτό το feature θα σώσει τον firefox. Καλύτερα να τον κάνουν πιο ελαφρή και χωρίς memory leaks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα