john2gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Όταν βγει single GPU με επιδόσεις 2-3 * 580, count me in . Αν και η αλήθεια είναι ότι ψήνομαι για την GTX590 αλλά θα μείνω μου φαίνεται για την ώρα με την GTX295 ώστε να προβώ σε ολική αναβάθμιση προς τα τέλη του 2012
lionheart75 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μια χαρούλα κρατάει ακόμα η GTX295. Δεν έχεις θέμα και ορθά κάνεις.
john2gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μια χαρούλα κρατάει ακόμα η GTX295. Δεν έχεις θέμα και ορθά κάνεις. @@. Όταν τον πίνουν τα SLI profiles... τον πίνουμε κι εμείς. Και πλέον μια μονή GTX275 τον πίνει σε αρκετές περιπτώσεις . Moreoever, το SLI προσθέτει επιπρόσθετο φόρτο στην CPU, πράγμα που δεν έχεις εννοείται σε Single-GPU. Χώρια το 3D
lionheart75 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 E εντάξει μην είμαστε και πλεονέκτες. Πάντως σε ελάχιστα παιχνίδια θα σου συμβαίνει αυτό υποθέτω. Εγώ έχω συναντήσει θέμα με Crossfire μέχρι στιγμής σε 2 παιχνίδια όπου δεν δούλευαν τα profiles και έπαιζα με μία κάρτα ουσιαστικά. Βέβαια δεν είχα ιδιαίτερο θέμα και έτσι. Στο darksiders και στο ΤDU2.
Ailuros Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Όταν βγει single GPU με επιδόσεις 2-3 * 580, count me in . Αν και η αλήθεια είναι ότι ψήνομαι για την GTX590 αλλά θα μείνω μου φαίνεται για την ώρα με την GTX295 ώστε να προβώ σε ολική αναβάθμιση προς τα τέλη του 2012 Kάποιος μάλλον περιμένει κάτι σε Kepler (αν και σε μια τέτοια περίπτωση στο τσακίρ κέφι να μιλάμε για ΜΕΧΡΙ και =/>2x φορές τις επιδόσεις της προηγούμενης γενιάς). Αν κρίνω από την κατανάλωση και τον θόρυβο της 6990 τόσο αυτή όσο και μια 590 θα κάνουν την τωρινή σου 295 να μοιάζει με IGP.
EddieObscurant Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Τελικά τα ρολογια είναι χαμηλά και πλην ελαχίστων παιχνιδιών δεν νομίζω ότι μπορεί να κοντράρει την 6990. Codename: D13U-50 GF110/P1020 CUDA Cores: 1024 Graphics Clock: 612MHz Processor Clock: 1224MHz Memory Clock: 3420MHz Memory Interface Width: 2 x 384-bit Memory Config: 3GB GDDR5 Power Connectors : Dual 8-pin Dimensions: 11" x 4.5", Dual Slot πηγή
tmjuju Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Το όριο είναι η θερμότητα που μπορεί να απαχθεί από τις ψήκτρες. Οπότε εάν θεωρήσουμε ότι ΑΤΙ και NV έχουν ψήκτρες που έχουν δυνατότητα να απάγουν την ίδια θερμότητα Τότε η κορόνα της γρηγορότερης κάρτας θα πάει στον πύρινα που έχει καλύτερη απόδοση/κατανάλωση.
konstantinos77 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Τελικά τα ρολογια είναι χαμηλά και πλην ελαχίστων παιχνιδιών δεν νομίζω ότι μπορεί να κοντράρει την 6990. Codename: D13U-50 GF110/P1020 CUDA Cores: 1024 Graphics Clock: 612MHz Processor Clock: 1224MHz Memory Clock: 3420MHz Memory Interface Width: 2 x 384-bit Memory Config: 3GB GDDR5 Power Connectors : Dual 8-pin Dimensions: 11" x 4.5", Dual Slot πηγή Eγω νομιζα οτι παιζει ρολο οχι μονο τα ρολογια αλλα και η αρχιτεκτονικη της εκάστοτε gpu .Eτσι δεν ειναι ή κανω λάθος ?Εισαι δηλαδη σιγουρος οτι η θα ειναι πιο γρηγορη η 6990?
EddieObscurant Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Τα ρολόγια είναι αρκετά χαμηλά (αν όντως είναι αυτά, που μάλλον είναι), και αν βελτιώσουν το sli, στην καλύτερη περίπτωση θα κοντράρονται. Φήμες πάντως λένε ότι στην πλειονότητα των παιχνιδιών θα ναι τουλάχιστον ένα 10% κάτω. Τέσπα την τρίτη θα ξέρουμε.
Ailuros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Τα ρολόγια είναι αρκετά χαμηλά (αν όντως είναι αυτά, που μάλλον είναι), και αν βελτιώσουν το sli, στην καλύτερη περίπτωση θα κοντράρονται. Φήμες πάντως λένε ότι στην πλειονότητα των παιχνιδιών θα ναι τουλάχιστον ένα 10% κάτω. Τέσπα την τρίτη θα ξέρουμε. Με αυτούς τους χρονισμούς δεν χρειάζεται να δεις καν μετρήσεις για να δεις ότι λίγο πολύ μέσα. Υπάρχουν μετρήσεις 2*GTX580@SLi vs. HD6990. To λογικότερο είναι μια 590 να είναι αρκετά φθηνότερη από μια 6990 κάτω από αυτά τα δεδομένα. Ναι μεν υπερτσιμπημένες τιμές Πλαίσιου αλλά η 6990 εμφανίζεται με 7 κατοστάρικα. Αν τώρα η 590 εμφανιστεί πάλι στο Πλαίσιο με 6 κατοστάρικα π.χ. δεν θα μου έκανε εντύπωση και θα αφήσουν στους φανατικούς υπερχρονιστές άφθονο χώρο για πειράματα με χρονισμούς και εξωτικές τρίτες λύσεις ψύξης. Ακόμα δεν έχω καταλάβει ωστόσο γιατί δεν πήρανε 2*GF114 με πολύ υψηλό χρονισμό και 2γίγα ανά πυρήνα σε αυτή την περίπτωση. Τουλάχιστον οι πυρήνες από μόνοι τους θα τους ερχόταν αρκετά φθηνότεροι από 2*GF110 και το επιπλέον 1 γίγα μνήμης που θέλει η πρώτη λύση σε καμία περίπτωση δεν θα ισοφάριζε την διαφορά κόστους στην παρασκευή. 110= 526mm2, 114= 364mm2.
tmjuju Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Με αυτούς τους χρονισμούς δεν χρειάζεται να δεις καν μετρήσεις για να δεις ότι λίγο πολύ μέσα. Υπάρχουν μετρήσεις 2*GTX580@SLi vs. HD6990. To λογικότερο είναι μια 590 να είναι αρκετά φθηνότερη από μια 6990 κάτω από αυτά τα δεδομένα. Ναι μεν υπερτσιμπημένες τιμές Πλαίσιου αλλά η 6990 εμφανίζεται με 7 κατοστάρικα. Αν τώρα η 590 εμφανιστεί πάλι στο Πλαίσιο με 6 κατοστάρικα π.χ. δεν θα μου έκανε εντύπωση και θα αφήσουν στους φανατικούς υπερχρονιστές άφθονο χώρο για πειράματα με χρονισμούς και εξωτικές τρίτες λύσεις ψύξης. Ακόμα δεν έχω καταλάβει ωστόσο γιατί δεν πήρανε 2*GF114 με πολύ υψηλό χρονισμό και 2γίγα ανά πυρήνα σε αυτή την περίπτωση. Τουλάχιστον οι πυρήνες από μόνοι τους θα τους ερχόταν αρκετά φθηνότεροι από 2*GF110 και το επιπλέον 1 γίγα μνήμης που θέλει η πρώτη λύση σε καμία περίπτωση δεν θα ισοφάριζε την διαφορά κόστους στην παρασκευή. 110= 526mm2, 114= 364mm2. Νομίζω Απάντησες και μόνος σου. Δεν έβαλαν δυο 114 για να αφήσουν την *ελπίδα* στους overclockers. Όσο για την τιμή της 6990, η ΑΤΙ βρίσκει και τα κάνει καθώς δεν υπάρχει περίπτωση ο ανταγωνισμός να βγάλει κάτι πιο ισχυρό σε αυτά τα επίπεδα κατανάλωσης. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το όριο είναι η ψύξη. Και εκεί και οι δύο ανταγωνιστές είναι κοντά. Αφού πρώτα έσπασαν κάθε ρεκόρ κατανάλωσης με τις πρόσφατες οικογένειες προϊόντων τους. Και εδώ που τα λέμε εάν μπορούσαν να φτιάξουν ακόμα καλύτερες ψήκτρες σε αυτό τον περιορισμένο χορό…. Τροφοδοτικά υπάρχουν που θα μπορούσαν να δώσουν ακόμα περισσότερο ρεύμα. Πάλι καλά να λέμε δηλαδή Παραμένει επίκαιρη η ατάκα των μηχανικών της Cray που αστειεύονταν ότι στην ουσία είναι εταιρία ψυγείων και όχι υπερυπολογιστών.
EddieObscurant Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Ακόμα δεν έχω καταλάβει ωστόσο γιατί δεν πήρανε 2*GF114 με πολύ υψηλό χρονισμό και 2γίγα ανά πυρήνα σε αυτή την περίπτωση. H λογική λέει ότι περιμένανε ότι η 6990 θα έχει 300watt tdp (ή όπως αλλιώς πλέον το λέει η κάθε εταιρια), και όχι 375watt, και θα μπορούσαν να τις βάλουνε ό,τι τιμή θέλανε. Και πάλι όμως, άσχετα με τις επιδόσεις τις, κατα τη γνώμη μου κανα 50ευρω το πολύ να ναι φθηνότερη απο την 6990. Θα λένε ότι έχουνε cuda, physX, 3d surround κλπ, και άρα έχουν καλύτερο προιον. Δεν νομίζω πάντως ότι θα ναι φθηνότερη απο 2χ gtx 570. Oι τελευταίες φήμες λένε ότι θα καθυστερήσει δυο μέρες και αντί για τρίτη θα βγεί την πέμπτη.
Ailuros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Νομίζω Απάντησες και μόνος σου. Δεν έβαλαν δυο 114 για να αφήσουν την *ελπίδα* στους overclockers. Brainfart elsewhere. Αν όντως ισχύουν οι παραπάνω χρονισμοί τότε με 855MHz GDDR5@384bit βγάζει συνολικό εύρος 328GB/s. Για να φτάσεις θεωρητικά με 256μπιτο δίαυλο το ίδιο εύρος χρειάζεται 1280MHz GDDR5@256bit. Mε τους παραπάνω χρονισμούς η 590 βγάζει 78 MTexels/s Texel fill-rate, ενώ 2*114@950MHz βγάζουν 122. Για να εξοπλίσεις ένα τέτοιο θηρίο με το σωστό εύρος (συν επιπλέον 1 γίγα μνήμης για 4 γίγα) ο λογαριασμός ίσως να απορροφούσε τελικά το κέρδος από την διαφορά μεγέθους πυρήνων. Παραμένει επίκαιρη η ατάκα των μηχανικών της Cray που αστειεύονταν ότι στην ουσία είναι εταιρία ψυγείων και όχι υπερυπολογιστών. Τριμμένο πάγο βγάζει; H λογική λέει ότι περιμένανε ότι η 6990 θα έχει 300watt tdp (ή όπως αλλιώς πλέον το λέει η κάθε εταιρια), και όχι 375watt, και θα μπορούσαν να τις βάλουνε ό,τι τιμή θέλανε. Αυτό ξαναπές το. Και πάλι όμως, άσχετα με τις επιδόσεις τις, κατα τη γνώμη μου κανα 50ευρω το πολύ να ναι φθηνότερη απο την 6990. Θα λένε ότι έχουνε cuda, physX, 3d surround κλπ, και άρα έχουν καλύτερο προιον. Δεν νομίζω πάντως ότι θα ναι φθηνότερη απο 2χ gtx 570. Σωστό και αυτό. 2 brainfarts στη σειρά δεν είναι καλό σημάδι για την πορτοκαλάδα στον εγκέφαλό μου. Oι τελευταίες φήμες λένε ότι θα καθυστερήσει δυο μέρες και αντί για τρίτη θα βγεί την πέμπτη. Παναγία μου τι θα κάνω περιμένοντας 2 ολόκληρες μέρες.....LOL
EddieObscurant Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 http://www.expc.ca/i-17979-ASUS_ENGTX590_3DIS_3GD5.html Για όσους ενδιαφέρονται, ελπίζω η τιμή τουλάχιστον να ναι λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.