leftermann Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Πάτε καλά; Τί λέτε τώρα; Βεβαίως και να αναδειχθεί ο βωμός. Δε με νοιάζει τί θα κάνουν με τον ηλεκτρικό ας βρούνε κάτι. Ποιός είσαι εσύ που έχεις και άποψη πάνω σε ένα τέτοιο θέμα; Με ποιο δικαίωμα μιλάς τόσο απαξιωτικά για το μόνο που μας έχει απομείνει σαν λαός; Οταν ένας λαός ξεχνά την ιστορία του έχει τελειώσει. Οταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να δει πιο μακριά από την εφήμερη βόλεψη του εμπίπτει στην κατηγορία του δουλικού και υποταγμένου. Με ποιο δικαίωμα πας να στερήσεις την ιστορία χιλιάδων χρόνων από εμάς και από τις μελλοντικές γενιές ; μη θυμώνεις κολλητέ. Εγώ απλά είπα να μεταφέρουν τον κωλοβομό από εκεί και να τον αναδείξουν παραπέρα, γιατί από εκεί πρέπει να περάσει ένα γαμημένο τρένο. Δεν είναι δύσκολο, εδώ οι άλλοι την μισή ακρόπολη σήκωσαν. Έλεος με τα αρχαία. Στο χωριό μου φοβάμαι να αφήσω τον μικρό να σκάψει στην αυλή μην τυχόν ξεθάψει κάναν ναό και μου πάρουνε το σπίτι ναούμ.
FilipposMD Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Αυτό μου θυμίζει ένα σκηνικό με την φιλόλογο που είχαμε στη Β' Λυκείου. Είχε το βιβλίο την εξής ερώτηση προς συζήτηση: "αν είχατε στην ιδιοκτησία σας ένα νεοκλασικό στην Πλάκα, τι θα κάνατε;". Άλλος απαντούσε ότι θα το έκανε μουσείο, άλλο εστιατόριο, άλλος θα το ανακαίνιζε για να μείνει κτλ. Μέχρι που μας λέει η φιλόλογος "αυτά είναι βλακείες και οι νόμοι που τα βγάζουν διατηρητέα επίσης. Εγώ έχω ένα σπίτι στην Πλάκα και δεν με αφήνει ο παράλογος νόμος να το δώσω αντιπαροχή για να γίνει πολυκατοικία. Απαράδεκτο!". Μορφωθήκαμε πάλι...
KilliK Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 ενταξει αυτο ειναι γνωστο προβλημα με την Ελλαδα,οπου σκαψεις θα βρεις και αρχαια.Αν θυμαστε, το εργο του Μετρου στο υπεδαφος της Αθηνας ηταν ενας εφιαλτης αφου ολη η Αθηνα ειναι γεματη αρχαιες στοες.τεσπα. Το θεμα ειναι οτι λυσεις υπαρχουν και αυτα τα προβληματα που προκυπτουν μπορουν να αντιμετωπιστουν ευκολα και γρηγορα. Βρεθηκε ενας αρχαιος βωμος στην μεση ενος σημαντικου εργου; Ενεργοποιησε τον μηχανισμο αντιμετωπισης που εχεις προνοησει να σχεδιασει και νομιμοποιησει ωστε να λυνονται τετοια αναμενομενες δυσκολιες σε συντομο χρονικο διαστημα. Αλλα ειπα την μαγικη φραση ε; Προνοηση στην Ελλαδα.
freedubus Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μια διευκρίνιση: η ύπαρξη του βωμού στο συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστή από το 1891 που ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Τότε ανακαλύφθηκε, ανασκάφηκε εν μέρει, και στη συνέχεια καταχώθηκε για να περάσει από πάνω η σιδηροδρομική γραμμή. Δεν είναι "νέο εύρημα" ούτε "ανακάλυψη των τελευταίων ετών" , ούτε έπεσαν πάνω του ξαφνικά ενώ έκαναν τα έργα. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς ήξεραν οτι ο βωμός υπάρχει και θα δημιουργήσει πρόβλημα. Χρονικά περιθώρια υπήρχαν για να βρεθεί αξιοπρεπής λύση, είτε για να ανασκαφεί πλήρως και μετά να καταχωθεί εκ νέου, είτε για να αλλάξει η πορεία της σιδηροδρομικής γραμμής, είτε κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Ως συνήθως όμως, φτάσαμε σε οριακό σημείο προκειμένου να αναζητηθεί λύση από τους αρμόδιους (ΗΣΑΠ και Αρχαιολογική Υπηρεσία). Οι οποίοι όπως φαίνεται κάνουν μπαλάκι τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, κλασικά. Τώρα βλέπω οτι έβαλαν και τις ημιμαθείς, αγανακτισμένες (είτε αρχαιόπληκτες "γκρεμίστε τον ησαπ για να αναδείξουμε τα αρχαία" είτε σταρχιδιστικές "αμαν με τις κωλοπέτρες, ξηλώστε τις να κάνουμε τη δουλειά μας") λαικές μάζες στο κόλπο, ακόμα πιο κλασικά.
Swimmer21 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 ''Ως πότε θα γαμάμε με τις πούτσες των αρχαίων'' που λέει και ο Χρηστίδης. Φτάνει πια. Εντάξει το ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι τίγκα στο αρχαίο. Τα παιδιά φτιάχνουν πυργάκια στις παραλίες και βγάζουν μαζί και 2-3 αγγεία του 4οο αιώνα π.Χ. Σταματήσαν το πάρκινγκ εδώ στην Θεσσαλονίκη, την ομορφότερη πόλη του ηλιακού μας συστήματος, γιατί βρήκαν κάτι απο κάτω. Ε εντάξει, τι να κάνουμε τώρα? Το κυλοφοριακό παραμένει, αλλά τουλάχιστον θαυμάστε τα αρχαία όσο είστε κολλημένοι στην Αγ. Δημητρίου. Ναι.. φταίνε τα αρχαία για το κυκλοφοριακο -.- Φιλε μου, ας ειχαν φθηνοτερα εισητηρια, περισσοτερα λεωφορεια, δρομους με σωστη δομηση και θα σου ελεγα εγω αν υπηρχε κυκλοφοριακο.. Σε ολα πρεπει να φταινε τα αρχαια ε? Μιλάς τώρα για έναν λαό, που η σύγχρονη γενιά (ακα "νέοι") συγχέει την 25η Μαρτίου με την 28η Οκτωβρίου... Πολυ STAR βλεπεις.. δεν ειμαστε ΟΛΟΙ ετσι.. Καθε χρονο η ιδια μαλακια.. ρωτανε παιδακια στους δρομους, emo, καγκουρες κλπ τι γιορταζουμε την 28η Οκτωβρίου και εκεινοι και καλα δεν ξερουν.. Να το καλύψουν μπας και ησυχάσουμε και πηγαίνουμε μια ώρα αρχύτερα στη δουλειά μας. Βρήκανε 5 πέτρες και ταλαιπωρούν κάτι εκατομμύρια κόσμο. Ναι φιλε μου.. Φωναζε για να τα θαψουν, ταλαιπωρουν κοσμο αλλωστε.. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ! Ολοι εχουμε γνωμη για ολα.. απο το σπιτακι μας.. Στα @@ μας ολα... ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΚΑΤΙ ΨΩΡΟΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ... για αυτες τις πετρες ομως πολλοι εχουν αγωνιστει και εχουν χασει την ζωη τους.. Καποιοι αλλοι αυτες τις ΨΩΡΟΠΕΤΡΕΣ τις ηθελαν τοσο πολυ ωστε να τις κλεψουν και να τις βαλουν στα μουσεια τους και δεν τις επιστρεφουν.. Και στο κατω κατω η ΙΣΤΟΡΙΑ μας.. ειναι το μονο που μας εμεινε.. και ειναι το μονο πραγμα που ισως να μας κανει να αντιδρασουμε και να θυμηθουμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.. οταν το θυμηθουμε αυτο, κανεις δεν θα μπορει να μας επιβαλει τιποτα και κανεις δεν θα μπορει να μας πει "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" γιατι ξερει οτι θα τον παρει ο διαολος..
YiN Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Ναι.. φταίνε τα αρχαία για το κυκλοφοριακο -.- Φιλε μου, ας ειχαν φθηνοτερα εισητηρια, περισσοτερα λεωφορεια, δρομους με σωστη δομηση και θα σου ελεγα εγω αν υπηρχε κυκλοφοριακο.. Σε ολα πρεπει να φταινε τα αρχαια ε? Πολυ STAR βλεπεις.. δεν ειμαστε ΟΛΟΙ ετσι.. Καθε χρονο η ιδια μαλακια.. ρωτανε παιδακια στους δρομους, emo, καγκουρες κλπ τι γιορταζουμε την 28η Οκτωβρίου και εκεινοι και καλα δεν ξερουν.. Ναι φιλε μου.. Φωναζε για να τα θαψουν, ταλαιπωρουν κοσμο αλλωστε.. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ! Ολοι εχουμε γνωμη για ολα.. απο το σπιτακι μας.. Στα @@ μας ολα... ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΚΑΤΙ ΨΩΡΟΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ... για αυτες τις πετρες ομως πολλοι εχουν αγωνιστει και εχουν χασει την ζωη τους.. Καποιοι αλλοι αυτες τις ΨΩΡΟΠΕΤΡΕΣ τις ηθελαν τοσο πολυ ωστε να τις κλεψουν και να τις βαλουν στα μουσεια τους και δεν τις επιστρεφουν.. Και στο κατω κατω η ΙΣΤΟΡΙΑ μας.. ειναι το μονο που μας εμεινε.. και ειναι το μονο πραγμα που ισως να μας κανει να αντιδρασουμε και να θυμηθουμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.. οταν το θυμηθουμε αυτο, κανεις δεν θα μπορει να μας επιβαλει τιποτα και κανεις δεν θα μπορει να μας πει "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" γιατι ξερει οτι θα τον παρει ο διαολος.. Οι μεγαλυτερες λαικες επιτυχιες.
Swimmer21 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Οι μεγαλυτερες λαικες επιτυχιες. Θα σου ελεγα τιποτα τωρα.. αλλα απο οτι ειδα..
ZAKKWYLDE Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Ναι φιλε μου.. Φωναζε για να τα θαψουν, ταλαιπωρουν κοσμο αλλωστε.. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ! Ολοι εχουμε γνωμη για ολα.. απο το σπιτακι μας.. Στα @@ μας ολα... ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΚΑΤΙ ΨΩΡΟΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ... για αυτες τις πετρες ομως πολλοι εχουν αγωνιστει και εχουν χασει την ζωη τους.. Καποιοι αλλοι αυτες τις ΨΩΡΟΠΕΤΡΕΣ τις ηθελαν τοσο πολυ ωστε να τις κλεψουν και να τις βαλουν στα μουσεια τους και δεν τις επιστρεφουν.. Και στο κατω κατω η ΙΣΤΟΡΙΑ μας.. ειναι το μονο που μας εμεινε.. και ειναι το μονο πραγμα που ισως να μας κανει να αντιδρασουμε και να θυμηθουμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.. οταν το θυμηθουμε αυτο, κανεις δεν θα μπορει να μας επιβαλει τιποτα και κανεις δεν θα μπορει να μας πει "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" γιατι ξερει οτι θα τον παρει ο διαολος.. Δεν υπήρχε αντίστοιχο thread αλλιώς σαφώς και θα φώναζα για την κλειστή Εθνική Οδό. Ίσα ίσα που δίνουν τόσα λεφτά για τις εφορίες αρχαιοτήτων αντί να αγοράσουν εκχιονιστικά. Όσο για τους ιδιώτες...νομίζω ότι θυμάσαι πολύ καλά ότι η Εθνική Οδός έχει κλείσει άπειρες φορές...δεν φταίνε οι ιδιώτες για αυτό. Όσο για τις πέτρες...ναι ψωροπέτρες είναι...Σώπα μωρέ...να θυμηθούμε ποιοί είμαστε. Είμαστε αυτοί που είμαστε ΣΗΜΕΡΑ...δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς που ισχυριζόμαστε ότι είναι πρόγονοί μας. Όσο για το μαζί τα φάγαμε...δεν φαντάζομαι να νομίζεις ότι δεν υπήρχε διαφθορά στην Αρχαία Ελλάδα και ότι δεν τα τρώγανε εκεί; Βασικά αν είναι να θυμηθούμε ποιοί είμαστε να αρχίσουμε να έχουμε είλωτες, π.χ τους μετανάστες και να αφαιρέσουμε τα εκλογικά δικαιώματα απο τις γυναίκες (μέρα που είναι).
FilipposMD Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Να ρωτήσω κάτι; Και το Ηρώδειο ή ο Παρθενώνας ψωροπέτρες είναι;
pournaras Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Να ρωτήσω κάτι; Και το Ηρώδειο ή ο Παρθενώνας ψωροπέτρες είναι; Ε δεν ειναι ολα ιδια μωρε Φιλιππε. Ας πουμε η Αρτα ειναι χτισμενη ολη πανω στην αρχαια Αμβρακια. Και να φταρνιστεις, θα βρεις η αρχαιο ταφο, η αρχαιο τειχος. Οσα μπορει το μουσειο θα τα βγαλει και θα τα διατηρησει, υπαρχουν ομως καποια που δεν γινεται να εχουν την ιδια τυχη. Οποτε, καταγραφη, σωστη καλυψη και χτισιμο απο πανω, ωστε να τα βρουνε οι επομενοι, που μπορει να βρουνε καποιο αλλο τροπο φυλαξης και συντηρησης.
panagos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Αναμφισβήτητα τα αρχαία είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά και δεν θα πρέπει (δεν μπορεί κιόλας imo) να τα απαξιώνει κανείς. Θα πρέπει όμως να αναδεικνύονται, να παρουσιάζονται και να συντηρούνται σωστά για να προσφέρουν και γνώση. Όχι να παραμένουν θαμμένα, ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται εις βάρος της προόδου.
FilipposMD Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Ε δεν ειναι ολα ιδια μωρε Φιλιππε. Ας πουμε η Αρτα ειναι χτισμενη ολη πανω στην αρχαια Αμβρακια. Και να φταρνιστεις, θα βρεις η αρχαιο ταφο, η αρχαιο τειχος. Οσα μπορει το μουσειο θα τα βγαλει και θα τα διατηρησει, υπαρχουν ομως καποια που δεν γινεται να εχουν την ιδια τυχη. Οποτε, καταγραφη, σωστη καλυψη και χτισιμο απο πανω, ωστε να τα βρουνε οι επομενοι, που μπορει να βρουνε καποιο αλλο τροπο φυλαξης και συντηρησης. Προφανώς, δεν είναι όλα το ίδιο. Αλλά εγώ, ας πούμε, δεν μπορώ να αξιολογήσω την σημασία του αρχαιολογικού ευρήματος. Βλέπω με μεγάλη άνεση να το χαρακτηρίζουμε και να το αξιολογούμε χαμηλότερα από την γραμμή του ΗΣΑΠ. Να σημειώσω ότι δεν το συνδέω με "ενδοξο παρελθόν", να "θυμηθούμε ποιοι είμαστε" κτλ. Ως άνθρωποι πολιτισμένοι, έχουμε, θεωρώ, ένα χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αξιολογούμε και να συντηρούμε αρχαιολογικά ευρήματα, είτε είναι ελληνικά είτε των Παπούα. Άλλο να πεις -όπως είπαν μερικοί εδώ- ότι το εύρημα πρέπει να αξιολογηθεί και να βρεθεί μια λύση κατάλληλη και γρήγορη και άλλο να λέμε ότι είναι πέντε ψωροπέτρες έτσι εύκολα.
Chrisxxx Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Ανταλλαγή με τα μάρμαρα. Με την καμια ομως. Ανταλλαγή με τη Keeley Hazel ή τη cheryl cole.&-
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.