Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για VBA excel

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

φτιάχνω ένα φύλλο excel για να εξάσκηση σε speed math.

Ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνει είναι πατώντας το button "start"

1. Να βγάζει 2 τυχαίους αριθμούς με όσα ψηφία έχω ορίσει o καθένας

2. να σου ζητά να συμπληρώσεις το πηλίκο τους

3. Να ελέγχει την απάντησή σου και το χρόνο σου

4. να συμπληρώνει το ιστορικό σου.

και ξανα μανά μέχρι να πατήσεις το stop

VBA δεν ξέρω και πάω googlaροντας.

έχω κολλήσει στο 2.

Πατάω start, βγάζω τους αριθμους, πάει το focus στο κελί που χρησιμοποιώ για απάντηση

αλλά θέλω να ξεκινά η διαδικασία ελέγου με την συμπλήρωση του κελιού και πάτημα enter (και να ξανα μανά από την αρχή) όχι να έχω ξεχωριστό button.

Πως μπορώ να το κάνω?

ελπίζω να έγινα κατανοητός γιατί δε σκαμπάζω από ορολογία.

Δημοσ.

Γειά σου. Σου έχω φτιάξει ακριβώς αυτό που θέλεις. Άνοιξε το συνημμένο αρχείο και πές μου αν τρέχει κανονικά στο excel σου. Αν σου ζητήσεις να ενεργοποιήσεις τις μακροεντολές διάλεξε ΝΑΙ.

Αφού τερματίσεις το test αν θέλεις να κρατήσεις τα αποτελέσματα κάνε αποθήκευση το αρχείο (δεν αποθηκεύεται αυτόματα).

SpeedMath_Test.zip

Δημοσ.

Γειά σου. Σου έχω φτιάξει ακριβώς αυτό που θέλεις. Άνοιξε το συνημμένο αρχείο και πές μου αν τρέχει κανονικά στο excel σου. Αν σου ζητήσεις να ενεργοποιήσεις τις μακροεντολές διάλεξε ΝΑΙ.

Αφού τερματίσεις το test αν θέλεις να κρατήσεις τα αποτελέσματα κάνε αποθήκευση το αρχείο (δεν αποθηκεύεται αυτόματα).

Ευχαριστώ για την απάντηση ...

άργησα να την πάρω είδηση.

Προσπαθώ να το κάνω όπως στο συνημμένο.

Πως δουλεύει...

βάζεις τα ψηφία σε αριθμητή και παρονόμαστή και πατάς το "start"

βάζεις την απάντησή σου στο αντίστοιχο κελί αλλά για να γίνει ο έλεγχος (τα στοιχεία κρατιούνται στις στήλες δεξιότερα) πρέπει να πατήσεις το "check".

Θέλω αντί να πατάω το check να καλείται η ίδια ρουτίνα όταν βάζω το νούμερο στο κελί και πατάω το enter.

math_skills.zip

Δημοσ.

Γειά σου και πάλι. Απλά νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις capture το press του Enter και να τρέχεις το κατάλληλο macro. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να βάλεις τον παρακάτω κώδικα στο thisworkbook (όχι σε κάποιο sub) έτσι ώστε να γίνεται όταν θα ανοίγεις αυτό το συγκεκριμένο αρχείο¨

Sub Workbook_open()

Application.OnKey "{ENTER}", "elegxos"

End Sub

Σου το επισυνάπτω και έτοιμο.

math_skills.zip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...