Προς το περιεχόμενο

Μετατροπέας Θερμοκρασιών σε Visual Basic

vivaki5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!!!Η σχέση μου με τον προγραμματισμό είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα απλό προγραμματάκι που έχω να κάνω...

Το πρόγραμμα ζητάει να κατασκευάσω έναν μετατροπέα θερμοκρασιών σε Visual Basic με το πρόγραμμα visual studio 2005.Η άσκηση ζητάει τα παρακάτω.

Να δημιουργηθούν δύο labels οι οποίες να αναφέρονται η μία σε βαθμούς Κελσίου και η άλλη σε βαθμούς Φαρενάιτ και να βρίσκονται η μία κάτω από την άλλη. Στην ευθεία της κάθε label να δημιουργηθεί και ένα textbox το οποίο να είναι κενό.Ακόμη να κατασκευαστούν 2 buttons και το πρώτο να λέει celsius to Fahrenheit και το δεύτερο Fahrenheit to Celsius.Τέλος να φτιαχτεί ένα ακόμη button το οποίο να λέει end και να τερματίζει το πρόγραμμα.

Όποιος γνωρίζει από visual basic παρακαλώ ας βοηθήσει λίγο!!!Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Δημοσ.

Έχω φτιάξει όλα τα σχετικά buttons textboxes και labels και δεν γνωρίζω ακριβώς πως να φτιάξω τον κώδικα!!!Μπορείτε να βοηθήσετε σε αυτό??

Δημοσ.

Αρχικά οι τύποι για την μετατροπή είναι:

Fahrenheit σε Celsius

oVjXw.gif

Celsius σε Fahrenheit

OAq12.gif

Στο ένα κουμπί θα διαβάζεις από το ένα textbox θα κάνεις την μετατροπή με τον παραπάνω τύπο και θα γράφεις το αποτέλεσμα στο άλλο textbox. Αν π.χ. γράψεις μία θερμοκρασία στο textbox των βαθμών Κελεσίου στο κουμπί Fahrenheit θα εκτελέσεις τον πρώτο τύπο και θα περάσεις το αποτέλεσμα στο textbox των Fahrenheit.

Δημοσ.

Λοιπόν στο designer βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο

post-170597-0-32070800-1299584294_thumb.png

Τώρα όσο αφορά τον κώδικα έχω κάνει μόνο αυτό

post-170597-0-75046800-1299584417_thumb.png

Επειδή δεν γνωρίζω πως να κάνω τα υπόλοιπα μπορείς να βοηθήσεις λίγο??

Ειδικά στο σημείο που πρέπει να δώσω την εντολή από το ένα textbox να δείξει την θερμοκρασία στο άλλο textbox...

Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον...που θα μου πάει κάποια στιγμή θα μπω στη λογική της visual basic!!!

Δημοσ.

Στο ετοίμασα smilie.png Κατέβασέ το στον παρακάτω σύνδεσμο smilie.png

Επειδή δεν γνωρίζω πως να κάνω τα υπόλοιπα μπορείς να βοηθήσεις λίγο??Ειδικά στο σημείο που πρέπει να δώσω την εντολή από το ένα textbox να δείξει την θερμοκρασία στο άλλο textbox...

Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον...που θα μου πάει κάποια στιγμή θα μπω στη λογική της visual basic!!!

Το έκανα να παίρνει τη θερμοκρασία από το ένα textbox (TxtCelsius ή TxtFahrenheit) και να την εμφανίζει σε ένα label (LbResult).

Βήμα 1ο

Γράφεις τη θερμοκρασία στο textbox TxtCelsius ή στο TxtFahrenheit.

Βήμα 2ο

Πατάς ένα κουμπί και σου εμφανίζει την θερμοκρασία στο label LbResult.

Στον κώδικα όταν πατάς το κουμπί για παράδειγμα BtnFtoC, εκτελείται η ακόλουθη υπορουτίνα:

>
Private Sub BtnFtoC_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnFtoC.Click
...εντολές...
End Sub

Εκεί μέσα για να πάρεις την τιμή του textbox TxtCelsius κάνεις το ακόλουθο:

>
Private Sub BtnFtoC_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnFtoC.Click
/*Πολύ πρόχειρο παράδειγμα αλλά έτσι παίρνεις την τιμή του TxtCelsius και τη βάζεις σε μια μεταβλητή*/
celsiusTemp = TxtCelsius.Text
End Sub

*Το έφτιαξα σε VS2008 γιατί δεν έχω το 2005 αλλά είναι το ίδιο σχεδόν.

TempCalc.zip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...