yiannis_1 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μια εύκολη δοκιμή που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις το OCCT σε linpack για μια ώρα και ενα streaming radio απο eradio ας πουμε και να τα αφήσεις να τρέξουν παράληλα όσο εσυ χρησιμοποιείς το pc σου για browsing στο internet. Μετά άλλες 2 - 3 ώρες σκέτο streaming radio χωρίς πολύ φόρτο στην cpu. Αν κάτι τρέχει με τις μνήμες την mobo και την cpu και τα ρευματά τους θα σου κολλήσει κάποια στιγμή με μπλέ. Αν δε σου βγάζει μπλέ παίζει σημαντικό ενδεχόμενο να φταίει η gpu, οι οδηγοί της ακόμα και τα διάφορα plugins του υπολογιστή flash κτλ. Αν δεν φταίνε αυτά μπορεί απλά να φταίει ο σκληρός δίσκος,αν και συνήθως τα προβλήματα στο σκληρό φαίνονται απο το τρόπο που μπουτάρει το pc. Παρόμοιο πρόβλημα είχα και στο pc απο το οποίο σου γράφω τώρα λόγο μη επαρκούς ρεύματος στην cpu σε συνθήκες idle ή σχεδόν idle. Το πρόβλημα λύθηκε με την απενεργοποίηση απο το bios της επιλογής disable vdrop αφού το συγκεκριμένο μηχάνημα παρουσίαζε την εξής ανωμαλία. Έβγαζε για ώρες stress test σαν το occt linpack με 1,34 στην cpu και κολλούσε μετά απο κάποιες ώρες με το ίδιο ρεύμα βγάζοντας μπλέ με το cpu usage στο 0 ή κοντά στο 0.(το άφηνα να παίζει rockfm απο το eradio κάποια στιγμή κολούσε με ήχο σαν αυτό που ακούς και εσύ και μπλέ οθόνη) Οπότε απενεργοποίησα το disable vdrop εχω 1,36 σε idle και είμαι σταθερός και 1,34 λόγο vdrop σε φόρτο που είναι πάλι σταθερός. Ανωμαλία μεν δουλεύει ομως άψογα μετά απο αυτό. Μπορεί με τα μαμά ρεύματα που παίζεις σε idle και τα enrgy saving της cpu, η μητρική να δίνει κάποια στιγμή πολύ λιγότερο ρεύμα απο ότι χρειάζεται η cpu για να ναι stable. Δοκίμασε επίσεις να κλείσεις τις λειτουργίες εξοικονόμησης ρεύματος της cpu μήπως συμβαίνει τπτ περίεργο καθώς κατεβάζει η μητρική την cpu σε πολύ χαμηλές συχνότητες και ρεύματα όσο είναι idle. Αμα φοβάσε για drivers δε χρειάζεται να φορμάρεις το pc σου αφου τα 7 και άλλα παλιoτερα λειτουργικά της ms κρατάνε τους αρχικούς drivers. Για να γυρίσεις στους αρχικούς drivers κάνεις η rollback driver ή αν εχεις κάνει πολλές αλλαγές οδηγών πατάς update driver -> browse driver -> let me pick και εκει θα δεις και τους αρχικούς drivers της εγγατάστασης πριν τα κάνεις μαντάρα φορτώνοντας παλιούς vista driver απο το site της asus. Τις περισσότερες φορές οι οδηγοί που φορτώνονται απευθείας απο τα 7άρια και το auto update τους είναι πιο uptodate και σίγουρα σταθερότεροι απο vista drivers forced να δουλέψουν σε 7...
digital_analogic Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Φοβάμαι επικοινωνίες με τη μαμά Microsoft από κακές εμπειρίες που είχα με τα XP λόγο update σε πειρατικά windows. Έχω ακούσει πως με τα 7ρια αυτό δε συμβαίνει. Είμαι ασφαλής να πειραματιστώ δοκιμάζοντας τη λύση υποστήριξης της MSoft που προτείνεις Νίκο ή θα μου lockάρει πάλι το μηχάνημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.