Προς το περιεχόμενο

WiFi σε απόσταση 900 μέτρα

Kouniados

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω στείσει ένα ασύρματο δίκτυο με δύο Level one WAP-300 και δύο κεραίες Grid 24db σε απόσταση 900 μέτρα.

Σκοπός του δικτύου είναι ο διαμοιρασμός ταινιών από το ένα σπίτι όπου υπάρχει ένας Dlna Server στο άλλο.

Η ευθυγράμμιση στις κεραίες έχει γίνει, το σήμα με βάση πάντα τα στοιχεία που μου δίνει το acess point της level one κυμαίνεται από 80 έως 86%, δίκτυο έχω, αλλά η ταχύτητα που έχω maximum δεν ξεπερνάει τα 1,5 MBps με αποτέλεσμα σε κάποιες ταινείες HD των 12GB και άνω να έχω πολλά κολλήματα.

Το ερώτημα μου είναι το εξής:

Αρχικά ποιες είναι οι πραγματικές ταχύτητες των wifi σε αποστάσεις άνω των 500 μέτρων?

Μπορώ να κάνω κάτι για να αυξήσω την ταχύτητα?

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν και από που μπορώ να προμηθευτώ εξοπλισμό wimax?

Αυτά το ολίγα ήθελα να ρωτήσω.

Δημοσ.

στο link που δινεις που εχει μια κεραια ειναι για να πιανεις ασυρματα δυκτια??? :ph34r:

ροταω γιατι πσαχνω να βρω μια κεραια να πιανει ασυρματα δυκτια σε αποσταση ανω τον 500μετρων

Δημοσ.

Ναι, απλά θέλει προσοχή στην κατεύθυνση, αναλόγως φυσικά και την απόσταση. Πάντως για τέτοια απόσταση που λες κάνει και περισσεύει. Εσύ για τι χρήση την θες όμως?

Πρόσεξε γιατί εγώ μέχρι στιγμής την έχω πατήσει.

Δημοσ.

Η ταχύτητα που θα πετύχεις είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και όχι μόνο του σήματος. Μερικοί από αυτοί είναι ο ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος, τα χαρακτηριστικά του συστήματος εκπομπής και λήψης, τα εμπόδια που βρίσκονται μεταξύ των δύο κεραιών, κτλ.

Θα ήταν χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά στη σελίδα του AWMN (Athens Wireless Metropolitan Network). Εκεί θα βρείς αρκετές πληροφορίες και οδηγούς για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (πχ. Scan Guide).

Επίσης, καλό θα ήταν να διαβάσεις και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τη χρήση του συγκεκριμένου φάσματος συχνοτήτων σε εξωτερικούς χώρους αφού υπάρχουν όρια και περιορισμοί ως προς τη συχνότητα και την ισχύ της εκπομπής. Πρόσεξε και τους πολαιοδομικούς κανονισμούς ως προς την τοποθέτηση των πύργων κεραιών.

Καλή τύχη!!!

Δημοσ.

Φαντάζομαι λες για ταχύτητα 1.5 mb/s και όχι 1.5mbps. Ο επεξεργαστής των συσκευών που έχεις, ίσως να μην μπορεί να δώσει παραπάνω ταχύτητα.

Θα έλεγα να δοκιμάσεις σε διαφορετικό κανάλι να δεις πως πάει. Εάν θες να κάνεις κάποια επένδυση θα πρέπει να πας σε άλλα μηχανήματα.

Δες στο λινκ που δίνω, πάρε 2 από αυτά http://www.linkshop.gr/shop/index.php?target=products&product_id=201 και 2 τροφοδοτικά POE και θα κάνεις την δουλεά σου με τις κεραίες που έχεις

Επίσης εάν προτιμάς στα 5GHZ που είναι πιο καθαρές οι συχνότητες δες αυτά http://www.linkshop.gr/shop/index.php?target=products&product_id=573 . Είναι έτοιμα για στήσιμο αμέσως. Περιλαμβάνουν και POE τροφοδοτικό

Δημοσ.

Αρχικά να ενημερώσω ότι είχα διαβάσει εξαρχής την νομοθεσία.

Όταν αναφέρομαι σε 1,5MBps εννοώ 1,5MByte/s.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλά σχετικά με το AWMN, υπάρχουν πολλοί οδηγοί, αλλά στην πράξη δεν υπάρχει κανένας που να λέει τι ταχύτητες έχει πραγματικά και ποιες είναι οι καλύτερες.

Σχετικά με τα κανάλια τα είχα πάρει ένα ένα μέχρι που έκατσα στο συγκεκριμένο που είμαι και σήμερα λόγο καλύτερης σταθερότητας σήματος.

Αν κάποιος γνωρίζει ας πει έως τι ταχύτητες έχουν επιτευχθεί σε τέτοιες αποστάσεις μέσω του 802.11g.

Στα 5GHz είναι ποιο καθαρές οι συχνότητες, οι ταχύτητες είναι καλύτερες?

Με το Ubiquiti Bullet2 MIMO CPE, AirMax High Power που μου στείλατε θα έχω κάτι καλύτερο η θα το πάρω και αυτό τσάμπα? Κάνει και για 5Ghz και για 2,4GHz ή μόνο για 2,4GHz.

Δημοσ.

Υπάρχει συσκευή που είναι για τα 2.4 και άλλη που είναι για τα 5.

Στην πράξη σε λινκ 5km το δίκτυο έδινε 25+mbps (2.5-3mb/s). Στο forum της Ubnt κάποιοι μιλάνε και για 60mbps. Αυτό στα 2.4! Στα 5 γενικά έχω διαβάσει ότι δίνει περίπου τα ίδια και καλύτερα

Δημοσ.

1,5 αρκουν για μια 1080p (φυσικα για ενα link) . Δοκιμασε να σεταρεις το video caching στα 2-5λεπτα (στο video player)

Δημοσ.

1,5 αρκουν για μια 1080p (φυσικα για ενα link) . Δοκιμασε να σεταρεις το video caching στα 2-5λεπτα (στο video player)

Μα έχω ήδη 12Mbps και δεν φτάνουν....

Κάποιο player που ρυθμίζουμε το caching?

και από πού?

Δημοσ.

Μα έχω ήδη 12Mbps και δεν φτάνουν....

Κάποιο player που ρυθμίζουμε το caching?

και από πού?

12Mbps = ~1,5MBytes/sec (θεωρητικα)

Ξερω μονο για το VLC

Ctr+P

post-216584-0-66934600-1300757821_thumb.jpg

Λογικα και με <1 MByte/sec αν βαλεις μεγαλο network cach θα παιζει καλα

Δημοσ.

12Mbps = ~1,5MBytes/sec (θεωρητικα)

Ξερω μονο για το VLC

Ctr+P

post-216584-0-66934600-1300757821_thumb.jpg

Λογικα και με <1 MByte/sec αν βαλεις μεγαλο network cach θα παιζει καλα

Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Φίλε καταρχάς καλημέρα,

Είμαι κάτοχος της κεραίας που έχεις και εσύ...Θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτισούλες εάν ξέρεις και εσύ φυσικά...

1) Πού έχεις στίσει τις κεραίες σε ταράτσα?

2) Χρησιμοποίησες αλεξικέραυνο?

3) Από την μια μεριά πιάνεις και άλλα WiFi Δίκτυα σε μεγάλη απόσταση?

4) Τα έχεις συνδέσει με Adaptor Ν-Type Male SMA Female?

5) Χρησιμοποίησες επέκταση καλωδίου για να την στίσεις ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...