hartzoua Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Γεια σας, έχω εδώ και 3 περίπου χρόνια ενα Thermaltake Soprano RS101 με ένα και μοναδικό ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του κουτιού. Εδώ και περίπου 2 μήνες έχει ξεκινήσει να ακούγεται θόρυβος ο οποίος προέρχεται από το συγκεκριμένο ανεμιστήρα. Ο θόρυβος είναι σαν να συγχρονίζει κάτι αλλά η πηγή του είναι 100% ο ίδιος ο ανεμιστήρας. Άνοιξα το κουτί και απομάκρυνα όση σκόνη μπορούσα, καθάρισα και τον ίδιο τον ανεμιστήρα, τον βίδωσα καλά να μη "παίζει" το πλαίσιο αλλά ο θόρυβος εξακολουθεί να ακούγεται. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; Υπάρχει περίπτωση για κάποιο λόγο να έχει φθαρεί ο ανεμιστήρας και να θέλει αντικατάσταση; Ευχαριστώ εκ των προτέρω
lionheart75 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Γενικά τα Τt και το κουτί που έχεις έχουν θορύβους συντονισμού. Κοίταξε να κουμπώσεις καλά τα πλαινά πορτάκια του, τσέκαρε αν οι σκληροί σου είναι βιδωμένοι σωστά και στον συγκεκριμένο ανεμιστήρα που κάνει θόρυβο αν δεν θέλεις να τον αλλάξεις ή να μπλέξεις με γρασσαρίσματα βάλτου μια αντιστασούλα να ρίξεις τις στροφές του. http://www.eworld.com.gr/front/details/1024 Στα multirama είχα βρεί τέτοιους πρίν μερικούς μήνες στα 0,80€ τον ένα.
hartzoua Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δοκίμασα να λιπάνω τον ανειστήρα και είχε πολύ καλά αποτελέσματα , τουλάχιστον προς το παρών. Τώρα το μόνο που ακούγεται ελάχιστα, σιγουρα όχι ενοχλητικά όπως πριν, είναι η ψύκτρα του επεξεργαστή , INTEL Core 2 DUO E8400. Σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να λιπάνω κι αυτόν τον ανεμιστήρα μιας και φοβάμαι λίγο να μπω στη διαδικασία να πειράζω τέτοια πράγματα (είμαι λίγο άσχετος από hardware, και το αρχικό στήσιμο το είχε κάνει άλλος που θέλω να αποφύγω να τον πρήζω αν δεν υπάρχει λόγος)
lionheart75 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Για να μειώσεις τον θόρυβο της ψύκτρας του επεξεργαστή σου, προσπάθησε αν πιάνουν να χέρια σου να βγάλεις τον stock ανεμιστήρα της ψύκτρας που είναι θορυβώδης και να βάλεις στην θέση του έναν 92mm fan. Μπορείς να τον πιάσεις με κάποια δεματικά ή συρματάκι. Ο θόρυβος θα μειωθεί κατα πολύ και ίσως έχεις και καλύτερα αποτελέσματα στην ψύξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.