Praetorianos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Πριν από λίγο καιρό είχα κάνει αίτηση στα δύο πανεπιστήμια για μεταπτυχιακό στα οικονομικά και πρόσφατα έλαβα offer και από τα δύο. Το θέμα είναι ότι πλην των ξένων forums και του google που έχει δουλέψει υπερωρίες θα με ενδιέφερε και μια γνώμη από κάποιον πού ίσως να γνωρίζει περισσότερα αφού αρκετοί βρίσκονται Αγγλία. Το δίλλημα μου είναι ότι στο μεν Leeds το μεταπτυχιακό είναι πάνω στο Finance, άρα πιο γενικός τίτλος και υποτίθεται καλύτερες προοπτικές δουλειάς (από corporate finance μέχρι investment banks), στο δε Warwick το μεταπτυχιακό είναι πάνω στο Business Analytics που ναι μεν σε περιορίζει, αλλά με τραβάει περισσότερο το πρόγραμμα σπουδών και διαβάζω ότι σαν πανεπιστήμιο έχει πιο δυνατό όνομα στο CV από το Leeds. Ισχύει ότι οι μεγάλες ελεγκτικές πάνε σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια και το ότι το κύρος του πανεπιστημίου προηγείται του τίτλου του μεταπτυχιακού? Φυσικά γνωρίζω ότι παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, αλλά υπάρχει έστω κι ένα μικρό προβάδισμα? Οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, ευπρόσδεκτη.
Praetorianos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Αλήθεια? Από τις λίστες κι από σχεδόν όλα τα sites που έχω δει, τουλάχιστον όσον αφορά τα οικονομικά, αλλά και το πανεπιστήμιο γενικότερα, το Warwick έχει μεγαλύτερη "φήμη". Που βασίζεις το "μετράει πιο πολύ"?
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Βασιζομενος μονο στην ''εμπειρια'' μου απο την επιλογικη διαδικασια στην εταιρεια που εργαζομαι εδω,θα σου ελεγα πως προσωπικα θα διαλεγα ''πιο ευκολα'' εναν υποψηφιο απο Warwick ΕΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ.... Ελα ομως που ΔΕΝ ειναι... Η φημη παντως ειναι καθαρα με το Warwick αναμεσα στα δυο
paylidis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Αλήθεια? Από τις λίστες κι από σχεδόν όλα τα sites που έχω δει, τουλάχιστον όσον αφορά τα οικονομικά, αλλά και το πανεπιστήμιο γενικότερα, το Warwick έχει μεγαλύτερη "φήμη". Που βασίζεις το "μετράει πιο πολύ"? χμμ, κανω ενα λαθακι καπου. στο δικο μου κλαδο (θετικές επιστημες) το leeds ειναι μακράν καλύτερο. Τωρα για να πω την αλήθεια για τα οικονομικα ψιλο-παω πασο. υ.γ.: εχε και το οικονομικο κατα νου, διδακτρα+λοιπα εξοδα (μέχρι και τα εισητηρια του τρένου που λεει ο λογος)
insomniaK Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 WHAT??? Σε ποιο κλάδο των θετικών επιστημών;;; Διότι στα μαθηματικά για παράδειγμα, το Warwick είναι συνήθως υπερβολικά ψηλά στα UK Rankings, νομίζω ότι κοιτάει κατάματα τα μεγάλα ιδρύματα, πχ Imperial. Και σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ ψηλά στη συνείδηση των σχετικών με το αντικείμενο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη!
paylidis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 WHAT??? Σε ποιο κλάδο των θετικών επιστημών;;; Διότι στα μαθηματικά για παράδειγμα, το Warwick είναι συνήθως υπερβολικά ψηλά στα UK Rankings, νομίζω ότι κοιτάει κατάματα τα μεγάλα ιδρύματα, πχ Imperial. Και σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ ψηλά στη συνείδηση των σχετικών με το αντικείμενο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη! το θεωρω πολυ καλο στο κλαδο των φυσικών επιστημών και της μηχανικής. Αν ήταν πάντως στο χέρι μου να παω ξανα αυριο για σπουδες με ανοιχτο budget θα πήγαινα στο imperial ή στο leeds (για αγγλία μιλαμε πάντα και στον τομέα μου.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.