Προς το περιεχόμενο

πνευματικα δικαιωματα

voglee63

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια γεια σας.Ειμαι νεο μελος και θελω τα φωτα σας για ενα θεμα που πολλοι απο σας -απο οτι ειδα ξερετε καλα.Εχω ενα μαγαζι με τυροπιτες και μου ηρθε μια σχεδον απειλητικη επιστολη απο δηκηγορικο γραφειο που εκπροσωπει τις εταιριες Grammo,Eρατω και Aπολλων και ζηταει εντος 15 ημερων να επικοινωνησω μαζι τους για να τακτοποιησω-λεει-την οφειλη μου!!!!!Στο μαγαζι μου δε μου προσφερει τιποτα η μουσικη καθως οι πελατες παιρνουν τα προιοντα και φευγουν.Τα δυο ηχεια οροφης που υπαρχουν θα τα ξηλωσω,ενω θα καταγησω και το ραδιοφωνο που επαιζε σπανια ενημερωτικες εκπομπες(κυρια αθλητικες). Ξερει καποιος πως πρεπει να χειριστω το θεμα κι αν υπαρχει δικηγορικο γραφειο που να χειριζεται τετοιες υποθεσεις?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

(Δυστυχως περναμε μεγαλες φτωχιες και δεν υπαρχει δυνατοτητα να πληρωσουμε ΚΑΙ αυτο!!!!)

Δημοσ.

ρε τους ξεφτίλες και τα τυροπιτάδικα κυνηγάνε...

προτείνω αφού τα ξηλώσεις να τους στείλεις μια επιστολή με τα @@ sou "σκαναρισμενα" k επισύναψη xaxaaxa

Δημοσ.

Απάτη μυρίζομαι.

Για αρχή μπορείς απλά να επικοινωνήσει με τις εταιρίες και να ρωτήσεις ποιός τους εκπροσωπεί (δεν τις έχω καθόλου ακουστά τις εταιρίες αυτές πάντως)

Δημοσ.

Πρόταση: Αγοράζεις ένα φτηνό internet media player για το μαγαζί σου και επιλέγεις ΟΤΙ σταθμό με ξένα τραγούδια γουστάρεις και έχεις μουσική non-stop από το πρωί ως το βράδυ...

Εννοείται οτι ούτε καν δεν μπαίνεις στον κόπο να ασχοληθείς μαζί τους, πόσο μάλον να τους πάρεις και τηλέφωνο και να χρεωθείς και το τηλεφώνημα...

Κοινώς τους γράφεις στα τριχωτά και στρογγυλά σου @@ :lol:

Δημοσ.

Πρόταση: Αγοράζεις ένα φτηνό internet media player για το μαγαζί σου και επιλέγεις ΟΤΙ σταθμό με ξένα τραγούδια γουστάρεις και έχεις μουσική non-stop από το πρωί ως το βράδυ...

Εννοείται οτι ούτε καν δεν μπαίνεις στον κόπο να ασχοληθείς μαζί τους, πόσο μάλον να τους πάρεις και τηλέφωνο και να χρεωθείς και το τηλεφώνημα...

Κοινώς τους γράφεις στα τριχωτά και στρογγυλά σου @@ :lol:

Δε νομιζω να πιασει αυτο. Μονο να σταματησει τελειως να παιζει μουσικη, και να ξηλωσει ολα τα ηχητικα μεσα απο το καταστημα. Σε δικηγορους και τετοια ας μην παει, ας αφησει τις εταιριες να ξαναρθουν.

Δημοσ.

Γιατί να μην ποιάσει; Υπάρχει νόμος να απαγορεύει να παίζεις μουσική μέσω νετ σε μαγαζί;

Δεν ειναι ετσι ακριβως. Δεν ειναι θεμα νομου για το τι και απο που μπορεις να παιξεις μουσικη. Μουσικη μπορεις να παιξεις απο παντου. το προβλημα βρισκεται στο ποιανου δικαιωματα πρεπει να πληρωσεις οταν θα παιξεις αυτη τη μουσικη. Και οι μαγκες με τις εταιριες αυτες εχουν κελισει ολες τις διοδους, δηλωνουν οτι εκπροσωπουν εμμεσα και τις ξενες εταιριες πνευματικων δικαιωματων, οποτε ειτε ακουσεις τη μαντονα απο cd ειτε μεσω νετ, παλι θα σε αναγκασουν να πληρωσεις.

Δημοσ.

αμα εχει τηλεοραση ανοιχτη σε κανα mtv?

Δε θυμαμαι ακριβως βρε συ, το ειχαμε ξανακουβεντιασει πολυ εκτενως σε ενα αλλο θεμα με τα "σεντονια" του digekas.

Δημοσ.

Θα τους ζητήσεις αναλυτική λίστα με τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν (έλληνες και ξένους στην Ελλάδα) ώστε να τους αποκλείσεις από τις επιλογές σου ή να αποδώσεις τα νόμιμα.

Παρακάτω σου παραθέτω παραφρασμένη μια επιστολή του Τουλιάτου (έλλην κρουστός που αντιτίθεται σε αυτές τις πρακτικές) για να καταλάβεις που ακριβώς μπορείς να στηριχτείς. Όλες οι προσπάθειές του και τα γραφόμενά του εδώ Link

"

Το μαγαζί μου θα αποδίδει τα δικαιώματα ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 2121/1993 (Λίστες, απόδειξη εκπροσώπησης, ποσό κλπ). Εξάλλου όποιος διεκδικεί κάτι, οφείλει να το αποδεικνύει κιόλας.

Τα πράγματα λοιπόν θα γίνουν με την νόμιμη διαδικασία και με ηρεμία. Είσπραξη βάσει sic τετραγωνικών (που το λέει ο 2121/1993; ομολογώ ότι δεν το έχω προσέξει. Συγχωρήστε με.) για μαγαζί που όμως παίζει μουσική που δεν σας ανήκει.!!! Πχ Τουλιάτο, Γλέζο, Αλεξίου, Λεοντή κ.α. πολλούς….(μπορώ να φέρω κασετόφωνο στο δικαστήριο αφού αναγνωρίζεται! ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε και εσείς!)

Έτσι κι αλλιώς κανένας οργανισμός στον κόσμο (παρά τους ισχυρισμούς σας) δεν εκπροσωπεί το 100% των δημιουργών του πλανήτη. Και σίγουρα δεν εκπροσωπεί τους πριν 70 χρόνια αποβιώσαντες. Πόσο μάλλον τους πριν από 150 ή 200 χρόνια αποβιώσαντες!. Βάσει του νόμου 2121/1993 βεβαίως…

Εκτός και αν εσείς μπορείτε να αποδείξετε ότι εκπροσωπείτε το 100% ζωντανών – νεκρών δημιουργών από την γέννηση του κόσμου. Αν το αποδείξετε θα ζητήσω δημοσίως ταπεινά συγνώμη θα κάνουμε από κοινού ένσταση κατά του νόμου 2121/1993 που αναφέρει από λάθος το αντίθετο και αφού θα είμαι ο μόνος εκτός (πως θα το αντέξω άλλωστε) τότε μπορεί να γίνω πελάτης σας και εγώ. "

Δημοσ.

Ξέρεις, μπορείς να βάζεις τραγούδια από creative commons...και δεν θα πληρώνεις κερατιάτικα .

Δημοσ.

μωρε ποτε θα αρχισουν να ζητανε και ποσοστα απο το εμμεσο κερδος που βγαζεις οταν χρησιμοποιεις τους δρομους που πληρωνεις,ηθελα να ηξερα.

δηλαδη να μεταφερεις και να πουλας καρπουζια μεσα στην Αττικη η Εθνικη Οδο,να πληρωνεις κανονικα διοδια αλλα μαζι να σου ζητανε και ποσοστα απο τα κερδη των καρπουζιων επειδη θα χρησιμοποιησεις τους δρομους για να τα πουλησεις η εστω να πας απο το ενα σημειο στο αλλο για να τα πουλησεις.

Κατι παρομοιο προσπαθουν εδω και χρονια να πετυχουν οι network εταιρειες στο ιντερνετ.

Δημοσ.

για να καταλάβω.

αυτές οι εταιρίες δηλαδή στέλνουν ένα χαρτί με κάποιον λογαριασμό.

που βασίζεται αυτό;

μόνο και μόνο στη υπόνοια ότι κάποιος στο μαγαζί του παίζει τραγουδια;

θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται

Δημοσ.

οι εποε δουλευουν με το συστημα "πληρωσε ενα εικονικο προστιμο σε μενα για τα δικαιωματα,αλλιως σε παω στα δικαστηρια"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...