Orion_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Καλημέρα στο forum. Χθες το απόγευμα άλλαξα στον υπολογιστή μου motherboard cpu και ram και από τότε δεν μπορώ να μπω στα Windows. Κολλάει στο σημείο που βγαίνουν 4 πολύχρωμες μπαλίτσες και πάνε να σχηματίσουν τη σημαιούλα της microsoft ( ), και μετά κάνει restart. Είχα dual boot με ubuntu και ubuntu μπαίνω κανονικά. Η πιο εύκολη/καλή λύση είναι να δοκιμάσω repair από το cd των Windows? Μήπως να μην ασχοληθώ καθόλου και να πάω κατευθείαν για format? Άμα θεωρεί κάποιος σημαντικό να πω τι hardware είχα πριν και τι hardware έβαλα τώρα ας μου το πει.
macabre_sunsets Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Νομίζω πως καλά θα ήταν να αναφέρεις το παλιό και το νεο hardware (ειδικά αν πήγες από Intel σε AMD ή τούμπαλιν). Έχεις δοκιμάσει να μπεις μέσω safe mode; Εάν το καταφέρεις, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις κάποιους drivers (πχ/ chipset της παλιάς μητρικής) και δες αν μπορείς πλέον να μπείς και σε κανονική λειτουργία.
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Το repair δεν νομίζω να κάνει κάτι αφού δεν έχουν πρόβλημα τα windows αλλά τα driver,δοκίμασε να μπεις σε Ασφαλή λειτουργία windows 7 και να βγάλεις τους οδηγούς για cpu και motherboard,μετά την επανεκκίνηση αν είσαι τυχερός θα φορτώσουν τα windows και θα ζητήσουν να περαστούν οι νέοι οδηγοί.
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 για μενα κανε ενα format να καθαρισει το μηχανημα τελειως παρα να προσπαθεις να μπεις safe mode και να περασεις αλλους drivers κτλ.λιγοτερη ωρα θα φας με format και θα εισαι σιγουρος οτι ολα ειναι οκ.
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 .λιγοτερη ωρα θα φας με format και θα εισαι σιγουρος οτι ολα ειναι οκ. Αυτό εξαρτάτε κατά ΠΟΛΎ από το τη έχει περασμένα επιπλέον.
Orion_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Λοιπόν. Καταρχάς είχα τον Intel core 2 duo e6600 @2,4 Ghz μια foxconn motherboard (δεν θυμάμαι μοντέλο) και KVR400X64C3AK2/2G 2gb kingston ram. Τώρα έβαλα intel (πάλι) quad Q6600 @2,4 ghz motherboard την gigabyte 946gmx-s2 και 2 gb ram πάλι δεν θυμάμαι μοντέλο (και δεν το δείχνει και με dmidecode στο terminal). Τώρα, θα δοκιμάσω να μπω με safe mode και άμα δω ότι ζορίζομαι ξαναpostάρω. Λοιπόν: Δοκίμασα: safe mode, safe mode with network και safe mode with command line. Και στις 3 περιπτώσεις φόρτωνε διάφορους drivers και σταματούσε στον classpnp.sys. Επίσης όταν επέλεξα μια επιλογή που έλεγε να μην κάνει reboot όταν crashάρει, έφαγα BSOD και έλεγε να checkάρω για ιούς, ή για corrupted σκληρό (ιός δεν υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται διότι δεν εγκατέστησα κάποιο software χθες και επίσης ξέρω τι βάζω στο pc μου τώρα για corrupted σκληρό δεν νομίζω πάλι.. Διαβολική σύμπτωση να έπαθε κάτι ο σκληρός όταν άλλαξα cpu/mobo/ram ε?) Επίσης παρατήρησα ότι καταλάθος έχω βάλει τον σκληρό στην 4η sata υποδοχή και είναι σε slave mode. Λέτε να παίζει κάποιο ρόλο?
macabre_sunsets Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Νομίζω πως οι SATA δεν έχουν master/slave mode. Μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση από το BIOS όσον αφορά τον σκληρό δίσκο (πχ/ IDE/ACHI/... mode);
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Όσο και να πονάει,κάνε ένα φρέσκο install να γλυτώσεις.
Orion_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 @macabre_sunsets το ξέρω αλλά στο bios μου λέει το πρώτο slot είναι master το 2ο slave το 3ο master και το τέταρτο που είναι και ο σκληρός μου slave. Δεν ξέρω άμα δεν εννοεί αυτό τι άλλο σημαίνει. Ίσως λέω και μαλακίες. Διέγραψα το classpnp.sys και το αντικατέστησα με ένα άλλο classpnp.sys που κατέβασα γιατί είδα ότι αυτό λένε σε διάφορα forums σε άτομα που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα και δεν κατάφερα τίποτα. Βασικά κατάφερα, κάθε φορά που πάω να μπω windows είτε από safemode είτε από οπουδήποτε να πηγαίνε σε recovery mode. Success... -.-'
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Το master και slave θα είχε σχέση μόνο αν δεν ξεκινούσε καθόλου από την αρχή,αφού κάνεις την εκκίνηση και κολλάει μετά το ξεχνάμε.
tsakonas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 πολύ δύσκολα να παίξει, έπρεπε να πάρεις ένα universal image με το acronis p.x. που δε αποθηκεύει τους παλιούς drivers.
m@d Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Σωστός ο tsakonas. Επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να κάνεις sysprep και μετά να αλλάξεις mobo. Εύκολο, γρήγορο και χωρίς 3rd party εργαλεία Τώρα κάνε ένα format καλύτερα.
Orion_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Ναι δεν ασχολούμαι άλλο, πάω κατευθείαν για format. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.