Προς το περιεχόμενο

Firefox 4 for MacOS

daniel's_saving_grace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν χρησιμοποιείτε Firefox στο MacOS και σας ενοχλεί η απελπιστική του ταχύτητα ώρες-ώρες (σε σχέση με safari ή άλλους browser) ο Firefox 4 ίσως αλλάξει την κατάσταση για σας.

Είναι σε προχωρημένο beta αυτή τη στιγμή, beta 12, και η κανονική έκδοση αναμένεται σύντομα. Μετά από αρκετό testing αναφέρω ότι είναι πολύ ταχύτερος από τον 3, σταθερότατος σαν τελική έκδοση και με αρκετές βελτιώσεις. Θα με κάνει να επιμείνω σε firefox εκεί που η φθίνουσα απόδοσή του με έβαζε σε σκέψεις.

Με update κράτησε κανονικά όλες τις ρυθμίσεις από τον 3. Σε σχέση με τα extensions, τα 2/3 αυτών που είχα ήταν ήδη συμβατά με την έκδοση 4.

Προτείνω να τον δοκιμάσετε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν μπορώ να σου κάνω μια δίκαιη σύγκριση διότι ο firefox που χρησιμοποιώ είναι φορτωμένος με extensions, history και άλλα πράγματα ενώ ο chrome που έχω είναι κενός καθώς τον χρησιμοποιώ σπάνια. Με μια πολύ πρόχειρη ματιά, μοιάζουν συγκρίσιμοι.

Το κατέβασα και το δοκίμαζω τώρα..

Πολύ καλός. Και σχεδόν ιδια ταχύτητα με τον Chrome!!

Πολύ καλή δουλειά απο την Mozilla!!

Καινουργιο design! ( Μην φανταστείτε τρελά πράματα!! )

Αξίζει το download!

Μόλις το πέρασα και όντως δουλεύει πολύ καλά! Δεν μου αναγνώρισε 2-3 extensions αλλά μικρό το κακό! Πέρα από την ταχύτητα και η εμφάνισή του πολύ βελτιωμένη!

Υπάρχει τρόπος να τον αναγκάσεις να παίξει τα extensions. Δεν είναι εγγυημένο αλλά συνήθως δουλεύει.

Η τελική έκδοση πότε βγαίνει ?

Αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, εντός Μαρτίου.

Χτες το κατέβασα και εγώ. Πράγματι είναι κατά πολύ ταχύτερος, έχει ομορφότερο περιβάλλον και ευτυχώς διατήρησε το smooth scrolling (ελάχιστα χειρότερο από του safari).

Σε γενικές γραμμές τον θεωρώ καλύτερο browser συγκριτικά με safari-chrome καθώς απαιτεί τις λιγότερες πατέντες για την άριστη λειτουργία του. Αναφέρομαι σε τομείς όπως history, min font size, spelling, extensions όπου οι υπόλοιποι 2 browser μοιράζονται προβληματάκια και μικροελλείψεις.

Μοναδικό μειονέκτημα ότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους συστήματος σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Και εγω ειμαι εδω και κανα 6μηνο σε ολα τα λειτουργικα με firefox 4 beta. Ταχυτατος, καμμια σχεση με την εκδοση 3.

Σε windows υποστηριζει και full hardware acceleration απο την καρτα γραφικων ακομα και στο απλο rendering ιστοσελιδων και fonts(directwrite και direct2d), οχι μονο σε video δηλαδη και παει σφαιρα.

Δεύτερη φορά που μου ''κολλάει'' η RC του Firefox 4 και με αναγκάζει στην επανεκκίνηση!

Τον βγάζω προς το παρόν γιατί με αναγκάζει σε Windows Experience!

Ο Safari παραμένει αξεπέραστος!

Δεύτερη φορά που μου ''κολλάει'' η RC του Firefox 4 και με αναγκάζει στην επανεκκίνηση!

Τον βγάζω προς το παρόν γιατί με αναγκάζει σε Windows Experience!

Ο Safari παραμένει αξεπέραστος!

Σε μένα η RC είναι σταθερότατη μέχρι στιγμής και μάλιστα με αρκετά extensions φορτωμένα. Αν ο Safari είχε περισσότερα extensions, λίγο ομορφότερο περιβάλλον και επιλογή για "μη διατήρηση" ιστορικού σίγουρα θα ήταν και για μένα πρώτη επιλογή λόγω κορυφαίου scrolling.

Ρε παιδια ,

με αφορμή 2-3 post πιο πάνω θα ηθελα να ρωτήσω τι παίζει τον Safari..Ειλικρινά το εχω ανοίξει 2-3 φορές γιατι είμαι χρόνια χρήστης firefox. Με το που πήρα το Macbook κατέβασα κατ'ευθειαν firefox και στα καπάκια βγήκε και η καινούργια εκδοση..πολλα etension δεν χρησιμοποιώ οποτε τι θα με συμβουλεύατε?

αξιζει να ασοχληθω με τον Safari?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...