Προς το περιεχόμενο

Φορολογικό σύστημα δικύκλων

Μιχαλης Α.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας,

Αφού έψαξα αρκετές ώρες στο internet χωρίς αποτέλεσμα, σκέφτηκα να αναφέρω το πρόβλημα εδωπέρα μήπως και λάβω καμιά διαφωτιστική απάντηση. Το πρόβλημα έχει ως εξής : Είμαι φοιτητής και θέλω να αγοράσω ενα δίκυκλο 400κ.ε. (45 hp). Φορολογική δήλωση δεν έχω κάνει ακόμα και ούτε προβλέπεται για τα επόμενα 2-4 χρόνια. Είναι δυνατον να βγάλω την άδεια κυκλοφορίας στο όνομά μου; Ήδη έχω άδεια κυκλοφορίας δικύκλου 125κ.ε. Απαιτείται φορολογική δήλωση έστω και μηδενική ή μήπως κάποια εικονική δωρεά κατά τη μεταβίβαση;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μονο που απαιτειτει ειναι να εχεις ΑΦΜ που το βγαζεις πολυ ευκολα απο την εφορια της κατοικιας σου.

Δεν θα εχεις κανενα προβλημα γαι να κανεις φορολογικη δηλωση.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=257389

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εισαι υποχρεωμενος να κανεις φορολογικη δηλωση για αγορα δικυκλου αρα κανεις δεν θα σε ρωτησει που τα βρηκες.

Αν ηταν αυτοκινητο παλι μεχρι 6000 δεν θα ειχες προβλημα στην φορολογικη δηλωση και μεχρι τις 10.000 απλα επρεπε να εχεις τις αποδειξεις απο αγορες που προβλεπει ο νομος για να εισαι στο αφορολογητο.

Για ΙΧ πανω απο 10.000 αρχιζουν τα προβληματακια αν δεν εχεις εισοδημα.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα και συγγνώμη που "ξεθάβω" το θέμα, αλλα δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσω νεο.

Ειμαι φοιτητής, δεν έχω εισόδημα, ασφάλεια εχω του πανεπιστημίου (ο θεός να την κάνει :P).

Τώρα οπου να ναι θα αγοράσω μηχανη καινούρια 150 cc (με τιμή αν παίζει ρόλο στα 2.790).

Θέλω να την πάρω στο ονομά μου όπως και άδεια,ασφάλεια κτλπ.

Γίνεται;Θα πρέπει να έχω εισόδημα;

Θα πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση ακόμα και μηδενική;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γίαννη, μπορώ να το κάνω χωρίς φορολογική, απλα αυτά πλεον αλλάζουν συνέχεια για αυτό και ρωτάω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα και συγγνώμη που "ξεθάβω" το θέμα, αλλα δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσω νεο.

Ειμαι φοιτητής, δεν έχω εισόδημα, ασφάλεια εχω του πανεπιστημίου (ο θεός να την κάνει :P).

Τώρα οπου να ναι θα αγοράσω μηχανη καινούρια 150 cc (με τιμή αν παίζει ρόλο στα 2.790).

Θέλω να την πάρω στο ονομά μου όπως και άδεια,ασφάλεια κτλπ.

Γίνεται;Θα πρέπει να έχω εισόδημα;

Θα πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση ακόμα και μηδενική;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γίαννη, μπορώ να το κάνω χωρίς φορολογική, απλα αυτά πλεον αλλάζουν συνέχεια για αυτό και ρωτάω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έχω απαντήσει στην ερώτηση σου σε άλλο topic:

http://www.insomnia.gr/topic/472995-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85/

Απάντησες και στο άλλο topic, μόνο που απάντησες λάθος.

Το δις εξαμαρτείν δηλαδή. Φυσικά δε φταις εσύ, φταίει αυτός που θα πράξει σύμφωνα με τη συμβουλή του καθενός εδώ μέσα. Πχ μπορεί και γω να λέω μπούρδες, ποιος ξέρει!

FYI η αγορά του δικύκλου έχει τεκμήριο αγοράς και στη δήλωση υποχρεωτικά συμπεριλαμβάνεται το ποσό αγοράς και το παραστατικό.

Από πότε έχει τεκμήριο η αγορά δικύκλου?

Έχω ένα Vstrom 650 από τον Ιούνιο του 2010 και στο λογιστή που πήγα τα χαρτιά, μου τα επέστρεψε.

Σε όλα τα forum σχετικά με μηχανές, αν βρεις άνθρωπο να έχει δηλώσει μηχανή, να μου τρυπήσεις τη μύτη... :P

• Like 1

Ξέρεις κάθε πόσες μέρες ώρες αλλάζουν τα φορολογικά δεδομένα στην Ελλάδα;

Αντιγράφω από το περσινό βιβλιαράκι οδηγιών:

"Κωδικοί 719-720. Γράψτε τα συνολικά ποσά (τίμημα και λοιπά έξοδα) που καταβάλατε (σε μετρητά) το 2011 για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων Ι.Χ., δίτροχων ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων της οικογένειάς σας....."

και φυσικά όσοι αγόρασαν δίτροχα μέσα στο 2011 είχαν υποχρέωση δήλωσης 2012.

Από πότε έχει τεκμήριο η αγορά δικύκλου?

Έχω ένα Vstrom 650 από τον Ιούνιο του 2010 και στο λογιστή που πήγα τα χαρτιά, μου τα επέστρεψε.

Σε όλα τα forum σχετικά με μηχανές, αν βρεις άνθρωπο να έχει δηλώσει μηχανή, να μου τρυπήσεις τη μύτη... :P

Ο λογιστής σου στη δήλωση του οικονομικού 2011 (χρήση 2010) έκανε λάθος. Η αγορά έπρεπε να δηλωθεί.

Υπήρχε υποχρέωση και τότε.

Copy-Paste από το προπέρσινο βιβλιαράκι:

"Κωδικοί 719-720. Γράψτε τα συνολικά ποσά (τίμημα και λοιπά έξοδα) που καταβάλατε (σε μετρητά) το 2010 για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων Ι.Χ., δίτροχων ή τρίτρχων αυτοκινούμενων οχημάτων..."

καλό βράδυ και προσοχή.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Απο οτι μου είπαν και σε φορουμ μηχανών κτλπ.

Θα πρέπει οταν κάνω φορολογική δήλωση(το 2014 μου είπαν) απλα να συμπληρώσω κάπου την αγορά της μηχανής(νομίζω κωδικός 719)

Δεν αποτελεί τεκμήριο, απλα το δηλωνεις για το οικονομικό ετος που το αγόρασες(εγώ πχ για το 2013 οταν κανω το 2014 αν καταλαβα καλα)(ΜΟΝΟ μια φορά, οχι όπως με το αμάξι)

Οκ το κατάλαβα αυτό, το θέμα μου είναι,οτι επειδή δεν θα έχω εισόδημα.Θα πρέπει κάπως να το δικαιολογήσω.Κάτι για δωρέα μου είπαν, αλλα φορολογείται αυτό απο οτι ξέρω με 10%.Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να γλειτώσουμε (ναι τα 300 ευρω)?!Δηλαδή θα πρέπει αναγκαστικά να εμφανιστούν ως δωρεά; Δεν μπορώ εγω απο 10 χρονών να βάζω στην ακρη 1 ευρώ την βδομαδα(λεμε τωρα, δεν ξέρω καν του αθροισμα αυτουνού του ποσού σημερα) ωστε να έχω τα λεφτά για το μηχανάκι τώρα;

Τι άλλες επιλογές έχω;

Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας.

Ξέρεις κάθε πόσες μέρες

ώρες αλλάζουν τα φορολογικά δεδομένα στην Ελλάδα;

Αντιγράφω από το περσινό βιβλιαράκι οδηγιών:

"Κωδικοί 719-720. Γράψτε τα συνολικά ποσά (τίμημα και λοιπά έξοδα) που καταβάλατε (σε μετρητά) το 2011 για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων Ι.Χ., δίτροχων ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων της οικογένειάς σας....."

και φυσικά όσοι αγόρασαν δίτροχα μέσα στο 2011 είχαν υποχρέωση δήλωσης 2012.

Ο λογιστής σου στη δήλωση του οικονομικού 2011 (χρήση 2010) έκανε λάθος. Η αγορά έπρεπε να δηλωθεί.

Υπήρχε υποχρέωση και τότε.

Copy-Paste από το προπέρσινο βιβλιαράκι:

"Κωδικοί 719-720. Γράψτε τα συνολικά ποσά (τίμημα και λοιπά έξοδα) που καταβάλατε (σε μετρητά) το 2010 για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων Ι.Χ., δίτροχων ή τρίτρχων αυτοκινούμενων οχημάτων..."

καλό βράδυ και προσοχή.

Στις οδηγίες στο βιβλιαράκι του 2005(χρήση 2004), όσο αφορά τους κωδικούς 719-720 λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Γενικά τα φορολογικά δεδομένα μπορεί να αλλάζουν κάθε μερικές ημέρες ή ώρες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν πολλά χρόνια να αλλάξουν. Το ότι υπάρχει κάποιο πεδίο στη φορολογική σου δήλωση στο οποίο μπορείς να γράψεις τα έξοδα για αγορά μοτοσυκλέτας δεν συνεπάγεται ότι είναι υποχρεωτικό κιόλας.

Τώρα στην ουσία. ΔΕΝ θεωρείται τεκμήριο η χρήση της μοτοσυκλέτας, ΔΕΝ μπαίνει στη φορολογική δήλωση κάθε χρόνο, ΔΕΝ φαίνεται πουθενά. Η αγορά μιας μοτοσυκλέτας θεωρητικά πρέπει να δηλώνεται λόγω πόθεν έσχες(με απλά λόγια που βρήκες τα λεφτά και την αγόρασες). Στην πράξη όμως το να δηλώσεις την αγορά της έχει νόημα μόνο στην περίπτωση που μετά από χρόνια την πουλήσεις, και έτσι θα έχεις ένα εισόδημα για να δικαιολογήσεις μια αγορά αυτοκινήτου πχ.

Τι άλλες επιλογές έχω;

Να συμβουλευτείς λογιστή.

Στις οδηγίες στο βιβλιαράκι του 2005(χρήση 2004), όσο αφορά τους κωδικούς 719-720 λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Γενικά τα φορολογικά δεδομένα μπορεί να αλλάζουν κάθε μερικές ημέρες ή ώρες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν πολλά χρόνια να αλλάξουν. Το ότι υπάρχει κάποιο πεδίο στη φορολογική σου δήλωση στο οποίο μπορείς να γράψεις τα έξοδα για αγορά μοτοσυκλέτας δεν συνεπάγεται ότι είναι υποχρεωτικό κιόλας.

Τώρα στην ουσία. ΔΕΝ θεωρείται τεκμήριο η χρήση της μοτοσυκλέτας, ΔΕΝ μπαίνει στη φορολογική δήλωση κάθε χρόνο, ΔΕΝ φαίνεται πουθενά. Η αγορά μιας μοτοσυκλέτας θεωρητικά πρέπει να δηλώνεται λόγω πόθεν έσχες(με απλά λόγια που βρήκες τα λεφτά και την αγόρασες). Στην πράξη όμως το να δηλώσεις την αγορά της έχει νόημα μόνο στην περίπτωση που μετά από χρόνια την πουλήσεις, και έτσι θα έχεις ένα εισόδημα για να δικαιολογήσεις μια αγορά αυτοκινήτου πχ.

Φίλε μου τουλάχιστον από πρόπερσι έχεις υποχρέωση να κάνεις δήλωση μόνο και μόνο λόγω αγοράς δίτροχων (Ε1). Η αγορά δίτροχου έχει τεκμήριο αγοράς, κανείς δε μίλησε για τεκμήριο χρήσης, μη μπερδεύεις τις έννοιες. Ο άνθρωπος ρωτάει ξεκάθαρα για αγορά.

Αυτά που λες τώρα για "θεωρητικά" και "στην πράξη" είναι κομπογιαννίτικα πράγματα, η οδηγία του υπουργείου είναι ξεκάθαρη και μάλιστα η οδηγία πέρσι υποχρέωνε σε δήλωση όσους αγόρασαν δίτροχο, χωρίς να έχουν κάποιο άλλο εισόδημα. End of story.

"Ανεξάρτητα από το αν έχουν φορολογητέο ή όχι εισόδημα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση και: 

α) Όσοι αγοράζουν αυτοκίνητα, δίτροχα ή τρίτροχα αυτοκινούμενα οχήματα..."

ps. φιλική συμβουλή: όταν κάνεις τη δήλωσή σου μην ανατρέχεις σε βιβλιαράκια δέκα ετών πριν.

Ανέτρεξα σε παλιό βιβλιαράκι όχι για να δω πως πρέπει να συμπληρώσω τη φορολογική μου δήλωση φέτος, αλλά για να σου δείξω πως από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι σε ότι μπαίνει στους κωδικούς 719-720.

Επίσης δεν έμπλεξα καμία έννοια, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει τεκμήριο χρήσης και τι σημαίνει δήλωση της αγοράς λόγω πόθεν έσχες.

Όσο για τα "κομπογιαννίτικα" πράγματα που λες, αν ο φίλος ΔΕΝ κάνει φορολογική δήλωση(και κατά συνέπεια δεν δηλώσει την αγορά της μοτό), τι επιπτώσεις θα έχει? Και το κυριότερο, θα φανεί κάπου αυτό? Αυτό πιστεύω πως είναι το ουσιώδες. Στο ότι πρέπει να δηλώσεις την αγορά μοτό συμφωνούμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...