Προς το περιεχόμενο

Υπερβολικές Χρεώσεις ΔΕΗ

xania4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,σήμερα πήρα τον λογαριασμό και έπαθα σόκ :confused: Καταρχήν να διευκρυνίσω ότι μένω μόνος μου σε ένα σπίτι 80 τ/μ και η μέση κατανάλωση στους προηγούμενους λογαριασμόυς ήταν γύρω στις 800 kWh και περίπου στα 60 ευρώ αξία ηλεκτρικού ρεύματος(ερτ,δήμο δεν βάζω).Σ αυτόν τον εκκαθαριστικό που πήρα σήμερα η κατανάλωση ήταν διπλάσια 1671 kWh χωρίς κάποιο προφανή λόγο και 136 ευρώ η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος :shifty: Το περίεργο είναι ότι έλλειπα και γύρω στον ένα μήνα από το σπίτι και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε να διπλασιάστηκε η κατανάλωση.Οι συσκευές που χρησιμοποιώ είναι ένας θερμοσίφωνας τον ανάβω περίπου 30 λεπτά την μέρα γιατί έχω και ηλιακό,2 pc το ένα είναι 24/7 με 300w τροφοδοτικό όμως δεν δικαιολογεί τέτοια κατανάλωση(είναι περίπου 250 kWh τον χρόνο) και το άλλο το ανοίγω σπάνια.Φούρνο σπάνια και πλυντήριο 1 φορά στις 3 μέρες περίπου.Το πρώτο που σκέφτηκα είναι πως πιθανώς να έχει γίνει λάθος μέτρηση(να μέτρησαν κανενός αλλουνού ρολόι αλλά κάτι τέτοιο μου φένεται κάπως απίθανο).Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο παίζει να βγάλω άκρη η τσάμπα θα παιδευτώ να τρέχω σε δεη...

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα ελεγχεις το ρολοι σου. Μαζι με το λογαριασμο (αν ειναι εκκαθαριστικος) εχει κι ενα δευτερο χαρτι που γραφει την προηγουμενη ενδειξη και την τωρινη, καθως και τη διαφορα. Κοιτα για αρχη αν ταιριαζει η ενδειξη του ρολογιου με του χαρτιου.

Τωρα υπαρχουν δυο περιπτωσεις. Ειτε η ενδεξη του ρολογιου δεν ταιριαζει, οποτε και η ΔΕΗ εγραψε οτι ναναι, οποτε και παιρνεις την κανονικη ενδειξη και πας και τους αναφερεις το λαθος. Ειτε η ενδειξη ειναι σωστη, και αν οπως λες δεν εκανες καποια εξτρα καταναλωση μονος σου, καποιος που γνωριζε οτι θα λειπεις), σου ρουφηξε το ρευματακι αυτον τον καιρο, που σημαινει οτι πρεπει να βρεις απο που τα καταφερε.

Υπαρχει και μια τριτη περιπτωση, αλλα σπανια, να εχει χαλασει το ρολοι. Σε αυτη την περιπτωση, κλεισε το γενικο, και κατεβα να δεις μην τυχον και το ρολοι γυρναει ακομη.

Δημοσ.

Σιγουρέψου επίσης ότι δεν έχει χαλάσει κάποια συσκευή σου. Ξέρω περίπτωση που είχε χαλάσει η κουζίνα και έκαιγε λίγο ρεύμα συνεχώς, με αποτέλεσμα να έρθει ένα λογαριασμός πολύ υψηλός. Και κάτι ακόμα. Δες τους προηγούμενους λογαριασμούς σου. Μήπως, για κάποιον λόγο, είχες αρκετούς λογαριασμούς "έναντι" συνεχόμενους και τώρα σου ήρθε εκκαθαριστικός, γι' αυτό και το μεγαλύτερο κόστος;

Δημοσ.

Θα πάω να κοιτάξω το ρολόι πάντως το να μου κλέβουν όσο έλειπα το αποκλείω γιατί κλείνω γενικούς όταν φεύγω.Αυτό με την διαρροή πάντως μπορεί να παίζει θα το ελέγξω με πολύμετρο...

Δημοσ.

Θα πάω να κοιτάξω το ρολόι πάντως το να μου κλέβουν όσο έλειπα το αποκλείω γιατί κλείνω γενικούς όταν φεύγω.Αυτό με την διαρροή πάντως μπορεί να παίζει θα το ελέγξω με πολύμετρο...

Το οτι κλεινεις εσυ γενικους μεσα στο σπιτι σου, δε σημαινει οτι δεν μπορουν να σε κλεψουν στη διαδρομη απο το ρολοι μεχρι το σπιτι.

Σε πολυκατοικια μενεις;

Δημοσ.

Ναι σε πολυκατοικία.Δεν είναι ρε συ κάπως δύσκολο το να με κλέψουν από το ρολόι?

πήγαινε μια γρήγορη να δεις την μέτρηση στο ρολόι που είναι το ποιο εύκολο και γρήγορο και τα βρίσκουμε τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Εδω ο αλλος ειχε κανει αιτηση για διακοπη και ειχε πειραξε το ρολοι, εχοντας ρευμα χωρις να πληρωνει!

Δημοσ.

Ναι σε πολυκατοικία.Δεν είναι ρε συ κάπως δύσκολο το να με κλέψουν από το ρολόι?

Εσυ τι λες, να ειναι πιο ευκολο να μπουν στο σπιτι σου, και να τραβηξουν καλωδιο σε σημειο που να μην το βλεπεις, απο το να πανε απλα κατω στη ντουλαπα με τα ρολογια και να τραβηξουν ενα καλωδιο μεσα στα πολλα που δε θα φαινεται; ;)

Δημοσ.

Ναι κάνε το εξής. Κλείσε το ρεύμα στο σπίτι σου και κοίταξε μετά το ρολόι σου αρχικά να δεις αν γράφει (δηλαδή εκείνο το στρογγυλό περιστρεφόμενο αν κινείται και πόσο γρήγορα). Αν γράφει τότε σου κλέβουν ρεύμα. Μετά κάνε δοκιμές με ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σου ώστε να δεις με ποια πάει γρηγορότερα το ρολόι σου. Βέβαια αυτό είναι λίγο δύσκολο και θα πρότεινα να το κάνεις σε συνεργασία με κάποιο άλλο άτομο ώστε ο ένας να είναι μέσα και να παίζει με τις συσκευές και εσύ στο ρολόι.

Από εκεί και πέρα πρέπει να δεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι σου με το ρεύμα και να θυμάσαι να κλείνεις όλες τις συσκευές από την πρίζα γιατί και το standby τρώει ρεύμα που στην πορεία γίνεται αρκετή κατανάλωση... Α και επίσης οι παλιές συσκευές τρώνε περισσότερο ρεύμα.

Αυτά από εμένα. Βέβαια θα ήταν καλό να πας στη ΔΕΗ και να τους ρωτήσεις μήπως και μπορούν να σου απαντήσουν. Δε ξέρω περισσότερα.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά πήγα σήμερα και κατέληξα στο ότι το έχω κάψει το ρεύμα και δεν έχει γίνει λάθος.Δεν μου κλέβουν γιατί με τις ασφάλειες κλειστές αφήνοντας μόνο μία στην οποία είναι ψυγείο,pc δεν γυρνούσε καθόλου το ρολόι δεν έκαιγε σχεδόν τίποτα.Η μέτρηση στις 18/02 για ημερήσιες ήταν 30782 και σήμερα ήταν 30872(90 έχω κάψει) και στις βραδυνές αντίστοιχα 11607 και 11658(51).Επειδή μια βδόμαδα έλειπα είναι περίπου για 10 μέρες οπότε 90Χ12=1080 και 51x12=612.Τώρα πρέπει να δω ποια συσκευή μου καίει τόσο πολύ, ο θερμοσίφωνας φαντάζομαι γιατί αν τον ανάβω 1-1/5 ώρα την μέρα μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...