Προς το περιεχόμενο

C++ σε Mac με χρηση Solaris..

vasgen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!!

Θέλω να κάνω μια ερώτηση για το πως μπορώ να γράψω κώδικα C++ σε πλατφόρμα Solaris 'η οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα έχεται να μου προτήνεται σε λειτουργικό Mac osx snow leopard!! Εγώ έχω εγκαταστήσει το Solaris αλλα όταν όταν πάω να τρέξω το πρόγραμμα πχ το Hello World μου βγάζει το παρακάτω μύνημα!! Ξέρει κάποιος το γιατί??

Ευχαστιστώ εκ των προτέρων..

Sol.tiff

Δημοσ.

Δεν γίνεται να τρέξεις ενα binary που έχει γίνει compile σε Mac OS X, σε Solaris. Με την ιδια λογική που δεν μπορείς να τρέξεις ένα binary για linux σε OS X. Αυτο που γίνεται (αν και δεν το συνιστώ) είναι να δημιουργήσεις σε Mac OS ενα binary για Solaris, οπου σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς έναν cross compiler (και εδώ ξεκινάμε τις ιστορίες για αγρίους). Αυτό που θα κάνεις ειναι να γράψεις το πρόγραμμα σου σε C++ και να το κάνεις compile για Mac OS X και για solaris, ξεχωριστά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου αλλά μαλλον θα χρειαστώ μαλλον λίγο ακόμη, τι εννόεις με το binary.. ?? Είμαι νέος στον προγραμματίσμο και δεν γνωρίζω πολλά!!

Επίσης με το παρακάτω "Αυτό που θα κάνεις ειναι να γράψεις το πρόγραμμα σου σε C++ και να το κάνεις compile για Mac OS X και για solaris, ξεχωριστά. " τι εννοείς??

Έχω την εντύπωση οτί το πρόβλημα βρίσκεται κάπου στον compiler.. Και γι αυτό εγκατέστησα και το Xcode της Apple αλλά πάλι δεν έκανα δουλειά..

Δημοσ.

Το binary είναι το τελικό εκτελέσιμο αρχείο. Ο compiler παίρνει τον κώδικά σου και τον μετατρέπει σε εκτελέσιμο. Ανάλογα την πλατφόρμα στην οποία δουλεύεις (mac, windows, linux κτλ) ο compiler φτιάχνει αντίστοιχο εκτελέσιμο αρχείο. Δεν μπορείς να φτιάξεις το εκτελέσιμο me compiler για mac και να το τρέξεις σε windows ή linux στην περίπτωσή σου.

Όπως είπε και ο warchief ή θα βρεις compiler για mac o οποίο θα παράγει εκτελέσιμο για linux (cross compiler) ή θα τρέξεις τον compiler κατευθείαν στην πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσεις το εκτελέσιμο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...