cardenas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 καλησπερα παιδια, εχω εναν εξωτερικο usb δισκο WD password essential 500gb. στον δισκο εχω αποθηκευσει διαφορα data (photo,movies etc). το προβλημα μου ειναι οτι ξαφνικα δεν τον αναγνωριζει το laptop μου που εχει vista sp2. δηλαδη οταν παω στο myComputer δεν μου εμφανιζει τον δισκο διπλα σε καποιο γραμμα.(π.χ C:, D: κτλ). δοκιμασα να αλλαξω το usb καλωδιο με ενα απο αλλο δισκο αλλα παλι δεν τον αναγνωριζε. οταν συνδεω στο laptop διαφορα φλασακια τα αναγνωριζει με επιτυχια αρα δεν φταινε οι usb θυρες. οταν συνδεω τον δισκο σε αλλο laptop για πρωτη φορα, οι drivers εγκαθιστανται με επιτυχια (δλδ το laptop καταλαβαινει οτι συνδεσα εναν WD passport 500gb) αλλα και παλι δεν <<φαινεται>> ο δισκος στο MyComputer. δοκιμασα και το computer-->(right click) manage-->disk management οπου εκει αναγνωριζει το δισκο με μεγεθος 2.047GB (ενω στη πραγματικοτητα ειναι 500GB) και παλι ομως δεν εχει καποιο γραμμα και τον δειχνει σαν <<not initialized>>. στα <properties> εχει τις πληροφοριες που φαινονται στο συννημενο. προσπαθησα να κανω <<initialize disk>> αλλα μου γυρισε pop-up παραθυρο με μηνυμα <<the media is write protected>>. μετα απο ερευνα στο internet, προσπαθησα να τρεξω και το diskpart (απο cmd) χωρις επιτυχια ομως γιατι ο δισκος δεν εχει καποιο <<volume>>. δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω! μηπως εχει κολλησει ιο (ο δισκος οχι το laptop γιατι εχω δοκιμασει διαφορα laptop) και δεν εχω authority στο δισκο? και αυτο το <<write protected>> περιεργο μου φαινεται. πως μπορω να το απενεργοποιησω? σας παρακαλω οποιος εχει καμια ιδεα να βοηθησει γιατι εχω πολλα data στο δισκο που δεν πρεπει να τα χασω. ευχαριστω!
giannis0000 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 προφανως πρεπει να του αλλαξεις εσυ χειροκινητα γραμμα πχ " F"
TheELF Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Αν «χτύπησε» ο δίσκος δεν είναι παράξενα αυτά που βγάζει,σαν επιλογές έχεις να δεις αν τον δουν προγράμματα ανάκτησης δεδομένον και αν όχι να τον βγάλεις από την θηκούλα και να τον βάλεις εσωτερικό μπας και φταίει αυτό.
cardenas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις. @giannis0000 δεν μπορω να του αλλαξω γραμμα γιατι δεν εχει καποιο ηδη ωστε να του το αλλαξω. επισης αν επιλεξω δεξι κλικ-->new Simple volumε και ακολουθησω τον wizard στο τελος μου γυρναει το pop-up <<the operation cannot be completed because the disk is not initialized>>. @theELF το να τον κανω εσωτερικο ειναι πολυ x-treme για να το κανω μονος μου. εχεις καποιο προγραμμα ανακτησης δεδομενων να μου προτεινεις?
Gu.Ru Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 στο device manager βλέπεις τον δίσκο με σωστή χωρητικότητα?
washcloud Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δοκίμασε το AFR (σπασμένο :ρ) που προτείνει ο αποπάνω MS-DOS - αν και, κι εγώ φοβάμαι πως απ' τη στιγμή που αναφέρει "initialization" o δίσκαρος, τραβάει ζόρι, και παίζει πολύ να χρειαστεί να δοκιμάσεις ΜΠΑΣ και δεις χαΐρι με το να τον βγάλεις απ' τη θήκη του (μάλλον πάπαλα η πιθανή εγγύηση έτσι βέβαια, oπότε ΑΝ παίζει δίλημμα, εσύ αποφασίζεις) και να τον συνδέσεις εσωτερικό ( = περίπτωση να έχει φλιπάρει ο controller του κουτιού και να διαβάζεται άλλ' αντ' άλλα/της Παρασκευής το γάλα - ήτοι 2Τ αντί 500G).
cardenas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δοκίμασε το AFR (σπασμένο :ρ) που προτείνει ο αποπάνω το δοκιμασα αλλα ετρεχε μια ολοκληρη μερα και ειχε κανει super scan μονο 6,9 GB απο τα 2ΤΒ που τον αναγνωριζει (αν και στην πραγματικοτητα ειναι 500αρης). τελικα διεκοψα την διαδικασια και μεχρι εκεινη τη στιγμη δεν ειχε βρει κανενα αρχειο. απ οτι φαινεται τα παιξε εντελως ο δισκος. αν τον στειλω στη westernDigital υπαρχει πεεριπτωση να δοκιμασουν να τον επαναφερουν? ή απλα θα μου δωσουν ενα καινουριο λογω εγγυησης?
washcloud Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Χλωμή περίπτωση το επαναφέρειν (με την έννοια να σου επιστρέψει με τ' αρχεία σου εντός), ΑΝ τελικά ο σκληρός είναι που έχει βλάβη - εξ' ου και το πιθανότερο είναι το αντικαθιστείν. Ρίξε πάντως και μια ματιά με το Test Disk, οδηγός για το οποίο αναφέρεται στο sticky thread "Τα έχασα όλα;" (στις πρώτες σελίδες), εδώ στις "Μονάδες Αποθήκευσης", ΜΠΑΣ και γίνει τίποτα με αλλαγή της γεωμετρίας του δίσκου (θα δεις στις φωτογραφικές οδηγίες τί εννοώ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.