UpToDate_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 okz, θα δώσω ότι έχω δει στα τα site(από ρεύμα) και ανεβάζω τα υπόλοιπα.. για να το τεστάρω ένα τεταρτάκι furmark? (βαρίεμαι να ανεβάσω και τον cpu πάνω από τα 4.2 γιατί θέλει πείραγμα το ρεύμα :Ρ) αυτά που τα βρίσκω; άκυρο το βρήκα
outlaw star Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Tα καρε είναι λογικά ρε σι outlaw? Ναι αλλά ποιο afterburner?=P του cd? αυτό που λέει ο λεοντόκαρδος κοίτα το συγκεκριμένο game είναι πολύ βαρύ αλλά και εμένα κάτι δε μου κάθεται καλά στα frames που έχεις.. λογικά θα έπρεπε να παίζεις κάπου στα 25 ελάχιστο, αν παίζεις σε 1920Χ1080 (με βάση την οθόνη που έχεις το λέω αυτό) ενδεικτικά κοίτα κάποια review.. http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/10/22/ati-radeon-hd-6870-review/7 http://www.legionhardware.com/articles_pages/amd_radeon_hd_6870,7.html είσαι με τελευταίους drivers?
UpToDate_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 αυτό που λέει ο λεοντόκαρδος κοίτα το συγκεκριμένο game είναι πολύ βαρύ αλλά και εμένα κάτι δε μου κάθεται καλά στα frames που έχεις.. λογικά θα έπρεπε να παίζεις κάπου στα 25 ελάχιστο, αν παίζεις σε 1920Χ1080 (με βάση την οθόνη που έχεις το λέω αυτό) ενδεικτικά κοίτα κάποια review.. http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/10/22/ati-radeon-hd-6870-review/7 http://www.legionhardware.com/articles_pages/amd_radeon_hd_6870,7.html είσαι με τελευταίους drivers? Ναι μόλις εχτές τους κατέβασα. >Display driver : 7.14.10.0812, Catalyst 11.2 Στο afterburner μ' αφήνει μόνο μέχρι τα 1000 να πάω τον πυρήνα... γιατί; Επίσης δώστε μια σωστές οδηγίες για furmark! To έτρεξα 5 λέπτα(μόνο για να δω τι παίζει) με αυτές τις ρυθμίσεις σε 1000/1200(930/1050): Με 40% το fan μου πήγε max στο 5αλεπτο 43C.. από 37 που είναι idle τώρα.. wtf? κάνω κάτι λάθος; Κουραστικός i know:P
lionheart75 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Για πείτε κάνα προγραμματάκι για να βλέπω τα ρολόγια,θερμοκρασίες κλπ... JustCause2 με όλα στο max..(AA&AF full) 15-23καρέ... wtf?? A!να βάλω το cd με το afterburner από την συσκευασία για να την κλοκάρω; Tι θα κάνεις, Με το Msi afterburner Θα πάς αρχικά στη επιλογή κάτω δεξιά settings και θα επιλέξεις την καρτέλα General όπου θα τικάρεις τις επιλογές Start with Windows, Start minimized (για να μην πετάγεται κάθε φορά το πρόγραμμα στο desktop με την εκκίνηση), Unlock voltage control και Unlock voltage monitoring. Στη συνέχεια πάλι στα settings θα πάς στην καρτέλα Fan όπου θα φτιάξεις ένα custom διάγραμμα της λειτουργίας του ανεμιστήρα της κάρτας σε σχέση με την θερμοκρασία. Θα χρειαστεί διότι στην συνέχεια θα κλοκάρεις και θα τρέχεις furmark κλπ και πρέπει να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Πατάς OK αποθηκεύσεις και βγαίνεις απο τα settings. Μετά πας στο κυρίως πρόγραμμα όπου θα φτιάξεις 2 profiles τα οποία θα αποθηκεύσεις. Το 1ο προφίλ θα είναι με τα ρολόγια stock και με την stock τάση της κάρτας (profile 1) και το 2ο προφίλ θα είναι με τα μέγιστα ρολόγια και με την ανάλογη τιμή τάσης που θα βάλεις για να τα πιάσεις, στα οποία είσαι σίγουρα stable με 10λεπτα-15λεπτα furmark stability και βγάζοντας επιτυχώς χωρίς crashes τα 3dmark vantage, unigine heaven και 3dmark 11. Στη συνέχεια θα πας στα settings πάλι και στην καρτέλα monitoring θα τικάρεις κάτω τα πεδία Show in On-screen Display (για να βλέπεις temps και framerate κατά την διάρκεια παιχνιδιού, το οποίο θα το κάνεις παρακάτω) και το show in tray icon για να βλέπεις κάθε φορά την θερμοκρασία της κάρτας κάτω δεξιά στην μπάρα των windows όταν σερφάρεις ή κάνεις κάτι άλλο. (Σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις και το χρώμα της ένδειξης, προτιμότερο το κόκκινο). Μετά πάς στην καρτέλα On-screen display και πατάς κάτω δεξιά την επιλογή more. Θα σε βγάλει σε ένα παράθυρο του Riva Tuner όπου εκεί θα επιλέξεις Start with windows >ON, Show on screen display >ON, κάτω δεξιά θα επιλέξεις το Framebuffer. Στο πινακάκι μπορείς να επιλέξεις σε ποιά γωνία ή σε ποιά θέση στην οθόνη θέλεις να φαίνονται τα framerates καθώς και το μέγεθος τους. Αφού τελείωσες με το monitoring της θερμοκρασίας και των fps χρειάζεται να κάνεις και κάτι τελευταίο. Πάς πάλι στα settings στην καρτέλα Profiles και στο πεδίο Αutomatic profile mamagement επιλέγεις 2D Profile τα stock ρολόγια με την stock τάση που αποθήκευσες πρίν (profile 1) και στο 3D Profile επιλέγεις τα υπερχρονισμένα ρολόγια και την custom τάση που αποθήκευσες πρίν (profile 2). Πατάς OK και αποθηκεύεις. Είσαι έτοιμος πλέον κάθε φορά που τρέχεις 3D εφαρμογή ή κάποιο Game αφενός να μπαίνουν αυτόματα τα ρολόγια στις O/C συχνότητες (χωρίς να τα βάζεις manually) έχοντας ταυτόχρονα Monitoring θερμοκρασίας της κάρτας και FPS στην οθόνη σου και αφετέρου όποτε αποφασίσεις να βγείς απο το Game ή την 3D εφαρμογή τα ρολόγια επιστρέφουν σε stock συχνότητες και stock τάση. Με το Μsi βολεύει γιατί τα κάνεις όλα με ένα πρόγραμμα. Τώρα ένα άλλο πρόγραμμα για monitoring των fps είναι το Fraps το οποίο είναι πολύ εύκολο.
UpToDate_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Κατατοπιστικότατος ο lionheart!!!!!! thanks! 1. Πως μπορώ να πάω τα ρολόγια πάνω απο 1000; 2.Πόση ώρα και με ποιες ρυθμίσεις ένα τεταρτάκι στο furmark; 3. Στο Crysis που μπήκα είχα 11-15 καρέ στην παραλία με 1000/1200 με όλα στο full..+AA+AFfull
Doc1355 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Tι θα κάνεις, Με το Msi afterburner Θα πάς αρχικά στη επιλογή κάτω δεξιά settings και θα επιλέξεις την καρτέλα General όπου θα τικάρεις τις επιλογές Start with Windows, Start minimized (για να μην πετάγεται κάθε φορά το πρόγραμμα στο desktop με την εκκίνηση), Unlock voltage control και Unlock voltage monitoring. Στη συνέχεια πάλι στα settings θα πάς στην καρτέλα Fan όπου θα φτιάξεις ένα custom διάγραμμα της λειτουργίας του ανεμιστήρα της κάρτας σε σχέση με την θερμοκρασία. Θα χρειαστεί διότι στην συνέχεια θα κλοκάρεις και θα τρέχεις furmark κλπ και πρέπει να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Πατάς OK αποθηκεύσεις και βγαίνεις απο τα settings. Μετά πας στο κυρίως πρόγραμμα όπου θα φτιάξεις 2 profiles τα οποία θα αποθηκεύσεις. Το 1ο προφίλ θα είναι με τα ρολόγια stock και με την stock τάση της κάρτας (profile 1) και το 2ο προφίλ θα είναι με τα μέγιστα ρολόγια και με την ανάλογη τιμή τάσης που θα βάλεις για να τα πιάσεις, στα οποία είσαι σίγουρα stable με 10λεπτα-15λεπτα furmark stability και βγάζοντας επιτυχώς χωρίς crashes τα 3dmark vantage, unigine heaven και 3dmark 11. Στη συνέχεια θα πας στα settings πάλι και στην καρτέλα monitoring θα τικάρεις κάτω τα πεδία Show in On-screen Display (για να βλέπεις temps και framerate κατά την διάρκεια παιχνιδιού, το οποίο θα το κάνεις παρακάτω) και το show in tray icon για να βλέπεις κάθε φορά την θερμοκρασία της κάρτας κάτω δεξιά στην μπάρα των windows όταν σερφάρεις ή κάνεις κάτι άλλο. (Σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις και το χρώμα της ένδειξης, προτιμότερο το κόκκινο). Μετά πάς στην καρτέλα On-screen display και πατάς κάτω δεξιά την επιλογή more. Θα σε βγάλει σε ένα παράθυρο του Riva Tuner όπου εκεί θα επιλέξεις Start with windows >ON, Show on screen display >ON, κάτω δεξιά θα επιλέξεις το Framebuffer. Στο πινακάκι μπορείς να επιλέξεις σε ποιά γωνία ή σε ποιά θέση στην οθόνη θέλεις να φαίνονται τα framerates καθώς και το μέγεθος τους. Αφού τελείωσες με το monitoring της θερμοκρασίας και των fps χρειάζεται να κάνεις και κάτι τελευταίο. Πάς πάλι στα settings στην καρτέλα Profiles και στο πεδίο Αutomatic profile mamagement επιλέγεις 2D Profile τα stock ρολόγια με την stock τάση που αποθήκευσες πρίν (profile 1) και στο 3D Profile επιλέγεις τα υπερχρονισμένα ρολόγια και την custom τάση που αποθήκευσες πρίν (profile 2). Πατάς OK και αποθηκεύεις. Είσαι έτοιμος πλέον κάθε φορά που τρέχεις 3D εφαρμογή ή κάποιο Game αφενός να μπαίνουν αυτόματα τα ρολόγια στις O/C συχνότητες (χωρίς να τα βάζεις manually) έχοντας ταυτόχρονα Monitoring θερμοκρασίας της κάρτας και FPS στην οθόνη σου και αφετέρου όποτε αποφασίσεις να βγείς απο το Game ή την 3D εφαρμογή τα ρολόγια επιστρέφουν σε stock συχνότητες και stock τάση. Με το Μsi βολεύει γιατί τα κάνεις όλα με ένα πρόγραμμα. Τώρα ένα άλλο πρόγραμμα για monitoring των fps είναι το Fraps το οποίο είναι πολύ εύκολο. Τί είπες τώρα ρε άρχοντα
Thanos1972 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Ρε μαγκες σορρυ για την ερωτηση αλλα μολις παρηγγειλα αυτη ATI Radeon HD6950 2GB DDR5 MSI και θελω να ρωτησω γιατι τοσο φθηνη σε συγκριση με τα αλλα μαγαζια στο skroutz που εχει κοντα 30 euros διαφορα.δεν παιζει κανενα προβλημα ετσι?δεν πιστευω να ειναι απο τις καινουργιες που δεν ξεκλειδωνουν?
UpToDate_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Motherfuckin multirama μια τιμή της προκοπής δεν μπορούσες να βάλεις να τσιμπούσα κ εγω καμία τέτοια :Ρ Και να μην ξεκλειδώνει φίλε μου την κλοκάρεις... Την 1η έκδοση ή δεν παίζει ρόλο http://unigine.com/download/ ;
lionheart75 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Κατατοπιστικότατος ο lionheart!!!!!! thanks! 1. Πως μπορώ να πάω τα ρολόγια πάνω απο 1000; 2.Πόση ώρα και με ποιες ρυθμίσεις ένα τεταρτάκι στο furmark; 3. Στο Crysis που μπήκα είχα 11-15 καρέ στην παραλία με 1000/1200 με όλα στο full..+AA+AFfull Tη διαδικασία που σου πρότεινα χρησιμοποιώ εδώ και κανα 8μηνο στα διαμαντάκια μου τις 5850 οι οποίες είναι μεν φλασαρισμένες με ξεκλείδωτο asus bios αλλά παίζουν 24/7 στα 870/1200 με stock τάση. Παιδεύτηκα τότε να βρώ την χρυσή τομή ώστε να λειτουργεί το πρόγραμμα άψογα και το έψαξα πολύ. Πλέον αποτελεί μια τυπική διαδικασία. Δεν είχα ποτέ HD6870 αλλά στην asus DCU HD6850 μπορούσα να βάλω πάνω απο 1000core το ίδιο και στην 6950 (μέχρι 1040) αν και η δεύτερη ακόμα είναι κλειδωμένη και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα μέχρι στιγμής. Η msi σου δίνει το ελεύθερο για voltage tweak? Furmark να τρέξεις ένα τεταρτάκι (το λιγότερο 10λεπτο) την φορά στην ανάλυση της οθόνης σου (π.χ 1920x1080) και σε full screen. Θα τικάρεις τα πεδία στο πρόγραμμα Stability test και Log GPU temperature και μετά Go. Εννοείται ότι θα είσαι απο πάνω να παρακολουθείς. Με το Esc βγαίνεις απο το Stessing. Θεωρώ λογικό τα fps που βγάζεις στο Crysis απο την στιγμή που τα έχεις όλα full. Εγώ με την HD6850 στα 950/1150 έβγαζα στο ambush αν θυμάμαι καλά 45fps average στα 1920x1080, DX10, Entusiast,MSAA 2x. Βέβαια δεν το έχω τρέξει με όλα στο full για να σου πώ επακριβώς. Ρε μαγκες σορρυ για την ερωτηση αλλα μολις παρηγγειλα αυτη ATI Radeon HD6950 2GB DDR5 MSI και θελω να ρωτησω γιατι τοσο φθηνη σε συγκριση με τα αλλα μαγαζια στο skroutz που εχει κοντα 30 euros διαφορα.δεν παιζει κανενα προβλημα ετσι?δεν πιστευω να ειναι απο τις καινουργιες που δεν ξεκλειδωνουν? Reference design είναι η συγκεκριμένη Msi. Ίσως και να ξεκλειδώνει αλλά αυτό θα το διαπιστώσεις αν την πάρεις. H τιμή μην σε ανησυχεί καθόλου, μάλιστα αν δεν κάνω λάθος η Msi έχει 3 έτη εγγύησης όπως και η Asus ενώ όλες οι υπόλοιπες (Sapphire, Xfx, Powercolor κλπ) απο 2 έτη. Πήρα και εγώ πρίν μια βδομάδα μια Reference 2GB της XFX σε σούπερ τιμή (πιθανόν να είχατε δεί το Thread) αλλά δεν έχω ψαχτεί ακόμα αν ξεκλειδώνει. Με το RBE του Techpowerup δεν έβγαλα άκρη διότι δεν μου δίνει επιλογές στην τάση (την έχει κλειδωμένη) οπότε δεν μπορώ να φτιάξω κάποιο modded bios. Θα χρειαστεί μάλλον να την φλασάρω με κάποιο άλλο έτοιμο όπως έκανα και με τις 5850. Κάποια στιγμή που θα βρώ χρόνο θα δώ τι παίζει.
UpToDate_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Tη διαδικασία που σου πρότεινα χρησιμοποιώ εδώ και κανα 8μηνο στα διαμαντάκια μου τις 5850 οι οποίες είναι μεν φλασαρισμένες με ξεκλείδωτο asus bios αλλά παίζουν 24/7 στα 870/1200 με stock τάση. Παιδεύτηκα τότε να βρώ την χρυσή τομή ώστε να λειτουργεί το πρόγραμμα άψογα και το έψαξα πολύ. Πλέον αποτελεί μια τυπική διαδικασία. Δεν είχα ποτέ HD6870 αλλά στην asus DCU HD6850 μπορούσα να βάλω πάνω απο 1000core το ίδιο και στην 6950 (μέχρι 1040) αν και η δεύτερη ακόμα είναι κλειδωμένη και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα μέχρι στιγμής. Η msi σου δίνει το ελεύθερο για voltage tweak? Furmark να τρέξεις ένα τεταρτάκι (το λιγότερο 10λεπτο) την φορά στην ανάλυση της οθόνης σου (π.χ 1920x1080) και σε full screen. Θα τικάρεις τα πεδία στο πρόγραμμα Stability test και Log GPU temperature και μετά Go. Εννοείται ότι θα είσαι απο πάνω να παρακολουθείς. Με το Esc βγαίνεις απο το Stessing. Θεωρώ λογικό τα fps που βγάζεις στο Crysis απο την στιγμή που τα έχεις όλα full. Εγώ με την HD6850 στα 950/1150 έβγαζα στο ambush αν θυμάμαι καλά 45fps average στα 1920x1080, DX10, Entusiast,MSAA 2x. Βέβαια δεν το έχω τρέξει με όλα στο full για να σου πώ επακριβώς. Tι εννοείς στο τονισμένο; Δες πως την έχω κλοκάρει τώρα - δεν μου έχει βγαλει καν artifacts - σε 3dmarkvantage & furmark, (α και πες μου πιο απο τα 3 unigine να κατεβάσω:Ρ )
lionheart75 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Tι εννοείς στο τονισμένο; Δες πως την έχω κλοκάρει τώρα - δεν μου έχει βγαλει καν artifacts - σε 3dmarkvantage & furmark, (α και πες μου πιο απο τα 3 unigine να κατεβάσω:Ρ ) Mια χαρά είσαι. Unigine κατέβασε το 2.5. Tρέξε και 3d mark 11. Αν όλα αυτά + το furmark τα βγάζει επιτυχώς χωρίς crashes και με καλές θερμοκρασίες, τότε είσαι κατά 99,9% έτοιμος για gaming στα ρολόγια αυτά. Εdit: Σε αυτό που έχεις bold εννοούσα αν σου δίνει η κάρτα το δικαίωμα να παίξεις με την τάση. Απο ότι βλέπω στο δίνει όποτε δεν έχεις θέμα.
UpToDate_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Mια χαρά είσαι. Unigine κατέβασε το 2.5. Tρέξε και 3d mark 11. Αν όλα αυτά + το furmark τα βγάζει επιτυχώς χωρίς crashes και με καλές θερμοκρασίες, τότε είσαι κατά 99,9% έτοιμος για gaming στα ρολόγια αυτά. Εdit: Σε αυτό που έχεις bold εννοούσα αν σου δίνει η κάρτα το δικαίωμα να παίξεις με την τάση. Απο ότι βλέπω στο δίνει όποτε δεν έχεις θέμα. Nαι αλλά πως δίνω πάνω από 1000; με 1050/1250 πχ θα ήμουν υπερευχαριστημένος! Από θερμοκρασίες έτσι όπως είναι max να πήγε 42-43 σε furmark/3dmarkvantage από τα 35-36 που είναι idle.. με 40% το fan πάντα. Στα sites έχω δει ότι χτυπάει 65 σε load.. τι γίνεται;
lionheart75 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Nαι αλλά πως δίνω πάνω από 1000; με 1050/1250 πχ θα ήμουν υπερευχαριστημένος! Από θερμοκρασίες έτσι όπως είναι max να πήγε 42-43 σε furmark/3dmarkvantage από τα 35-36 που είναι idle.. με 40% το fan πάντα. Στα sites έχω δει ότι χτυπάει 65 σε load.. τι γίνεται; Πάνω απο 1000 core στο afterburner δεν έχω ιδέα πώς μπορεί να γίνει. Εκτός και αν μπορεί να γίνει κάτι στο αρχείο του προγράμματος msi afterburner.cfg αν αλλάξεις κάτι εκεί. Πιθανόν αν δοκίμαζες με άλλο πρόγραμμα π.χ το sapphire trixx αλλά δεν είμαι σίγουρος κιόλας ότι θα σου έδινε πάνω απο 1000 και αυτό. Οι θερμοκρασίες σου είναι άψογες μην ανησυχείς. Άλλωστε όλα τα κομματια δεν είναι ίδια.
UpToDate_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Για να δούμε με trixx.. θα ενημερώσω σε λίγο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.