Προς το περιεχόμενο

Flash usb επανακτηση χωρου

chesty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

Εχω ενα φλασακι usb 8 gb kingston.

Το ειχα συνδεδεμενο σε ενα αποκοδικοποιητη και εγραφα καμμια φορα.

Το αποσυνδεσα σημερα και το εβαλα στον υπολογιστη, προς μεγαλη μου εκπληξη μου πεταξε ενα μηνυμα ''η μοναδα δισκου δεν ειναι διαμορφωμενη'', το εβγαλα το ξαναβαλα και ξανα και ξανα και παντα το ιδιο μηνυμα.

Χωρις να το σκεφτω πατησα ''ναι'' και ορισα συστημα φατ32 και ....τωρα μου αναγνωριζει ως χωρο τα 4mb!!!!μονο!

Πως μπορω να επαναφερω τον αρχικο χωρο?

Δε με ενδιαφερει για τα αρχεια αλλα για το χωρο.

Σημειωση: εχω δοκιμασει τα εξης:

Hard Disk Low Level Format Tool (δε δουλευει γιατι μου λεει ''this device cannot be accessed cecause it smaller than 65535 sectors!!!)

HP USB Disk Storage Format Tool μου δινει μονο επιλογη τα 4 mb να φορμαρω (χαιρω πολυ) και δυο επιλογες ntfs και fat

Quick Recovery - FAT & NTFS (Professional) : encountered bad sectors while reading disk

Recover Data for FAT & NTFS : αστο καλυτερα

και μερικα αλλα που δεν ειναι αξια λογου...

Καμμια βοηθεια παρακαλω???

Πως μπορω να επαναφερω τον αρχικο χωρο? (και αν μπορω)

Μηπως να το τραβηξω κανενα σουτ γιατι αρχισε να μου τη δινει στα νευρα? 2 ωρες εφαγα με αυτη τη βλακεια.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Το Hard Disk Sentinel κάνει low level format και σε μικρά usb της προάλλες φόρμαρα ένα στικ των 2Gb.

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση θα το δοκιμασω και θα σου πω.

Το Hard Disk Sentinel κάνει low level format και σε μικρά usb της προάλλες φόρμαρα ένα στικ των 2Gb.

Μαλλον θελει απο το ''θειο'' να το βρω ετσι?

και δες τι αλλο περιεργο εγινε...

τελος παντων..ψαχνω για software low level format?

post-187409-0-24862200-1299419751_thumb.jpg

post-187409-0-67565800-1299419770_thumb.jpg

Δημοσ.

Τρεις διευκρινιστικές ερωτήσεις

1.Είχες γράψει ποτέ data με συνολική χωρητικότητα πάνω απο 4GB;

2.Μήπως με κάποιο μαγικό/περίεργο τρόπο έγιναν partitions στο στικάκι;

3.Δοκίμασες να το συνδέσεις σε άλλο υπολογιστή και άλλο λειτουργικό (πχ. linux) για να δεις τι βγάζει;

Δημοσ.

1.Είχες γράψει ποτέ data με συνολική χωρητικότητα πάνω απο 4GB;

2.Μήπως με κάποιο μαγικό/περίεργο τρόπο έγιναν partitions στο στικάκι;

3.Δοκίμασες να το συνδέσεις σε άλλο υπολογιστή και άλλο λειτουργικό (πχ. linux) για να δεις τι βγάζει;

1.Στον αποκωδικοποιητη οταν γραφω μια ταινια πχ 2 ωρες βγαζει κατι τρελλα αρχεια 5gb λογω του αρχειου που δημιουργει (.dvr) Ναι εχω γραψει data μεγαλυτερο απο 4GB

2.Aπο που..δε φανταζομαι απο τον αποκωδικοποιητη.Στο pc οταν το εβαζα μεχρι πριν απο λιγο καιρο στο root usb μου ειχε τους φακελους με μορφη ημερομηνια/ωρα/καναλι.

3.Αυτο για να ειμαι ειλικρινης οχι.Θα δοκιμασω σε ενα laptop αλλα με xp pro...linux δεν υπαρχει περα απο ενα live cd.

Δουλευω με xp pro sp3.

Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι 4GB το στικάκι και απλά μπερδεύεσαι;

Αυτό με το dvd f: τι είναι;πάντα το είχες;

το στικακι ειναι 8GB.Σιγουρο.

Αυτο μου το εβγαλε αφοτου εκανα scan με το Hard Disk Sentinel..Τωρα ολα οκ!

Δες και τι μου βγαζει οταν ξεκιναει...απο κει και περα τι κανω?

Σε αλλον υπολογιστη με win xp sp3 μου βγαζει την ιδια χωρητικοτητα. 4mb..ωραια...να βαλω ενα mp3 :rolleyes:

Υπαρχει software για low level format? εψαξα αλλα δε βρηκα κατι.

post-187409-0-49057100-1299421723_thumb.jpg

Δημοσ.

Σε linux live cd μου δειχνει 2 partitions.Το 2ο partition το δειχνει 4,6 gb και το πρωτο 4,0 mb.Στον αποκωδικοποιητη δειχνει 4 gb και κατι.Δεν μπορω να το κανω διαμορφωση ουτε στον αποκωδικοποιητη ουτε απο linux.Τελικα κατι θα πατηθηκε οσο ηταν το φλασακι πανω στον αποκωδικοποιητη.Καμμια βοηθεια?

Δημοσ.

Σε linux live cd μου δειχνει 2 partitions.Το 2ο partition το δειχνει 4,6 gb και το πρωτο 4,0 mb.Στον αποκωδικοποιητη δειχνει 4 gb και κατι.Δεν μπορω να το κανω διαμορφωση ουτε στον αποκωδικοποιητη ουτε απο linux.Τελικα κατι θα πατηθηκε οσο ηταν το φλασακι πανω στον αποκωδικοποιητη.Καμμια βοηθεια?

Μέσα απο το linux live cd κάνεις διαγραφή των partitions και φτιάχνεις ένα ενιαίο. Μπορείς να το κάνεις με το gparted και αν δεν το έχει ή δεν ξέρεις να το βάλεις, κατέβασε το αντίστοιχο Live cd με ενσωματωμένο το gparted και κάνε τη δουλειά σου.

Όπως καταλαβαίνεις εκεί ήταν το πρόβλημα και δεν χρειάζεσαι low level format

Δημοσ.

Μέσα απο το linux live cd κάνεις διαγραφή των partitions και φτιάχνεις ένα ενιαίο. Μπορείς να το κάνεις με το gparted και αν δεν το έχει ή δεν ξέρεις να το βάλεις, κατέβασε το αντίστοιχο Live cd με ενσωματωμένο το gparted και κάνε τη δουλειά σου.

Όπως καταλαβαίνεις εκεί ήταν το πρόβλημα και δεν χρειάζεσαι low level format

Εγινε , θα το κανω , ευχαριστω για τη βοηθεια.

Δημοσ.

Εγινε , θα το κανω , ευχαριστω για τη βοηθεια.

Κυριοι...τζιφος...

σε αυτη την εκδοση-δε ξερω τι γινεται, το μονο που μου αφηνει να κανω ειναι να αυξησω το μεγεθος εως 4 mb. delete partition, new partition , αλλα file system o εφιαλτης των 4 mb με στοιχειωνει...κατεβασα αυτη με ενσωματωμενο το gparted.Αρχιζω να πιστευω οτι η μονη μου λυση πλεον ειναι να βρω καποιο τροπο να το φορμαρω απο τον αποκωδικοποιητη που δε με αφηνει προς το παρον.

Δημοσ.

απο winxp ανοιξε το msdos παραθυρο κανε scndisk το φλασακι και μετα φορματ σε NTFS. αν δεν το κανει μεσα απο τα win επανεκκινηση σε command line και ξανα τα ιδια με πανω.

Δημοσ.

...σόρι γκάηζ - αλλά αυτό

Καλημερα,

encountered bad sectors while reading disk

δεν το κόζαρε κανείς...;

Τσέστι ασ' το, ψόφησε μαν.

Δημοσ.

...σόρι γκάηζ - αλλά αυτό

δεν το κόζαρε κανείς...;

Τσέστι ασ' το, ψόφησε μαν.

Εφυγε για το παραδεισο του κυβερνοχωρου...Ευχαριστω για τη βοηθεια σας ολους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...