Προς το περιεχόμενο

Κλήση τροχαιας 700 ευρω...

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτά που λέτε με το ψωμί και τη βενζίνη δεν έχουν καμία λογική. Δεν θα υπάρχει λόγος να είναι πλούσιος ο άλλος. Θα έχουν όλοι το ίδιο και θα ξοδεύουν όλοι το ίδιο. Τι μου θυμίζει; Ένα παρωχημένο σύστημα μάλλον το οποίο δοκιμάστηκε και πήρε πούλο:

1.jpg

^_^

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

το δίπλωμα (δυστυχώς) όλο και κάποιον τρόπο θα βρεις να το πάρεις πίσω. Τα λεφτά άπαξ και τα δώσεις, δεν τα ξαναβλέπει το φως του ήλιου. Για το ποτό πάντως, και λίγα είναι τόσα.

Σε μια αγγελικά πλασμένη χώρα, όπου υπάρχουν σωστοί φορολογικοί μηχανισμοί, θα έπρεπε τα πρόστιμα να συνδέονται ποσοστιαία επί του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος. Δηλαδή, να είσαι βιομήχανος, να πίνεις μια μπίρα παραπάνω, και να σκάς 5ψήφιο νούμερο στο πρόστιμο (εκτός από το δίπλωμα). Τί να του πουν τώρα του εργοστασιάρχη 300 και 700 ευρώ;

γι αυτο ειναι εισπρακτικο το συστημα.επειδη δινεις κι αλλα λεφτα και το παιρνεις πισω...

Επισκέπτης

Καλημέρα σε όλους. Να πω και εγώ την κουβέντα μου γιατί πέσατε όλοι οι "mister perfect" να με φάτε.

Ρε παιδιά, 3 ποτά, 3 ρούμια με κόκα-κόλα είχα πιει, δεν ήμουν και τύφλα, έλεος δηλαδή!!

Αυτό που είπα είναι ότι στο μπουρδελό-κράτος που ζούμε δεν υπάρχει καμμία πρόνοια για τίποτα. Και ναι, άμα μπορούσα να γλυτώσω τα 700 ή τα 350 ευρώ θα το έκανα!

Στα αλήθεια νομίζει κανένας, στα σοβαρά δηλαδή, ότι με το να σου πάρουν 500 / 1000 / 5000 ευρώ θα σου αλλάξουν τα μυαλιά;

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πρέπει να αλλάξουμε, πρώτα από όλα εμείς και να συνειδητοποιήσουμε τι κάνουμε.

ΠΟΣΑ κόκκινα φανάρια περνάμε / περνάτε / περνάνε κάθε μέρα;; Και εκεί το πρόστιμο είναι πανάκριβο και έχει αφαίρεση διπλώματος και ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιον θα σκοτώσεις. Και όμως οι μισοί περνάνε ακόμα και 10 δευτερόλεπτα αφού ανάψει το κόκκινο. ΓΙΑΤΙ; Το πρόστιμο δε τους τρομάζει; Δυστυχώς δε τους τρομάζει. ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πρέπει να αλλάξουμε (και εγώ μαζί - παρόλο που κόκκινα δε περνάω ποτέ)

Όσον αφορά το να κατέβεις στο κέντρο για να διασκεδάσεις:

ΕΠΙΜΕΝΩ: Αν κυκλοφορούσε το "ΜΕΤΡΟ" μας μέχρι το πρωί με αυτό θα κυκλοφορούσα με αυτό και όχι με το μηχανάκι. Θα μπορούσαν κάποιες μέρες γιορτινές και τα Σαββατόβραδα να το έχουν να κυκλοφορεί μέχρι το πρωί. ΤΟΤΕ δε θα είχα καμμία δικαιολογία ούτε εγώ ούτε οι άλλοι ότι πίνουμε και οδηγάμε. Αλλά λες, αφού δεν υπάρχει ΜΕΤΡΟ να γυρίσω,ας πάρω το μηχανάκι, θα πιω 2-3 μπύρες και όλα ΟΚ.

Και η σκέψη μου ήταν: τα έσοδα από τις κλήσεις να δίνονται στις εταιρίες ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ, με την υποχρέωση να προσλάβουν κόσμο, να βάλουν βάρδιες και να κυκλοφορούν τα τρένα κάθε Παρασκευή και Σάββατο ΟΛΗ την ημέρα και νύχτα.

Όσο για το πόσο ενδιαφέρεται το κράτος για την υγεία μας και την ασφάλεια μας: έχετε δει κανά αλκοτέστ πουθενά καμμιά Κυριακή μεσημέρι, κάνα Σάββατο μεσημέρι, κοντά σε τίποτα χασαποταβέρνες / ψαροταβέρνες / ελληνάδικα / τσιπουράδικα; Ξέρετε ότι έρχονται οδηγοί ΣΧΟΛΙΚΩΝ λεωφορείων στην εταιρία που εργάζομαι να φέρουν κάποια μηχανήματα για service και βρωμάνε κονιάκ πρωϊνιάτικα; Είδατε ποτέ κανένα μπατσικό να κάνει αλκοτέστ καθημερινή σε κανένα σχολικό λεωφορείο ή σε κανένα πούλμαν του ΚΤΕΛ ή σε κανένα αστικό λεωφορείο;

Είναι τόσο γνωστά τα σημεία που είναι τα μπλόκα, ώστε ακόμα και οδηγοί με ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ μπορούν να τα αποφύγουν.

Προς θεού μη νομίσετε ότι υπερασπίζομαι το εαυτό μου με την δικαιολογία ότι αφού πίνουν όλοι, ας πιω και εγώ. Όχι, δε λέω κάτι τέτοιο, την μαμακία την έκανα και επειδή το έκανα αυτό τουλάχιστον κάθε Σάββατο βράδυ εδώ και κάνα χρόνο, καλύτερα που τελείωσε έτσι (διότι τέλος πια το ποτό + οδήγηση) παρά να τελείωνε με κανά σπασμένο κεφάλι κλπ κλπ.

Τα παραπάνω τα λέω για να υπερασπίσω τη θέση μου ΟΤΙ το κράτος / πολιτεία ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για την είσπραξη των ευρώπουλων.

Τεσπα, από δω και πέρα θα κατεβαίνω με το ΜΕΤΡΟ, θα τα πίνω και θα παίρνω ταρίφα να γυρνάω πίσω ή μπορεί να βρίσκω καμμιά να με "φιλοξενεί" σε κανά διαμέρισμα στο κέντρο!

Αυτά και σόρρυ για την πολυλογία!

Στα αλήθεια νομίζει κανένας, στα σοβαρά δηλαδή, ότι με το να σου πάρουν 500 / 1000 / 5000 ευρώ θα σου αλλάξουν τα μυαλιά;

Ναι.Δεν εχει σημασια αν το θεωρει καποιος εισπρακτικο η οχι.Σημασια εχει οτι αλλαζει μυαλα και σωνομαστε οι υπολοιποι.Αν πιστευει το αντιθετο ας πληρωσει 2,3 χιλιαρικακια , να γινει δηλαδη ''συνεταιρος'' με το κρατος και την εφορια με ενα ζεστο σχεδον εκατομμυριακι και ας ερθει να μας τα ξαναπει.

Ρε παιδιά, 3 ποτά, 3 ρούμια με κόκα-κόλα είχα πιει, δεν ήμουν και τύφλα, έλεος δηλαδή!!

πιες τοτε 3 κοκακολες με παγακια για να εισαι και νομιμος

μη μου πεις οτι πινεις ποτα για τη γευση τους.γιατι θα εισαι ο μεγιστος ψευτης

Καλώς ή κακώς το σύστημα είναι φοροεισπρακτικό.Επίσης και 10.000 ευρώ να βάζανε την κλήση και πάλι θα υπήρχαν οι αμετανόητοι που θα έποιαναν τιμόνι αφού πριν είχαν γίνει ντίρλα.

Επειδή το κράτος όμως είναι μπουρδέλο όπως προείπες , αυτό δεν σημαίνει και από την πλευρά μας οτι τα ισοπεδώνουμε όλα.

Ήθελα να ήξερα εαν πχ τα έφερνε η τύχη (που δεν στο εύχομαι ποτέ να σου συμβεί) και κάποιος που οδηγούσε τύφλα στο μεθύσι έπαιρνε παραμάζωμα κάποιον της οικογενεία σου και τους έστελνε στα κυπαρρίσια ποια θα ήταν η άποψη σου για αυτούς που οδηγάνε μεθυσμένοι...

Πάντως επειδή είδα από τα λεγόμενά σου οτι είσαι εν μέρη μετανοιωμένος και πιστεύω πως θα αλλάξεις λίγο τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα γύρω σου, είμαι χαρούμενος.Διαφορετικά , δυστυχώς μιλάω με έναν μελλοθάνατο...

Εισπρακτικό ή μη, πάντως, το μέτρο της αυστηροποίησης των ποινών και της άυξησης των ελέγχων έχει φέρει αποτέλεσμα. Δείτε εδώ τους θανάτους ανά 100.000 άτομα από τροχαία στην Ελλάδα:

post-63499-0-52720100-1299593720_thumb.jpg

Οπότε, μπορεί να γκρινιάζουμε, δικαίως μερικές φορές, αλλά σκεφτείτε πόσες χιλιάδες ζωές έχουν σωθεί από το 2000 περίπου που άρχισαν να ενδιαφέρονται για ζώνες, κράνη, αλκοτέστ κτλ.

Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η σαφης βελτιωση των αυτοκινητοδρομων και λοιπον υποδομων καθως και η αυξημενη ασφαλεια των νεων αυτοκινητων εχουν κι αυτες μεγαλη μεριδα στην μειωση.

Σαφως και ναι. Η αποτελεσματικη αστυνομευση (σε συνδυασμο με την παιδεια) ειναι οι βασικοτεροι παραγοντες που στο εξωτερικο οι οδηγοι ειναι ανθρωποι και οχι πιθηκοι. Εξαλλου αυτοαναιρεις αυτην την αποψη και μονος σου λιγο παρακατω (βλεπε το τελευταιο quote σου που εκανα).

Η θα στο πω αλλιως. Πως εξηγεις το γεγονος οτι πολλοι Ελληνες πινουν λιγο (η περισσοτερο) και πιανουν τιμονι, ενω πολυ λιγοτεροι (συντριπτικα λιγοτεροι) κανουν διαρρηξεις σπιτιων ας πουμε? Θα σου απαντησω εγω. Για το αλκοολ η αστυνομευση δεν ειναι -δυστυχως- επαρκης, αρα οι πιθανοτητες ειναι υπερ του παραβατη, σε αντιθεση με αυτον που θα διαρηξει σπιτι που διατρεχει πολυ μεγαλυτερο κινδυνο να συληφθει και να μπει φυλακη.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πρέπει να αλλάξουμε, πρώτα από όλα εμείς και να συνειδητοποιήσουμε τι κάνουμε.

Την νοοτροπια δεν την αλλαζεις στα καλα καθουμενα απο μονος σου. Καποιος θα ρθει να στην αλλαξει. ΠΧ η παιδεια, η αστυνομια, οι αυστηροτερες ποινες κλπ. Πριν 15 χρονια κανεις στην Αθηνα δε φοραγε ζωνη η κρανος. Οταν λεμε κανεις το εννοουμε. Τωρα ολοι σχεδον φορανε. Τι λες, αλλαξε ο Ελληνας νοοτροπια για τη ζωνη, ξαφνικα ενα πρωι ή του αλλαξε νοοτροπια ο Σταθακης. Απλα πληρωσαν ολοι μπουγιουρντι οταν αυξηθηκαν οι ελεγχοι (κι αν δεν πληρωσαν αυτοι, πληρωσαν γνωστοι, συγγενεις, φιλοι) και φοβηθηκαν και αποφασισαν οτι πριν βαλουν μπροστα το αμαξι θα φορανε ζωνη, για να μη βρεθουν ξανα στην ιδια θεση.

Ολα ξεκινουν απτην αστυνομευση.-

ΠΟΣΑ κόκκινα φανάρια περνάμε / περνάτε / περνάνε κάθε μέρα;; Και εκεί το πρόστιμο είναι πανάκριβο και έχει αφαίρεση διπλώματος και ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιον θα σκοτώσεις. Και όμως οι μισοί περνάνε ακόμα και 10 δευτερόλεπτα αφού ανάψει το κόκκινο. ΓΙΑΤΙ; Το πρόστιμο δε τους τρομάζει; Δυστυχώς δε τους τρομάζει. ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πρέπει να αλλάξουμε (και εγώ μαζί - παρόλο που κόκκινα δε περνάω ποτέ)

Η ποινη σιγουρα τους τρομαζει. Οι πιθανοτητες να φανε την ποινη, δε τους τρομαζουν και ιδιαιτερα. Ειναι μικροτερες του 1/100, ειδικα αν ξερεις σε ποια φαναρια την στηνουν οι μπατσοι.

ΕΠΙΜΕΝΩ: Αν κυκλοφορούσε το "ΜΕΤΡΟ" μας μέχρι το πρωί με αυτό θα κυκλοφορούσα με αυτό και όχι με το μηχανάκι. Θα μπορούσαν κάποιες μέρες γιορτινές και τα Σαββατόβραδα να το έχουν να κυκλοφορεί μέχρι το πρωί. ΤΟΤΕ δε θα είχα καμμία δικαιολογία ούτε εγώ ούτε οι άλλοι ότι πίνουμε και οδηγάμε. Αλλά λες, αφού δεν υπάρχει ΜΕΤΡΟ να γυρίσω,ας πάρω το μηχανάκι, θα πιω 2-3 μπύρες και όλα ΟΚ.

Εχει ταξι, αρα και παλι δεν εχεις καμια δικαιολογια.

Και η σκέψη μου ήταν: τα έσοδα από τις κλήσεις να δίνονται στις εταιρίες ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ, με την υποχρέωση να προσλάβουν κόσμο, να βάλουν βάρδιες και να κυκλοφορούν τα τρένα κάθε Παρασκευή και Σάββατο ΟΛΗ την ημέρα και νύχτα.

Για ποιο λογο? Για να μην εχουν δικαιολογια οι υποψηφιοι πιωμενοι οδηγοι? Θα βρουν αλλη, αρα no way.

Όσο για το πόσο ενδιαφέρεται το κράτος για την υγεία μας και την ασφάλεια μας: έχετε δει κανά αλκοτέστ πουθενά καμμιά Κυριακή μεσημέρι, κάνα Σάββατο μεσημέρι, κοντά σε τίποτα χασαποταβέρνες / ψαροταβέρνες / ελληνάδικα / τσιπουράδικα; Ξέρετε ότι έρχονται οδηγοί ΣΧΟΛΙΚΩΝ λεωφορείων στην εταιρία που εργάζομαι να φέρουν κάποια μηχανήματα για service και βρωμάνε κονιάκ πρωϊνιάτικα; Είδατε ποτέ κανένα μπατσικό να κάνει αλκοτέστ καθημερινή σε κανένα σχολικό λεωφορείο ή σε κανένα πούλμαν του ΚΤΕΛ ή σε κανένα αστικό λεωφορείο;

Το κρατος δεν κανει καλα τη δουλεια του. Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ειναι θεμα συζητησης στην προκειμενη περιπτωση το αν νοιαζεται για την υγεια μας και την ασφαλεια μας, οταν δεν νοιαζομαστε εμεις οι ιδιοι μολις πιανουμε τιμονι. Ας ξεκινησουμε απτους εαυτους μας και μετα ασχολουμαστε και με το κρατος.

Σε καθε περιπτωση, η αστυνομευση ειτε εισπρακτικο χαρακτηρα εχει, ειτε προοληπτικο πρεπει να γινει πιο αποτελεσματικη και πιο εντατικη.

Προς θεού μη νομίσετε ότι υπερασπίζομαι το εαυτό μου με την δικαιολογία ότι αφού πίνουν όλοι, ας πιω και εγώ. Όχι, δε λέω κάτι τέτοιο, την μαμακία την έκανα και επειδή το έκανα αυτό τουλάχιστον κάθε Σάββατο βράδυ εδώ και κάνα χρόνο, καλύτερα που τελείωσε έτσι (διότι τέλος πια το ποτό + οδήγηση) παρά να τελείωνε με κανά σπασμένο κεφάλι κλπ κλπ.

Aρα συμφωνα με τα λεγομενα σου, χαρη στην αστυνομευση και την ποινη που σου επιβληθηκε δεν θα ξανακανεις το ιδιο λαθος. Αρα αντιφασκεις με αυτο που ειπες παραπανω, οτι δεν καταφερνουν τιποτα ετσι.

Οπως και να εχει η λυση ειναι μια. Επαρκης και αποτελεσματικη αστυνομευση και αυστηρες-αυστηροτατες ποινες για τους ξεροκεφαλους παραβατες.

YΓ. Επειδη εχω βρεθει στη φαση σου, δηλαδη να φαω κληση για ξεκαθαρα δικη μου μαλακια, σε καταλαβαινω απολυτα οτι σου δημιουργειται η αναγκη να δικαιολογησεις την μαλακια. Κι εγω οταν ειχα βγει στο αντιθετο ρευμα για να προσπερασω και με τσακωσαν ειχα βρει καμια 5-6 δικαιολογιες για την μαλακια μου. Οπως και να χει οταν παρανομουμε και τιμωρουμαστε ειναι ανωφελο να προσπαθουμε να δικαιολογησουμε μια πραξη που κανεις λογικος ανθρωπος δεν θα δικαιολογησει. Επισης ειναι παραλογο να ασχολουμαστε με το κρατος και την αστυνομια και τι σκοπο ειχε η κληση. Οτι σκοπο και να ειχε ειναι νομιμη και ηθικη απεναντι σε εναν παρανομο και επικινδυνο. End of story.

Εισπρακτικό ή μη, πάντως, το μέτρο της αυστηροποίησης των ποινών και της άυξησης των ελέγχων έχει φέρει αποτέλεσμα. Δείτε εδώ τους θανάτους ανά 100.000 άτομα από τροχαία στην Ελλάδα:

post-63499-0-52720100-1299593720_thumb.jpg

Οπότε, μπορεί να γκρινιάζουμε, δικαίως μερικές φορές, αλλά σκεφτείτε πόσες χιλιάδες ζωές έχουν σωθεί από το 2000 περίπου που άρχισαν να ενδιαφέρονται για ζώνες, κράνη, αλκοτέστ κτλ.

Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ωραίο το γράφημα!

Γιατί τέτοιο μπαμ το 2004? Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες και έτσι?

Η σαφης βελτιωση των αυτοκινητοδρομων και λοιπον υποδομων καθως και η αυξημενη ασφαλεια των νεων αυτοκινητων εχουν κι αυτες μεγαλη μεριδα στην μειωση.

Σίγουρα μετράει κι αυτό που λες, αλλά όχι σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό. Δεν τα έχω πρόχειρα τώρα, αλλά κάποτε είχα δει 2-3 γραφήματα μαζί. Το ένα έδειχνε τον αριθμό των αλκοτέστ, το άλλο το ποσοστό των θετικών αλκοτέστ στο σύνολο των ελέγχων και το τρίτο τον αριθμό των θανάτων από τροχαία σχετιζόμενα με αλκοόλ. Αριθμούς βέβαια δεν θυμάμαι, αλλά ήταν σαφές, αν τα έβλεπες μαζί, ότι τις χρονιές με τα περισσότερα αλκοτέστ, το ποσοστό των πιωμένων οδηγών ήταν μικρότερο και οι θάνατοι από τροχαία λιγότεροι. Δεν μας κολακεύει το συμπέρασμα, αλλά τελικά ο φόβος όντως φυλάει τα έρμα!

Edit: Βρήκα -περίπου- αυτό που λέω:

post-63499-0-75315200-1299610711_thumb.jpg

Και ναι, άμα μπορούσα να γλυτώσω τα 700 ή τα 350 ευρώ θα το έκανα!

Αλλα λες και αλλα κανεις μου φαινεται!

Τα παραπάνω τα λέω για να υπερασπίσω τη θέση μου ΟΤΙ το κράτος / πολιτεία ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για την είσπραξη των ευρώπουλων.

Οπως εσυ πινεις και χεστηκες για τις συνεπειες της οδηγησης με αλκοολ ετσι και το κρατος χεστηκε για σενα και την υγεια σου.

Εμενα γιατι μου ακουγεται δικαιη αυτη η σχεση κρατους-πολιτη;

Ή θα ηταν προτιμοτερο ο πολιτης να χεστηκε για το κρατος και το ρκατος να ενδιαφερεται γιαυτον και να τον αγαπαει;

Στα αλήθεια νομίζει κανένας, στα σοβαρά δηλαδή, ότι με το να σου πάρουν 500 / 1000 ευρώ θα σου αλλάξουν τα μυαλιά;

Μαλλον δεν εισαι απαυτους που εχουν μονο εισοδημα τα 800-900 ευρω που περνουν το μηνα.

Γιατι αν επερνες για τον Απριλιο 800 ευρω και τα δινες επιτοπου σε κληση και αφηνες την οικογενεια σου στην πεινα μετα απαυτο θα πρεπε να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο και θα αλλαζες μυαλα θες δε θες.

Ρε συ marba1065 να σε ρωτησω, με τι μηχανακι σε ελενξαν, με αυτο που φυσας απο 10 εκ σε εναν κωνο ή αυτο με το καλαμακι?

Ρωταω γιατι πριν 10 μερες περασα και εγω απο αλκοτεστ, το εκαναν στα γρηγορα σε καθε αμαξι που περνουσε. Ανετος εγω, ειχα πιει ενα ποτηρι κρασι (με αδειο στομαχι) φυσαω στο πρωτο μηχανημα, αρχιζει να βαραει αυτο και αμεσως το οργανο μου λεει να περασω στην ακρη. "Βρε λες" σκεφτομαι και αντιδραω εξηγοντας πως με ενα ποτηρι ειναι αδυνατον να χτυπησει.Τελικα βγαζει το αλλο μηχανακι με το καλαμακι, φυσαω εκει και μου βγαζει 000.......Του εκανα ενα σχολιο για την ποιοτητα των αλκοολομετρων, συμφωνησε λεγοντας πως αυτα τους δινουν και εφυγα.

απ' όσο γνωρίζω αυτά τα μηχανήματα κάθε τόσο θέλουν ρυθμιση και καλιμπράρισμα ώστε να δείχνουν σωστή ένδειξη όταν κάποιος φυσήξει,

τώρα εαν αυτό γίνεται και κάθε ποτε γίνεται δεν το γνωρίζω...!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...