Προς το περιεχόμενο

Μαζική μετακίνηση αρχείων έξω από folders

Alkis29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους. Εχω ένα προβληματάκι για το οποίο δεν μπορώ να βρω λύση. Εχω μια τεράστια συλλογή mp3 με την εξής δομή folders: <Ονομα καλιτέχνη> / <Ονομα δίσκου>. Κάποια από τα folders "<Ονομα δίσκου>" έχουν subfolder "<covers>" μέσα στο οποίο υπάρχουν .jpg αρχεία. Αυτό που θέλω εγώ λοιπόν είναι μέσω κάποιου ειδικού software να γίνει ένα search σε όλα τα folders της συλλογής μου και όπου βρεθεί subfolder "<cover>" να μετακινηθούν τα αρχεία .jpg που βρίσκονται μέσα στο αμέσως up folder "<ονομα δίσκου>".Περιττό να σας πω οτι για να το κάνω χειροκίνητα θα μου πάρει 10 χρόνια αφού μιλάμε για χιλιάδες folders... Γνωρίζει κανείς με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει αυτόματα η σχετική μετακίνηση ;

Δημοσ.

1. Γράφεις ένα batch file που κάνει τη δουλειά που θες. Αν δεν το έχεις ξανακάνει, μάλλον θα χρειαστείς λίγο διαβασματάκι

2. Χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα για μαζικά renames αρχείων, όπως Ant Renamer και ReNamer Beta

Δημοσ.

1. Γράφεις ένα batch file που κάνει τη δουλειά που θες. Αν δεν το έχεις ξανακάνει, μάλλον θα χρειαστείς λίγο διαβασματάκι

2. Χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα για μαζικά renames αρχείων, όπως Ant Renamer και ReNamer Beta

Να γράψω batch file ? Δεν είμαι προγραμματιστής. Εχεις κάτι να μου προτείνεις ? Τα προγράμματα που αναφέρεις θα τα δω αν έχουν αυτή τη δυνατότητα...

Δημοσ.

Μα γι' αυτό έδωσα και τις δύο εναλλακτικές, αναγνωρίζω ότι δεν ξέρουν όλοι οι χρήστες Windows από scripting ούτε έχουν τη διάθεση να κάτσουν να μάθουν!

Δημοσ.

Μα γι' αυτό έδωσα και τις δύο εναλλακτικές, αναγνωρίζω ότι δεν ξέρουν όλοι οι χρήστες Windows από scripting ούτε έχουν τη διάθεση να κάτσουν να μάθουν!

Εψαξα το Ant renamer αλλά δεν βλέπω να μπορώ να κάνω αυτό που θέλω. Μόνο rename κάνει με διάφορους τρόπους... Επειδή με ενδιαφέρει πραγματικά να το καταφέρω πες μου τί πρέπει να διαβάσω μήπως και κάνω κάτι..

Δημοσ.

Θα σου το δώσω έτοιμο, για να μην ταλαιπωρείσαι.

Έστω ότι όλοι οι κατάλογοι <Ονομα καλιτέχνη> περιέχονται στον κατάλογο C:\MP3. Άνοιξε ένα Command Prompt, πήγαινε με την εντολή cd στον κατάλογο C:\MP3 και δώσε την παρακάτω εντολή όπως ακριβώς τη βλέπεις:

>for /f "delims=" %a in ('dir /a:-d/b/s *.jpg') do move "%a" "%~pa"\..

Όπου βρει αρχεία με κατάληξη .jpg, θα τα μετακινήσει έναν κατάλογο «πιο πάνω». Δηλαδή, αυτό ακριβώς που ζητάς.

Δημοσ.

Θα σου το δώσω έτοιμο, για να μην ταλαιπωρείσαι.

Έστω ότι όλοι οι κατάλογοι <Ονομα καλιτέχνη> περιέχονται στον κατάλογο C:\MP3. Άνοιξε ένα Command Prompt, πήγαινε με την εντολή cd στον κατάλογο C:\MP3 και δώσε την παρακάτω εντολή όπως ακριβώς τη βλέπεις:

>for /f "delims=" %a in ('dir /a:-d/b/s *.jpg') do move "%a" "%~pa"\..

Όπου βρει αρχεία με κατάληξη .jpg, θα τα μετακινήσει έναν κατάλογο «πιο πάνω». Δηλαδή, αυτό ακριβώς που ζητάς.

Είσαι φοβερός ! Χρειάζεται όμως μια μικρή διόρθωση γιατί σε πολλά folders <Ονομα δίσκου> υπάρχουν jpg photos που ΔΕΝ θέλω να μετακινηθούν έναν κατάλογο πιο πάνω δηλαδή στο <Ονομα καλλιτέχνη>... Μόνο αυτές που βρίσκονται σε subfolder του <Ονομα δίσκου> θέλω να πάνε ένα κατάλογο πιο πάνω στο <Ονομα δίσκου>.. Μπορείς να το κάνεις αυτό ?

Δημοσ.

Στο powershell κάνεις cd στον φάκελο που βρίσκονται τα τραγούδια (οι φάκελοι με τους καλλιτέχνες), πχ:

>cd "d:\music\Ελληνικά τραγούδια"

Εκεί γράφεις:

>foreach ($t in Get-Item */*/cover) {move $t/* $t/..}

Για να σβήσεις μετά τους φακέλους cover:

>del */*/cover

Δοκίμασέ το πρώτα, δεν το έτρεξα.

Δημοσ.

Μόνο αυτές που βρίσκονται σε subfolder του <Ονομα δίσκου> θέλω να πάνε ένα κατάλογο πιο πάνω στο <Ονομα δίσκου>.. Μπορείς να το κάνεις αυτό ?

Σε οποιοδήποτε subfolder; Ή μόνο σε όσα έχουν όνομα "covers"; Το 2ο γίνεται εύκολα, ως εξής:

>for /f "delims=" %a in ('dir covers /a:d/b/s') do move "%a"\*.jpg "%a"\..

Αυτό σου κάνει... ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...