AfterForever Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα. Πόσο απαραίτητη θεωρείτε τη χρήση jacket; Για χρήση κυρίως μέσα σε πόλη (ντάξει θα πας καμιά φορά λίγο παραέξω, όχι πολύ όμως, για αρχή τουλάχιστον). Εγώ να σας πω τσινάω λίγο να δώσω 150-200 ευρώ για ένα μπουφάν, το μόνο που σκέφτομαι είναι η ασφάλεια που προσφέρουν ας πούμε. Αγκώνες, ώμους και σπονδυλική στήλη - με χρήση εκείνου του "πλαστικού" που βάζεις πίσω στη μέση. Εδώ που μένω, το μοναδικό μαγαζί (εκτός απο τις αντιπροσωπίες που έχουν λίγα αδιάφορα) που έχει αξεσουάρ, μου πρότεινε στα λεφτά που δίνω αυτό http://www.alpinestars.com/Verona_Waterproof_Jacket/pd/np/538/p/320890.html το οποίο φόρεσα και ήταν καλό. Δεν παραπέμπει σε μηχανόβιο, δε μου έκανε (κακή) αίσθηση πάνω μου, σε φάση ότι πάω για καφέ και το φοράω, δεν το αφήνω στην μπαγκαζιέρα και φοράω το κανονικό μου. Γενικά, ποια η γνώμη σας; Είναι απαραίτητο;
bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Αν ειναι απαραιτητο η οχι κανεις δεν μπορει να σου πει , ουτε να προβλεψει αν αποδειχθει σωτηριο η οχι.Περα της ασφαλειας , τα καλα με επενδυσεις κλπ προσφερουν προστασια απο το κρυο , δεν καταλαβαινεις τιποτα , σε αντιθεση με αλλα πιο κυριλε.Παρε γενικως , ειτε αυτο ειτε αλλο , κατι που να το φορας και εξω.
Oscar_Mike Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 γιατί το βρήκα εδώ στα 148 τελική τιμή, αλλα δεν είναι μεγάλη η διαφορα! http://www.motocard.com/en/jackets/jacket-alpinestars-verona_waterproof_n.aspx για εμενα τα χρήματα που θα "επενδύσει" κάποιος σε εξοπλισμό για την μηχανή αξίζουν 110% και μιλάω από το κράνος (που είναι το λιγότερο που μπορείς να κανεις και ας νομίζουν μερικοί ότι μονο με την χρήση κράνους είσαι καλυμμένος) μέχρι τα ισοθερμικά, τα γάντια, τις μπότες-μποτάκια, παντελόνι κλπ... μην σκέφτεσαι το ότι θα δώσεις 150-200 euro και ότι είναι πολλά χρήματα γιατί 1)μια φορα θα χρειαστείς τον εξοπλισμό σου, και όταν φτάσει αυτή η στιγμή θα σε βγάλει παλικάρι! 2)θα τον έχεις για πολλααά χρονια και θα κανεις "απόσβεση" των χρημάτων. είχα πάρει μπουφάν (cordura) ~200+ euro, και το έχω τουλάχιστον μια πενταετία χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό! (και με πτώση στο ενεργητικό του!) οποτε ναι στο μπουφάν, κοίτα να είναι 100% αδιάβροχο να είσαι άνετος το χειμώνα, να έχει αφαιρούμενη επένδυση να την βγάζεις να μπορείς να το φοράς και το καλοκαιράκι. ρίξε μια ματια και εδώ, έχει πολύ καλές τιμές και είναι 100% αξιόπιστο http://www.motocard.com/en/city.aspx αν βρείς κάτι, πας και το δοκιμάζεις να δεις το νούμερο σου και αν έχει μεγάλη διαφορα στην τιμή το παραγγέλνεις από έξω!
Tenshi Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Ένα αξεσουάρ δέν είναι ποτέ πολυ ακριβό,ειδικά όταν μιλάμε για ασφάλεια...
AfterForever Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Ένα αξεσουάρ δέν είναι ποτέ πολυ ακριβό,ειδικά όταν μιλάμε για ασφάλεια... Με αυτή τη λογική κινούμαι και εγώ, γι' αυτό κιόλας ρωτάω αν ΑΞΙΖΕΙ ένα μπουφάν από άποψη ασφάλειας, δηλαδή αν όντως μπορεί να αποβεί σωτήριο (προφανώς δε θα με γλιτώσει από το θάνατο, αλλά στην πόλη μιλάμε κυρίως από κανένα σπάσιμο χεριού - ώμου - μέσης - γδάρσιμο). Τελοσπάντων, με βλέπω για αυτό το μπουφανάκι που έδειξα + γάντια Dainese 40 + 30 το προστατευτικό μέσης για το συγκεκριμένο μπουφάν. Κάτι τελευταίο. Αυτά τα 4 seasons που λένε με αφαιρούμενη επένδυση για το καλοκαίρι κτλ, είναι βολικά; Ο μαγαζάτορας μου έδειξε καλοκαιρινά, τα οποία δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με "χειμωνιάτικα μείων επένδυση". Τίγκα στις τρύπες - αεραγωγούς, σε φάση ακριβώς για καλοκαίρι. Και επίσης μου είπε ότι με "χειμωνιάτικα μείων επένδυση" θα σκάσω το καλοκαίρι. Άποψη; Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις μπάι δε γουέι.
LiquidOS Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα. Πόσο απαραίτητη θεωρείτε τη χρήση jacket; Απόλυτα απαραίτητη. μου πρότεινε στα λεφτά που δίνω αυτόhttp://www.alpinestars.com/Verona_Waterproof_Jacket/pd/np/538/p/320890.html Προσωπικά προτιμώ μακρύτερα jackets, γιά καλύτερη προστασία μέσης από κρύο-πτώσεις. Εξαρτάται κι απ' το μηχανάκι σου. Αν σε βολεύει χτύπα το, καλό είναι. Ο μαγαζάτορας μου έδειξε καλοκαιρινά, τα οποία δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με "χειμωνιάτικα μείων επένδυση". Τίγκα στις τρύπες - αεραγωγούς, σε φάση ακριβώς για καλοκαίρι. Και επίσης μου είπε ότι με "χειμωνιάτικα μείων επένδυση" θα σκάσω το καλοκαίρι. Άποψη; Καλά στα είπε. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ανεχθείς πάνω σου το καλοκαίρι. Γενικά, μη λυπηθείς τα χρήματα όσον αφορά τον εξοπλισμό σου ως αναβάτη. Και δοκίμαζε όσο περισσότερα μπορείς πριν αγοράσεις. Tip: τα cordura, όπως και το δέρμα, στην αρχή μπορεί να τα νοιώθεις κάπως άκαμπτα και άβολα, αλλά σταδιακά παίρνουν το σχήμα του σώματος. Υ.γ. Όσο γιά τη μακροζωία τους, το δικό μου μετράει σχεδόν 20 χρόνια συνεχούς χρήσης. Υπάρχει μαγαζί ειδικευμένο σε καθαρισμό ρουχισμού αναβάτη το οποίο αναλαμβάνει και μικροεπισκευές, όπως αλλαγή φερμουάρ, βαφή ξεθωριασμένων σημείων, κτλ.
Oscar_Mike Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 μου έδειξε καλοκαιρινά, τα οποία δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με "χειμωνιάτικα μείων επένδυση". Τίγκα στις τρύπες - αεραγωγούς, σε φάση ακριβώς για καλοκαίρι. Και επίσης μου είπε ότι με "χειμωνιάτικα μείων επένδυση" θα σκάσω το καλοκαίρι. Άποψη; είναι γεγονός ότι ένα μπουφάν που είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για καλοκαιρινή χρήση δεν έχει σχέση με ένα χειμωνιάτικο, αλλα τουλάχιστον για εμενα, το χειμωνιάτικο χωρίς την επένδυση και με ανοιχτούς τους αεραγωγούς "δουλεύει" μια χαρά και το καλοκαιράκι όπως έγραψα και παρπάνω! εντάξει δεν μιλάω για αύγουστο μέσα στην αθηνα, αλλα για διαδρομές παραέξω (εθνική) που κινείσαι συνεχεια με κάποια χιλιόμετρα! με κρατάει ζεστό χωρίς να ιδρώνω (εδώ κοιμάμαι το καλοκαίρι με κουβέρτα, στο μπουφάν θα κολλήσω? ) τελικά φιλε ποιο μηχανάκι πήρες?
AfterForever Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 CBF 125i. Με περιμένει ήδη έτοιμο είναι, απλά την πέμπτη αφού δωσω για δίπλωμα, θα πάω να το πάρω, να του βάλω κατευθείαν ασφάλεια και μετά θα το κινήσω, να είμαι νόμιμος και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τελικά με βλέπω για το μπουφανάκι που έδειξα παραπάνω, με πείσατε. Με ένα ζευγάρι γάντια και την επένδυση για τη μέση πίσω, νομίζω θα είμαι εντάξει για καθημερινή χρήση. Από κει και πέρα, όταν αρχίσει να ανοίγει ο καιρός, θα δείξει αν θα χρειαστεί να σκάσω άλλα τόσα για καλοκαιρινό. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Για όποια άλλη επισήμανση, εδώ θα' μαστε!
Oscar_Mike Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 καλά χιλιόμετρα φιλε μου με το νέο σου εργαλείο!!! και μπράβο σου που είσαι συνειδητοποιημένος με το θέμα της ασφαλειας και δεν κανεις εκπτώσεις! άντε βάλε στόχο και για την επομενη αγορά, που κατά τη γνώμη μου είναι κάποιο μποτάκι!
AfterForever Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 ...Οι οποίες μπότες τι ακριβώς προσφέρουν; Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις, "νέος" είμαι.
Oscar_Mike Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 να ρωτάς ότι θέλεις χωρίς να το σκέφτεσαι, γι αυτό είμαστε εδώ, να βοηθήσουμε σε ότι μπορούμε! εκτος του ότι ένα μποτάκι/μπότα βοηθάει πολύ στη σωστή θερμοκρασία του σώματος τον χειμώνα (τα πόδια, τα χερια και το κεφάλι είναι τα πρώτα που την "ακούνε" όταν κάνει κρύο, και από εκεί ξεκινάει να πέφτει η θερμοκρασία του σώματος) παρέχει και πολύ καλή προστασία στην περιοχή του αστραγάλου, και όχι μονο! φαντάσου αν οδηγείς με all star και και να έχεις μια πτώση, σαν να είσαι ξυπόλητος ένα πράγμα! εδώ έρχεται το μποτάκι να "δέσει" τον αστράγαλο με το υπόλοιπο πόδι και να μην το αφήνει σε περίπτωση πτώσης να γυρίσει και γενικά να συμπεριφερθεί με τρόπο που δεν θέλεις! επίσης προσφέρει μεγάλη προστασία στα δάχτυλα και στην φτέρνα, και όσο πιο ψηλό είναι και στο καλάμι. υπάρχουν πολλά σχέδια και ποιότητες, υπάρχουν αγωνιστικά, καθημερινά, σκληρά, πιο μαλακά και μπορείς εύκολα να βρείς αυτό που σου ταιριάζει, υπάρχουν 100% αδιάβροχα, άλλα που αναπνέουν για να μην ιδρώνει το πόδι και να τα φορας ακόμα και στη δουλειά σου, και αλλα που μοιάζουν οπτικά με αθλητικά και δεν θα σε δουλεύουν οι φίλοι σου στον καφέ! χαχα! γνώμη μου, πήγαινε φορα 2-3 να δεις την αίσθηση που έχουν και και την σιγουριά που σου δίνουν και πιστεύω ότι θα ψηθείς να αγοράσεις! μπορείς να πας σε χαμηλό http://www.motocard.com/en/boots/boots-alpinestars-s_mx_2_r.aspx http://www.motocard.com/en/boots/boots-alpinestars-s_mx_2_n.aspx σε πιο ψηλό http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=893 http://www.motocard.com/en/boots/boots-alpinestars-ridge.aspx και γενικά υπάρχουν πολλές επιλογές/μαρκες ανάλογα με τις ανάγκες σου
Dark_son20 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 το μπουφάν είναι άκρως απαραίτητο. μια φορα πριν 9 χρονια στα πρώτα οδηγικά μου χρονια dld μια νταλίκα άλλαξε λωρίδα στο λιμάνι στο πειραιά χωρείς να κοιτάξει καθρέφτες οι επιλογές μου στα γρήγορα ήταν ή με παίρνει από κάτω ή φεύγω για το διάζωμα τελικά διάλεξα να ρίξω το μηχανάκι στο διάζωμα μιας και οι γρήγοροι υπολογισμοί μου βγάλαν λιγότερες σωματικές ζημιες προς τα εκεί. κουτρουβάλησα γέμισα μελανιές και το μπουφάν με μεγάλα κόκκαλα στους αγκώνες μου έσωσε το χέρι! μιας και βρήκα στην μπαριέρα και το μονο που την σταμάτησε από το να μου κόψει το χέρι σύρριζα ήταν το κόκκαλο του spool το τι θα συναντήσεις και το τι μπορείς να πάθεις στη μηχανή είναι πέρα από κάθε φαντασία! οποτε το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να είσαι όσο καλύτερα προετοιμασμένος μπορείς
Pantelwolf Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Και δεν ξερω για σας, εγώ ΚΡΥΩΝΩ, και με το Bering Vento μου βρήκα την υγειά μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.