Προς το περιεχόμενο

oc phenom II 1090T σε asrock 890gx extreme 3

chrisosfp488

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι εννοείς πάρα πολύ; Να επισημάνω ότι και με στοκ ρυθμίσεις οι θερμοκρασίες ήταν στους 56C. Η ψύχτρα μια χαρά πατάει, την πάστα την έβαλα πολύ καλά και το airflow του κουτιού είναι καλό

Για την ταση λεω,ειναι παρα πολυ για 3.7ghz και δεν ειναι καθολου σχετικο απλα ειναι παρα πολυ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Θεωρείς πως όλα τα κομμάτια είναι ίδια δηλαδή;

Φυσικα και οχι,το 1,42v στα 3.7ghz ομως δεν δικαιολογειτε με τπτ

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Το screen απο CPUID HWMONITOR λεει οτι το cpu φαν σου παει 12800+- .. ενω εχει προδιαγραφες για 2.000rpm, για πηγαινε Bios => H/W Monitor. Eκει πρεπει να ειναι το cpu fan control.. ειναι FULL ON? Αν οχι βαλτο και ξανακανε στρεσαρισμα.

Αν ειναι Full On.. μηπως εβαλες κατι καλωδια με αντιστασεις για να μειωνετε το rpm? Αν ναι βγαλτα (ο Α70 τα εχει προαιρετικα δεν ειμαι σιγουρος για Α50).

Δημοσ.

Στο bios το δείχνει 1500 rpm. Ναι έχω βάλει κάτι ενδιάμεσα καλώδια γιατί πριν έκανε πολύ θόρυβο και πριν βάλω τα καλώδια το έδειχνε 1960 rpm στο bios. Στο full on το έχω και το έχω απενεργοποιήσει το turbo core. Επίσης στο bios έχω επιλέξει 1,300 vcore. Στο cpuz όταν είναι idle το vcore είναι 1,328. Α70 έχω όχι Α50

Δημοσ.

το loadline calibration πως το εχεις?

Προτείνω να χρησιμοποίησης το 2.50 βίος ,είναι από τα πιο σταθερά.Αν θες να έχεις CnQ ενεργό περνα το 2.51.

Για το LLC (loadline calibration) βάλτο καλύτερα στο normal.

Δημοσ.

Στο bios το δείχνει 1500 rpm. Ναι έχω βάλει κάτι ενδιάμεσα καλώδια γιατί πριν έκανε πολύ θόρυβο και πριν βάλω τα καλώδια το έδειχνε 1960 rpm στο bios. Στο full on το έχω και το έχω απενεργοποιήσει το turbo core. Επίσης στο bios έχω επιλέξει 1,300 vcore. Στο cpuz όταν είναι idle το vcore είναι 1,328. Α70 έχω όχι Α50

περασε το bios που σου λεει ο nikpoth μπας και στρώσει η κατασταση! Τελικα η ιδια κατασταση με την asrock οτι να ναι γινεται !

Δημοσ.

Εγω προτεινω να το βαλεις στο auto (πχ auto 45c, // target speed 1-4 ) χωρις αυτα τα καλωδια και οποτε ανεβαζει θερμοκρασια απλα να κανει λιγο θορυβο, οταν ειναι idle τα rpm θα πεφτουν οσο εσυ τα εχεις ορισει συμφωνα με το target speed. 59-60c πιστευω οτι ειναι πολυ για τον cpu σου (Αρχικα σου ειχα πει full on λογο στρεσαρισματος για να δουμε το καλυτερο αποτελεσμα).

+1 για το bios update οσον αφορα το vdrop. Αν και εχει ενα μικρο ρισκο, πχ να κοπει το ρευμα οταν κανεις flash :P

Δημοσ.

edit: τώρα έχω το p2.50 bios. Θα κάνω αυτό που μου είπατε με το cooler. Αυτη την απορία είχα γιατί δεν ανεβαίνουν οι στροφές όταν ανεβάζει θερμοκρασία.

Δημοσ.

edit 2: Έβγαλα τους αντάπτορες απο το Α70 και το έβαλα automatic mode με target temp 48C αλλά δουλεύει συνέχεια στο τέρμα ενώ η θερμοκρασία είναι 29C...

Επίσης έβαλα το load-line calibration στο normal και τώρα το vcore σε idle είναι 1,296 και σε load πάει 1,328, σταθεροποιήθηκε αρκετά αλλά τώρα πρέπει να δώσω τάση πάλι γιατί δεν είναι σταθερό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...