rafail1994 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Όσων αναφορά τα ρεύματα οι περισσότεροι ξέρουμε ότι έχει πρόβλημα αυτή η μητρική και ότι σε παιδεύει πάρα πολύ . Άσε το fsb όπως είναι μην το πειράζεις για την ώρα και ανέβασε μόνο τον πολλαπλασιαστή και βαλε το πολύ 1.47 vcore και το τονίζω το πάρα πολύ γιατί μετά από λίγα χρονιά θα σου τα φτύσει ο επεξεργαστής.Αν θέλεις να ανεβάσεις και της μνήμες ανεβάζοντας τον πολλαπλασιαστή ανέβασε και λίγο 2-6 το fsb .
injen Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Εγω επιμενω, 3.8ghz μονο με multi και 1.350v και εισαι αρχοντας, για να πας 4 πρεπει να δωσεις δυσαναλογα πολυ ρευμα που imo δεν αξιζει για 200 mhz. Οσον αφορα τα temps ναι ειναι πολυ ψηλα για default clocks. Τσεκαρε αν εχει πατησει η ψυκτρα καλα,παστα,αερισμο κουτιου κτλπ κτλπ Κατεβασε aida64 η coretemp και βαλε offset 12-15 βαθμους για να δεις τι γινεται. Βαλε μια και το intel stress utility το στρεσαρει ακομα περισσοτερο απο το prime. Σε μενα με prime η το intel με defaults με 15c offset δεν πηγαινει πανω απο 42c στην cpu. Sent from my iPhone using Insomnia
nikos1982 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Εγω επιμενω, 3.8ghz μονο με multi και 1.350v και εισαι αρχοντας, για να πας 4 πρεπει να δωσεις δυσαναλογα πολυ ρευμα που imo δεν αξιζει για 200 mhz. Οσον αφορα τα temps ναι ειναι πολυ ψηλα για default clocks. Τσεκαρε αν εχει πατησει η ψυκτρα καλα,παστα,αερισμο κουτιου κτλπ κτλπ Κατεβασε aida64 η coretemp και βαλε offset 12-15 βαθμους για να δεις τι γινεται. Βαλε μια και το intel stress utility το στρεσαρει ακομα περισσοτερο απο το prime. Σε μενα με prime η το intel με defaults με 15c offset δεν πηγαινει πανω απο 42c στην cpu. Sent from my iPhone using Insomnia Και εμενα με την ψυκτρα της υπογραφεις φτανει 58 μετα 2 ωρες prime.δεν ξερω τι παιζει.mainboard ειναι το θεματακη?
LouCi4er Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 600 mhz ήταν. Πάντως έβαλα το prime με default settings κι ο επεξεργαστής ανέβασε 55 C. Συμβαίνει κάτι με την ψύχτρα; Ασε το fsb στα 200 και παιξε με Multi,Black ειναι.Επισεις τον καρφωσες στα 4,11 και περιμενες να βρεις σταθεροτητα?Θελει και NB,volt και frequency σε τοσο υψηλη συχνοτητα.βαλε 19-19,5 Multi και 1,42 περιπου και τεσταρε.Βαλε και NB 1,25-1,28.Συμφωνω και εγω με το παιδι που ειπε οτι το καλυτερο ειναι 3,8-3,9 για καθε μερα.Για τα 4 ζηταει πολυ ρευμα το συστημα και πιεζεται αρκετα χωρις ουσιαστικες διαφορες.Εκτος αν θες απλα να δεις που φτανει το κομματι αλλα αυτο δεν γινεται με καρφωτες τιμες,4GHz μια και εξω.Θελει αρκετες δοκιμες.
nikos21aek Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 imho η καλύτερη συχνότητα για κάθε μέρα είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ που μπορείς να είσαι σταθερός με ενεργοποιημένο το cnQ.Για να ρίχνει τη cpu στα 800Mhz όταν δεν κάνεις βαριά πράγματα και να μην χαλάς πολύ ρεύμα.Δόξα το θεό όλες οι μητρικές σου επιτρέπουν να αποθηκεύεις τις ρυθμίσεις.Κάνε ένα o/c σταθερό με όσο ρεύμα να ναι στα 4 με 4,1Ghz σώσε τις ρυθμίσεις στη μητρική και όταν θα χρειαστείς τέτοια ιπποδύναμη κάνε ένα ρεστάρτ και βάλτην.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχει κάποιος το cnQ ενεργοποιημένο 24/7.Για 24/7 άστα όλα auto,cnQ enable και παίζε με το multi.Όπου είσαι σταθερός άραξε.
Navu Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Είτε λόγω θερμοκρασιών είτε λόγω ρεύματος, θα πάρεις τον επεξεργαστή στο χέρι. Κουλάρησε και πάρτο αλλιώς... Εξάλλου και η Α50 δεν είναι και για πολλά πολλά.
chrisosfp488 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Κι εγώ την αγόρασα γιατί πίστευα ότι ήταν "δυνατή"... Τέσπα τρέχω το prime εδώ και μία ώρα και τα πάει καλά προς το παρών. Ορίστε και ένα screenshot. Δε θέλω παραπάνω συχνότητα. Πιστεύετε έχω περιθώρια να κατεβάσω ρεύμα; Επίσης οι μνήμες είναι στα 800mhz 9-9-9-24, FSB:DRAM 1:4 και volt στο auto. edit: A70 έχω edit2: Μετά από 2 ώρες το prime συνεχίζει ακάθεκτο η θερμοκρασία του cpu δεν έχει ξεπεράσει τους 55C. Αύριο θα δοκιμάσω να κατεβάσω ρεύμα. Τώρα οι μνήμες δε γίνεται να ανέβουν; 800mhz θα τις αφήσω; Αμαρτία Το δεύτερο screenshot είναι μετά από 2 ώρες λειτουργίας του prime
rafail1994 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μια χαρά είσαι πάρα πολύ καλά δοστου κι αλλο edit2: Μετά από 2 ώρες το prime συνεχίζει ακάθεκτο η θερμοκρασία του cpu δεν έχει ξεπεράσει τους 55C. Μην λες ψέματα ούτε μια ώρα δεν πέρασε
chrisosfp488 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 2 ώρες σύνολο εννοώ απτήν αρχή. Το πρώτο screenshot είναι μετά από 1 ώρα. Δε θέλω να του δώσω άλλο θέλω να κατεβάσω volt για να πέσει λίγο η θερμοκρασία τι λες;
rafail1994 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Ναι άρχισε τώρα σιγά σιγά να κατεβάζεις ρεύματα μέχρι που θα είσαι σταθερός
chrisosfp488 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Όταν σταματάει ο ένας πυρήνας ενώ εκτελείται το prime σημαίνει ότι πρέπει να δώσω ρεύμα;
LouCi4er Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Όταν σταματάει ο ένας πυρήνας ενώ εκτελείται το prime σημαίνει ότι πρέπει να δώσω ρεύμα; Οι μνημες τρεχουν στα 1600 οσο πρεπει δλδ,800χ2 παει λογω του Double Data Rate(αυτο σημαινει το DDR3).Δεν υπαρχει λογος να μπλεξεις με τις μνημες διοτι θα σε παιδεψουν και διαφορα δεν θα δεις.Τωρα για το οτι σταματαει ο ενας πυρηνας σημαινει οτι δεν ειναι rock stable ο επεξεργαστης.Δωσε λιγο ρευμα ακομα στον πυρηνα ή ανεβασε λιγο NB.
chrisosfp488 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Για κάποιον λόγο χθες όταν έκλεισα το prime μετά από 2 ώρες και το ξαναέτρεξα μου πέφταν κατευθείαν 2 πυρήνες έτσι σήμερα κατέβασα συχνότητα στα 3700mhz με ίδια τάση και το screenshot μετά από 2μιση ώρες λειτουργίας του prime. Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες μετά τη 2η ώρα.Έπεσα σε μούφα επεξεργαστή ή η asrock 890 exteme 3 έχει θέμα; Πολύ vcore για 3700...
injen Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Για κάποιον λόγο χθες όταν έκλεισα το prime μετά από 2 ώρες και το ξαναέτρεξα μου πέφταν κατευθείαν 2 πυρήνες έτσι σήμερα κατέβασα συχνότητα στα 3700mhz με ίδια τάση και το screenshot μετά από 2μιση ώρες λειτουργίας του prime. Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες μετά τη 2η ώρα.Έπεσα σε μούφα επεξεργαστή ή η asrock 890 exteme 3 έχει θέμα; Πολύ vcore για 3700... Π Α Ρ Α Π Ο Λ Υ Sent from my iPhone using Insomnia
chrisosfp488 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Τι εννοείς πάρα πολύ; Να επισημάνω ότι και με στοκ ρυθμίσεις οι θερμοκρασίες ήταν στους 56C. Η ψύχτρα μια χαρά πατάει, την πάστα την έβαλα πολύ καλά και το airflow του κουτιού είναι καλό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.