Προς το περιεχόμενο

ποια τηλεοραση μου κανει στα 3 μετρα ;

kenmitsakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλε μου μια Θεια απο το αουστραλια που εχει pro14 πολλα λεφτα και που οταν φυγει ολο και κατι θ' αφησει στον ανηψιο δεν μπορει ν' αγορασει κατι λιγοτερο απο αυτη

Αν τωρα της φανει λιγο ακριβη τοτε υπαρχει και αυτη

Εξηγησε της βεβαια οτι στη ζωη μιας αλλης την Κατια Δανδουλακη θα την αισθανεται σαν να βρισκεται διπλα της και βλεπουν μαζι τηλεοραση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι προτεινομενες αποστασεις που διαβαζετε στα διαφορα av sites ειναι για να ειναι εμφανης η διαφορα μεταξυ hd ready και full hd υλικου

για μεγαλους ανθρωπους που εχουν συνηθισει μικρες tv και αναλυσεις sd μια 32αρα hd ready ειναι οκ στις περισσοτερες περιπτωσεις

Σίγουρα για μεγάλος ανθρώπους και για όσους γενικά δεν είναι πολύ Tech Freaks, μπορούν και με μικρότερη TV.

Όσο όμως κάποιος θέλει να φέρει τον κινηματογράφο όσο πιο κοντά στο σπίτι σου θέλει ίντσες.

Στα 2.00 - 2.50 μέτρα, σε κάποιους φίλους μου, φαίνεται πολύ κοντά η 46άρα.

Για 3 μέτρα χρειάζεται minimum 46".

Το ακούσαμε και αυτό...

Εκτός και εαν η γιαγιά κατεβάζει ματρόσκες σε 1080p ή βλέπει αμιγώς bluray περιεχόμενο οπότε της βγάζω το καπέλο...

46 ίντσες σε απόσταση 3 μέτρων για να βλέπεις την Μενεγάκη σε 576 γραμμές δεν είναι και ότι πιο σοφό...

Μάθε να διαβάζεις πρώτα και όταν μάθεις έλα να τα πούμε πάλι.

Πήγαινε λοιπόν να διαβάσεις ξανά τι γράφω στο Post μου, που το έχεις παραθέσει κιόλας.

Άιντε!

χαχαχαχαχαχαχα

Πάντα τα ίδια με τα μεγέθη.

Τι είναι μεγάλο και τι είναι μικρο?

Θα γράψω γενικά για τις τηλεοράσεις και όχι για τις απαιτήσεις του φίλους που έκανε το θέμα.

Αρχικά υπολογίζουμε μόνο το μέγεθος και την απόσταση.

ΛΑΘΟΣ.

Πρέπει να υπολογίζονται πολύ παράγοντες, όπως:

Απόσταση,

τι ποιότητα θα αναπαράγουμε,

τι ποιότητα θέλουμε να βλέπουμε,

τι μυωπία έχουμε.

Ξέρω κάποια θα γελάσουν μαζί μου, αλλά δεν με πειράζει το έχω ψάξει πολύ πριν αποφασίσω να γράψω περί αυτού.

Τι να τα κάνεις τα 1080p αν δεν θα βάλεις ποτέ ταινία 1080p και θα βλέπεις μόνο τηλεόραση?

Τι να τα κάνεις τα 1080p αν θα είναι σε μια 32 άρα και θα κάθεστε στα 3 μέτρα και?

Πιστεύετε ότι μπορείτε να διακρίνετε από μια επιφάνεια 80x50cm (0,4τ.μ.), 2.073.600 κουκκίδες διαφορετικών αποχρώσεων και να καταλάβαιτε αν παίζουν με διαφορετικά χρώματα ή τα 1.287.168 απλά κάθονται και προσαρμόζονται με τα υπόλοιπα για να μην σας κάνουν κενά?

Ή μήπως πιστεύεται οτι μια 42άρα 1080p έχει καλύτερη ποιότητα από μια 32άρα 1080p?

Όλα αυτά πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας πολύ σοβαρά πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση για να μην το μετανιώσουμε.

Είμαι υπέρ όλων των παραπάνω που λένε πως στα 3μέτρα χρειάζεται μια 42 (τουλάχιστον), δεδομένου όλων των παραπάνω που αναφέρω.

Όταν πριν ένα χρόνο έλεγα σε ένα φίλο μου (πωρωμένο με την οπτικοακουστική ποιότητα) να βάλει στο σαλόνι του μια 47άρα γιατί θα είχε απόσταση 3 μέτρα από αυτήν γέλαγε ειρωνικά και μου έλεγε "ναι καλά (θα στραβωθώ)".

Όταν όμως μετά από λίγους μήνες αγόρασα μία 42άρα για το δωμάτιο μου για απόσταση θέασης τα 2 μέτρα και τον έβαλα να δει, πωρώθηκε, μετά από 2 εβδομάδες πήγε και πήρε μία 42 άρα για το σαλόνι του.

Αποτέλεσμα μετά από 3 ημέρες την πούλησε για να πάρει μία μεγαλύτερη γιατί δεν τον κάλυπτε λόγω μεγάλης απόστασης.

Το θέμα είναι το εξής, οτι και η 42 άρα αλλά και η 47 άρα ίδια pixel έχουν συνολικά, αυτό που αλλάζει είναι το μέγεθος του κάθε pixel με αποτέλεσμα να μπορεί ο παραλήπτες σε μεγαλύτερη απόσταση να λάβει σωστότερα την πληροφορία.

Η καλύτερη εικόνα που μπορεί να δει κανείς είναι από μια 7άρα στα 1080p και στα 0,5 μέτρα απόσταση θέασης αλλά όχι στα 3 μέτρα, δεν θα βλέπεις τίποτα.

Αυτά είχα να πω, δεκτό κάθε σχόλιο.

http://www.sony.gr/hub/bravia-lcd-tv/4/1

Στο παραπάνω site μπορείς να δεις τι τηλεόραση ταιρίαζει , βάση της απόστασης.

Μπορείτε να απολαύσετε την τέλεια εικόνα της τηλεόρασης BRAVIA Full HD των 52” (132cm) στα 2,1 μέτρα (σε σύγκριση με τα 2,9 μέτρα για μια τηλεόραση HD Ready των 52”). Και αν θέλετε να αναβαθμίσετε την παλιά σας τηλεόραση CRT των 29” (72cm), μπορείτε να παρακολουθήσετε τώρα τηλεόραση από μια μοντέρνα επίπεδη οθόνη Full HD των 52” στην ίδια ακριβώς απόσταση προβολής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...