macabre_sunsets Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μιας και έχω αρχίσει να ασχολούμαι με το Joomla! (καλώς η κακώς) κάπως πιο εντατικά τελευταία, έφτιαξα την εν λόγω ιστοσελίδα με σκοπό τον διαμοιρασμό των διαφόρων extension που φτιάχνω. Εάν δεν σας είναι κόπος θα ήθελα μερικές γνώμες/προτάσεις σχετικά με ό,τι έχει να κάνει με την ιστοσελίδα. Από άποψη περιεχομένου είναι ακόμα αρκετά φτωχή, αλλά ευελπιστώ σιγά σιγά να καταφέρω να υλοποιήσω κάποιες ιδέες που έχω και να την «γεμίσω». Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. (Με την ευκαιρία, και μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι, να πω πως προσφέρω και τις υπηρεσίες μου σε όποιον θέλει)
dimitris_pa Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 καπως περιπλοκη περιηγηση εχει, γνωμη μου ειναι.... φιλικα παντα!!!
NiKoS WSN Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Θα συμφωνήσω με τον απο επάνω, αλλά πιστεύω δεν δυσκολεύει πολύ, αλλά για κάποιον που θέλει κάτι και ψάξει να δει το site θα έχει ένα μικρό προβληματάκι
macabre_sunsets Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Τι ακριβώς βρίσκετε περίπλοκο; Τα κουτάκια με το "Read more..."; Τα υπομενού στο downloads; Κάποια ιδέα για βελτίωση;
Dr Marley Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 μια χαρά είναι συνέχισε!! ένα search να βάλεις και είναι μια χαρά
NiKoS WSN Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 μια χαρά είναι συνέχισε!! ένα search να βάλεις και είναι μια χαρά όντως πρέπει να μπει ένα search
macabre_sunsets Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μιας και δεν έχω πολλά περιεχόμενα ακόμα δεν πίστευα πως θα είναι χρήσιμη η αναζήτηση. Για να το λέτε όμως μάλλον θα είναι. Προστέθηκε το απαραίτητο πεδίο με εμφάνιση αποτελεσμάτων κατα την πληκτρολόγηση (αν αυτό είναι καλό ή όχι θα αποδειχτεί στην πορεία).
dewn735 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δυο παρατηρήσεις κι από μένα: Η σελίδα είναι κάπως "ψυχρή" με όλο αυτό το άσπρο-γκρι και το γαλάζιο (ίσως ένα σκούρο background γύρω από τη σελίδα να το έδειχνε καλύτερο). Επίσης, αν δεν το έγραφες στο topic, θα δυσκολευόμουνα από την αρχική σελίδα να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Α! και λίιιγο μεγαλύτερη γραμματοσειρά ΥΓ: Βάλτε ντε και κάνα ελληνικό!
macabre_sunsets Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Ίσως ένα πιο σκούρο ή ένα gradient background να ταιριάζει (καλύτερα). Θα το δοκιμάσω αύριο. Πάντως προσπαθώ να αποφύγω τους πολλούς χρωματισμούς ώστε να κρατήσω όσο πιο απλή και λιτή μπορώ την σελίδα. Σχετικά με το θέμα του περιεχομένου, νομίζω πως απλά και μόνο διαβάζοντας το λογότυπο (δηλαδή: Tools for Joomla!) καταλαβαίνει κάποιος πως πρόκειται για σελίδα σχετικά με το Joomla!. Παρ' όλα αυτά, ίσως είναι τόσο προφανές σε εμένα επειδή την σχεδιάζω και ξέρω εξ΄αρχής περί τίνος προκειται. Τι θα συνιστούσες να μπει επιπλέον ώστε να χαρακτηρίζει την σελίδα; Κάποια links προς το joomla.org; Λογότυπα του Joomla! (αλήθεια, μπορώ να χρησιμοποιήσω «αυθαίρετα» το λογότυπο ή χρειάζομαι κάποια άδεια;); Κάποια περιγραφή στο front-page (την οποία δεν έχω βάλει ώστε να έχω χώρο να προσθέσω και άλλα extensions αργότερα); Τι ανάλυση και ποιόν browser έχεις και σου φαίνεται μικρή η γραμματοσειρά; Νομίζω πως είναι ίδιο μέγεθος με αυτή που χρησιμοποιείται στο παρών forum. Μήπως τα χρώματα της σελίδας κάνουν ελαφρώς δυσανάγνωστα τα γράμματα; Όσο για τα ελληνικά, το σκεφτόμουν να βάλω αλλά σε ένα άλλο site που έβαλα νομίζω πως έχω πρόβλημα με το google. Αυτό το λέω επειδή το URL της κεντρικής σελίδας γίνεται πλέον http://www.tooljoom.com/en (ή el) και όχι http://www.tooljoom.com, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ίσως είναι και ιδέα μου βέβαια, δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος. Θα ήθελα πάντως σε αυτό το σημείο, να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο που σπαταλήσατε και για τις γνώμες σας. Ελπίζω με τη βοήθειά σας να φτάσει σε ένα καλό σημείο η σελίδα. Επίσης, εάν κάποιος αναπτύσει δικά του extensions είναι ευπρόσδεκτος να τα παρουσιάσει και διαμοιράσει μέσω της σελίδας εάν δεν έχει άλλο τρόπο. Τα credits μπορούνε να πάνε είτε στον δημιουργό είτε στην «ομάδα» ανάλογα με το τι θα συμφωνήσουμε. Δεν έχω σκοπό να παρουσιάσω δουλειά άλλου σαν δικιά μου.
dewn735 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Με τη πρώτη ματιά απλώς προσπέρασα τον τίτλο και κοίταξα κάπου στη μέση. Μια μεγάλη φάσα με το ακριβώς δίνεις (κοίτα για παράδειγμα την αρχική του joomla.org και θα καταλάβεις τιο εννοώ) θα βοηθούσε απίστευτα. Το λογότυπό σου νομίζω ότι χρειάζεται μερικές πινελιές με τα χρώματα από το λογότυπο του joomla (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μπλε). Επίσης, μιας και από ό,τι κατάλαβα δε ζητάς λεφτά για αυτά που δίνεις, γράψε κάπου με μεγάλα γράμματα και σε 15 διαφορετικές γλώσσες το "ΔΩΡΕΑΝ"! Η ανάλυσή μου είναι μεν μεγάλη, όμως κοίτα την εικόνα για να δεις διαφορά με τη σελίδα πχ του wordpress: http://img11.imageshack.us/img11/8669/screenshot1bv.png
@sterios Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Ένα review και από μένα: Λοιπόν, το στήσιμο του site είναι σούπερ για site με modules. Υπάρχουν αρκετά sites με premium modules τα οποία είναι απαράδεκτα, πλην όμως ξεσκίζουν σε πωλήσεις γιατί έχουν καλά modules. My point is, ότι αν έχεις καλό περιεχόμενο μην σε νοιάζει και τόσο για το «περιτύλιγμα». Ο σκοπός σου είναι να παρουσιάσεις τα modules και να τα κατεβάσει ο χρήστης. Όσον αφορά το θέμα της περιήγησης, θα έλεγα ότι είναι μια χαρά, σιγά το μπέρδεμα 4 μενού με μερικά υπομενού, ο χρήστης ξέρει πάντα σε ποια σελίδα βρίσκεται χάρη στο breadcrumbs menu. Μερικές παρατηρήσεις: • Αν σας περισσεύουν, μπορείτε να δώσετε σε κάποιον γραφίστα να βελτιώσει το λογότυπό σας. • Στο tagline μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο cufon font για ομορφιά. • Στην αρχική σελίδα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο περιεχόμενο, για να μην είναι τόσο minimal. Δηλαδή στο footer μπορείτε να προσθέσετε κάποια links, widgets ή κάτι άλλο, επίσης μπορείτε να βάλετε testimonials κάπου στην αρχική, ή τέλος πάντων να διαφημίσετε λίγο περισσότερο το τι κάνετε δίνοντας κάποιο link για το about_us. • Στην σελίδα των plugins θα μπορούσες να δώσεις κάποιο link για το documentation για να μπορούν να το διαβάσουν οι χρήστες χωρίς να χρειαστούν να κατεβάσουν το module. • Τέλος θα μπορούσες να δώσεις μερικές πινελιές για να μην φαίνεται τόσο ψυχρό το site, όπως να χρησιμοποιείς λίγο gradient στο background, ή κάποιο texture. Επίσης μπορείς να βάλεις λίγο περισσότερο χρώμα στα links, buttons κλπ.
macabre_sunsets Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 @dewn735 Όντως στο wordpress φαίνονται λίγο μεγαλύτερα τα γράμματα. Θα κάνω κάποιες δοκιμές με λίγο μεγαλύτερα γράμματα ή διαφορετική γραμματοσειρά. Για το «δωρεάν» δεν έχεις άδικο. Πρόσθεσα μια μικρή εικόνα με την ένδειξη "free" κάτω από το «λογότυπο» του εκάστοτε extension. Όσον αφορά το λογότυπο, έκανα κάποιες δοκιμές να «χρωματίσω» αλλά δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα (δεν κατέχω και το άθλημα του design). Προς το παρών λέω να το αφήσω έτσι. Έβαλα και ένα banner για το περί τίνος είναι η ιστοσελίδα. Είναι ευκολότερα κατανοητό το θέμα της σελίδας τώρα (μιας και μου είπες πως δεν το κατάλαβες με την πρώτη); @sterios Στην παρούσα φάση δεν έχω σκοπό να ξοδέψω λεφτά για την σελίδα. Την έχω φτιάξει από χόμπυ και όχι με σκοπό το κέρδος. Εάν παρ'όλα αυτά προχωρήσει το project τότε σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες βελτιώσεις και στο λογότυπο και ίσως στην σελίδα. Θα κοιτάξω τα cufon fonts να δω ακριβώς τι «παίζει» με αυτά και ίσως τα υιοθετήσω. Πρόσθεσα ένα menu στο footer και κάποια (νομίζω απαραίτητα) license. Widgets δεν θα ήθελα να προσθέσω ώστε να μην βαρύνει η σελίδα. Όσο για τα testimonials, να έφτιαχνα μια σελίδα που να μπορούν να γράφουν οι χρήστες τα δικά τους; Ή να γράψω μερικά «ψαρωτικά» μόνος μου ; Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάποιο extension για να δεις το documentation του. Εκτός αν με το «κατεβάζω» εννοείς να μπεις στην σελίδα του κάθε extension. Εάν πάντως πατήσεις στο "read more..." κάτω από κάθε extension ή στον τίτλο του (στην σελίδα με τα plugins) τότε μεταφέρεσαι στο documentation. Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι άλλο. Δεν έχεις άδικο για το «ψυχρό» του site. Όπως είπα και στην προηγούμενη αναφορά περί αυτού του θέματος, κοιτάω κάποιες λύσεις gradient αλλά μέχρι τώρα δεν μου έχει κάτσει κάτι καλά στο μάτι. Επίσης προσπαθώ να αποφύγω τα πολλά χρώματα και να μείνω σε μερικούς τόνους. Δεν θα ήθελα να γίνει «ουράνιο τόξο» η ιστοσελίδα. Τα τρέχοντα χρώματα νομίζετε πως είναι κουραστικά στο μάτι;
@sterios Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Για τα testimonials μπορείς να ζητήσεις από μερικούς ευχαριστημένους χρήστες που το έχουν κατεβάζει ή τους βοήθησες σε κάποιο σημείο που είχαν κάποιο πρόβλημα, να γράψουν δύο λόγια για το site. Εγώ προσωπικά όταν είχα ζητήσει κάτι τέτοιο, είδα ανταπόκριση την οποία δεν περίμενα από πελάτες μου. Για το documentation, πίστευα ότι θα είχες κάτι περισσότερο μέσα στο module δεν κατάλαβα ότι τα έχεις όλα μέσα στο site σου, οπότε άκυρο το σχόλιο μου, όλα είναι καλα. Για τα χρώματα, θα μπορούσες να παραμείνεις σε αυτά που είσαι, αλλά να τονίσεις κάποια πράγματα περισσότερο χωρίς κατά ανάγκη να δίνει ουράνιο τόξο. Δηλαδή τα read more buttons στα plugins της αρχικής σελίδας θα ήταν καλύτερο να τα απεικονίσεις με κάποιο πιο όμορφο κουμπί, όπως για παράδειγμα. Τα βασικά χρώματα μια χαρά είναι, ξεκούραστα και το σημαντικότερο ταιριάζουν μεταξύ τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.