spasoklambania Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Είχα πρόβλημα με την εγκατάσταση του Roxio αλλά τελικά έφταιγε κάτι στο desktop και το έβαλα στο laptop μου. Προέκυψε όμως κάτι άλλο: προσπαθώ να γράψω σε dvd κάποια βίντεο που έχω σε διάφορες μορφές (π.χ. mp4) ώστε να μπορούν να παίζουν σε οποιοδήποτε dvd player χωρίς μενού. Ανοίγω το MyDVD και φτιάχνω νέο DVD χωρίς Μενού και στις ρυθμίσεις του Project επιλέγω το PAL. Προσθέτω το βίντεο που θέλω και στην συνέχεια πατάω το Burn Project και φτιάχνω ένα αρχείο .iso ώστε να το γράψω αργότερα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται επιτυχώς αλλά κάνοντας mount το .iso δεν μπορώ να το δω με τίποτα. Ο Media Player Classic λέει "DVD: Incompatible Disc and Decoder Regions" και ο Windows Media Player "Windows Media Player cannot play the DVD because the disc prohibits playback in your region of the world. You must obtain a disc that is intended for your geographic region." . Τα .iso έχω δοκιμάσει να τα παίξω σε δύο υπολογιστές (κάνοντάς τα mount φυσικά) και έχω το ίδιο πρόβλημα. Και οι δύο έχουν Windows 7 Ultimate 64bit. Το μόνο πρόγραμμα που τα παίζει τέλεια, είναι το VLC... Τι κουφό είν' τούτο; Το θέμα είναι ότι το MyDVD δεν κλειδώνει σε κάποιο region τα dvd που βγάζει... Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω;
TheELF Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δοκίμασε να κάνεις δοκιμαστικά το ίδιο με το DVD Flick για να δεις αν φταίει το mydvd ή κάτι άλλο.
spasoklambania Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δοκίμασε να κάνεις δοκιμαστικά το ίδιο με το DVD Flick για να δεις αν φταίει το mydvd ή κάτι άλλο. Ακριβώς το ίδιο κάνει και το dvdflick... Ξήλωσα το klite codec pack μπας και έφταιγε αυτό αλλά έχω το ίδιο πρόβλημα... Να πω ότι το έκανε ένας υπολογιστής πάει στο καλό. 2 όμως και ο ένας φρεσκοφορμαρισμένος;;;;; EDIT Με το Nero Vision ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα, ακόμα και με τα ίδια βίντεο που προσπαθώ και τώρα!
TheELF Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Με ποιο πρόγραμμα και με τη ρυθμίσεις το κάνεις mount;
spasoklambania Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Με ποιο πρόγραμμα και με τη ρυθμίσεις το κάνεις mount; Στον ένα υπολογιστή με το Alcohol 120% και στον άλλο με το Daemon Tools. Και στα δύο δεν έχω πειράξει καμία ρύθμιση.
parsifal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Αν έχεις απενεργοποιήσει το UAC των Windows, δοκίμασε προσωρινά να το ενεργοποιήσεις και να δεις αν παίζουν οι ταινίες. Πηγή: http://www.google.gr/search?q=DVD:+Incompatible+Disc+and+Decoder+Regions
spasoklambania Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Αν έχεις απενεργοποιήσει το UAC των Windows, δοκίμασε προσωρινά να το ενεργοποιήσεις και να δεις αν παίζουν οι ταινίες. Πηγή: http://www.google.gr/search?q=DVD:+Incompatible+Disc+and+Decoder+Regions Το έχω απενεργοποιήσει. Θα δοκιμάσω να το ενεργοποιήσω όταν πάω στο σπίτι και θα ενημερώσω. Πριν φύγω δοκίμασα μια ταινία σε .iso που είχα φτιάξει με το Nero Vision και έπαιξε επιτόπου. Τι διαφορετικό έχει το Nero Vision και παίζουν κατευθείαν οι ταινίες που βγάζει;
parsifal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Τι διαφορετικό έχει το Nero Vision και παίζουν κατευθείαν οι ταινίες που βγάζει; Τα DVD specifications δεν είναι και τόσο απλά. Φαντάζομαι πως το κάθε πρόγραμμα υλοποιεί με το δικό του τρόπο το DVD standard κατά το authoring στάδιο, οπότε κάποιες υλοποιήσεις μπορεί να δίνουν λίγο διαφορετικό αποτέλεσμα από άλλες.
spasoklambania Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Αν έχεις απενεργοποιήσει το UAC των Windows, δοκίμασε προσωρινά να το ενεργοποιήσεις και να δεις αν παίζουν οι ταινίες. Πηγή: http://www.google.gr/search?q=DVD:+Incompatible+Disc+and+Decoder+Regions Το δοκίμασα και δεν παίζουν οι ταινίες. Άλλα 2 που δεν είχα αναφέρει: 1) Αν πάω και ανοίξω με το χέρι το .vob αρχείο, παίζει τέλεια 2) Οι ταινίες που βγάζει το Roxio δεν παίζουν ούτε με το Roxio CinePlayer (The disc is prohibited from playback due to region control) !!!!! EDIT Παραθέτω και τα στοιχεία που βγάζει το ifoEdit για τα δύο αρχεία .ifo που έχει μέσα το iso: VIDEO_TS.IFO VMG Overview: Video Manager Menu attributes: Video: MPEG-1 720x480 (NTSC) (NTSC 525/60) (4:3) (pan-scan & letterboxed) Number of Title Play Maps: 1 (VMG_PTT_SRPT) Title 1: VTS_01_*, TTN_1 (Angles: 1) (Chapters: 1) (Start Sector 22) Number of Video Title Sets on this DVD: 1 (VMG_VTS_ATRT) Title Set 1: VTS_1 Video: MPEG-2 720x576 (PAL) (PAL 625/50) (16:9) (letterboxed) VTS_1 Audio 1: Greek (Dolby AC-3) 2ch 48Kbps DRC First play PGC: (Programs: 0) (Cells: 0) VTS_01_0.IFO VTS overview: Menu attributes: Video: MPEG-1 720x480 (NTSC) (NTSC 525/60) (4:3) (pan-scan & letterboxed) Title Set (Movie) attributes: Video: MPEG-2 720x576 (PAL) (PAL 625/50) (16:9) (letterboxed) Audio 1: Greek (Dolby AC-3) 2ch 48Kbps DRC (ID: 0x80) PGC_1 (program chain): [Title(TTN): 1] [00:00:34.14 / 25 fps] (Programs: 1) (Cells: 1) (uses VOB-IDs: 1) [Ch 01] [Pg 01] [Cell 01] [V/C Id: 1/ 1] : time: 00:00:34.14 / 25 fps [Pos: 00:00:34.14] [Frames: 864] SP/ILVU/DISC/SA:[ no/ no/yes/ no] Εγώ έχω επιλέξει PAL. Το γιατί στην γραμμή Menu attributes γράφει NTSC δεν το καταλαβαίνω...
spasoklambania Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Έγραψα σε dvd ένα από τα .iso που δεν παίζουν όταν τα κάνω mount και παίζει τέλεια και στους 3 μου υπολογιστές! Καμιά ιδέα για το τι συμβαίνει;
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μήπως επειδή κάνεις τα μενού σε Ntsc και μπερδεύονται τα προγράμματα που παν να το ανοίξουν σαν dvd;ενώ όταν ανοίγουν απ'ευθείας το .vob που είναι PAL δεν έχουν πρόβλημα.
spasoklambania Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μήπως επειδή κάνεις τα μενού σε Ntsc και μπερδεύονται τα προγράμματα που παν να το ανοίξουν σαν dvd;ενώ όταν ανοίγουν απ'ευθείας το .vob που είναι PAL δεν έχουν πρόβλημα. Στα βίντεο που δοκιμάζω τις τελευταίες μέρες δεν βάζω ποτέ μενού. Χτες αυτό δεν μπορούσα να καταλάβω: γιατί το ifoEdit βγάζει ότι έχω μενού (και μάλιστα σε NTSC ενώ όλο το υπόλοιπο dvd είναι σε PAL) αφού δεν έχω; Βέβαια το ίδιο βγάζει και σε ένα .iso που έχω από το Nero Vision αλλά αυτό παίζει μια χαρά όταν το κάνω mount...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.