Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Με Καινούριο Laptop Sony Vaio

Stelis90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπα, όπα, όπα ,όπα.....Σχετικά με το OEM τι παίζει;

Ο φίλος μου ζήτησε να πάρει καινούριο μηχάνημα και μάλιστα τον κατεβάσανε κάτω στο υπόγειο του μαγαζιού για να του ρίξουν στάχτη στα μάτια, και του το δώσανε από το κουτί.....Δηλαδή εμ μας κοροϊδεύουν και μας δίνουν ανοιγμένο μηχάνημα χωρίς να μας ενημερώσουν, εμ και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα;

Εμένα ρε παιδιά το δικό μου το laptop και της αδερφής μου το laptop, και της μάνας μου και του θείου μου και φίλων μου, ΤΟΣΑ laptops έχω δει και έχω boot-αρει για πρώτη φορά απευθίας από το κουτί τους, δεν είχαν το παραμικρό ίχνος ότι ανοίχτηκαν, οι ρυθμίσεις της πρώτης φοράς έγιναν κανονικά, ζήτησε όνομα χρήστη κλπ.....

Το μηχανάκι αγοράστηκε από το κατάστημα Electronet στο Αιγάλεω(Ιερά Οδός-Σχεδόν απέναντι από το μετρό)....

Αυτό που λέει ο xristoforos89 το σκέφτηκα και εγώ!!!! Πως μπορώ να δω τις ώρες λειτουργίας του laptop;

Ευχαριστώ Προκαταβολικά

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το Hard Disk Sentinel Trial v3.50 σου λέει το Power on time δηλαδή το σύνολο των ωρών που ήταν/είναι αναμένως ο δίσκος.

Για το OEM είναι γνωστό και ο κάθε ένας μπορεί να βάλει ο,τι θέλει πάρε μερικά παραδείγματα

Dell

Untitled4.png

Acer

oem_properties_small.jpg

HP

oeminfo.jpg

Δημοσ.

Εμένα ρε παιδιά το δικό μου το laptop και της αδερφής μου το laptop, και της μάνας μου και του θείου μου και φίλων μου, ΤΟΣΑ laptops έχω δει και έχω boot-αρει για πρώτη φορά απευθίας από το κουτί τους, δεν είχαν το παραμικρό ίχνος ότι ανοίχτηκαν, οι ρυθμίσεις της πρώτης φοράς έγιναν κανονικά, ζήτησε όνομα χρήστη κλπ.....

Επειδη μπουταραν κανονικα, μην νομιζεις οτι μπορει να ηταν και.. αθικτα.

Στο τελευταιο dell που αγορασα, μεσα εχει ενα προγραμμα (προγραμμα και οχι μεσω του bios) που σου επαναφερει το λαπτοπ στις αρχικες σου ρυθμισεις..

Εε ειπα και εγω να πειραματιστω οταν το ειχα παρει και ειπα να δω τι κανει..

Ξεκινησα λοιπον να το τρεχω και μου πεταει μηνυμα ''θελετε να μεινουν τα αρχεια σας σε ξεχωριστο φακελο ή διαγραφη ολων και επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις;''

Πατησα λοιπον διαγραφη ολων..

Η διαδικασια ειχε διαρκεια κανενα 25λεπτο.

Μετα το λαπτοπ κλεινει απο μονο του..

Το ανοιγω λοιπον και.. ηταν οπως η πρωτη φορα!

Ειχε κανει αυτοματα φορματ και φορτωναν για (αλλη μια) πρωτη φορα τα windows!!

Οποτε, πολλααα λαπτοπ θα εχουν πωληθει με τον τροπο αυτον..

Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι είναι, κυκλοφορούν πολλά εκθεσιακά(μεταχειρισμένα-επισκευασμένα κ.λ.π.) κομμάτια οπότε λίγο προσοχή.

Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται παράλογο να έχει βάλει κάποιος τρίτος πέραν του κατασκευαστή, το χέρι του πάνω σε ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ μηχάνημα....

Με το πρόγραμμα που μου πρότεινες TheELF μπορώ να δω συνολικά πόσες ώρες έχει λειτουργήσει το μηχάνημα ή πόση ώρα είναι αναμένο από το τελευταίο booτ;

Μπορείτε να μου δώσετε ένα link από το forum με θέμα τα δικαιώματα μας ως καταναλωτές, για να δω τι θα του πω του τύπου και να λήξει το θέμα χωρίς ανούσιες διενέξεις..

Ευχαριστώ Προκαταβολικά

Δημοσ.
Με το πρόγραμμα που μου πρότεινες TheELF μπορώ να δω συνολικά πόσες ώρες έχει λειτουργήσει το μηχάνημα ή πόση ώρα είναι αναμένο από το τελευταίο booτ;

Βλέπει γενικά πόσες ώρες έχει δουλέψει(ήταν ανοιχτός) ο δίσκος από την πρώτη στιγμή.

Δημοσ.

Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά; Πιο αξιόπιστο ίσως;

13 ώρες λειτουργίας μου έβγαλε....υποτίθεται ότι εγώ το άνοιξα χτες πρώτη φορά για....2 ώρες;(ζήτημα να ήταν 2 ώρες)

Να το πάω πίσω επειδή μου crash-αρε στο πρώτο boot και ως μεταχειρισμένο ή να κάνω την πάπια,αφού τσουλάει;

Τελικά, τι μπορώ να του πω του τύπου στο μαγαζί για να τελειώσει το θέμα χωρίς μα και μου;

Ευχαριστώ Προκαταβολικά

Δημοσ.
Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά; Πιο αξιόπιστο ίσως;

CrystalDiskInfo

Όλα το ίδιο είναι αφού παίρνουν της πληροφορίες από το «bios» του σκληρού.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα,

Εφόσον αυτά τα προγράμματα καταγράφουν τη συνολικη χρήση του σκληρού-υπολογιστή σε ώρες, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι μέσα στις ώρες που μου λέει το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και οι ώρες που τέθηκε σε λειτουργεία απο το εργοστάσιο παραγωγής του laptop-σκληρού δίσκου μέχρι να έρθει στα χέρια μου;;;;;;

Εαν είναι έτσι τότε δεν είναι παράλογες οι 13 ώρες λειτουργείας που μου βγάζει και τα 23 power ons....

Είναι;;;;;;

Ευχαριστώ Προκαταβολικά

Δημοσ.
Εαν είναι έτσι τότε δεν είναι παράλογες οι 13 ώρες λειτουργείας που μου βγάζει και τα 23 power ons....

Είναι;;;;;;

Τώρα αν δεν βρεις κάποιον που να έχει κάνει αυτήν την δουλειά δεν θα μάθεις ποτέ με σιγουριά,αλλά και εγώ έτσι πιστεύω ότι είναι λογικές οι ώρες.

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα,πηγε στο υπογειο,και του ανοιξαν ενα κουτι και εβγαλαν απο μεσα το λαπτοπ και το το εδωσαν;

και αν ναι, αυτος το πηρε;

ειναι δυνατον;μηπως δεν καταλαβα κατι;

Δημοσ.

Αρα δεν θα αναφερω τιποτα για τις ωρες λειτουργιας του laptop.

Θα του πω μονο για τον χρηστη που εχει δημιουργησει, αρα το εχει μεταχειρηστει το laptop... Στον "υπολογιστη μου" εχει μεχρι και ενα κινητο w995, και έγινε crash στο πρώτο boot...

Το πολυ να του πω οτι ξερω τις ωρες λειτουργιας του μηχανηματος για να καταλαβει οτι δεν μπορει τος ευκολα να με κοροίδεψει....

Ευχαριστω Πολυ

Οχι, ετσι εγινε φιλε basilis5.

Δημοσ.

Αυτό είναι φυσιολογικότατο,αυτός είναι και ο κεντρικός σκοπός του OEM να μπορείς να βάζεις στοιχεία για διαφήμιση,και στης Ιδιότητες του Υπολογιστή μπορεί να λέει και το τηλέφωνο του service.

Κατά κανόνα φτιάχνουν ένα σύστημα και μετά το κλώνο-ποιούν στα υπόλοιπα.

Αν το πείρες από άλλο κατάστημα και όχι από το electronet τότε ναι,υπάρχει πρόβλημα.

Και το ξανά λέω,οι πληροφορίες που βγάζει δεν είναι και τόσο παράξενες για OEM μηχάνημα.

Δημοσ.

"Αν το πηρες απο αλλο καταστημα και οχι απο την electronet τοτε ναι υπαρχει προβλημα"

Απο την electronet το πηρε....

Τι προβλημα ακριβως υπαρχει;

Ωραια....να φανταστω τοτε οτι και το crash που εγινε στο πρωτο boot ηταν αναμενομενο για καινουριο μηχανημα;

Ευχαριστω Προκαταβολικα

Δημοσ.
Ωραια....να φανταστω τοτε οτι και το crash που εγινε στο πρωτο boot ηταν αναμενομενο για καινουριο μηχανημα;

Όχι το crash δεν είναι φυσιολογικό,και ούτε είναι φυσιολογικό το να μην συμπληρώνεις κάποια στοιχεία κατά την πρώτη εκκίνηση,από ότι ξέρω πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...