Προς το περιεχόμενο

Λινκ φακέλων με αρχεία για χρήση σε FTP


headbanger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας και πάλι, έχω στήσει εναν ftp server Με proftp .

θέλω να κάνω λινκ (ln) τον φάκελο με τα torrents μου στον φάκελο του ftp που χρησιμοποιεί ο anonymous (έστω /ftp) και να έχει πρόσβαση μόνο read.

 

δοκίμασα ln -s /home/apostolos/downloads /ftp αλλά ο φάκελος δεν είναι προσβάσιμος για ανάγνωση όταν συνδεθώ στο ftp σαν anonymous

 

τι κάνω λάθος; γιατί με μια πρόχειρη ματιά στο google δεν βρήκα αυτό που ψάχνω (πιο πιθανό είναι να μην το έψαξα σωστά στην Αγγλική :P)

 

ευχαριστώ προκαταβολικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ln -s φτιάχνεις symbolic link (ή soft link). Τα soft links, αντίθετα με τα hard links δεν λειτουργούν διάφανα για τις εφαρμογές, η εκάστοτε εφαρμογή που έχει πρόσβαση στο filesystem μπορεί να επιλέξει αν θα τα ακολουθήσει ή θα τα αγνοήσει. Οπότε θα πρέπει να δεις στο documentation του FTP server που χρησιμοποιείς αν τα υποστηρίζει και μήπως θέλει να ορίσεις κάτι στο configuration για να το κάνει. Επίσης, αν ο ftp server κάνει chroot, λογικά δε θα μπορεί να ακολουθήσει links έξω από την τοποθεσία της chroot.

 

Το Linux δεν επιτρέπει hard links προς καταλόγους, όπως εξηγεί στη Wikipedia, για να αποφύγει κάποια προβλήματα από τη λάθος χρήση τους, όμως υπάρχει η mount bind:

>mount --bind olddir newdir
After this call the same contents is accessible in two places. One can also remount a single file (on a single file). 

Τώρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των permissions, μπορείς να κάνεις readonly (-o ro,bind) bind mount, να προσέξεις τις ιδιοκτησίες και τα permissions, ή να το περιορίσεις από το configuration του Ftp server (ή και όλα αυτά μαζί).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...