Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κατά τη μεταφορά αρχείων σε εξωτερικό σκληρό

elenpi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας!

Από εχθές το pc μου (ένα laptop Dell ενός έτους με Win 7 και SP1) μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Έχω κάτι αρχεία σε έναν εξωτερικό σκληρό (Seagate 1.5 TB - τον έχω περίπου 2 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα) και ήθελα να μεταφέρω ένα εξ' αυτών σε ένα άδειο στικάκι 16GB. Και μου βγάζει ένα παραθυράκι που μου λέει ότι δε μπορεί να κάνει τη μεταφορά, επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος ( το αρχείο είναι περίπου 8.50 GB) και μου δίνει τις επιλογές skip και cancel. Επανασυνδέω το στικάκι, πάω να κάνω πάλι τη μεταφορά και μου ξαναβγάζει το ίδιο μήνυμα. Θεωρώντας ότι μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα το στικάκι, συνδέω έναν άδειο εξωτερικό σκληρό (WD My Passport 750GB που τον έχω κάτι μήνες), επιλέγω περισσότερα αρχεία (συνολικά 43.6 GB) λόγω περισσότερου χώρου και πάω να κάνω πάλι τη μεταφορά. Και ενώ έχει φορτώσει η μπάρα κατά το 1/4 μου πάλι μου βγάζει το ίδιο μήνυμα (ανάμεσα στα αρχεία που δεν μπορούσε να περάσει ήταν και το 1ο που προσπαθούσα). Αποσυνδέω και τους 2 σκληρούς, κάνω restart στον υπολογιστή πάω να κάνω την ίδια διαδικασία, τα ίδια πάλι. Παίρνω τα αρχεία από τον Seagate, τα μεταφέρω στο Desktop μου (η μεταφορά γίνεται με επιτυχία) και πάω να τα μεταφέρω από το Desktop στο My Passport και για ακόμα μια φορά το ίδιο μήνυμα ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

Να σημειώσω ότι τα 4-5 αρχεία που μου έβγαζε κάθε φορά ότι δε μπορούσε να περάσει ότι είναι όλα άνω των 4GB και ότι κάθε φορά περνάει γύρω στα 6-8GB και μετά βγάζει το μήνυμα.

Γνωρίζει κανείς πού οφείλεται αυτό και πώς λύνεται; Είναι η πρώτη φορά που μου το κάνει αυτό!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Το φλασάκι, επειδή δεν είναι δικό μου (κάτι αρχεία πέρναγα σε ένα φίλο), δε γνωρίζω. Ο δίσκος, όμως, ο WD δεν είναι! Τόσες μέρες τον χρησιμοποιώ με το pc, δε θα μου το είχε δείξει αν είχε κάποιο πρόβλημα;

Σε περίπτωση που το στικάκι του φίλου μου είναι FAT32, πρέπει να του κάνω format; Η αλήθεια είναι ότι πρόσφατα είχα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο στικάκι, αλλά και τον δίσκο για να μεταφέρω κάτι αρχεία από τον mac μου σε ένα pc ενός φίλου (που έτρεχε Win 7). Αλλά απ' ότι θυμάμαι, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη μεταφορά των αρχείων από τον δίσκο στο pc του. Δε θα είχε δείξει αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα;

Δημοσ.

Το φλασάκι, επειδή δεν είναι δικό μου (κάτι αρχεία πέρναγα σε ένα φίλο), δε γνωρίζω. Ο δίσκος, όμως, ο WD δεν είναι! Τόσες μέρες τον χρησιμοποιώ με το pc, δε θα μου το είχε δείξει αν είχε κάποιο πρόβλημα;

Σε περίπτωση που το στικάκι του φίλου μου είναι FAT32, πρέπει να του κάνω format;

Κατά 99,9% είναι FAT32 το φλασάκι γι' αυτό έχεις πρόβλημα στην μεταφορά αρχείων > 4gb

Απλά θα του κάνει format και θα το κάνει NTFS

Η αλήθεια είναι ότι πρόσφατα είχα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο στικάκι, αλλά και τον δίσκο για να μεταφέρω κάτι αρχεία από τον mac μου σε ένα pc ενός φίλου (που έτρεχε Win 7). Αλλά απ' ότι θυμάμαι, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη μεταφορά των αρχείων από τον δίσκο στο pc του. Δε θα είχε δείξει αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα;

Το θέμα είναι, τότε δοκιμάσατε να περάσετε στο στικάκι αρχείο άνω των 4GB;

Το θέμα δεν είναι η μεταφορά από το δίσκο στο Pc, αλλά η μεταφορά στο φλασάκι. Δες το με το φίλο σου μόλις μπορέσεις, αλλά είναι αυτό που σου λέω.

Δημοσ.

Λοιπόν, μόλις τσέκαρα το format του My Passport και είναι όντως σε FAT32. Θέλει να του κάνω format;

Edit: Όντως, είχες δίκιο, όπως προανέφερα! Οπότε θέλει απλά ένα format σε NTFS. Μετά θα διαβάζεται κανονικά, έτσι; Δε θα έχει πρόβλημα. Μετά το τέλος της μεταφοράς, χρειάζεται να επαναφέρω το format FAT32 ή και να το αφήσω έτσι δε θα πειράζει;

Όντως, όταν είχα κάνει τη μεταφορά των αρχείων από το mac μου, τα αρχεία δεν πρέπει να ξεπερνούσαν τα 2-3 GB και μάλλον γι' αυτό δεν παρουσίασε πρόβλημα...

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια! Δεν ήξερα ότι οι δίσκοι με format FAT32 παρουσιάζουν πρόβλημα κατά τη μεταφορά αρχείων άνω των 4GB!

Θα κάνω το format και ελπίζω όλα να είναι ok μετά!

Και πάλι, σ' ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Λοιπόν, μόλις τσέκαρα το format του My Passport και είναι όντως σε FAT32. Θέλει να του κάνω format;

Το φλασάκι είναι αυτό; Αν ναι format

Και πάλι, σ' ευχαριστώ πολύ!

Να 'σαι καλά. Καλό ξημέρωμα

Δημοσ.
Όντως, είχες δίκιο, όπως προανέφερα! Οπότε θέλει απλά ένα format σε NTFS. Μετά θα διαβάζεται κανονικά, έτσι; Δε θα έχει πρόβλημα. Μετά το τέλος της μεταφοράς, χρειάζεται να επαναφέρω το format FAT32 ή και να το αφήσω έτσι δε θα πειράζει;

Δεν θα έχει πρόβλημα στα κανονικά pc με windows,στο mac ενδέχεται να σου βγάλει πρόβλημα αναλόγως αν έχει ξεχωριστώ πρόγραμμα για να βλέπει ntfs ή όχι.

http://www.macupdate.com/app/mac/26288/ntfs-for-mac-os-x

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...