Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών για Autocad και ArcGIS

Di@bolic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. :D

Ενδιαφέρομαι να στήσω ένα μηχάνημα για επαγγελματική χρήση με ιδιαίτερη έμφαση στα 2 παραπάνω προγράμματα.

Σκέφτομαι να επενδύσω σε μία κάρτα γραφικών nVidia Quadro αλλά με όλα αυτά που διαβάζω έχω μπερδευτεί αρκετά.

Το οικονομικό όριο για την κάρτα γραφικών είναι γύρω στα 500-600 ευρώ και συγκεκριμένα σκέφτομαι την quadro 2000.

Μπορείτε να βοήθήσετε?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φίλε μου 600 ευρώ κάρτα γραφικών για το Autocad και το ArcGis????

Δηλαδή τί ακριβώς χρήση θα κάνεις σε αυτά τα προγράμματα για να θές κάρτα τέτοιου budget και μάλιστα Quadro???

Στο 99% των περιπτώσεων θα είσαι ΟΚ με κάρτα γραφικών των 50 ευρώ και ένα φτηνό μέν καλό δε 2-πήρυνο επεξεργαστή.

Οι κάρτες των 500-600 ευρώ είναι για αυτούς που ξέρουν ότι τις χρειάζονται.

Αν αναρωτιέσαι τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις αυτά τα λεφτά.

Σε τί μηχάνημα τρέχεις τώρα αυτά τα προγράμματα και δεν είσαι ικανοποιημένος?

Δημοσ.

Βασικά το pc δεν είναι για μένα αλλά για μία καθηγήτρια στο ΑΠΘ και μου είπε ότι θέλει να είναι αρκετά δυνατό.

Στο site του arcgis αναγράφει ότι οι minimum απαιτήσεις είναι nvidia geforce 512Mb ή quadro 512ΜΒ.

Μαλλον θα δοκιμάσω μία φθηνότερη και αν δεν κάνει τότε θα πάω σε κανονική.

Υπάρχει κανένας που να χρησιμοποιεί ArcGIS?

Δημοσ.

Βασικά οι απαιτήσεις του ArcGis 10 σε γραφικά είναι κάρτα γραφικών με 64ΜΒ VRAM.

Στο site τους έχει online test για να δείς αν το σύστημά σου πληρεί τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Ο υπολογιστής που τέσταρα: E2200 Dual Core στα 2.2GHz με 2GB RAM και Geforce 9800 1GB ξεπερνούν τις προτεινόμενες απαιτήσεις.

Επίσης στο παρακάτω site γίνεται μιά εκτενή αναφορά στις απαιτήσεις του συστήματος. Το ArcGis είναι 32bit process, και ούτε εκμεταλεύεται πολλαπλούς πυρήνες σε επεξεργαστή, οπότε ένα high end σύστημα πολύ απλά θα πάει χαμένο σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

http://veryspatial.com/2010/06/arcgis-10-coming-is-your-computer-ready/

Άρα λοιπόν αγοράζεις μιά κάρτα γραφικών nvidia 1GB των 50 ευρώ.

Αν η κάρτα σου κάνει, μόλις εξοικονόμησες της καθηγήτριας 550 ευρώ.

Αν δεν σου κάνει τότε έχασες 50 ευρώ από budget των 600. Κλάιν μάιν.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ πάνθηρα.

Ένας φίλος θα με δώκει μία 6950 για να την δοκιμάσω και αν καλύπτονται οι απαιτήσεις θα πάρω αυτήν.

Και ένας άλλος φίλος είχε πει ότι το τρέχει με την onboard!

Δημοσ.

6950 overkill

δεν την κρατάς να παίζεις κανα game και δίνεις καμιά πιο μικρή στην καθηγήτρια...

μοιράστε καλύτερα τη δύναμη ρε...

Δημοσ.

"μια καθηγήτρια στο ΑΠΘ"... μόνο απο αυτό, καταλαβαίνω πόσο άσχετη μπορεί να είναι.

Είναι δυνατόν να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου,πολυτεχνείου δε,να ασχολείσαι με Cad και να ΜΗΝ γνωρίζεις τι σοϊ Η/Υ χρειάζεσαι;

Μέχρι τώρα δηλαδή τι χρησιμοποιούσε και δε την "έφτανε";

Αν είναι δυνατόν δηλαδή.

Οπως και να χει,ArcGIS δεν έχω χρησιμοποιήσω ποτέ, κι ούτε κάποιο παραμφερές.

Περί AutoCad, χρησιμοποιώ το 07 και σε 2D αρχεία που δουλεύω ο Η/Υ της υπογραφής μου πετάει.

Το θέμα είναι πως ο καθείς που χρησιμοποιεί το AutoCad χρειάζεται και διαφορετικό Hardware.

Αλλο ο τοπογράφος με 2D αρχεία με ένα ρυμοτομικό,άντε και καμμιά γεωαναφορά raster , άλλο ο τοπογράφος που κάνει 3D οψεις κτιριών,μοναστηριών,γεφυρών μαζι με φωτό, άλλο ο αρχιτέκτονας και και και και...

Οπως καταλαβαίνεις,δε χρειαζόμαστε όλοι το ίδιο.

Δημοσ.

Kanesaxo, σε όλες τις περιπτώσεις που έγραψες για χρήση του AutoCad το PC σου θα πετούσε.

Di@bolic, η 6950 είναι πεταμένα λεφτά για τη χρηση που θές να της κάνεις.

Οποιαδήποτε κάρτα κάτω των 100 ευρώ και μεταξύ 512MB και 1GB RAM είναι υπέραρκετη.

Με 50 ευρώ αγοράζεις ATI 4850 1GB ή Nvidia 210 1Gb ή 9500 1GB με τις οποίες είσαι καλυμμένος.

Οι high-end κάρτες γραφικών (όπως η 6950) είναι για παιχνίδια.

Δημοσ.

Φίλε πάνθηρα, επειδή ακριβώς δε μπορώ και δεν έχω και δεν θέλω να ασχοληθώ με όλα, δε μπορώ να γνωρίζω αν επαρκεί μιας κοινή κάρτα γραφικών για κάποιο μηχανικό που ασχολείται κυρίως με 3d rendering σε Autocad,archicad η 3dmax.

Εκεί προφανώς χρειάζονται κάρτες τύπου quadro μιας και γι'αυτό φτιάχτηκαν.

Αλλά όπως προείπα,δεν έχω ασχοληθεί και δε μπορώ να γνωρίζω,παρα μόνο εγκυκλοπαιδικά.

Πχ για επεξεργασία βίντεο,οκ να σου πω, πήγαινε πάρε μια canopus των 2000ε γιατι με αυτή κάνεις δουλειά και βγάζεις παραγωγή...

Δημοσ.

Μισό λεπτό γιατί μάλλον δεν με καταλάβατε.

Δεν θα αγοράσω την 6950 απλά θα με την φέρει ένας φίλος μου να την δοκιμάσω και αν η καθηγήτρια μου καλύπτεται θα την αγοράσει.

Δεν με έχει πει σε τι pc το τρέχει πάντως αν κρίνω από αυτό που έχει στο γραφείο της μάλλον και με την Intel GMA μπορεί να το τρέξει.

Μάλλον θα καταφύγω σε μία κάρτα nVidia ή AMD με μνήμη άνω του 1 GB γιατί το rendering θέλει όσο να ναι μνήμη.

Το autocad παίζει και σε 9600Μ Gt και μάλιστα αρκετά καλά.

Το άλλο πρόγραμμα όμως συνδυάζει rendering και photoshop οπότε είναι αρκετά πιο απαιτητικό.

Πολλοί όπως και ο Πάνθηρας με είπαν να δοκιμάσω μία φτηνή καρτούλα και αν δεν κάνει να βάλω μία ακριβότερη.

Δημοσ.

Αν όντως τώρα δουλεύει τα προγράμματα με onboard κάρτα γραφικών, τότε αυτό σημαίνει ότι χίλια τα εκατό δεν χρειάζεται κάρτα άνω των 50-100 ευρώ.

Το να δοκιμάσεις την 6950 στο PC της καθηγήριας θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το να δοκιμάσεις οποιαδήποτε κάρτα με τιμή 50, 100, 150, 200....600 ευρώ.

Δημοσ.

Θα βάλω μία καλύτερη γιατί ο φίλος με την onboard τρέχει την παλαιότερη έκδοση.

Λέω να βάλω μία GTX 460 με 2GB μνήμη για να αποδίσει καλύτερα.

Όλα αυτά βέβαι αφού δοκιμάσω την 6950.

Αυτό που λες με το έχει πει και ο Aragorn Elessar! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...