Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κάρτες Ήχου. Τι συμβαίνει??

goginos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα pc με τα εξής χαρακτηριστικά:

• Motherboard: Nvidia Nforce 680i sli
  • Τροφοδοτικό: Tagan 800W
  • CPU: Core 2 duo E6700
  • GPU: Saphire Radeon HD5830
  • RAM: 4x1GB 800MHz Kingston HyperX
  • Κάρτα ήχου: Asus Xonar D1
  • PCI Wi-fi Κάρτα: TP-link μπλα μπλα
  • και κάποιους δισκους

Έχω εγκατεστημένα Win 7 Pro 64bit και Ubuntu 10.10

Σε κάποια ανύποπτη στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί η onboard κάρτα ήχου. Αγόρασα λοιπόν κάποια εξωτερική κάρτα creative usb των 20ευρω. Αυτή σταμάτησε να δίνει σήμα στο ένα ηχείο (δεν έβγαζε ήχο το ένα ηχείο). Τα ηχεία λειτουργούσαν και τα δύο κανονικά. Την έβαλα και σε άλλο Pc και έκανε τα ίδια. Την επέστρεψα και μου την άλλαξαν. Αλλά και η δεύτερη έπαθε τα ίδια μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Μου την ξανάλλαξαν πρόθυμα μένοντας έκπληκτοι με το προβλημα μου. Η τρίτη είχε και αυτή την ίδια τύχη..

Δεν πήγα να την αλλάξω γιατι ντρεπόμουν το παλικάρι από το service και είπα να τα σκάσω αγοράζοντας την κάρτα που περιγράφω παραπάνω (ASUS), η οποία είναι συμβατη και με τα ubuntu. Όλα μια χαρά για πολύ καιρό μέχρι σήμερα..

Δεν έβγαινε ήχος πάλι από το ένα ηχείο. Τι έκανα?

1. Κατέβασα τους drivers ξανά και δεν έπαιξε
  2. Σε ubuntu επισης δεν έπαιζε
  3. Την έβαλα σε άλλη θύρα pci δεν έπαιζε
  4. Την δοκίμασα σε άλλο pc και έπαιξε μια χαρά!!

Σημείωση: Συνδέω την κάρτα ήχου σε ένα ενισχυτή με ένα καλώδιο από καρφί σε rca, τα ηχεία του οποίου παίζουν μια χαρά.

Παιδιά ασχολούμαι χρόνια με το άθλημα, αυτό όμως δεν το έχω ξαναδεί.

Να φταει η motherboard ok αλλά γιατί? Όλα τα άλλα λειτουργούν μια χαρά

Έχει κάποιος καμία απάντηση?

Ευχαριστώ..

Δημοσ.
Σημείωση: Συνδέω την κάρτα ήχου σε ένα ενισχυτή με ένα καλώδιο από καρφί σε rca, τα ηχεία του οποίου παίζουν μια χαρά.

Έλεγξες ποτέ μήπως σου βγάζει καμιά επιστροφή ο ενισχυτής και τα παίζει η κάρτα ήχου;

Δημοσ.

Από ότι ξέρω με ένα βολτομετρο το κάνω αυτό.

Επιστροφές που στο AUX του ενισχυτή?

Επίσης να σου πω ότι όταν άλλαζα τις creative πήγα να τσεκάρω και τον ενισχυτή γιατί είχα φρικάρει. Ο άνθρωπος κοίταξε αν έχει επιστροφές και μου είπε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα

Δημοσ.

Επιστροφή είναι πάντα από εκεί που έρχεται κάτι,στην περίπτωσή μας ο ήχος,δηλαδή ή θύρα εξόδου της κάρτας ήχου.

Δημοσ.

Εχεις εξαντλησει ολες τις περιπτωσεις . :-D Μηπως ειναι θεμα σοφτγουερικο , εγκαθιστας τιποτα αλλο , drivers,codecs , updates , γινεται καμμια ψιλοσαλατα καποια στιγμη , η με τις ρυθμισεις κλπ ? Μια πολυ απλη επισης σκεψη για το οτι παιζουν ολα μια χαρα και καποια στιγμη οχι , μηπως κατι παιζει με τον ενισχυτη-ηχεια, σε πολυωρες ακροασεις χρηση , ενταση,οπου μπορει να ζεσταινεται ,κολωνει ,λεω ρε παιδι μου.(και καποια στιγμη που δεν λειτουργει καποια προστασια να το πληρωνει η συνδεδεμενη συσκευη)

Ξεματιασμα εκανες ?χεχε.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να κάνεις μια αναβάθμιση του BIOS στην μητρικη, όσο και να ακούγεται κουλό. Ειχα μια Χonar DG και συνεχώς έκανε clipping στον ήχο, σαν να κόλλαγε στιγμιαία για 2 δευτερα και μετά ξεκόλλαγε για να κολλήσει λιγα second αργότερα. Τεσπα, αφού δοκίμασα τα πάντα πέρασε απο το μυαλό μου το Bios Update και ως δια μαγειας εξαφανίστηκε το πρόβλημα. Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα.

Δημοσ.

Έχω κάνει bios update. Sorry που δεν το ανέφερα νωρίτερα.. Επίσης είναι φοβερό που μου αναγνωρίζουν και bios (HD ή AC'97) αλλά και windows την κάρτα ήχου onboard (την δείχνουν όμως γκριζαρισμένη) παρόλα αυτά δεν όμως δεν λειτουργεί.

Από την onboard αρχισαν τα προβλήματα και μετά αναγκάστηκα να πάρω τις άλλες κάρτες ήχου..

Δημοσ.

Εχεις εξαντλησει ολες τις περιπτωσεις . :-D Μηπως ειναι θεμα σοφτγουερικο , εγκαθιστας τιποτα αλλο , drivers,codecs , updates , γινεται καμμια ψιλοσαλατα καποια στιγμη , η με τις ρυθμισεις κλπ ?

Θα έλεγα ναι ειναι software, αλλά έχω και ubuntu με τα οποία ειναι συμβατή η κάρτα και στα οποία έπαιζε μέχρι πρότεινως..

το bios θα μπορούσε..αλλά έκανα και restore to default--> μάταια

το θέμα ειναι "τις πταιεί?"

Δημοσ.

Πράγμα σπάνιο να χαλάσει η onboard κάρτα ήχου, στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι software θέμα..Μπορεί η δικιά σου να χάλασε πράγματι, οταν όμως βάζουμε μια κάρτα ήχου σε pci/pci-e κτλ θα πρέπει μέσα απο τα bios να απενεργοποιήσουμε την onboard.Έκανες κάτι τέτοιο ?

Δημοσ.

Πράγμα σπάνιο να χαλάσει η onboard κάρτα ήχου, στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι software θέμα..Μπορεί η δικιά σου να χάλασε πράγματι, οταν όμως βάζουμε μια κάρτα ήχου σε pci/pci-e κτλ θα πρέπει μέσα απο τα bios να απενεργοποιήσουμε την onboard.Έκανες κάτι τέτοιο ?

Ναι την είχα απενεργοποιήσει όσο καιρό είχα βάλει την pci της ASUS, αν και πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητο να την απενεργοποιήσεις γιατί μπορείς να επιλέξεις όποια θες από τα windows ως default. Απλά εμφανιζόταν γκριζαριμένη η onboard στα windows και για αυτό την απενεργοποίησα από bios.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...