Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλά ότι να ναι...

πήγα χτες από το κατάστημα για να τους ενημερώσω ότι δεν παίζει να πάρω τον green που μου προτείνουν, και ότι θέλω να μου δώσουν έναν με ίδια χαρακτηριστικά.

Το παλικάρι (το οποιο ήταν και πολύ εξυπηρετικό) αφού του εξήγησα την κατάσταση μου πρότεινε ή τον

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301870

ή τον

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303656

και οι δυο στις 7.200 και με 32Mb Cache, του είπα ok, και προώθησε το αίτημα στο service...!

Με πήραν σήμερα από το service και μου είπαν ότι αυτό δεν γίνεται, και αν θέλω τον green ή τα 37 euro σε πιστωτικό.

Τους είπα ότι πιστωτικό κάτω από 50 euro δεν παίζει να δεχτώ και ότι ο green δεν είναι ρε άνθρωπα σαν τον γαμ#$%^@ τον seagate σταθερός στις 7.200, πως να το κάνουμε.

Όχι λέει, ίδιος είναι, μην μπερδεύεσαι με το "5.400-7.200" το ίδιο τρέχει...

Pε καλε μου, ρε χρυσέ μου του λέω, αν ήταν ίδιος δεν θα ήταν green, θα ήταν κάτι άλλο, θα ήταν σταθερός 7.200 και θα τον έλεγαν black, blue ή όπως αλλιώς στο διάολο, και στην τελική θέλω να περάσω το λειτουργικό σε αυτό τον δίσκο και τον θέλω ντε και καλά στις 7.200...

κοίτα που θα μας κάνουν κουμάντο και στην ταχύτητα περιστροφής, άλλοι αγοράζουν ssd και αυτοί θέλουν να μου φορτώσουν τον green...

αφού είδε ότι δεν παίζει να πάρω τον green το γύρισε στον WD CAVIAR BLUE

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303647

αυτός είναι λέει στις 7.200, αυτός έχει ίδια χαρακτηριστικά!

ναι του λεω, αλλα αυτός έχει 16Mb ενώ ο δικός μου είχε 32Mb, μπορείτε επιτελούν να μου δώσετε έναν με ίδια χαρακτηριστικά???

δεν παίζουν ρολο τα Mb λέει, τρέχει στις 7.200 αυτό μετράει και είναι και sata 3.

κάπου εκεί άρχισα να φορτώνω, ποσο να κρατηθώ, και ενημέρωσα τον κύριο ότι αν δεν έπαιζαν ρολο τα Mb όλοι οι δίσκοι θα ήταν στα 8 και δεν θα υπήρχαν οι 16 οι 32 και οι 64 ότι οι κατασκευαστές δεν είναι βλάκες που βγάζουν 8, 16, 32, 64 και σε τελική ανάλυση η μητρική μου δεν υποστηρίζει sata 3 οποτε τι να τον κάνω τον sata 3??? μήπως να αγοράσω και καινούρια μητρική???

κάπου εκεί άρχισε να μου λέει ότι "ok θα στείλουμε τον χαλασμένο δίσκο σας στη seagate να δούμε τι θα μας πει" (σαν απειλή το άκουσα εγώ πάντως αυτό)

στείλτε τον του λέω όπου θες, περιμένεις να σου πουν κάτι διαφορετικό από το ότι είναι χαλασμένος?

βασικά ψυλλιάστηκα ότι θέλουν να πετάξουν το μπαλάκι στη seagate για το θέμα της εγγύησης, αλλα τους ενημέρωσα να μην τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο

και ότι αυτοί μου πούλησαν το προϊόν άρα αυτοί είναι υπεύθυνοι για εγγύηση-αντικατάσταση κλπ.

ε, εκεί μου πέταξε και το παραμύθι ότι "όχι δεν ισχύει αυτό, η αντιπροσωπεία δίνει την εγγύηση αυτή είναι υπεύθυνη"

για να του απαντήσω και εγώ με την σειρά μου ότι κάτι τέτοιο πολυ απλά ΔΕΝ ΙΣΧYΕΙ

τον ενημέρωσα ότι αν δεν μου δώσουν το σωστό προϊόν εγώ δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά από αφούς (κάτι που ισχύει) γιατί έχουν γίνει ψιλικατζίδικο με αυτά που κάνουν (βασικά χέστηκε αυτός, δικό του είναι το μαγαζί..) να ενημερώσει τους "αρμοδιους" και να με καλέσει ξανά, για την συνεχεια μείνετε συντονισμένοι

Δημοσ.

Τραγελαφικές καταστάσεις. Το καλό είναι ότι δεν ψάρωσες απ τα «επιχειρήματά» του πολυγνώστη υπαλλήλου. Το κακό είναι ότι... ζήσε Μάη μου τώρα. Κουράγια.

e-shop ; Αρχίσαν τα γυφτιλίκια ΚΑΙ αυτοί...; [...]

Τι εννοείς και αυτοί; Οι πρώτοι διδάξαντες ήταν ωρέ :Ρ

Δημοσ.

Είπα ρε Αντώνη ΚΑΙ προσωπική μου εμπειρία (εκτός από όσα παρόμοια έχω συναντήσει στο Ουέμπ) πιο πάνω. Αφού.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά πριν λίγες μέρες μου έστειλαν sms ότι πιστώθηκε στον λογαριασμό μου όλο το ποσό (50e)

Με έπαιρναν και τηλέφωνο πριν το sms, αλλα επειδή δεν είχα τα κέφια μου και για να μην τα ακούσει ο άνθρωπος σε περίπτωση που μου έλεγαν πάλι μα μου σου του, δεν το σήκωσα.

Πάντως αν απαντούσα στο τηλέφωνο πολύ θα ήθελα να τους ρωτήσω τι άλλαξε τελικά στο σκεπτικό τους και μου πίστωσαν όλο το ποσό!

Anyway, τελικά φέρθηκαν επαγγελματικά (ή έστω έξυπνα)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχω εναν εξωτερικό δισκο Segeate 1.5TB και τώρα τελευταία ακούω κάτι περίεργους θορύβους στα καλά καθούμενα τυχαίες στιγμές σαν να κολλάει και μετά συνέρχεται.

Έτρεξα το HDS και έβγαλε το μύνημα: Υπάρχουν 2 κατεστραμμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτών των τομέων θα μετακινηθούν σε εφεδρική περιοχή.

Προβλήματα προέκυψαν κατά τη διάρκεια του spin up του δίσκου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον ίδιο το δίσκο ή σε τεράστια φόρτωση ενέργειας (αδύναμη παροχή ενέργειας).
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
Προτείνετε να ερευνάτε το αρχείο καταγραφής του δίσκου τακτικά. Όλα τα νέα προβλήματα που βρίσκονται θα καταγράφονται εκεί.

Δεν χρειάζεται καμία ενέργεια.

Έτρεξα το HDD Regeneration και έκανε fix ta bad sectors αλλά με έβγαλε στο test "Deleys Detected" καμιά 20ριά. Όταν έβγαζε Deleys Detected γουργούριζε ο δίσκος στιγμιαία και μετά σταματούσε.

Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανένας τι πρέπει να κάνω; υπάρχει λύση η θα τον πάρω στα χέρια ;
Δημοσ.

Eγγύηση έχει; (τσέκαρε με βάση το s/n του στο site της Seagate. Google "seagate warranty")

Aπόδειξη αγοράς έχεις; (αν είναι από Πλαίσιο ίδίως, κι αν είχες δώσει στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο κατά την αγορά, ενδέχεται να μην την χρειάζεσαι καν)

Αντίγραφα των αρχείων που έχει ο δίσκος, έχεις; (τουλάχιστον τα πιο αναντικατάστατα θα έπρεπε να τα έχεις HDH σε αντίγραφα σε άλλο μέσο. Ανεξαρτήτως θορύβων, μηνυμάτων στο ΗDS, και συμπεριφορά του HDDR)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδιά,

Με αφορμή το θέμα,κατέβασα κάποια από τα προγράμματα που αναφέρθηκαν το Hard Disk Sentinel,το ΗDD Regenerator και το πρόγραμμα που δίνει η εταιρία (στην περίπτωσή μου western digital).

Το αποτέλεσμα από το HDS για τον εσωτερικό δίσκο του υπολογιστή μου είναι το παρακάτω..όταν το είδα έμεινα κάγκελο. :confused:

Screenshot-7_6_20148_47_47mumu_zps917c09

To πρόγραμμα της wd πέρασε τα δυο τεστ,γιατί πέρασε το τεστ αν ισχύει ότι έχει 14% υγεία?

Screenshot-7_6_20146_20_50mumu_zpsf32395

Επίσης στο HDS ο εξωτερικός wd δίσκος που έχω δείχνει να μην έχει πρόβλημα.

Screenshot-7_6_20149_08_26mumu_zps5b08c4

Το HDD Regenerator το έτρεξα από ένα usb και έκανα ένα scan αλλά δεν βρήκε κάτι...έχω μπερδευτεί..τι άλλο να κάνω για να δω αν όντως ο δίσκος είναι στα τελευταία του?Μπορώ με κάποιο τρόπο να τον σώσω?

Μου αρέσει που λέει στο HDS ότι του απομένουν 23 μέρες... :lol:  Είμαι περίεργος να δω μετά από 23 μέρες τι θα λέει το ίδιο πρόγραμμα. :P

Δημοσ.

Το 14% σημαίνει ότι έχει ακόμα 14% καβάτζα από τομείς για να αντικαταστήσει σε περίπτωση που χαλάσουν και άλλα,το hds η δουλειά του είναι να σε ενημερώνει πριν φτάσει στο 0 και σε αφήσει εντελώς το πρόγραμμα της wd είναι για απόδειξη και καλά σε περίπτωση που θες να τον στείλεις οπότε μόνο αν φτάσει στο 0% θα σου βγάλει ότι έχει πρόβλημα.

Οι 23 μέρες είναι προσέγγιση δεν σημαίνει τίποτα.

Με την πλήρες έκδοση του hds μπορείς να κάνεις το resurface που θα σβήσει τα πάντα αλλά θα ελέγξει ποιοι τομείς πραγματικά είναι χαλασμένοι και ποιοι σώζονται. 

Δημοσ.

Mε το πρόγραμμα της western digital δεν μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω έστω  τη λειτουργία του σκληρού?Έχει μια επιλογή που λέει WRITE ZEROS τι κάνει με αυτή την επιλογή ακριβώς,αν το κάνω μπορεί και να συνέλθει λίγο ο δίσκος ή μπα?

Screenshot-8_6_201412_25_14pimu_zpsa4c14

Δημοσ.

Mε το πρόγραμμα της western digital δεν μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω έστω  τη λειτουργία του σκληρού?

Τι εννοείς "να βελτιώσεις τη λειτουργία";

Σου εμφανίζει κάποιο πρόβλημα;

Ο δίσκος να γίνει καλύτερα δε γίνεται πάντως.

Έχει μια επιλογή που λέει WRITE ZEROS τι κάνει με αυτή την επιλογή ακριβώς,αν το κάνω μπορεί και να συνέλθει λίγο ο δίσκος ή μπα?

Είναι αυτό που σου λέει εδώ:

Με την πλήρες έκδοση του hds μπορείς να κάνεις το resurface που θα σβήσει τα πάντα αλλά θα ελέγξει ποιοι τομείς πραγματικά είναι χαλασμένοι και ποιοι σώζονται. 

Δημοσ.

Τι εννοείς "να βελτιώσεις τη λειτουργία";

Σου εμφανίζει κάποιο πρόβλημα;

Ο δίσκος να γίνει καλύτερα δε γίνεται πάντως.

Είναι αυτό που σου λέει εδώ:

Όχι δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα αλλά με το 14% που είδα ψάρωσα και μάλλον λογικό είναι.

Αυτό που λέει ο ELF αν το κάνω όπως είπες και εσύ με το πρόγραμμα της WD μπορεί να φτιάξει ή να σώσει κάποιους τομείς ή ότι και να κάνω από εδώ και πέρα η υγεία θα κατεβαίνει χωρίς γυρισμό;

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο ELF αν το κάνω όπως είπες και εσύ με το πρόγραμμα της WD μπορεί να φτιάξει ή να σώσει κάποιους τομείς ή ότι και να κάνω από εδώ και πέρα η υγεία θα κατεβαίνει χωρίς γυρισμό;

Όπως είπα πριν, δε πρόκειται να γίνει καλύτερα και να βελτιωθεί η υγεία του.

Αν θα κατεβεί περισσότερο δεν είναι σίγουρο, αλλά μπορεί να εξακριβωθεί εν μέρη με τους δυο τρόπους που αναφέρθηκαν και έτσι να πάρεις μια ιδέα για το ποιόν του δίσκου.

Δημοσ.

Όπως είπα πριν, δε πρόκειται να γίνει καλύτερα και να βελτιωθεί η υγεία του.

Αν θα κατεβεί περισσότερο δεν είναι σίγουρο, αλλά μπορεί να εξακριβωθεί εν μέρη με τους δυο τρόπους που αναφέρθηκαν και έτσι να πάρεις μια ιδέα για το ποιόν του δίσκου.

Αν δεν μπορώ να κάνω κάτι για την υγεία του τότε το WRITE ZEROS απλά με ενημερώνει σε ποιό μέρος του δίσκου είναι το πρόβλημα?

Αν η δουλειά που κάνει είναι αυτή,τότε δεν αξίζει να διαγράψω ότι έχω απλά για να μου βρει ότι κάπου συγκεκριμένα φταίει.

Εσείς προτείνεται να το κάνω (το WRITE ZEROS);Kαι κάτι ακόμα,επειδή λέει ότι θα διαγραφούν όλα στο δίσκο,να υποθέσω ότι τα windows με το λειτουργικό τα κρατάει έτσι;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...