Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα μου βγάζει αυτό το HD Sentinel. Τι σημαίνει;

Problems occurred during the spin up of the disk 11 times. This can be caused by the disk itself or huge power load (weak power supply).

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to continuously monitor the hard disk status.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατεβάζοντας το θα δεις ότι είναι ήδη .iso αρχείο δηλαδή έτοιμο CD στο οποίο δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα,απλά το γράφεις με π.χ. το imgburnκαι ξεκινάς από αυτό των Η/Υ σου (cd μέσα και επανεκκίνηση,κοιτάς να είναι ρυθμισμένο και το bios σου ανάλογα)

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=seatooldreg&vgnextoid=480bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD

Δημοσ.

Κατεβάζοντας το θα δεις ότι είναι ήδη .iso αρχείο δηλαδή έτοιμο CD στο οποίο δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα,απλά το γράφεις με π.χ. το imgburnκαι ξεκινάς από αυτό των Η/Υ σου (cd μέσα και επανεκκίνηση,κοιτάς να είναι ρυθμισμένο και το bios σου ανάλογα)

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=seatooldreg&vgnextoid=480bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD

Έκανα όπως μου έγραψες τη διαδικασία και έκανα μόνο το Short Test και το Acoustic test στα οποία μου έγραψε PASSED.

Λόγω χρόνου δυστυχώς δεν πρόλαβα να κάνω και το Long test.

Βέβαια στο HD Sentinel εξακολουθεί να μου αναφέρει πολύ χαμηλό health και φυσικά τα 336 bad sectors.

1. Στην περίπτωση αυτή, αναγνωρίζεται ο σκληρός ώς ελλατωματικός ή όχι ?

2. Υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν τα προβλήματα στο long test ? (ενώ δεν φάνηκε τίποτα στο acoustic & short)

(τι επόμενες μέρες θα κάνω και το long test για να μου φύγουν οι όποιες αμφιβολίες)

3. Να τον εμπιστευθώ τον δίσκο με βάση τα αποτελέσματα του Seatools ή να τον παροπλίσω με βάση τα αποτελέσματα του HD sentinel ?

Δημοσ.

Γενικά αν σου λέει και εσένα WEAK SECTOR όπως στον OSCAR ισχύουν και για εσένα τα ίδια με αυτών (δες μερικές σελίδες ποιο πίσω).

1. Στην περίπτωση αυτή, αναγνωρίζεται ο σκληρός ώς ελλατωματικός ή όχι ?

Σε γενιές γραμμές στηρίζονται σε ότι λέει το Seagate tool(γενικά το πρόγραμμα από τον κατασκευαστή),αλλά αναλόγως την τακτική του μαγαζιού/κατασκευάστριας μπορεί να των αλλάξουν και «στο έτσι»(λέμε τώρα,εποχές που είναι....)

2. Υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν τα προβλήματα στο long test ? (ενώ δεν φάνηκε τίποτα στο acoustic & short)

Σαφώς και ναι,απλά αν σου των έβγαζε και με το short άκυρο θα το γλίτωνες.

3. Να τον εμπιστευθώ τον δίσκο με βάση τα αποτελέσματα του Seatools ή να τον παροπλίσω με βάση τα αποτελέσματα του HD sentinel ?

Όπως είναι όχι,αν τον κάνεις Low Level Format και εξαφανιστούν τα Bad sector(τα αρχεία που έχει πάνω θα εξαφανιστούν σίγουρα,οπότε πάρε μέτρα) τότε των εμπιστεύεσαι(όπως εμπιστεύεσαι των οποιοδήποτε δίσκο,αφού κανένας δεν είναι ασφαλής)

Δημοσ.

Όπως είναι όχι,αν τον κάνεις Low Level Format και εξαφανιστούν τα Bad sector(τα αρχεία που έχει πάνω θα εξαφανιστούν σίγουρα,οπότε πάρε μέτρα) τότε των εμπιστεύεσαι(όπως εμπιστεύεσαι των οποιοδήποτε δίσκο,αφού κανένας δεν είναι ασφαλής)

Υπάρχει η πιθανότητα με το Low level format να επανέλθουν τα bad sectors?

και ακόμη

.....πώς γίνεται το LLF ?

Δημοσ.
Υπάρχει η πιθανότητα με το Low level format να επανέλθουν τα bad sectors?

Βασικά ο κάθε δίσκος έχει κάποιο χώρο στον οποίο μπορούν να μεταφερθούν τα bad sector,οπότε σαν να φτιάχνονται.

Αν μιλάμε για Weak sector φτιάχνονται αν είναι εσφαλμένη αναφορά.

.....πώς γίνεται το LLF ?

Με το Hard Disk Sentinel πας disk->Surface Test και επιλέγοντας το Reinitialize Disk Surface κάνει LLF,θέλει όμως την πλήρη έκδοση.Μπορείς να δοκιμάσεις και με αυτό αν θες HDD Low Level Format Tool.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μου βγάζει αυτό το HD Sentinel. Τι σημαίνει;

...σημαίνει οπωσδήποτε να κάνεις άμεσα αντίγραφα του περιεχομένου. Δίσκος που μου έβγαζε κάτι παρόμοιο, εντός ολίγων ημερών ψόφησε ανεπιστρεπτί (μοτέρ).

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

παιδιά από ποιό ποσοστό health και κάτω αρχίζουμε να ανησυχούμε για τη ζωή του σκληρού? Στον 1 μου σκληρό το HDS βγάζει health 88%

Να αρχίσω τα backup ?

Δημοσ.
παιδιά από ποιό ποσοστό health και κάτω αρχίζουμε να ανησυχούμε για τη ζωή του σκληρού?

Από την στιγμή που των βάζουμε στο σύστημά μας.

Τα σημαντικά μας αρχεία,αυτά που θα τα κλάψουμε αν τα χάσουμε,τα έχουμε πάντα το λιγότερο δυο φορές.

Στον 1 μου σκληρό το HDS βγάζει health 88%

Μόνο του δεν λέει και πολλά εκτός του ότι έχεις μερικά badsector μάλλον,ανέβασε μας screenshot αν και το 90% περίπου είναι φυσιολογικό μετά από μερικούς μήνες σταματάει κάπου εκεί και ισορροπεί,αν χάνει συνεχώς health τότε τρέμε.

Δημοσ.

Tεραστια προβλημαματα αντιμετωπιζα και εγω με τους σκληρους που εχω για αποθηκη.Το διαγνωστικο της wd μια μου εβγαζε προβληματα μια οχι.Τελικα μετα απο πολυ παιδεμα βρηκα οτι εφταιγαν οι chipset drivers τους οποιους ειχα περασει απο το cd που συνοδευε την μητρικη.Κατεβασα τους καινουριους και ολα οκ.

Δημοσ.

^ Εγώ θα έλεγα πως πιθανότερο είναι οι δίσκοι που λες να διανύουν "μεσοπροβληματική" περίοδο.

παιδιά από ποιό ποσοστό health και κάτω αρχίζουμε να ανησυχούμε για τη ζωή του σκληρού? Στον 1 μου σκληρό το HDS βγάζει health 88%

Να αρχίσω τα backup ?

....για να επικυρώσω τη συμβουλή που σου έδωσε ο ELF, τα backup να τα ξεκινάς ακόμα κι όταν δείχνει 101% "health", το οποιοδήποτε πρόγραμμα κι αν είναι.

Κατά τ' άλλα, και σε γενικές γραμμές, ΜΑΛΛΟΝ δεν έχεις σοβαρούς λόγους ανησυχίας, για τον ίδιο το δίσκο (το περιεχόμενό του είπαμε, ειν' άλλη ιστορία). Αλλά σκέτο ένα ποσοστό δεν λέει τίποτε. Κι η Leehman Brothers έδειχνε να χαίρει "τριπλ έι" εκτίμησης από τις εταιρίες αξιολόγησης, ακόμα και 4 μέρες πριν την πάρει ο διάλος. Έχουν σημασία κι άλλα πράγματα, και κυρίως τί ακριβώς αναφέρει για το -12% το πρόγραμμα, όπως και το σε πόσο διάστημα έχει πέσει το ποσοστό. Ποιός είναι δηλαδή ο ρυθμός εκφυλισμού του δίσκου.

Δημοσ.

Τα σχόλια που αναφέρει το HDS στο overview είναι τα παρακάτω. Πρόκειται για Samsung 80GB (ATA-133)...

Power on time: 89 days, 10 hours, 15 minutes

There are 3 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

The drive found 5 bad sectors during its self test.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

Problems occurred between the communication of the disk and the host 2342 times. In case of a sudden crash or reboot it is recommended to try a different, short data cable (avoid round cables, use 80 wire standard cables instead).

The hard disk is operating in UDMA mode 2 (33 Mbytes/sec) which reduces performance. It is recommended to use a 80 conductor IDE cable if the controller supports higher data transfer rate(s).

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

No actions needed.

Δημοσ.
Problems occurred between the communication of the disk and the host 2342 times.

Αυτό είναι το βασικό σου πρόβλημα και όπως λέει και το πρόγραμμα άλλαξε καλώδια,και data και power,αφού το πρόβλημα επικοινωνίας μπορεί να οφείλεται στα καλώδια ή και στο controller όπως είπε και ο savvas,μετά πάνε disk->Surface Test και επιλέγοντας το Reinitialize Disk Surface ξαναγράφει όλα τα sector και προσπαθεί να τα φτιάξει,αν φτιάχνονται(χάνεις όλα σου τα δεδομένα),αν δεν φτιάξει το ποιο πιθανό είναι να πεθάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δημοσ.

...σημαίνει οπωσδήποτε να κάνεις άμεσα αντίγραφα του περιεχομένου. Δίσκος που μου έβγαζε κάτι παρόμοιο, εντός ολίγων ημερών ψόφησε ανεπιστρεπτί (μοτέρ).

Ωχ. Εχω τον seagate baracuda 7200 και από οτι είδα υπάρχει μια προβληματική παρτίδα με πρόβλημα στο firmware αλλα εδωσα το serial number στο support και μου παν ειμαι οκ. Θα παρω backup για σιγουριά παντως.

Στο S.M.A.R.T μου βγάζει αυτό και λεει ΟΚ επισης.

2qd8psj.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...