Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...Δεν αρκεί το "95% healthy". Δώσε επίσης βάση στις "συμβουλές" που αναφέρει το HDS.

...και πάνω απ' όλα, ΕΧΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ.

Που το βλεπω το HDS?

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χαχα καλο τοοοσο απλο

Ενα offtopic->εχω ενα φακελο 250 gb και θελω να τον μεταφερω σε εναν αλλo εξωτερικο..Κανω copy αλλα μολις kanω paste

τοτε διαβαζει το μεγεθος του φακελου αλλα δεν αντιγραφει τιποτα..Τι γινεται;;

Δημοσ.

χαχα καλο τοοοσο απλο

Ενα offtopic->εχω ενα φακελο 250 gb και θελω να τον μεταφερω σε εναν αλλo εξωτερικο..Κανω copy αλλα μολις kanω paste

τοτε διαβαζει το μεγεθος του φακελου αλλα δεν αντιγραφει τιποτα..Τι γινεται;;

κάνα μήνυμα βγάζει;υπόψιν ότι τα 250gb είναι πάρα πολλά και ενδέχεται απλά να θέλει καμιά ώρα να τα τακτοποιήσει και να αρχίσει την διαδικασία.

Δημοσ.

Tιποτα λεει calculating και μολις διαβάσει το μεγεθος του φακελου τοτε απλα κλείνει το παράθυρο αντιγραφής..

Επισης οσο αφορα το HDS υπαρχει καποιο test που πρεπει να κανω ;Και αν ναι πως το κανω;

Εκανα ενα surface test (read test) και βρηκε 2 bad sectors και ενα damage..Τι γινεται τωρα;

Δημοσ.

http://www.seagate.c...nloads/seatools

http://support.wdc.c...oad.asp?lang=en

Επιλέγεις την κατάλληλη κατηγορία, αναλόγως τον δίσκο, και κατεβάζεις.

Και εγώ αυτή την εντύπωση έχω αλλά πόσο πραγματικό είναι κάτι τέτοιο; Δε μιλάω για περιπτώσεις όπως των 7200.11 ή για βλάβες λόγω αστάθειας στο ρεύμα. Έχουμε υπόψη περιστατικά από δίσκους που μέχρι την προηγούμενη μέρα το SMART τα βλεπε όλα καλά και απλά την επόμενη δεν ξανάναψαν;

Λογικά ναι μιας και μιλάμε για ένα hardware με ηλεκτρονικά & μηχανικά μέρη, απλά δε μπορώ να θυμηθώ κάποια συγκεκριμένη περίπτωση ατόμου που παρακολουθούσε την κατάσταση του HDD και να βρέθηκε σ αυτή τη θέση...

To SMART δεν λεει με σιγουρια αν ενας δισκος εχει ή οχι προβλημα ...

Εγω ας πουμε εχω στα χερια μου μηχανικο δισκο SATA που εχει προβλημα και κανενα απο τα γνωστα free tools δε το ανιχνευει .....

Ουτε αυτα που διαβαζουν το SMART αλλα ουτε της εταιριας το tool ....

+1 στον πλυμενοσυνεφο ( tongue.gif ) για τα backup ....

Δημοσ.

Με το Seagate Tool, μόλις τεκμηρίωσα και εγώ πρόβλημα στον Seagate 1 TB internal HDD μου.

Σε παλιότερα thread στο insomnia, είχα αναφέρει πόσο σιγουριά μου εμπνέουν οι WD HDD's (από άποψη ασφάλειας δεδομένων - μιας και τόσα χρόνια δεν μου έχει χαλάσει ποτέ κανένας HDD WD) και οτι τους προτιμώ και οτι ενώ είχα πολύ άσχημη εμπειρία με τους Seagate στο παρελθόν (εποχή 850 MB HDD's) - όπου έχασα όλα μου τα Data, που και που δίνω μία ευκαιρία σε άλλες μάρκες δίσκων (για να μην είμαι "κολλημένος" και να μην είμαι "Maker Slave"...(τρομάρα μου).

Ε, λοιπόν Western Digital και ξερό ψωμί...!!!!

Μέσα στον χρόνο μου χάλασαν 2 HDD's (non WD Hdd's)...!!!

a) Samsung 1 TB (Smart Failure --> FAIL - Dead).

B) Seagate 1 TB (Data Errors 2 φορές - τον είχα για main HDD μαζί με τον Intel (= είχα το Home Folder μου εκεί μεσα και τον Intel SSD για το OS). Που και που έκανα όταν το θυμόμουν κανένα test στους HDD με το Mac OS X. Την πρώτη φορά μου βρήκε errors και στην προσπάθεια να διορθωθούν από το OS, χάθηκαν τα data μου / έπρεπε να κάνω Format τον HDD. Έκανα Restore from Time machine επειδή δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ (έχει μερικούς μήνες το event αυτό) και προχθές, ξανά πάλι σε έλεγχο που έκανα έβγαλε πάλι errors...!!! Αυτή τη φορά έκανα έλεγχο με το "Seatools" (Seagate hdd error checking tool + Self test etc) και μου έβγαλε στο "Long Drive Self Test" ---> FAIL......!!!!!!!!!!!!!

Απεναντίας διαθέτω έναν Quantum HDD 250 MB (ναι καλά ακούσατε --> Διακόσια Πενήντα Μεγαμπάιτ) που δουλεύει ακόμα (τον είχα βγάλει από το σύστημα όταν δεν μου χρησίμευε άλλο πια η χωρητικότητά του) (νομίζω η Quantum είχε συγχωνευτεί με την WD κάποτε)

Και WD 40 GB που δεν έχει κανένα πρόβλημα αλλά και WD 200 GB (τον έχω μέσα στον Mac τον 200 GB ακόμη και σήμερα)...!!!!

Οκ, για να είσαι σίγουρος για τα Data σου καλό είναι να έχεις Backups, διότι ποτέ δεν ξέρεις "πότε" και "που" θα χτυπήσει το κακό...!!!

Αλλά εμένα προσωπικά η WD, μου εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη από άλλες μάρκες (Πρακτικά)...!!! Δεν είναι δυνατόν με το που βάζω άλλη μάρκα HDD μέσα στο σύστημά μου να υπάρχει τόσο FAIL, ενώ οι WD να δουλεύουν μια χαρά (γενικώς, τόσα χρόνια)...!!!

Δεν λέω, όλες οι εταιρίες παρουσιάζουν FAIL (είναι να μην σου τύχει / κατανοητό από άποψη στατιστικής και από άποψη αναφορών για HDD Errors από όλες τις εταιρίες), αλλά ρε παιδιά, δεν είναι δυνατόν να δοκιμάζω κάποια στιγμή "έτσι, για να μην είμαι κολλημένος με μία μάρκα - να είμαι Open Mind" άλλες μάρκες HDD και να γίνονται FAIL, ενώ οι WD HDD's να χαίρουν γενικώς άκρας υγείας...?!!!!!!! :-(

Και το θέμα είναι οτι οι άλλοι HDD's είναι και σε πολύ καλύτερη τιμή σε σχέση με WD...!!! Συμφέρουν περισσότερο...!!!!

Tablet, βάλε το να κάνει τα Long Tests (πρώτα κάνε τα σύντομα Tests να δεις τι θα σου βγάλει και μετά τα Long Tests)

(τι μάρκα είναι ο HDD σου αλήθεια?)

• Super Moderators
Δημοσ.

Ε, λοιπόν Western Digital και ξερό ψωμί...!!!!

WD Raptor 74GB, Bad Sectors

WD Caviar Green 2TB, Bad Sectors

WD Elements USB 1TB, Bad Sectors

WD Velociraptor 300GB, άλλες φορές τον βλέπει άλλες όχι, FAIL και στα 2 tests της WD

WD Velociraptor 150GB, ανησυχητικά clicks, έχω κρατήσει image και σε αυτόν όπως και στον 300GB

από την άλλη μόνο ένας 500gb Seagate 7200.10 μου έβγαλε bad sectors...

το καλό βέβαια είναι ότι δεν έχω χάσει data μέχρι στιγμής...

Δημοσ.

WD Raptor 74GB, Bad Sectors

WD Caviar Green 2TB, Bad Sectors

WD Elements USB 1TB, Bad Sectors

WD Velociraptor 300GB, άλλες φορές τον βλέπει άλλες όχι, FAIL και στα 2 tests της WD

WD Velociraptor 150GB, ανησυχητικά clicks, έχω κρατήσει image και σε αυτόν όπως και στον 300GB

από την άλλη μόνο ένας 500gb Seagate 7200.10 μου έβγαλε bad sectors...

το καλό βέβαια είναι ότι δεν έχω χάσει data μέχρι στιγμής...

Οκ, για να είσαι σίγουρος για τα Data σου καλό είναι να έχεις Backups, διότι ποτέ δεν ξέρεις "πότε" και "που" θα χτυπήσει το κακό...!!!

Αλλά εμένα προσωπικά η WD, μου εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη από άλλες μάρκες (Πρακτικά)...!!! Δεν είναι δυνατόν με το που βάζω άλλη μάρκα HDD μέσα στο σύστημά μου να υπάρχει τόσο FAIL, ενώ οι WD να δουλεύουν μια χαρά (γενικώς, τόσα χρόνια)...!!!

Δεν λέω, όλες οι εταιρίες παρουσιάζουν FAIL (είναι να μην σου τύχει / κατανοητό από άποψη στατιστικής και από άποψη αναφορών για HDD Errors από όλες τις εταιρίες), αλλά ρε παιδιά, δεν είναι δυνατόν να δοκιμάζω κάποια στιγμή "έτσι, για να μην είμαι κολλημένος με μία μάρκα - να είμαι Open Mind" άλλες μάρκες HDD και να γίνονται FAIL, ενώ οι WD HDD's να χαίρουν γενικώς άκρας υγείας...?!!!!!!! :-(

Και το θέμα είναι οτι οι άλλοι HDD's είναι και σε πολύ καλύτερη τιμή σε σχέση με WD...!!! Συμφέρουν περισσότερο...!!!!

Αυτό λέω και εγώ.

Στην δική μου περίπτωση υπάρχει μηδενικό fail σε WD και έστω και ένα Fail σε άλλες μάρκες μέχρι στιγμής.

Οπότε προσωπικά με βλέπω να συνεχίζω να προτιμώ WD, μέχρις ότου να συμβεί το κακό σε WD (όταν με το "κακό" παρουσιαστεί πρόβλημα σε WD, τότε το ξανασυλλογίζομαι...!!! Η μέχρι στιγμής χρήση WD σε εμένα, έδειξε Zero Fail πάντως...!!! Όλα αυτά τα χρόνια χρήσης HDD, είχα μηδενικό Fail σε WD ενώ σε άλλες εταιρίες είχα Fail. (και ενώ θα έπρεπε να παίρνω μόνο WD, επέλεξα να αγοράσω και άλλες μάρκες για να μην είμαι "κολλημένος", κάτι που δυστυχώς σε εμένα προσωπικά αποδείχτηκε "λάθος επιλογή" προς το παρόν. Στατιστικά για εμένα προσωπικά η επιλογή WD αποδείχτηκε η καλύτερη επιλογή HDD και για εμένα είναι οι πιο αξιόπιστοι δίσκοι μέχρι στιγμής - μέχρις αποδείξεως του εναντίον (δηλαδή μέχρι να μου χαλάσει εμένα προσωπικά κάποιος δίσκος WD - κάτι που τόσα χρόνια δεν μου έχει συμβεί μέχρι τώρα).

Σαν "πελάτης HDD" δεν είμαι ικανοποιημένος από τις άλλες μάρκες ενώ με την WD μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος 100% όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων μου (προσωπικά). Συμβαίνει βέβαια και στις καλύτερες οικογένειες, για αυτό άλλωστε υπάρχει και το backup....!!!

Άσχετο αλλά όσον αφορά τους Velociraptor, κακώς επέλεξες Velocilaptor (εννοώ τέτοιου τύπου μονάδα αποθήκευσης). Έπρεπε να πας κατευθείαν σε SSD. Με τους HDD τύπου Velociraptor, μπορεί να έχεις μεγάλες ταχύτητες (τα θετικά των SSD), αλλά έχεις και όλα τα αρνητικά των HDD's. Ενώ με SSD έχεις όλα τα θετικά των SSD και κανένα αρνητικό των HDD.

Και εγώ παλιότερα το σκεφτόμουνα για Velociraptor αλλά τους ψιλο-φοβόμουνα να σου πω την αλήθεια.

Από θόρυβο του Velociraptor, πως ήταν η εμπειρία σου? Ακούγονται πολύ?

• Super Moderators
Δημοσ.

σίγουρα είσαι ικανοποιημένος αλλά δεν είναι κριτήριο αγοράς για κάποιον άλλο, γιατί κάλιστα μπορεί να βρεθούν posts που θα υπάρχουν κάποιοι δυσαρεστημένοι με τους υπόλοιπους κατασκευαστές...εκεί τι θα γίνει? δεν θα πάρουμε κανένα δίσκο? :P

Άσχετο αλλά όσον αφορά τους Velociraptor, κακώς επέλεξες Velocilaptor (εννοώ τέτοιου τύπου μονάδα αποθήκευσης). Έπρεπε να πας κατευθείαν σε SSD. Με τους HDD τύπου Velociraptor, μπορεί να έχεις μεγάλες ταχύτητες (τα θετικά των SSD), αλλά έχεις και όλα τα αρνητικά των HDD's. Ενώ με SSD έχεις όλα τα θετικά των SSD και κανένα αρνητικό των HDD.

Και εγώ παλιότερα το σκεφτόμουνα για Velociraptor αλλά τους ψιλο-φοβόμουνα να σου πω την αλήθεια.

Από θόρυβο του Velociraptor, πως ήταν η εμπειρία σου? Ακούγονται πολύ?

πριν από 2+ χρόνια SSD? yeah right :P

είναι σίγουρα πιο θορυβώδεις από τους Caviar Green, αλλά έχω ανοσία...

Δημοσ.

Πάντως ίσως λόγω αστοχίας των HDD η καλύτερη λύση να είναι... Raid (+backup επιπλέον)....!!!!

Ιδίως τώρα με τις ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων...Thunderbolt, οι συστοιχίες Raid μοιάζουν ακόμη πιο δελεαστικές σαν λύση...!!!!

(έστω και χωρίς πανάκριβους SSD μέσα / με κανονικούς HDD).

Δημοσ.

Α ρε Έλφη, μόνο εσύ με πιάνεις τελικά...

Άσε,έχω γίνει εξπέρ κρυπτογραφίας εδώ μέσα.

Το εβαλα και στις κοπελας μου και μου εδειξε σε ενα εξψ=ωτερικο που εχει 2% health και 2 μερες ζωη

τι γινετε;;;Εχει φρικαρει :confused: :fear: :confused:

Δειτε -->http://img199.imageshack.us/i/25296787.png/

Εσύ πάντως πάρε αντίγραφα των σημαντικών αρχείων,οπωσδήποτε.Μπορεί να είναι και ψευδή τα badsector λόγου βάλε βγάλε του δίσκου και με ένα low level format να φτιάξουν,αλλά μπορεί και να πεθαίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...