Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για να δω αν ο σκληρός μου την παλεύει; γενικότερα να δω σε τι κατάσταση είναι κλπ..

freeware εννοείται

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για να δω αν ο σκληρός μου την παλεύει; γενικότερα να δω σε τι κατάσταση είναι κλπ..

freeware εννοείται

Όπως σου είπε ο Ραφ, κάθε εταιρία σκληρών, παρέχει (δωρεάν) το δικό της πρόγραμμα για τους δίσκους της. Πας στο site του δικσού σου (πιθανότερα είτε Western Digital, είτε Seagate), το ξετρυπώνεις (ως disk diagnostic το ψάχνεις), το κατεβάζεις, το τρέχεις, και σου λέει αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε το Error scan tab του HD Tune Home (και ρίξε και μια ματιά στο Health tab, κι αν δεις τίποτε στοιχεία μαρκαρισμένα με κόκκινο φόντο, μας λες).

Σε κάθε περίπτωση, έχει-δεν έχει (βάσει "διαγνωστικών προγραμμάτων") πρόβλημα ο δίσκος, φροντίζεις από σήμερα (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) να έχεις αντίγραφα των έστω πιο σημαντικών σου αρχείων. Διότι ένας δίσκος δύναται να ψοφήσει απ' τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς να έχει ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα.

Δημοσ.

http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools

http://support.wdc.com/product/download.asp?lang=en

Επιλέγεις την κατάλληλη κατηγορία, αναλόγως τον δίσκο, και κατεβάζεις.

[...] Διότι ένας δίσκος δύναται να ψοφήσει απ' τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς να έχει ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα.

Και εγώ αυτή την εντύπωση έχω αλλά πόσο πραγματικό είναι κάτι τέτοιο; Δε μιλάω για περιπτώσεις όπως των 7200.11 ή για βλάβες λόγω αστάθειας στο ρεύμα. Έχουμε υπόψη περιστατικά από δίσκους που μέχρι την προηγούμενη μέρα το SMART τα βλεπε όλα καλά και απλά την επόμενη δεν ξανάναψαν;

Λογικά ναι μιας και μιλάμε για ένα hardware με ηλεκτρονικά & μηχανικά μέρη, απλά δε μπορώ να θυμηθώ κάποια συγκεκριμένη περίπτωση ατόμου που παρακολουθούσε την κατάσταση του HDD και να βρέθηκε σ αυτή τη θέση...

Δημοσ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο chkdsk /r κάνοντας boot απ το CD των windows. Μετά ρίχνω και μια ματιά στο SMART από οποιοδήποτε πρόγραμμα παρέχει τέτοιες ενδείξεις. Αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, τότε ψάχνω για το πρόγραμμα του κατασκευαστή.

Δημοσ.

freeware εννοείται

Δεν υπαρχει δηλαδη ενα tool για ολες τις μαρκες;

Και τα δύο δεν γίνονται,ή θα έχεις ένα γενικό εργαλείο που θα είναι αρκετά αξιόπιστο, αναφέρθηκαν κάνα δύο,ή θα έχεις το ένα ειδικό εργαλείο που φτιάχτηκε για ένα και συγκεκριμένο σκοπό και θα είναι το καλύτερο.

Δημοσ.

Και εγώ αυτή την εντύπωση έχω αλλά πόσο πραγματικό είναι κάτι τέτοιο; Δε μιλάω για περιπτώσεις όπως των 7200.11 ή για βλάβες λόγω αστάθειας στο ρεύμα. Έχουμε υπόψη περιστατικά από δίσκους που μέχρι την προηγούμενη μέρα το SMART τα βλεπε όλα καλά και απλά την επόμενη δεν ξανάναψαν;

Λογικά ναι μιας και μιλάμε για ένα hardware με ηλεκτρονικά & μηχανικά μέρη, απλά δε μπορώ να θυμηθώ κάποια συγκεκριμένη περίπτωση ατόμου που παρακολουθούσε την κατάσταση του HDD και να βρέθηκε σ αυτή τη θέση...

Μεχρι στιγμης ουτε και εμενα μου εχει τυχει ποτε ξαφνικα μια μερα ο δισκος να ψοφησει.Να τον εχεις ελεγξει πχ την προηγουμενη ή εστω πριν μερικες μερες και να σου λεει 100% health και την επομενη να εχει χαλασει ολοκληρωτικα.Δεν λεω οτι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση,απλα ουτε μου εχει τυχει ουτε εχω ακουσει.

Δημοσ.

Εγώ το έχω πάθει με έναν hitachi που κάθε μέρα κατέβαινε και από λίγο το health μέχρι που έφτασε στο 1% και καπουτ ο δίσκος :P

Δημοσ.

toΤο hard disk sentinel βρήκε τον ένα εξωτερικό μου 95% υγιής να ανησυχήσω;

Όχι...ακόμα,συνέχιζε να τον κοιτάς ανά διαστήματα,αν πέσει κατά πολύ η υγεία τότε αρχίζεις να ανησυχείς

Δημοσ.

Τί πόσο πραγματικό ρε Αντώνη; Ποσοστά θες; Είναι σα να σου λέω να χαμηλώνεις ταχύτητα σε κάθε διασταύρωση που έχει Ο ΑΛΛΟΣ Stop, γιατί που ξέρεις ποιός τρελλός μπορεί να το παραβιάσει, και με ρωτάς "πόσο πραγματικό είναι αυτό;". Άντε και βρίσκω και σου δίνω στατιστική που σου λέει ότι κάθε οδηγός με προτεραιότητα θα συναντήσει ΜΙΑ μόνο φορά στην οδηγική ζωή του, μαλάκα που στη διασταύρωση θα γράψει το Stop στα logs του. Εμένα πάντως μου αρκεί αυτό το νούμερο, για να περνάω σταυροδρόμια έχοντας τον νου μου, κι όχι βασιζόμενος στην οδηγική σήμανση που έχει μπροστά του ο άλλος.

Άσε που, παρ' όλο που ανέφερες περιπτώσεις, για τις οποίες τόνισες πως δεν μιλάς γι' αυτές, εγώ ΑΚΡΙΒΩΣ (και) αυτές έχω κατά νου, όποτε γράφω "ένας δίσκος δυνητικά μπορεί να τα κακαρώσει απ' τη μια στιγμή στην άλλη". Δεν υποννοώ μόνο την -έστω- ταχύτατη χειροτέρευση της λειτουργίας του μηχανισμού κεφαλών του (με συνεπακόλουθη υποβάθμιση της επιφάνειας των platters - και το φαύλο γαϊτανάκι τύπου "το ένα καταστρέφει το άλλο", sets itself in motion), ή την αστοχία του ρότορα (μοτέγ) κίνησης, αλλά ΚΑΙ τα κάθε είδους μικρο-ηλεκτρονικά, τα επί της PCB -και ουχί μόνον- που μπορούν "ανά πάσα ώρα και στιγμή" ν' αρχίσουν να τραγουδάνε. (...και που ΚΑΙ αυτά, πανάθεμά σε, τα συμπεριέλαβες παρ' ολ' αυτά, στις "εξαιρέσεις". Τι να το κάνει ο άλλος το "γιατί", ή το "τί ακριβώς" χάλασε εντός του δίσκου, όταν στην πράξη του ψόφησε απ' τη μια στιγμή στην άλλη; Μμμ; )

Μεχρι στιγμης ουτε και εμενα μου εχει τυχει ποτε ξαφνικα μια μερα ο δισκος να ψοφησει.Να τον εχεις ελεγξει πχ την προηγουμενη ή εστω πριν μερικες μερες και να σου λεει 100% health και την επομενη να εχει χαλασει ολοκληρωτικα.Δεν λεω οτι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση,απλα ουτε μου εχει τυχει ουτε εχω ακουσει.

Ε ούτε εμένα μου έχει τύχει απ' τη μια στιγμή στην άλλη, να πετάει κύκνεια άσματα υπό μορφή S.M.A.R.T. , αλλά μέσα σε 2 μέρες, ναι, μου εψόφησε (croacked, καπούτ κανονικά δηλαδή) δίσκος. Κι ενός φίλου, εντός ημέρας, τον είδαμε να κατρακυλάει τα σκαλιά του Άδη του hardware (και τράβαγε τα βυζά του το παλληκάρι, επειδή δεν είχε αντίγραφα) (αρχική ένδειξη κολλήματα των Windows, chkdsk-ing που έτρεχε με κάθε boot και προσπαθούσε ματαίως να συμμαζέψει τ' ασυμμάζευτα, μέχρι που κατά το βράδυ άρχισε και το "τακατακατακατακατακα-τα.......αχ, καρδιά μου πώς χτυπάςςςςς".

HDD instant death is not an urban myth.-

toΤο hard disk sentinel βρήκε τον ένα εξωτερικό μου 95% υγιής να ανησυχήσω;

...Δεν αρκεί το "95% healthy". Δώσε επίσης βάση στις "συμβουλές" που αναφέρει το HDS.

...και πάνω απ' όλα, ΕΧΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...