Προς το περιεχόμενο

Συνθεση pc στα 700 ευρω Θεσ/νικη

PanosFF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

LouCi4er επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.

Όσο αφορά τον θόρυβο και το κόστος,το 0db,σε τέτοιες κατηγορίες καρτών και πάντα μιλώντας στην φάση που δεν παίζεις κάποιο παιχνίδι γιατί εκεί λίγο πολύ τα ηχεία υπερκαλύπτουν συνήθως τις άλλες πηγές θορύβων),πάντα πληρωνόταν και θα πληρώνεται ακριβότερα και μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση τα 20 ευρώ διαφορά με τις πιο φθηνές 5750 και 5770,τα βρίσκω απολύτως λογικά,ούτως ή άλλως και συ έβαλες στον επεξεργαστή ''καπέλο'' 25 ευρώ για αγορά aftermarket ψύκτρας για αυτόν ακριβώς τον λόγο(και κατ'εμέ πολύ καλά έκανες αφού ο ts ζήτησε το σύστημα να είναι και ''λίγο αθόρυβο''),και για το ''ύψος'' του θορύβου της ενεργητική ψύξης(κάτι βέβαια που είναι εντελώς υποκειμενικό) ξέρεις πολύ καλά ότι περισσότερο έχει να κάνει με το σύστημα ψύξης σε hardware επίπεδο και το bios σε software της εκάστοτε εταιρείας και όχι το πόσο ενεργοβόρες είναι (πάντα μιλώντας για τέτοιες κατηγορίες καρτών),και για να σου δώσω ένα μικρό προσωπικό παράδειγμα εγώ έχω αυτή την κάρτα http://www.connect3d.com/graphics-cards/hd-4800-series/hd-4830-512mb-ddr3.html που δεν ρυθμίζονται οι στροφές του ανεμιστήρα της με αποτέλεσμα να κάνει σαν ''αεροπλάνο'' όλη την ώρα.

Όσο αφορά την απόδοση ,ο ts ανέφερε ότι θεωρεί τον εαυτό του μέτριο gamer και όχι ιδιαίτερα απαιτητικό (κατι το οποίο και αυτό είναι υποκειμενικό και το οποίο βέβαια εν τω καιρό να αλλάξει)γιατί να μην θεωρήσω ότι μια 5770 ή ακόμη και μια 5750 να μην του αρκεί,όταν και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου το ίδιο(μέτριος gamer και όχι ιδιαίτερα απαιτητικός για μένα =να παίζω τα παιχνίδια στην native ανάλυση της οθόνης μου και τίποτα άλλο) και με την κάρτα γραφικών που έχω , την ίδια ανάλυση οθόνης και με πολύ χειρότερο επεξεργαστή(σε σημείο που ντρέπομαι και να τον αναφέρω :P )από τον 955, είμαι ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Συμφωνω με οσα λες.Απλα θα σου εξηγησω,διοτι ειχα 5770,οτι οσο αναφορα τις reference καρτες φορανε ολες το ιδιο bios.Εχουν ολες την ιδια συμπεριφορα,αναφερομαι στην λειτουργια του ανεμιστηρα και λιγο πολυ οπως και εσυ πολυ σωστα ειπες οταν παιζεις καποιο game ο θορυβος καλυπτεται απο τα ηχεια.Απο την στιγμη που ο ts δεν σκοπευει να κλοκαρει την καρτα σε παρα πολυ υψηλες συχνοτητες και κατα συνεπεια δεν θα δουλευει τον ανεμιστηρα της καρτας στο 70-80%,επειδη οπως ξαναειπα ειχα 5770 και τωρα εχω μια 5850 η λεξη θορυβος δεν υφισταται σε αυτη τη σειρα καρτων,ποσο μαλλον στην 6850.ΑΝ πραγματικα αφησεις την καρτα στο auto δεν παιζει να ανεβει πανω απο 33-37% ο ανεμιστηρας,αυτο σημαινει μηδενικο θορυβο.Αλλα και προφιλ να φτιαξεις στο afterburner θα παιξεις μεχρι το πολυ 50%,παραπανω δεν θα χρειαστει ακομα και να κλοκαρει.Θελω να σου πω οτι δεν υπαρχει θεμα θορυβου,ουτε για αστειο.Τωρα στο θεμα της δικιας σου καρτας,η 4850 που εχεις εσυ ειναι costum υλοποιηση.Καταλαβαινεις οτι ο κατασκευαστης εριξε κατα πολυ την ποιοτητα του pcb,του cooler με αποτελεσμα την μη υπαρξη ρυθμισης.Καμια σχεση δλδ με την 5770 της Sapphire(reference) ή την 6850 επισεις της Sapphire(non-reference αλλα με ποιοτικοτατο cooler και αψογο bios) που προτεινε ο Ραφαηλ.

Τωρα για το θεμα μετριου gamer.Πολυ απλα γερνω περισσοτερο στην 6850 διοτι στο αρχικο ποστ ο ts λεει οτι αλλαζει υπολογιστη μετα απο 7 χρονια.Το παιδι δλδ αλλαζει μετα απο πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα.Κανενα προβλημα,αλλωστε ουτε και εγω αλλαζω hardware καθε χρονο,2-3 χρονια παει η αναβαθμιση.Θελω να πω οτι η 6850 εχει πολυ περισσοτερο μελλον μιας και ο ts ειναι και απο τους χρηστες που αλλαζει πιο αραια το hardware του.Αλλωστε εχουν 40 ευρω διαφορα,αξιζει πιστευω πολυ περισσοτερο η 6850 σαν αγορα.Τεσπα,γνωμες ειναι αυτες,απλα εγω ειμαι της αποψης του να δινω κατι παραπανω για να μου κρατησει οσο το δυνατον περισσοτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...