Προς το περιεχόμενο

Συνθεση pc στα 700 ευρω Θεσ/νικη

PanosFF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά! Ηρθε η στιγμή μετα απο 7 χρόνια να πάρω καινούριο PC, αλλά επειδή οι έτοιμες συνθέσεις ούτε συμφέρουν, αλλά ακούγονται και διάφορα περί μεταχειρισμένων κομματιών που βάζουν μεσα και διάφορα παρόμοια λέω να κάνω δικιά μου σύνθεση και θελω τη βοηθεια σας γιατι δεν γνωρίζω και πολλά.

Καταρχήν μένω Θεσσαλονίκη και θέλω ένα κατάστημα που να τα συνθέτουν αυτοί (εγω δεν εχω ιδεα και δεν είμαι για πειράματα) και επίσης να είναι όλα απο το ίδιο (αν είναι ευκολο).

Η τιμή να βγαίνει γύρω στα 700 ευρω (μόνο το pc) και αν έχετε να μου προτείνεται και οθόνη καλα θα ηταν, περιπου 20 ιντσων στα 200 ευρω. Η οθονη μπορει να είναι και απο αλλο καταστημα, δεν με πειραζει.

Τα βασικά τώρα. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως ιντερνετ browsing τινγκα στις καρτελες :mrgreen: με αρκετα βιντεακια (youtube) σε HD, να σηκώνει ικανοποιητικό multitasking και gaming για μέτρια χρήση. Δεν είμαι πολύ απετητηκός στο τελευταίο αλλά να τρέχει τα τελευταια παιχνίδια (κανενα cod λίγο need for speed και το πολυ πολυ κανενα lineage2 :rolleyes: ) Πιστεύω να είναι εντάξει αυτά σε σχέση με την τιμή..

Ειδικά προγράμματα: τίποτα ιδιαίτερο που να ξεπερνάει τα παραπάνω...

Τα σίγουρα που θέλω είναι η μνημη να είναι 4gb και ο σκληρος στα 500 gb μου αρκεί. Επίσης μεγάλη βαρύτητα στο τροφοδοτικο και στα ανεμιστιρακια. Οποσδηποτε οθορυβα γιατι εχω αγανακτησει με το παλιο μου pc και να έχει καλή κατανάλωση ρευματος (μην διπλασιαστεί η δεη :fear: ) + χαμηλές θερμοκρασιες. Και τελος, το μεγάλο δίλλημα... intel ή amd? Κατι αναμεσα σε core i3, core i5, core2duo kai AMD Phenom II. To πρωτο πιστεύω δεν αρκει, το δεύτερο είναι τσουχτερό, αρα βλεπω να ξεφευγει απο τα 700. Το τριτο μου φαίνεται οτι παλιωσε. Για τους AMD εχω μια αμφυβολία αν και βλέπω οτι πολλοι τους προτημούν. Το αφήνω σε σας λοιπον να προτείνεται το κατάλληλο :rolleyes:

Ελπίζω να μην σας κούρασα, περιμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Δημοσ.

Ξεκινάμε από την οθόνη φυσικά στα 200Ε πας στην dell.

Για το υπόλοιπο σύστημα θα πας σε amd πλατφόρμα και ποιο συγκεκριμένα στον X4 955 με 4gb μνήμη ram για κάρτα γραφικών την 6850.

Το κατάστημα vision studio σε βολεύει ;

Δημοσ.

Δεν εχω παει ποτε αλλα το ακουω συχνα και το περιμενα να μου πειτε αυτο, αρα είναι οκ :)

Σορρυ που ξεχασα να αναφερω τα windows 7 home premium (καμια 110 ευρω) αρα κοψτε κατι απο το pc και απο την οθονη ωστε το συνολο να μην ξεπερναει τα 900.

Αλλα δεν εχω ιδεα τι διαφορα εχουν τα 32 με τα 64 bit :fear:

Δημοσ.

Οχι τα 35Ε δεν ειναι προβλημα, αλλα η οθονη.. παρα είναι η συγκεκριμενη, μαλλον θα κοιταξω για καμια πιο απλη, samsung i lg. Οχι τιποτε αλλο αλλα για θεμα χώρου. Τελος παντων δεν ειναι προβλημα η οθονη.

Οι επιλογες σου μου αρεσαν :) Πες ομως και ψύκτρα και καρτα ηχου γιατι είμαι ασχετος σ'αυτα. Καμια αλλη καρτα χρειαζεται? Δικτύου?

H samsung στους σκληρους είναι καλη? Πρωτη φορα βλεπω. Εχει συνηθισει το ματι μου σε western digital kai seagate.

Δημοσ.

Η οθόνη είναι ότι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα μιας και φοραει διαφορετικό panel.Αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα χώρου αν είναι σου προτείνω άλλη .Για ψήκτρα πας σε αυτήν εδω. Κάρτα ήχου έχει η μητρική οπότε αν δεν κάνεις κάτι ιδιαίτερο η δεν έχεις πολλά ηχεία θα σε καλύψει ,έπεισες έχει και κάρτα δικτύου έχει η μητρική.

Ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος είναι ο ποιο γρήγορος που κυκλοφορεί από τους μηχανικούς.

Δημοσ.

Πολυ καλη η συνθεση του Ραφαηλ.Για την οθονη κοιτα τι σε βολευει,αν δεν σε παιρνει για την Dell απο αποψη χωρου,κοιτα για καμια μικροτερη.Για ψυκτρα κλασικα αυτη εδω.Αριστη σχεση τιμης-αποδοσης.Καρτα ηχου δεν χρειαζεσαι,η ενσωματωμενη ειναι παραπανω απο αρκετη.Καρτα δικτυου?Τι ειναι αυτο?Οχι δεν χρειαζεσαι,εχει η μητρικη.Τωρα για τους Samsung,μια χαρα ειναι.Απο τους τρεις,Seagate,WD,Samsung,οτι και να παρεις καλο ειναι.Ολοι μπορουν να χαλασουν με τις ιδιες πιθανοτητες και απο ταχυτητες ολοι πανω-κατω το ιδιο εινα.Αλλωστε για μηχανικους δισκους μιλαμε.

Edit:Ωραιος ειμαι,6 λεπτα να γραψω ενα post. <_<

Δημοσ.

Οκ αφου είναι γρήγορος. Αλλωστε samsung είναι οχι οτι κι'οτι :-D Οθονη αν ξερεις καμια καλη γυρω στα 150 ριξε και να είναι λίγο συμαζεμένη. Και κατι τελευταιο, τα εξτρα ανεμηστηρακια (μπροστα και πισω) είναι μαζι με το κουτι?

Edit:Ωραιος ειμαι,6 λεπτα να γραψω ενα post. <_<

Ασε εγω είμαι χειρότερος :P

Δημοσ.

Οκ αφου είναι γρήγορος. Αλλωστε samsung είναι οχι οτι κι'οτι :-D Οθονη αν ξερεις καμια καλη γυρω στα 150 ριξε και να είναι λίγο συμαζεμένη. Και κατι τελευταιο, τα εξτρα ανεμηστηρακια (μπροστα και πισω) είναι μαζι με το κουτι?

Τι μέγεθος το ανώτερο θέλεις να έχει,είναι σημαντικό και για την αγορά της κάρτας γραφικών.

Το κουτί που σου προτάθηκε περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα καλό είναι να βάλεις άλλον ένα π.χ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17616&cat=7&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Δημοσ.

Ποσες ιντσες θελεις?Κοιτα αυτη εδω.

20αρα είναι οτι πρεπει :wub: τα χαρακτηριστηκά της καλά είναι?

Εδω και 7 χρονια εχω την samsung sync master 172v (17 ιντσων τετραγωνη). Αρα δεν νομιζω να με χαλάσει οποιαδήποτε καινούρια ^_^

Τι μέγεθος το ανώτερο θέλεις να έχει,είναι σημαντικό και για την αγορά της κάρτας γραφικών.

Το κουτί που σου προτάθηκε περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα καλό είναι να βάλεις άλλον ένα π.χ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17616&cat=7&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Αυτη που εστειλες (Dell LCD LED 20'' E2011H Black) είναι οκ με την καρτα γραφικων που έβαλε ο Ραφαήλ? Αν είναι ενταξει τότε κλείσαμε!

Δημοσ.

20αρα είναι οτι πρεπει :wub: τα χαρακτηριστηκά της καλά είναι?

Εδω και 7 χρονια εχω την samsung sync master 172v (17 ιντσων τετραγωνη). Αρα δεν νομιζω να με χαλάσει οποιαδήποτε καινούρια ^_^

Αυτη που εστειλες (Dell LCD LED 20'' E2011H Black) είναι οκ με την καρτα γραφικων που έβαλε ο Ραφαήλ? Αν είναι ενταξει τότε κλείσαμε!

Ε καλη ειναι,ΤΝ panel εχει με οτι αυτο συνεπαγεται.Κοιτα να δεις,την 2311 την προτεινουν λογω του e-IPS Panel που εχει το οποιο ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε ΤΝ.Τα Panel ειναι και η βασικη διαφορα των οθονων.Τα υπολοιπα,χρονος αποκρισης,αντιθεση κτλ ειναι κολπακια marketing.Να σου πω την αληθεια εγω απο μια 22αρα Samsung που ειχα,οταν πηρα την Dell μπορω να πω οτι η διαφορα ηταν εμφανεστατη.Με την παροδο του χρονου ομως την συνηθησα και δεν μου κανει καμια διαφορα.Ασε που και απο το ΤΝ μια χαρα ευχαριστημενος ημουν.Η καρτα γραφικων ειναι υπεραρκετη και γι' αυτη την οθονη και για μεγαλυτερη.

Δημοσ.

Ok Τωρα αυτο το Tn panel δεν ξερω τι ειναι αλλα θα ψαξω μην σε κουραζω. Αν και κατι μου λεει οτι αυτη θα παρω :-D

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοηθεια και το χρονο σας! :)

Δημοσ.

PanosFF άποψή μου είναι αφού θα πας σε 20άρα κοίτα και για κάτι πιο φθηνό π.χ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22997&cat=10&sub=254&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Για κάρτα γραφικών αυτή είναι υπεραρκετή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18661&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2 και αν θές σε κάτι αθόρυβο εντελώς αυτή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20652&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2 ή αυτή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22040&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2

Δημοσ.

Συμφωνω για την οθονη.Εμφανισιακα λιγο μου τα χαλαει αλλα γουστα ειναι αυτα.Τωρα για τις καρτες 120 ευρω για 5750 δεν το συζηταω.Με την καμια.Αλλωστε δεν ειναι και καμια ενεργοβορα καρτα να ζεστενεται και να ζηταει στροφες απο τον ανεμιστηρα (μιλαω για ενεργητικη ψυξη).Γενικα 5750 δεν θα την προτεινα.Η 5770 καλη αλλα εγω λεω καλυτερα 40 ευρω ακομα για την 6850.Αλλη καρτα.Ειχα 5770 και το 128 memory interface δεν ειναι για πολλα.Θα μου πεις 1600 χ 900 ειναι αλλα......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...