sistah Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Εχω Hackintosh iAtkos s2 v3 SL 10.6.6 εδω και λιγους μηνες και ενω ολα δουλευουν κομπλε εχω ενα ''παραπονο'', δεν μπορω να σεταρω οπως θελω τα μπασα μου στον ηχο. Εχω 5.1 logitech ηχεια, απο τα οποια στα mac παιζουν μονο τα left, right, center και μπασο, το οποιο μπασο βαραει πολυ με αποτελεσμα το βραδυ να μην μπορω να ακουσω μουσικη. Στα windows η realtek εχει το κλασικο προγραμμα για να σεταρεις διαφορα και μεσα σαυτα εχει και το Enable bass management το οποιο αν το ξε-τικαρω, το μπασο παιζει χαμηλα-νορμαλ. Οταν εκανα install το SL, στα settings για την καρτα ηχου ειχα επιλεξει την realtek. Εκανα μια αποπειρα να βαλω ενα kext που εχουν βγαλει ως driver ηχου για την mobo μου αλλα μου εβγαλε kernel panic στο com.kext.HDAEnabler και εφτανε μεχρι την μπλε οθονη. Εβγαλα τον driver για την mobo μεσω macDrive και δουλευει παλι κανικα. Η ερωτηση μου μετα απο ολο αυτο το κατεβατο ειναι: Γενικα στα mac εχει καποιος την επιλογη να κανει παρομοια settings οπως στα windows ή θα αρκεστω στην τραγικη απαντηση που δινει το official site της Apple οσο αναφορα τον ηχο : ''You can change the main volume of your computer. You can even mute the sound. '' ? Μηπως αν ξαναπροσπαθησω να βαλω το driver- kext της καρτας μου θα εχω περισσοτερες επιλογες στο System Preferences? (ειχα κανει install το kext μεσω kext helper και διαβασα αργοτερα οτι κρασαρει με αυτο και καλυτερα να γινει με το kext utility) Y.Γ: ηθελα να αλλαξω το shortcut για αλλαγη γλωσσας αγγλικα-ελληνικα στο keyboard, και δεν με αφηνε να χρησιμοποιησω το command-shift. Εβαλα ενα αλλο shortcut αλλα πραγματικα μου εχει πιαστει το χερι διοτι δεν ειναι σαν τα windows που απλα πατας το shortcut και αλλαζει αμεσως, στα mac πρεπει να περιμενεις να σου εμφανιστει το Greek -US και μετα να επιλεξεις τι θες.. Μηπως κανω παλι κατι λαθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
superstarr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Γιατι δεν κόβεις λιγο τις χαμηλές απο το eq του itunes; Επίσης για το shortcut, δεν σε αφήνει μάλλον επειδή το cmd-shift ειναι πιασμένο.. Βρές το και σβήσε το και θα σε αφήσει να το βάλεις. Εγώ εχω cmd-space γι'αυτή τη δουλειά. Μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτό αρκεί να το βγάλεις απο το spotlight που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο shortcut. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "να περιμένεις να σου εμφανιστεί το greek-us".. Αμέσως αλλάζει κανονικά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sistah Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Γιατι δεν κόβεις λιγο τις χαμηλές απο το eq του itunes; Επίσης για το shortcut, δεν σε αφήνει μάλλον επειδή το cmd-shift ειναι πιασμένο.. Βρές το και σβήσε το και θα σε αφήσει να το βάλεις. Εγώ εχω cmd-space γι'αυτή τη δουλειά. Μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτό αρκεί να το βγάλεις απο το spotlight που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο shortcut. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "να περιμένεις να σου εμφανιστεί το greek-us".. Αμέσως αλλάζει κανονικά.. Δεν χρησιμοποιω το iTunes αν και αυτο δεν εχει σημασια.. Ο σκοπος μου δεν ειναι να φτιαξω τα settings σε music player και video player γιατι ειναι και το youtube. Ουτε το shift- κατι, με αφηνει ουτε option-shift, και κοιταξα αν ειναι κανενα απο τα δυο πιασμενα.. Οσο αναφορα το greek-US, αν πατησω option-z, (και οχι command-z οπως εγραψα πιο πανω, ειναι αναποδα στο keyb μου για καποιο λογο) μαζι δεν κανει κατι, ενω αν πατισω option-z και κραταω μετα πατημενο μονο το option, μου εμφανιζει αυτο: και μετα επιλεγω με z ποιο θελω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
superstarr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Λοιπόν, για τον ήχο υπάρχει ενα app που λέγεται audio hijack pro. Με αυτό μπορείς να βάλεις ενα 10band eq globally, δηλαδή πρίν το output σου, οπότε μπορείς να χαμηλώσεις τις χαμηλές συχνότητες απο εκει και να ισχύει για τα πάντα. Γι'αυτο που λες με τη γλώσσα, κανονικά αυτο που δείχνει το screenshot σου το βγάζει αν κρατήσεις το shortcut πατημένο έστω και για λίγο. Μήπως το κρατάς λίγο παραπάνω; Επίσης, δε μπορώ να σκεφτώ γιατι δε σε αφήνει να επιλέξεις το shortcut που θές απ'τη στιγμή που δεν το χρησιμοποιεί κάτι άλλο.. Αν θες βοήθεια με το audio hijack pro πες μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.