user27 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Καλησπερα σας. Επεσε στα χερια μου το fujitsu amilo pa 3515 ενος φιλου με το προβλημα οτι δεν εμπαινε στα windows.Μετα απο κατι διαγνωστικα που ετρεξα απτο cd βρηκα οτι ο σκληρος ειχε ανεπανορθωτες ζημιες. Αφου τον εβγαλα, τον συνδεσα στο σταθερο και με τα πολλα εσωσα καποια αρχεια και πηρε το ματι μου οτι εχει κρυφο recovery partition με windows, drivers κλπ. Επειδη cd με windows δεν υπαρχει (ή μαλλον υπήρχε αλλα χαθηκε) υπαρχει περιπτωση να σωσουμε το partition αυτο σε ενα νεο σκληρο που θα αντικαταστησει τον χαλασμενο και το lappy να επανερθει?
TheELF Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Αν ολόκληρο αυτό το διαμέρισμα δεν έχει κανένα λάθος/πρόβλημα τότε ναι μπορείς με οποιοδήποτε cloning πρόγραμμα να αντιγράψεις το διαμέρισμα στο νέο δίσκο πάλι σε ίδιο διαμέρισμα που θα έχεις φτιάξει.
user27 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Ωραια, ευχαριστω.Και η δουλεια θα γινει στο σταθερο μου μεσω windows?θα συνδεσω και τους 2 σκληρους πανω?Θα ειναι παλι κρυφο το partition στο νεο δισκο?
TheELF Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Ωραια, ευχαριστω.Και η δουλεια θα γινει στο σταθερο μου μεσω windows?θα συνδεσω και τους 2 σκληρους πανω? Ναι,και αν θες ναι,υπάρχουν αρκετά προγράμματα για αυτήν την δουλειά και επαγγελματικά αλλά και ελεύθερα εγώ προτιμώ το norton ghost που έχει απ'ευθείας partion to partition,από διαμέρισμα σε διαμέρισμα δηλαδή,άλλα δουλεύουν μέσα από windows άλλα τα τρέχεις ξεκινώντας το Η/Υ από το cd. Θα ειναι παλι κρυφο το partition στο νεο δισκο? Θα πρέπει να φτιάξεις το διαμέρισμα από πριν,αλλιώς δεν γίνεται αυτό που θες.
user27 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Αρα σαν πρωτη κινηση βαζω το νεο σκληρο κατευθειαν στο σταθερο.Χρειαζεται φορματ σε ntfs ολοκληρος?Δημιουργω μονο αυτο το διαμερισμα και πρεπει να εχει το ιδιο γραμμα και την ιδια χωρητικοτητα ακριβως ή ας ειναι και λιγο παραπανω?
TheELF Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Αρα σαν πρωτη κινηση βαζω το νεο σκληρο κατευθειαν στο σταθερο.Χρειαζεται φορματ σε ntfs ολοκληρος? Μπορείς να το κάνεις και απλά γρήγορη διαμόρφωσή,αλλά ναι ολόκληρο. Δημιουργω μονο αυτο το διαμερισμα Καλύτερο θα ήταν να έφτιαχνες όλα τα διαμερίσματα έτσι ακριβώς όπως ήταν στο παλιό. και πρεπει να εχει το ιδιο γραμμα και την ιδια χωρητικοτητα ακριβως ή ας ειναι και λιγο παραπανω? Εδώ θα σε γελάσω,δεν μου έχει τύχη,εγώ που παίρνω από διαμέρισμα σε αρχείο και από το αρχείο πάλι σε διαμέρισμα ξέρω ότι μπορεί να είναι και ποιο μεγάλο ή ακόμα και ποιο μικρό αρκεί να χωράνε τα δεδομένα,αλλά για διαμέρισμα σε διαμέρισμα απλά δεν το έχω κάνει και δεν ξέρω.
user27 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μολις παρω το νεο σκληρο στα χερια μου θα το παλεψω και θα postαρω ξανα. Φαινεται ζορικο εγχειρημα. Ευχαριστω και παλι.
user27 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Επανερχομαι μιας και βρηκα το ghost μεσω dos και τοτρεξα στο ιδιο laptop για πειραματισμους μεχρι ναρθει ο καινουργιος σκληρος. Διαβασε το δισκο, βρηκα και την επιλογη partition to partition, και ειπα να ασχοληθω αλλη φορα και κλεινω τον υπολογιστη. Το προβλημα που εχω τωρα ειναι οτι το ghost δεν βρισκει το δισκο. There is no valid source drive to choose (11032), μου βγαζει ενω απο τα bios φαινεται μια χαρα!Καμια ιδεα?
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Αν το τρέχεις από dos καθαρά πρέπει να φορτώσεις και τους ανάλογους driver,ιδίως για sata, για να δεις τους δίσκους,αν έχεις ide δίσκο πάω πάσο δεν ξέρω τι γίνεται.
user27 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Φιλε elf δεν καταφερα κατι.Στην αρχη επαναλαμβανω εβλεπε το δισκο.Το ιδιο προγραμμα σε αλλο laptop με sata δισκο δουλευει.Κατι εγινε με το δισκο και χαθηκε αλλα στα bios φαινεται!Καποιο αλλο διαγνωστικο μου βγαζει κατι για προβλημα με loading boot sector αν σημαινει κατι?
user27 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Συνδεσα το δισκο στο σταθερο παλι και τα windows δεν τον αναγνωριζουν ουτε στη διαχειριση δισκων, ενω στα bios παλι φαινεται μια χαρα!Περιεργα πραματα!Καμια ιδεα παιδια?
TheELF Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δες τη μάρκα δίσκος είναι,πάνε στην ανάλογη σελίδα και κατέβασε το πρόγραμμα ελέγχου του δίσκου.Πρόσεχε τη λέει στης πληροφορίες ενδέχεται να σβήσει τα πάντα από τον δίσκο.(αν τον βρει καν)
user27 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Ειχα τρεξει απτην αρχη το διαγνωστικο της μαρκας του δισκου (seagate) απο dos και μου βγαζε πολλους bad sectors και σταματουσε στους 100.Το ιδιο εξακολουθει να γινεται και τωρα, μετα την "εξαφανιση" του, δηλαδη. Εχει γινει σαν φαντασμα!
TheELF Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Ε,τη να σου πούμε τότε,τον βάζεις σε άλλο Η/Υ αν θες κάνα αρχείο τρέχεις και το Active@file recovery μπας και βρει κάτι,και αν θες να δοκιμάσεις πριν τον πετάξεις εντελώς τρέχεις ένα HDD Low Level Format Tool και ίσως φτιάξει μερικά bad sector για να τον έχεις στην άκρη για ώρα ανάγκης γιατί της εμπιστοσύνης δεν θα είναι πλέων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.