venumis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Τον τελευταίο καιρό εχω διαπιστώσει οτι σβήνονται πολύ εύκολα και με ελαφριά την καρδία μηνύματα που γράφουμε σε διάφορα θέματα.. Τα μηνύματα δεν θίγουν ούτε προσβάλουν πρόσωπα χρηστών η πολιτών, δεν υπάρχουν βωμολοχίες.. Δεν απέχουν πολύ απο το κυρίως θέμα για να θεωρούνται "Εκτος θέματος" , πολλές φορές απλά υπάρχει μια πολιτισμένη "κουβέντα" που ίσως για την ανάγκη της συζήτησης να πρέπει να διευρυνθεί σε σχέση με το αρχικό θέμα.. Στα φορουμ υπάρχει μια γραπτή συζήτηση μεταξύ των χριστών, οπως και σε μια πραγματική συζήτηση με πρόσωπα που είναι αντικριστά ο ένας με τον άλλον πάντα υπάρχει μια επιμήκυνση της αρχικής ιδέας/θέματος.. Αν μια συζήτηση είναι τόσο στείρα και με τόσο έντονα στεγανά εχω την εντύπωση οτι παύει να είναι και ανθρώπινη.. Δεν γνωρίζω αν εχουν εισέλθει στο φορουμ νεοι διαχειριστές που θέλουν στο κάθε "ΘΕΜΑ" η κουβέντα να είναι με "χάρακες και διαβήτες" αλλά αν είναι ετσι ας μου απαντήσουν.. Είναι ευκολη υπόθεση η διαγραφή χρήστη, και δεν θα κοστίσει σε κανέναν μας.. Το παραπάνω μην το πάρει κάποιος σαν απειλή,προς θεού!
firewalker Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα λογοκρισίας. Σε ένα φόρουμ δεν υπάρχει ελευθερία λόγου για να υπάρχει και λογοκρισία.
JohnXarxas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 εαν δεν υπάρχει ελευθερία λόγου -> τότε ο λόγος σου ελέγχεται (κρίνεται) -> δηλαδή λογοκρισία εαν δεν υπάρχει λογοκρισία -> τότε δεν κρίνεται ο λόγος σου -> δηλαδή είσαι ελεύθερος να πεις ότι θες και τα δύο μαζί δεν μπορούν να συνυπάρξουν με ποιο σκεπτικό θεωρείς ότι αν υπάρχει ελευθερία λόγου υπάρχει και λογοκρισία δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι από αυτά τα δύο... είμαστε σε μια θέση ισσόροπίας πρέπει να υπάρχει ένα όριο για να διατηρείται μια τάξη στο φόρουμ γτ αν λες εσύ ότι θες και βρύζεις τους άλλους ισχυριζόμενος ότι έχεις ελευθερία λόγου τότε στερείς αυτή την ελευθερία από κάποιο άλλο μέλος το οποίο μπορεί να μην έχει την όρεξη να μπαίνει στον υπολογιστή του και να παίζει διαδικτιακό ξύλο λογοκρισία πάλι δεν έχουμε, γτ εκφράζουμε πάντα ελεύθερα την γνώμη μας, στα όρια του πολιτισμού... για αυτό εξάλλου απαγορεύονται και οι πολιτικές συζητήσεις για να μην ξεφύγουμε τελείως...
venumis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Σταματήστε να γράφετε τι εστί η λέξη λογοκρισία γιατί εκτός το οτι είσαστε off-topic !!! Εγω σας δείχνω τον ουρανό κ εσεις κοιτάτε με απορία το δάχτυλο μου.
parasaser Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Εγω σας δείχνω τον ουρανό κ εσεις κοιτάτε με απορία το δάχτυλο μου. ρε φίλε πιο δάχτυλο, το αεροπλάνο που περνάει κοιτάω. στο θέμα σου, έχεις να δώσεις κάποιο παράδειγμα συγκεκριμένο? δηλαδή στο τάδε θέμα κάποιος είπε αυτό και έσβησαν το μήνυμά του κοκ.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 πρέπει να υπάρχει ένα όριο για να διατηρείται μια τάξη στο φόρουμ λογοκρισία πάλι δεν έχουμε, γτ εκφράζουμε πάντα ελεύθερα την γνώμη μας, στα όρια του πολιτισμού... για αυτό εξάλλου απαγορεύονται και οι πολιτικές συζητήσεις για να μην ξεφύγουμε τελείως... O ορισμός της αυτοαναίρεσης και αντίφασης. ..και λογοκρισία είναι αδύνατον να μην υπάρξει, εφόσον υπάρχουν admins, mods κλπ. Μόνο στο antegamisou.com δεν υπήρχε!
orck Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα λογοκρισίας. Σε ένα φόρουμ δεν υπάρχει ελευθερία λόγου για να υπάρχει και λογοκρισία. Η εμπειρια μου εχει δειξει οτι αυτο ισχυει απολυτα. Ειναι εξαιρετικα σπανιο να βρεις φορουμ που να υπαρχει πραγματικα ελευθερια λογου. Αναπολω την εποχη που ειχαμε πραγματικα ελευθερια στα newsgroups...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Τον τελευταίο καιρό εχω διαπιστώσει οτι σβήνονται πολύ εύκολα και με ελαφριά την καρδία μηνύματα που γράφουμε σε διάφορα θέματα.. [...] Από τους Όρους Χρήσης του forum: Δ. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του forum. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν πρέπει να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια. Δεν μπαίνω στην "ουσία" της ψευτοδιαμαρτυρίας, αφού, για την διαχειριστική ομάδα, είναι προφανής ο λόγος της δήθεν άδολης διαμαρτυρίας σου: αφαιρέθηκε μήνυμά σου που κρίθηκε από τον αρμόδιο συντονιστή ως offtopic. Δυστυχώς τόσο εσύ όσο και άλλα μέλη δεν αντιλαμβάνεστε ότι για να σβηστεί ένα μήνυμα υπήρχε συγκεκριμένος λόγος. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, δεν καθόμαστε να σβήνουμε μηνύματα επειδή δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε ή επειδή έχασε η ομάδα μας το πρωτάθλημα (άλλωστε ελάχιστοι moderators είναι βάζελοι, περνάνε αυστηρό έλεγχο πριν τον ορισμό τους). Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε μια εταιρεία με τον χαρακτηρισμό "κλέφτες" και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν βρίσκουμε το μήνυμά μας, αποδίδοντας την αφαίρεσή του στη λογοκριτική διάθεση του εκάστοτε moderator, μάλλον δεν έχουμε συναίσθηση ούτε του τι κάνουμε ούτε τι συνέπειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο μήνυμα. Όταν σε ένα thread για άνοιγμα εργοστασίου εταιρείας στη γείτονα χώρα, επιδιδόμαστε επί δύο σελίδες σε αναλύσεις και καταλήγουμε να δίνουμε link για την ομοφυλοφιλία στο Ναζιστικό Κόμμα (like somebody cares...), ας μην απορούμε για το σβήσιμο μηνυμάτων. Τα δύο παραπάνω παραδείγματα δεν είναι της φαντασίας μου, είναι υπαρκτά. Δυστυχώς. Αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.