Προς το περιεχόμενο

iPad and a Laptop

Drop_Dead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα :-D

H μανα μου εχει ενα λαπτοπ 13.5" με εναν δυπυρηνο core2duo και μια Χ1300 της ΑΤΙ και κανει τα απλα : mail, σερφαρισμα και λιγο word. Κλασσικα κουβαλιεται στα ταξιδια μαζι με εναν εξωτερικο δισκο για ταινιες κτλ. Εβλεπα χθες την παρουσιαση του ipad 2 και το πηρε το ματι της (τιποτα δεν ξεφευγει απ το ματι της μανας λεμεεε :P ) . Εκπληκτη ενδιαφερθηκε να μαθει περι τινος προκειται και αν μπορει να αντικαταστησει το laptop που χρησιμοποιει. Της εξηγησα οτι προκειται για διαφορετικη φιλοσοφια , διαφορετιο λειτουργικο , πολλους περιορισμους και οτι σιγουρα δεν μπορει να αντικαταστασησει στο 100% ενα λαπτοπ, αλλα σε ενα μεγαλο ποσοστο. Ειπα να κατσω να ψαξω και να συγκρινω της 2 συσκευες (ipad -laptop) και που υστερει η καθε μια. Το ipad εχει ανετο browsing , φορητοτητα , μεγαλη αυτονομια και βρηκα και μια αρκετα μεγαλη ποικιλια εφαρμογων για επεξεργασια κειμενου, αρκετα κοντα σε αυτη των pc. Επειδη θελει να το κουβαλαει στην ταξη (δασκαλα στο επαγγελμα) πιστευω θα την βολευε περισσοτερο απο ενα laptop αλλα και στα ταξιδια θα ταν αρκετα πιο ευχρηστο. Εψαξα και για αυτο το kit που παιρνει usb οπου μεσω του ifile βλεπεις τα αρχεια που εχεις στο usb. Δεν φανηκε και τοσο βολικο αλλα την δουλεια σου την κανεις. Ετσι της μπηκαν ιδεες για αυτο το νεο gadget αλλα και εμενα που θα ξεζουμισω οσο μπορω :P Τι λετε , μπορει να αντικαταστησει , οχι τελειως αλλα σε ενα μεγαλο βαθμο, το λαπτοπ για αυτην την χρηση που προοριζεται?

Δημοσ.

Αφου έχει ήδη λαπτοπ και κάνει την δουλειά της γιατί να πάρει κάτι άλλο;

Με το ιπαντ δεν θα μπορεί να γράψει μεγάλα κείμενα (είναι κουραστικό όπως και να το κάνεις), δεν θα μπορεί να συνδέσει ένα φλασάκι πάνω, δεν θα μπορεί να συνδεθεί σε ένα vga projectora αν θέλει να παρουσιάσει κάτι στο σχολείο πχ, και δεν θα μπορεί να τρέξει κάποια εφαρμοφή που ίσως να τρέχει τώρα και να την χρειάζεται (κανα προγραμματάκι τύπου φυσικής/μαθηματικων που να δείχνει στους μαθητές διάφορα τέτοια) και τέλος δεν θα παίζει flash στο ιντερνετ.

Κατατάλλα άμα δεν μπορεί πλέον να κάνει την δουλειά της με το λαπτοπάκι της ας το σκεφτεί. Αλλιώς λεφτά για πέταμα

Δημοσ.

Νταξει αρκετα μεγαλο ρολο παιζει το οτι ηθελε κατι καινουργιο πιο ωραιο , λειτουργικο κτλ. Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ipad για να τεσταρω πως ειναι το γραψιμο αλλα αμα ειναι να την δυσκολευει κιολας αστο καλυτερα. Ας μην δημιουργουμε νεες αναγκες και τρυπες στις τσεπες μας :P :P

Δημοσ.

Καλά και εγώ δεν έχω κάτσει να γράψω καμιά έκθεση, από άλλον που το είδα και το κράτησα για κανά 20λεπτο, φαντάζομαι θα είναι κουραστικό να γράψεις 1-2 σελίδες κειμένου. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δει τις ανάγκες της και να πάει σε ένα public να το δει από κοντά και να το δουλέψει. Άμα την βολεύει ας το πάρει

Δημοσ.

Ναι θα κουβαλάς εκατό αντάπτορες για να κάνεις μία δουλεία.έναν για vga έναν για card reader... ή το έχει ή δεν το έχει. Μετά μην μου λες για φορητότητα.

Δημοσ.

Ναι θα κουβαλάς εκατό αντάπτορες για να κάνεις μία δουλεία.έναν για vga έναν για card reader... ή το έχει ή δεν το έχει. Μετά μην μου λες για φορητότητα.

Kαι για να συνδεσεις το laptop με προτζεκτορα παλι πρεπει να κουβαλας καλωδιο , το ιδιο ειναι .

Δημοσ.

εγώ το είχα πάρει με την προηπόθεση και για να γράφω δεν με βόλεψε καθόλου.

και δεν λέμε να γράψουμε 2-3ς σιερές αλλά απο σελίδα και πάνω.

Δημοσ.

Kαι για να συνδεσεις το laptop με προτζεκτορα παλι πρεπει να κουβαλας καλωδιο , το ιδιο ειναι .

Συνήθως το καλώδιο δεν βγαίνει ποτέ από τον projectora. Απλά πας το λαπτοπ και το συνδέεις. Τέσπα καλά ίσως να μην ενοχλεί τόσο, απλά θα πρέπει να έχεις τον νου σου για ένα ακόμα καλώδιο. Όπως βολεύεται ο καθένας

Δημοσ.

Αν το χρησιμοποιει ΜΟΝΟ οπως λες για mail, σερφαρισμα , λιγο word και ταινιες στα ταξιδια και θελει να αλλαξει το λαπτοπ , μαζι με ενα Keyboard dock θα την βολεψει μια χαρα.

Αν θελει κατι παραπανω σιγουρα γινεται με το καταλληλο app και ανταπτορα. Εκει ζυγιζει την συχνοτητα της εξτρα λειτουργιας και το ποσο θα επηρεαζει την καταπληκτικη φορητοτητα της συσκευης και απο αποφασιζει.

Υπαρχει και η πιο μεση λυση δυνατοτητες-φορητοτητα του mac air.

Δημοσ.

Ένα από τα βασικά προβλήματα με τους adaptores στο Ipad, είναι ότι δεν μπορείς να τους έχεις συνδεδεμένους ταυτόχρονα. Νομίζω ακόμα ότι έχουν περιορισμούς στο τι μπορείς να μεταφέρεις. (π.χ. από sd/usb μόνο photos/videos). Βέβαια με jailbreak έχω ακούσει ότι λύνονται οι όποιοι περιορισμοί.

Για ταινίες πρέπει να κάνεις συνεχώς μετατροπές σε αυτά τα formats που υποστηρίζει το Ipad, μέσα από κάποιο pc/laptop οπότε δεν ξέρω εάν αυτό διευκολύνει την κατάσταση.

Το keyboard για μεγάλα κείμενα, αλλά και για μικρά-γρήγορα το βρίσκω Must, αλλά δεν είναι πρόβλημα γιατί σε αντίθεση με το laptop δεν θα το έχεις συνεχώς πάνω, οπότε θεωρώ βελτίωση την δυνατότητα να το αφαιρείς.

Επίσης θα πρέπει γενικώς να μάθει να κάνει κάποια πράγματα που τα έκανε έκανε με συγκεκριμένα προγράμματα με apps του Ipad, πράγμα το οποίο μπορεί να αποδειχθεί δυσάρεστο για κάποιον "βολεμένο". Βέβαια εάν από την άλλη είναι restless spirit τύπος η μάνα σου τότε αυτό δεν θα είναι κανέναν πρόβλημα (ή για εσένα :P)

Τώρα εάν αξίζει it's up to you. Πάντως σε κάνα χρόνο νομίζω θα μπορούμε να κάνουμε όλα όσα κάναμε στο laptop από τα tablets αλλά όχι ακόμα.

Δημοσ. · Κρυμμένο από georgeadams, 14 Μαρτίου 2011 - double message
Κρυμμένο από georgeadams, 14 Μαρτίου 2011 - double message

Ένα από τα βασικά προβλήματα με τους adaptores στο Ipad, είναι ότι δεν μπορείς να τους έχεις συνδεδεμένους ταυτόχρονα. Νομίζω ακόμα ότι έχουν περιορισμούς στο τι μπορείς να μεταφέρεις. (π.χ. από sd/usb μόνο photos/videos). Βέβαια με jailbreak έχω ακούσει ότι λύνονται οι όποιοι περιορισμοί.

Για ταινίες πρέπει να κάνεις συνεχώς μετατροπές σε αυτά τα formats που υποστηρίζει το Ipad, μέσα από κάποιο pc/laptop οπότε δεν ξέρω εάν αυτό διευκολύνει την κατάσταση.

Το keyboard για μεγάλα κείμενα, αλλά και για μικρά-γρήγορα το βρίσκω Must, αλλά δεν είναι πρόβλημα γιατί σε αντίθεση με το laptop δεν θα το έχεις συνεχώς πάνω, οπότε θεωρώ βελτίωση την δυνατότητα να το αφαιρείς.

Επίσης θα πρέπει γενικώς να μάθει να κάνει κάποια πράγματα που τα έκανε έκανε με συγκεκριμένα προγράμματα με apps του Ipad, πράγμα το οποίο μπορεί να αποδειχθεί δυσάρεστο για κάποιον "βολεμένο". Βέβαια εάν από την άλλη είναι restless spirit τύπος η μάνα σου τότε αυτό δεν θα είναι κανέναν πρόβλημα (ή για εσένα :P)

Τώρα εάν αξίζει it's up to you. Πάντως σε κάνα χρόνο νομίζω θα μπορούμε να κάνουμε όλα όσα κάναμε στο laptop από τα tablets αλλά όχι ακόμα.

Δημοσ.

Βασικα απ οτι καταλαβα υπαρχουν πολλοι περιορισμοι και αντι να προσφερει παραγωγικοτητα θα την δυσκολεψει περισσοτερο.

Sent from my iPhone using Insomnia

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...